Red Bull'dan Vettel'in Zihinsel Gücüne Övgüler

yazar:

kategori:

Horner “Fernando 4 sıra yükselerek podyum için devri yükseltmişti, Seb ise ön kanadını kaybederek podyumda yer aldı. Seb işini bildiği gibi yapacak. Zihinsel olarak o çok güçlü.”

“Yarıştan önce ona şans dilemeye gittiğimde antrenörü ile davul çalıyordu ve bana podyumda göreceğini söyledi.”

“Cumartesi akşamki toplantıda olanlardan birisiydi. Geri kalanlar pes etmiş olmasına rağmen o başarabileceğini söyledi. Onun en büyük özelliklerinden birisi zihinsel gücü.” dedi.

Horner, sıradaki Amerika yarışında da yaklaşımlarını değiştirmeyeceklerini söyledi.

Horner “Bu hafta sonu da gördüğümüz gibi sınırda gezerken işler ters gidebilir. Ve hiç bir şeyi garanti olarak görmüyoruz.”

“Austin’e atak modunda gitmek zorundayız. Herkes için yeni bir pist olacağı için gidip iyi bir sonuç almalıyız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. 24. lükten başlayıp 3. oluyor ve geriden gelemediğini kanıtlıyor.

    tamam.

  2. valla ağzına sağlık bende bir şeyler yazdım ama misafir olduğumuz için geç yayınlanıyor veya yayınlanmıyor.

  3. Vettel yaşına göre muthiş zihinsel gücü var bu çok açık .Eger aynı durumda hamilton olsa defalarca hata yapacagından eminim. Hız ayrı bir şey fakat stresi,heyacanı kontrol etmek çok zor..Padokta Schumi,Alonso ve Kimi en olgun pilotlardır.Fakat Baskı o kadar yogun ve kazanma istedigi o kadar fazla ki ,Kimi gibi soguk bir adam bile yarısın konsantrasyonu ve kazanma azminden gördügünüz gibi mühendisi fırçaladı.Vettel'in konusmasınada dikkat edin yaşına göre kurdugu cümleler zihinsel olarak ne kadar güclü oldugunu gösteriyor .

  4. Ben seni sakinleştireyim kardeş 🙂
    Vettel'in bu yarışta ki performansı ne Fernando ne Lewis gibiydi Schumacher gibiydi arkadaş Schumacher. Yok daha ötesi güvenlik aracı müvenlik aracı ben yarış sonuca giderken Senna, Prost, Schumacher deli performanslarında hissettiğim şeyleri hissettim bu çocukla o kadar diyorum.
    Hastası, hayranı değilim bu çocuk 3'e gidiyor.:)
    Böyle giderse göreceksiniz bir kaç sene sonra Schumacher sevdalıları da düşmanı olacak.:D

  5. terbiyesizlikle alakası yok. yorumumu paylaşıyorum kimseye hakaret ettiğim yok. vettel etkilemiyor beni hepsi bu. bence asıl sürekli terbiyesiz demekle senin yaptığın şey terbiyesizlik.

    şöyle açıklayayım o zaman, ben vettel'i hiçbir zaman en üst düzey malum 2 pilot arasında görmedim. nasıl ferrari, alonso, raikkonen, hamilton, mclaren dediğimizde bu isimlerde bir ağırlık varsa, ve redbull dediğimizde nedense o ağırlık yoksa, vettel ismi de ''hafif'' bir isim. herkes böyle diyor ''ya şu vettel'de bişey eksik'' aynen. eksik işte.

    bu çocuğun zaten F1'e girdiğinden beri yaver giden şansı artık benim sinirimi bozmaya başladı. 2001-2004 arasını tekrar yaşamak istemiyorum 2008 çaylak dönemini atlattıktan sonra 2009da en hızlı araç onundu, 2010-2011 ve 2012 tüm bu 4 sene en hızlı araç. (evet 2009'da 3. yarışda ilk çizgiyi kapatmıştı redbull)

    ve onun dışında vettel'in kazandığı yarışların hiçbirinden zevk almıyorum. en hızlı araçla pol + 30 saniye farkla yarışı bitiriyor, ne zevk ne heyecan hiçbirşey bırakmıyor. ve de yeteneğini kanıtlayacağı ne güçlü takım arkadaşı oldu, ne de pistte iyi işler yaptı. tek yaptığı en hızlı araçla yarışı 20 saniye farkla 1. bitirmek. ne zaman arkaya düşse geçen yarıştaki gibi bocalıyor, ön kanadını kırıyor. sonra güvenlik aracı yardıma geliyor.

    ha o sırf senin hoşuna gitmiyor diye adı terbiyesizlik olan şeyi de söyleyeyim; alonso iyi bir pilot. ve alonso, vettel'den iyi bir pilot. vettel isterse o ne derece legal olduğu belirsiz redbull'uyla ve zayıf takım arkadaşıyla 5 şampiyonluk daha alsın, alonso ve hamilton seviyesine erişemeyecek.

  6. Bu yaptığın bildiğin terbiyesizlik evet açık ve net terbiyesizlik.
    Yükselemiyormuş ön kanadı 2 kere kırmışmış. Bu adam pitten başladı pitten. Alonso Valencia'da sezon başında şu andan daha çok fark yaratan tertemiz lastiklerle yükselip Vettel'in yolda kalmasıyla yarış kazanınca ooo ultra süper inanılmaz müthiş ilahi tapılası yetenek oluyor ama Vettel hiç temiz lastiği olmadan vakti zamanında müthiş yetenekli Alonso'nun bile aracın yarış hızından değil maksimum hızından şampiyonlk kaybettiği pistte 24. sıradan başlayıp 3. olmuş ve yukarıda söylediğim galibiyetin şans olduğunu kesinlikle kabul etmeyenler şimdi gelmiş Vettel'in başarısını küçük görüyorsunuz…
    Redbull gece araca tamamen yarış ayarları yapmış olmasına rağmen şöyle bir fark vardı. Redbull D-DRS'e rağmen düzlük sonunda maksimum hıza diğer birçok araçttan daha geç ulaşıyordu. Tabi takım bu hızı elde etmek içinde aynı zamanda kanat açılarından feragat ettiği için Vettel son 3 sezondur alışık olduğu tarzın dışında Virajlarda daha oynak diyebileceğimiz bir araçla yarıştı. İlk Sc girene kadar ön kanadının ona pek olumsuz etkisi yoktu önü açıldığı anlarda lider grupla benzer turlar atıyordu zaten. Önüne gelenleri de çok güzel geçti. Ön kanadı kırdığındaysa takım bunu telafi etti ki tekrar son sıradan yükselmek zorunda kaldı. Evet taze lastik vs ama sıralamalarda kullanılmış lastikler sonuçta yani Alonso'nun Valencia'daki avantajı aslında Vettel'de yoktu ama sen hala gelmiş şans mı diyorsun. He şans eseri 4. olacağı yarışta 3.oldu ama bırak o kadarı da olsun be bu adam kişisel olarak bir hata yapmadan grubun en arkasına gönderilmiş ki Button'a yaptığı atak kesinlikle cesaret işiydi. Kendisi temiz bir atak yapsa bile Button'un yapacağı ters bir hareket tüm herşeyi belki de sezonu tehlikeye atardı ama Vettel bu durumu bile bile atağını yaptı… Alonso bu riske girmemişti 2010'da ve sonucu biliyoruz hepimiz…

    Gelelim senin yaptığın şeyin terbiyesizlik kısmına. Farz edelim ki üniversiteye gitmedin ve baban görevi olarak senin için iyi işleyen bir iş yeri devraldı. Ama senin esnaflığın yeterince iyi değilse sen ne yaparsan yap o iş yeri 1 sene içinde batar gider barınamazsın. Ama olur da sen işi kıvırır becerirsen dükkanı daha da geliştirirsen bu sefer de bak bak işte babası işi önüne açmasa Royal hiçbirşey yapamazdı. Bu başarı aslında Royal'ın değil babasının başarısı diyecekler. Peki 2. durum gibi bir olay yaşansa nasıl hissedersin? senin hakkın yenmiş olmaz mı? insanlar sana karşı terbiyesizlik yapmış olmaz mı? evet k bakma ama senin bu yaptığın bildiğin terbiyesizlik.
    Bu yarışta bunu Alonso yada Hamilton yapsa neler denirdi neler… Onlar ilah olurdu tanrısal yetenekleri olurdu… Ama Vettel yapınca şansıydı. Hadi ordan Valencia'dan sonra bizler şans dediğimizde bas bas bağırıyorlardı ya şans hazır olana gelir diye. Vettel'in yaşadığı sorun bir şanssızlık değil birilerinin işini iyi yapmaması olarak adlandırılırken bu yarışta birilerinin işini iyi yapmayıp yolda kalması kaza yapması şans öyle mi?
    Geçiniz efendim bu işleri bu hafta Vettel çatır çatır sürdü aracının hakkını verdi… geriden başlasında görelim diyenlerin de ağzının payını verdi. Kimse 24'ten 3. lüğü başarı olarak saymıyor ama Valencia'da aynı adam utanmasa din değiştirip yeni din ortaya çıkaracaktı o derece abartmışlardı durumu…

  7. Züğürt tesellisi dedikleri bu olsa gerek 🙂

    Ballara Sc lere onlara bunlara konu kaysa inan Vettelden önce gelicek en az 4-5 pişlot sayabiliriz 🙂

  8. yavaş sürmek pilot kusuru sayılıyor da, aptalca bir hata yapıp ön kanadı kırarak (hem de 2 kez) şampiyonluk mücadelesini tehlikeye atmak pilot kusuru sayılmıyor mu? geriden gelemiyor diyorduk, yine kanıtladı. olağanüstü şansı olmasa alacağı sonuç 10.luk idi en fazla. ilk güvenlik aracında hem kanadı değişti hem de tüm grid 15 tur eskimiş lastiklerle yarışırken kendi yeni lastiklerle yarıştı.

    bu sezon sanırım ilk defa 2 kez güvenlik aracı girdi yanlış hatırlamıyorsam. kader vettel'in yardımına koşuyor. en hızlı araç yetmiyor.

  9. weber sagolsun yolunu acti,toro rossolar redbul yaklasinca nerede ise pisten cikcacaklar yol vermek icin. fia neden bunu gormuyo acaba.veberin yaptiklarini çaylaklar yapsalardi bu sezon son seneleri olurdu galiba.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir