Brawn, Çifte DRS ile İlgili Pişmanlığını Dile Getirdi

yazar:

kategori:

2013’ten itibaren Lewis Hamilton’ın dâhil olacağı Mercedes’in takım patronu, 2012 aracıyla ilgili pişmanlıklarını dile getirdi.

Autosprint’e konuşan Brawn: “Evet, vardığımız sonuçlardan birisine göre çifte DRS mantıklıydı ama bizi diğer alanlarda geride bıraktı”

“Bugün mesela ön kanat civarında çok fazla zeki teknoloji var ama sistemimizi ve kanatlarımızı, bu konsept (Çifte DRS) temelinde tasarladık”

“Diğerlerinin yaptıkları ile başka felsefedeki potansiyel ortaya net bir şekilde çıkınca, belki de geri adım atmalıydık”

Brawn, çifte DRS nedeniyle bazı fikirleri hayata geçiremediklerini söyledi: Örneğin esnek burun ve kanatlar

Brawn: “Söylediğiniz gibi bu sene dikkat çekici bazı yapısal şeyler vardı ama bunlar, gelecek sene ortadan kalkacak veya kalkmalı”


Yorumlar

  1. hasan ünler avatarı

    sizin beceriksizleriniz efsanenin hayal kırıkl oldu adam gibi araç geliştiremediniz mercedesin sahibi olsam seni ve ekibini hemen kovarım

  2. Schumi mercedes,e bir türlü ısınamadı ve sıkıldı artık yarışmaktan . bizi yine o eskilere götürdü formula1 efsanesi sen gitsende eski yarışlarını yine zevkle izleyecegiz . hatta ben şuan 1993 interlagos brazilya yarışını izliyorum

  3. Bu sistem aslında bu senenin kilit noktası oldu bana kalırsa… Sezon başında oldukça rekabetçi olan Lotus bu sisteme büyük zaman ayırdı ve Coanda egzoz için geç kaldı.
    Daha önemlisi RB 8 sıralamalarda RB 7 kadar üstün olmadığı için en önden başlamada sıkıntı yaşıyordu ve Redbull'un bunu Singapur'dan beridir geliştirmesi şampiyona için çok kritik oldu bana kalırsa tabi bu derece fark yaratmasının sebebi bir çok rakibin bu sistemle uğraşmasına rağmen çalıştıramaması oldu.
    Mercedes zaten komple kaybetti dedikleri gibi aracın ön tarafındaki rahatlıklarını kaybettiler ve istedikleri yada düşündükleri çoğu şeyi hayata geçiremediler. Bu sistemin seneye yasaklanması birçok takıma çok büyük fayda sağlayacak bence. Ama bir yandan merak ediyorum bu sistem sene başında Lotus'ta olsaydı nasıl bir sezon izlerdik…

  4. sizin bu çifte DRS yüzünden lotus çok zaman kaybetti.

  5. Şimdi akılları başlarına gelmek zorunda çünkü hiç bir pilot Schumacher kadar takım mağduru olup bi o kadar takımına ses çıkartmamazlık etmez,takımını kollamaz.Hele bir aynı vasatlıkta devam etsinler,işler bir yolunda gitmesin dakikasında resti,ayarı görecekler.Rest,ayar,demoralize olmak zincirleme gider.Zaten boşuna dememişler deveye diken diye.Bunlarada böyle bir pilot gerekiyordu kavuştular.Cicim ayları işler yolunda gittiği sürece sonrası eğer cacıklamaya devam ederlerse zevkle izleyeceğim….

  6. Schumi gibi hepimiz sana inandık, dehadır, işini bilir dedik.
    3 yıl mavi boncuk dağıttın, hep yanlış yerlere odaklandın ve geri dönmen gereken yerlerde maalesef dönmedin.
    Kurduğun ekibinde sadece adı varmış jendisi maalesef yalanmış.
    Schumiye rağmen aracı geliştiremediniz.
    Tek yaptığınız çifte drs denen meretti, ancak koca sezonda 2 kez işe yaradı.

  7. Brawn arkadaş adam eski dostuna bu şakayı yaparmı . Schumi.yi madara ettiniz yarıştığına pişman ettiniz efsane,yi

  8. Sıralamalarda 0.2 saniye kazanmak için yarış performansından ödün vermek ancak sizin gibi dehalardan beklenirdi zaten.

  9. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    ahahaha! vallahi aklımdan geçenleri yazmışın. birileri konuşuyor birileri yapıyor.

  10. Gecen sene dingil kisaydi sene basi lastikti sonra coanda tipi dert oldu simdi esnek burun. Yapan nasi yapiyor. Mesela redbull. Seneye ne yanlislar yapacaksiniz seklinde bi bahis yapilsa cok tutar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir