MotoGP: Ducati ile Test Yapacak Gibernau, Dönüşü Reddetmiyor

yazar:

kategori:

2006 sezonu sonunda MotoGP’yi bırakan Sete Gibernau, önümüzdeki hafta Mugello’da Ducati ile test yapacak ve emekliliğinden sonra ilk kez piste çıkmış olacak.

Takımın resmi test pilotu Vittoriano Guareschi’nin yanında piste çıkacak olan 35 yaşındaki İspanyol, bu seneki motor GP8 ve gelecek sene kullanılacak GP9’un gelişiminde takıma yardımcı olmaya çalışacak.

Ducati ile kötü geçen 2006 sezonundan sonra emeklilik kararı alan Gibernau ilk kez geçtiğimiz hafta sonu Katalunya padoğuna geldi.

3 gün boyunca test yapacak Gibernau aktif yarışlara geri dönmeyi de tamamen reddetmiyor.

Gibernau "Onlar tekrar bana sürme fırsatı veriyorlar ve bu gurur duyulacak bir şey. Ducati motoru test etmemi istiyor ve sonra ne olacak göreceğiz. Hem bu senenin hem de gelecek senenin motorunu kullanıp neler hissettiğimi göreceğim. Nerede durduğumu göreceğiz."

"Bu 3 günlük testlerde mümkün olan her şeyimi Ducati’ye vermeye çalışacağım ancak onlar 2 senedir emekli olduğumun farkındalar. Onlar projelerinde gelişmek için bana bağlı olmayacaklar."

"Bu fırsatın keyfini çıkarmak istiyorum ve testler bittikten sonra asla MotoGP motorunu sürmeme kararı alabilir ya da geri dönmek için takım aramaya başlayabilirim."

"Nerede olduğumu göreceğiz. İlk rakibim kendim olacak, aynı pisti paylaşacağım Guareschi değil. Ve en mutlu olduğum yerde bırakacağım; evimde ya da pistte." dedi.

Bu arada sıradaki MotoGP yarışında Suzuki sürücüsü Loris Capirossi’nin yerine AMA Superbike Şampiyonu Ben Spies yarışacak.

Capirossi, Katalunya’da Alex de Angelis ile geçirdiği kaza yüzünden elinden yaralandığı için İngiltere’de yarışma vizesi alamadı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir