McLaren, Perez'in Ne Kadar İyi Olduğunu Bilmediklerini Kabul Etti

yazar:

kategori:

Meksikalı pilot, McLaren ile anlaşmasının duyurulmasından önce bu sezon 3 defa podyuma çıkmış ve etkileyici performanslar ortaya koymuştu. Ama daha sonra pist üzerinde bir dizi olaya karıştı; bunlardan sonuncusu 10 saniye dur-kalk cezası aldığı Abu Dhabi GP idi.

Muhabirlerin Perez sorularına McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh: “Büyük bir yetenek olduğunu düşünüyorum ama dürüst olmak gerekirse bilmiyorum. Bir üst seviyeye çıkacağını düşünmeseydik onunla anlaşma imzalamazdık ama bilemiyoruz.”

Sauber’de takım arkadaşı Kamui Kobayashi, son 4 yarışta 23 puan topladı ama Perez, bunun yakınına bile yaklaşamadı.

Meksikalı pilot, aslında Sauber’e paralı pilot yakıştırmalarıyla katılmıştı; çünkü arkasındaki Telmex desteği çok büyüktü. Bununla birlikte Perez şu anda 22 yaşındaki; yani Hamilton’ın 2007’de spora muhteşem bir giriş yaptığındaki yaşı ile aynı.


Yorumlar

“McLaren, Perez'in Ne Kadar İyi Olduğunu Bilmediklerini Kabul Etti” için 34 yanıt

  1. Perze konusuna gelince
    Mclaren bence hata yaptı.Takımında iki adet istikrarsız pilot oldu .
    Button istikrarlı bir pilot degil.
    Perez öyle ,günümüz yarışlarda istikrar ne kadar önemli açık .
    Hulkenberg bence daha istikrarlı….

  2. V10 demek 200Hp fazla beygir demek. Daha fazla beygirin varsa gaza istedigin kadar basarsın ?
    EBD sadece sana yardımcı olur. V8 ile bir turun yaklaşık %60 tam gaz geçiyorsun ,V10 ile tam gaz geçte seni göreyim kendini nerede bulacaksın .KERS ve DRS ise ayrı bir konusur istesen V10 lu araçlarada bunu yaparsın .Hem üstelik V8 ilk çıktıgında KERS yoktu,sonradan geldi ,DRS ise çok sonra geldi.
    Ayrıca hamiltonun ilk yılında başarısının sebebi V8 motorlar ve lastiklerdir bunu tüm formula 1pilotları biliyor .Çünkü başladıgı yıl tam geçiş yılına denk geldi.

  3. haklısın artık iyi pilotları anlamak zor. ama ben şöyle düşünüyorum artık f1 de dediğin gibi hepsi iyi arabalarla puan alıp podyuma çıkıyorlar. o zmn geriye iyi pilotlğun şu özellikleri kalıyor istikrar, takımı yönetme, aracı antremanlarda yarışa göre iyi ayarlama (ki kastım aracın max ını vercek şekili bulma) ve basit hataları tekrarlamama.
    ha bunlarını hepsini takımlar bilirlerdir; ama yine de biraz kumar oynuyorlar gibi geliyo bana.

  4. Çocuk daha takıma adım atmadan asıp kesiyorsunuz bu kadar sabırsızlık niye anlamadım? Perez de kesinlikle hız var bunu kimse inkar edemez. Yaptığı 3 podyumuda şansa ve lastiğe bağlayanlara şaşıyorum açıkçası abu dhabide de harika bi yarış çıkarıyordu maldonadoyu geçişi gayet temiz ve güzeldi. Monaco yarışınıda live timingten takip eden görmüştür perezin boş bir pilot olmadığını. Bu çocuğun henüz 22 yaşında olduğunu da unutmayalım. Şuan tecrübeli pilotların bile ne kadar basit hatalar yaptığını görebiliyoruz geçiş esnasında en güncel örneği vettelin ön kanadını kırması, webberin massayla yaşadığı olay vs. McLaren den öğreneceği çok şey olacak ve kendini geliştirecektir önemli olan araçla uyum sağlaması 2013 senesi uyum senesi olacak zaten takım buttona daha ağırlık verecekti

  5. Perez'in lastikleri iyi koruyan bir pilot olduğu düşünülüyor ama onboard kameradan Perez'i izleyince sürüş sitili bana çok agresif geliyor. Bu lastik korumanın ya başka bir sırrı var ya da Sauber aracı bu konuda iyi. Yoksa bu adamın bu sitille sürerek kendine lastikler konusunda avantaj sağlaması pek mümkün değil.

  6. V10 kullanmak elbette zordur. o yönden gidersen gp2 aracını kullanmak da zordur. ama TC'li bir V10'u kullanmak, çekiş kontrolü olmayan bir V8 aracı kullanmaktan kolaydır. TCli aracı sen de binsen bassan gaza kalkar gidersin. şimdiki araçlara otur daire çizer durursun. DRS ve kersi saymıyorum bile.

    diğer konu, madem hamilton gp2de ona benzer lastikleri kullandı diyorsun, bana niye google'da ara diyorsun? ben zaten öyle bişey olmadığını biliyorum. olmayan şeyi google'da niye arayayım? getir bana haberi şu şu de bakalım.

  7. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Şimdiki araçları kullanmak eski günlerdeki araçlar gibi değil, işler artık çok kolaylaştı ve bu yüzden iyi pilotları kötü pilotlardan ayıran bazı hataları artık göremiyoruz. Eskiden kazalar, dayanıklılık problemleri ve de en çok özlediğim startta kalan araçlar yok artık. Bu hataları yapmak zorlaşınca da kötü pilotları ayırt edemiyoruz. Yine de mümkün ancak eskisi gibi net bir görüntü vermiyor ve artık göze batan ya birkaç yarıştaki çok üstün performanslar yada istikrarlı olması

  8. McLaren bu konuda bence çok aceleci oldu.

    En azından biraz bekleyerek Schumacher ile görüşebilirlerdi. İki taraf içinde çok yararlı bi transfer olurdu.

  9. İyi hoş diyorsun da arkasında carlos slim var abi dünyanın en zengin adamı 🙂 allahın ispanyolu nasıl para bulsun o kadar hiç düşünmüyorsun orasını…Zaten ispanyollar tüm parayı alonsoya veriyor para kalmamıştır alguersuariye 🙂

  10. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    altta yazdıklarından sonra sıvama moduna geçmişsin. artık dur istersen.

  11. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    abartma sende..

  12. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    sarcasm seziyorum :))

  13. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    ilginç olurdu valla.

  14. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    katılıyorum.

  15. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    V8 ler dahamı basıt 🙂 suan bır pılot surerken her tur kersı nekadar kullansam drs nasıl kontrol etsem bın bır seytanlık dusunup her parmagını harekett etırerek arac kontrol edıyor farkındamısın ?

  16. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    kazayla podyuma çıktı diyen insan komiktir. araç doğru çalıştığı zaman perez araçtan maksimumu çıkardı. malezya, kanada, italya da kendini kanıtlamış pilottur. kazayla dediğiniz vettel'in 2008 str ile yağmurlu italya gp'yi kazanmasıdır. o yarış büyük takımların resmen çuvalladığı yarıştır. tabi vettel'de bu başarının ardından redbull'a geçiş yaptı. iyi olmadığı mı ortaya çıktı tabiki hayır. 2009da yarışlar kazanmaya devam etti sonrasında da şampiyonlukları sıraladı.

  17. değerli arkadaşım royalhant
    saçma yorum sana ait ,V10 kullanmanın zor oldugunu başta Alonso bir çok pilotun röpartajında var.
    Sonra GP2 Lastiklerin Hamiltona yardım ettigine dair geçmişte bir sürü haber çıktı .İstersen internette bir ara………

  18. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    McLaren pişman olmayacak.Button'u ezip geçecek.
    Perez güçlü bir pilot.

  19. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ferrari boşuna demedi bu adam henüz olmaz diye. Adam kazaylan 1-2 podyum yaptı tabir caizse mclaren hemen atladı üstüne. Bunu alana kadar Algersuariyi alsalar çok daha iyi ederlerdi bence.

  20. Yusuf  Hitay avatarı

    button'la beraber muhteşem bir sezon bizi bekliyor.

  21. Lovely_F2008  avatarı

    Buraya da yazayım , Grosjean'dan Di Resta'ya kadar giden atağı görüp de hala bu adamdan nasıl şüphe ediyosunuz anlamıyorum . Bu tür şüpheler seneye bitecek emin olun . Mclaren taraftarları rahat olsun . Dert yanacak tek taraf Ferrari olacak .

  22. V10 varken çekiş kontrol sistemi vardı, aracı sürmek şuanki araçları sürmekten daha kolaydı.

    defalarca açıklamamıza rağmen hala aynı hikaye. hamilton'un gp2de kullandığı lastiklerle o zaman F1'de kullanılanların ALAKASI yok. gp2de slick yani düz lastik kullanılıyordu F1'de ise oluklu lastikler. saçma sapan kafadan uydurma yorumlar yapmayın.

  23. paniğe hiç gerek yok. perezin yetenekli olduğu çok açık, önemli olan onu doğru yönetebilmek. sonuç hamiltonunki gibi olmasında.

  24. Schumiyi alaydınız ya. Her açıdan Perezin size getirecek şeyleri misliyle getirirdi.

  25. Alonso ve Rai çaylak hallerinde bile V10 motorlarla bunların yaptıgını yapmadılar. Kaldıki Şimdiki V8
    motorlu araçları kullanmak nerdeyse çocuk oyuncagı ki,bazıları buna kızabilirler.Hamiltonun çaylaklıktan sonra hemen bu kadar başarılı olmasının sebebi Formula 1 adım attıgı yıl V8 motorlara geçiş ve Gp2 kullandıgına benzer lastikleri kullanılmasıdır.Bir 2006 yılında hamilton V10 motorlu Mclaren ile teste çıktıgında Delorosadan 2sn gibi fark yiyordu. Kesinlikle Hamilton gibi kumaşı sağlam bir adam bu durumda oldu ise şimdiki çaylak eminim V10 motorları kullansalardı eminin çok spinler kazalar görecektik.

  26. Doğru diyosun,zaman zaman hepsi iyi performans sergiledi bu pilotların,birini diğerine tercih etmek zor,bu durumda sanırım sponsorları devreye giriyo tercih sebebi olarak=)

  27. ben şu anda orta sıralardaki pilotların hangisinin kumaşı iyi, hangisininki kötü tam çıkaramıyorum. hepsi iyi araçla puan alıyor, iyi yerde bitiriyor. di resta, hulkenberg, perez, sutil, kobayashi hatta buemi ve alguersuari. bunların hepsi iyiydi. veya ben beceremiyorum çıkarım yapmayı.

    eskiden böyle değildi, orta sıra takımı pilotları saçma sapan spinler atar, temasa karışır falan kazmalığını belli ederdi. rai ve alo gibiler de sauberde bile kendini gösterirdi.

    şimdi işler değişti, nesil de ilerleyince tabi. 🙂

  28. Ayrıca kobayashi mutlaka kalmalı,hızlı ve iyi bir pilot,hulkenberg ile süpürürler ortalığı

  29. Bence kumaşı iyi,ve yaşı çok genç,mclaren bu adama müsait bir takım,tabi ki raikkonen yanında lafı bile edilmez seçenek olarak,ama raikkonen yolunu çizmiş artık ve bir daha gelmezdi,şuan lotusta olumlu bir ortam içinde ve rahat..
    Perez bence martin in dediği gibi bir üst kademeye çıkacaktır

  30. Kimi'yi almamız gerekiyordu, açık ve net.

  31. Umut edelimde fiyasko çıkmasın.

  32. McLaren'in yöneticileri takımı iyicene at çifliğine çevirdi…Emin olmadığın adamı niye alırsınız takıma, riske girme gibi bir lüksünüz yok bu takım 99'dan beri 13 senedir takımlar şampiyonluğu alamıyor…

  33. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Elmas işlemeciliği zor zanaat.Martin abimize kolay gelsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir