Andretti, Misafir Pilota 3. Araç Fikrini Gündeme Getirdi

yazar:

kategori:

 

Formula 1 çevresi, 2007’den sonra bu sene Amerika’nın son şampiyonu Andretti’nin açılışını yaptığı Austin’deki pist ile ülkeye dönüyor.

Andretti’ye göre sporun Amerika’da tekrar benimsenmesinin biraz zaman alacak ama yerel pilotlarının üçüncü araçlarda yarışmasına izin verilerek birçok ülkede tanınmışlık arttırılabilir.

Globe and Mail’e konuşan Andretti: “F1’in, misafir pilotun kullandığı üçüncü bir araç kuralına geri dönmesini çok isterim; ben zaten o şekilde girdim. Ülkesinde kendi bayrağını taşıyan pilotlar olursa, böylece daha fazla ilgi toplanır.”

 

 


Yorumlar

  1. Güzel bir fikir ancak Formula 1 çok pahalı bir seri.
    Belki tek araçlık maliyetlerini Bernie ve FOM'un karşılayacağı ortak destekli bir yapı oluşturulabilir. Belirli ülkelerde Mansell gibi yaşlı insanlara da imkan sunulabilir yarış olmasa da en azından hazırlık ve sıralamalar için.

  2. Güzel bir fikir ancak Formula 1 çok pahalı bir seri.
    Belki tek araçlık maliyetlerini Bernie ve FOM'un karşılayacağı ortak destekli bir yapı oluşturulabilir. Belirli ülkelerde Mansell gibi yaşlı insanlara da imkan sunulabilir yarış olmasa da en azından hazırlık ve sıralamalar için.

  3. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Chanoch Nissany vakaları artacaktır öyle birşey olursa 🙂

  4. El_Gran_Senor avatarı
    El_Gran_Senor

    Ilk bakista heyecan verici ve guzel bir fikir gibi görünse de ben pek mantikli bulmuyorum.
    Biz hala Maldonadoyu, Grosjean'i ya da Kobayashi'yi tartisirken Formula1'in güvenliği ve yarislarin saglikli yapilabilmesi icin, bu uygulamanin büyük bir risk olusturacagi aşikar.

  5. Biz buna Moto GP de wild card diyoruz

  6. düşündüm ve şöyle birşey canlandı GP 2 de takım arkadaşı yarış kazanırken kendisi son sırada sürünen hatta takım arkadaşından tur yiyen bir pilotumuz vardı. Bu pilotu alıp Formula 1'e koysak neler olur düşünmem bile istemiyorum HRT'ye yavaş diyen herkes utanır heralde o yarışta. Bence hayal de ve plan da güzel bir fikir ancak uygulamaya gelince o kadar da hoş bir fikir olmayabilir… Şahsen ben bir Türk pilotun yarışırken rakiplerinden 5 tur yemesinin ülkemiz F1'ine hiçbir katkısı olacağına inanmıyorum

  7. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Aslinda muhteşem bir fikir.
    Olursa Türkiye için fırsat bile olur.
    Düşünsenize İstanbiul Park geri gelmiş üstüne bu kural sayesinde birde Türk pilot yarıstırmışız.
    Hayal etmesi bile güzel.

    Keşke gerçekleşse.

  8. hııımmm mantıklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir