Vettel, Argo Konuşmalar için "Hassassanız, Çocuk Programı İzleyin"

yazar:

kategori:

 

Geen yarışın sonunda Vettel ve Raikkonen’in, David Coulthard ile podyumda yaptıkları sohbetteki kelimeler, FIA’nın harekete geçip uyarıda bulunmasına neden olmuştu.

işte bu uyarı Vettel’e soruldu; Alman pilot, canlı yayın sırasında kazara olan bu konuşmaların aslında insanları şaşırtmaması gerektiğini belirtti.

Vettel: “O kadar hassassanız, çocuk programları izlemelisiniz. Elinizde uzaktan kumanda var”

“Son yarışta olanlar kasıtlı değildi.”

Red Bull pilotu, meselenin abartıldığını ifade etti.

Vettel: “Böylesine büyük bir kargaşa yaratmanın anlamı yoktu”

“Ama yine de uygun olmayan bir şeyler söylemişsem özür dilerim. Ama bunu başarmam için farklı yapmam gereken çok şey yok”

 


Yorumlar

“Vettel, Argo Konuşmalar için "Hassassanız, Çocuk Programı İzleyin"” için 32 yanıt

  1. Eleştiren arkadaşlar: Cem Yılmaz, Şener Şen, Kemal Sunal filmlerine de gülmesinler o zaman. Eminim ki çoğu gülüp geçiyordur.

    Ayrıca Sebastian'ın dediği laf: f*cked up: mahvetmenin argosu. Öyle abartılacak bir küfür de değil.

    Ayrıca, konunun önde gelen tüm uzmanlarının söylediği bir şey var. Beden dilini inkar edecek değilsiniz. İletişimde sözün etkisi: %6 civarlarında, beden dilinin etkisi %60 civarlarında. Farklı kaynaklardaki sayılar farklılıklar gösterebilirler ama asıl önemli olan beden dili. Yani Fernando'nun şapka fırlatma olayı çok daha büyük terbiyesizlikti. Rakiplerine karşı. Anlayan anladı zaten. Kendini ortaya koydu.

  2. Ne varmış üslubumda veled kelimesine mi takıldın,Arapçada çocuk demek olduğunu biliyorsun herhalde.Argo ifade kullanmadım hakaret etmedim üslubumda seni rahatsız eden ne anlamadım.Sizin gibiler bu çocuğu daha itici hale getiriyor farkında değilsiniz.

  3. Benim eleştirdiğim şey senin üslubun sen daha adam akıllı konuşmadan Vettel'i eleştiriyorsun. Yani O adamı eleştirmeden önce O'na veled diyerek kendin sokak ağzıyla konuşuyorsun.
    Tekrar söylüyorum konuşturma arkadaşım adamları o zaman 5-10 yarış öncesine kadar böyle bir durum var mıydı?
    Sanki öyle bir konuşuyorsun ki adam ana avrat düz gitmiş. Bu prosedür böyle devam etsin ve hep beraber görelim her sezon 2*3 yarışta buna benzer şeyler yaşanacak.

  4. Yahu bi gidin işinize adamlar çoluk çocuğun kadının kızın olduğu yerde sokak ağzıyla abuk sabuk konuşuyor gelmiş burda bunu savunuyorsunuz,ben Vettel'in pilotluğuna bir şey mi dedim olayı sağa sola çarpıtıyorsunuz.

  5. Valla o bir zamanlar dediğin haberi şu anda hatırlayamadım ama olmuştur. Ama bu benim pilotum sizin pilotunuzu döver yok o daha iyi muhabbetleri yüzünden olan bir durum zaten. Bir de dün gece benim de yaptığım şu cevap ver butonunun da sonuçlarından birisi bu. Şöyle ki ben oversteer'e cevap vermemiş olsam O da cevap vermeyecekti kendi görüşünü dile getirmiş olacaktı. meseleye pilot pilot değil bütün olarak bakınca bende diyorum gerçekten onları oraya çıkarıp zorla konuşturuyorlarsa ve kullandıkları dil izleyicinin hoşuna gitmiyorsa başka bir kanalı takip etsin. Bu durumda da bu kuralı kim getirdiyse götürdüklerinin getirdiklerinden az olduğunu anlayınca belki yine eski sisteme döner pilotlar da rahatlarına kavuşur.

  6. Yemin edebilirim ki benim gözümde olay şu anda pilot boyutuna değil. Ben busaçmalığı eleştiriyorum. vettel de haklı olarak yanlış birşey yaptığını düşünmediği için bu şekilde bir demeç vermiş bunu her pilot söyleyebilir çünkü adamlar haklı o şekilde bir konuşma ortamında bunların olması normal. Mesele suçluluk psikolojisi değil yani insani bir durum. Özür dilenecek birşey yapmadığında birisi sana özür diletebilir mi?

  7. evet bir zamanlar alonso bundan daha temiz bir demeç vermişti şimdi tam tarihini hatırlayamayacağım ortalığı yıkmıştınız.(istemeyen f1 izlemesin) diye bir şeydi galiba olayda şahsı ilede alakalı değildi f1 ile alakalı idi.yani elbette uzatmanın anlamı yok .o an için söylenmiş geçmiş bir olayı haklıymış gibi savunması garip geliyor.bir de hatam varsa diyerek aslında bir şey yok ama varsa işte anlamına gelen özür dilekleri.

  8. 3 senedir çocuk programı izlettiriyorlar zaten.

  9. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Olur öyle seyler, ilahı programı veya egıtıcı bır program degıl bu, argoda olur tepkıde olur zafer sarhosluguda sıkıntı yok Esteban saatın dogru gösterıyor.

  10. http://sebastianvettel.de/index.php/en/diary-fans/591-message-from-sebastian demiş bitirmiş. Şurada adamın en ufak hareketine bile köpüren yorumculara bakıyorum; kendi hallerine bakmadan, neredeyse iki hafta önceki bir olayı konuşuyorlar. Şimdi diyeceksiniz ki o "F1 pilotu". Her şeyden önce o da bir insan. Her olayda bu adama yüklenmek nasıl bir nefrettir? Ne yaptı bu adam size? Button telsizden Kobayashi'ye afedersiniz(anasına sövecek ya şimdi) "What an i…t!" der, hiç duyulmaz bile. Vettel "cucumber" der(bunu da sansürleyin ki psikolojisi bozulmasın milletin), iki hafta konuşulur. Yine aynı Button birilerine çarpa çarpa, takım arkadaşını biçe biçe, güvenlik aracı sayesinde en az 40 saniye avantaj sağlayarak Kanada'yı kazanır; efsane olur. Vettel pit yolundan başladığı, kendi hatasıyla da olsa kanat değiştirdiği, fazladan pit stop yapmak zorunda kaldığı yarışı podyumda bitirir; şanslı olur. Montoya muhabire söver, Kimi görevini yapan fotoğrafçıyı iterek düşürür, Schumi garaj basar, Senna adama yumruk atar; hiç kimse böyle yüklenmez. Bu son yazdığım örnekleri alıp kafasında(?) çevirdikten sonra benim bir Senna, Schumacher, Raikkönen ve Montoya düşmanı olduğuma karar veren varsa peşinen söyleyeyim, değilim. Ayrıca Vettel kendi sitesinden yazı yayınlamış ve özür de dilemişken neyin peşindeler ben anlamıyorum.

  11. vettel'in bu dobra demeci hoşuma gitti. kıvırmıyor adam en azından.

  12. d.paşalı 36 dakika önce
    artistlik yapma koca bir kitleye kanalı degiştirin diyecegin yerde sen ağzını topla laflarına dikkat et sana söylenecek çok şey var………………………………………………………………………… ama yayınlamazlar neyse bu noktalamalardan vettel efendiye karşı kim ne anlıyorsa daha fazlası

    bu mesnetsiz yorumdan dolayı seni kınıyorum sana çok güzel bi cevap verirdim ama buna değecek bi insan değilsin

    hafta sonu vettel zaten pistte alonsoya gereken cevabı fazlasıyla verecektir

    o yüzden susalım ve görelim

  13. @crasher helal olsun sana sen harbi gibi adam gibi adammışsın

    dikkat et hep bunlar saldırıyor velett miş estabanmış vettel yeteneksiz tüyü bitmemiş yetim kabiliyetsiz şişme balon vs vs vs vs

    sonra ben siteye giriyorum ve bu haberleri görüyorum ve aşırı derecede sinirleniyorum ve doğal olarak bu adamların uslubundan cevap veriyorum ve sonra günah keçisi ben ilan ediliyorum ben kötü oluyorum onlar melek

    hep onlar ilk saldırıyor onlar bu tarz yorumlar yapmasa biz alonsoya hayatta bulaşmayız
    bi de sitede seviyeyi vettelciler felan düşürüyo diye bi izlenim olmuş
    o kişiler önce şurdaki alonsocuların yorumlarını okusunlar

  14. DreamOfWinD  avatarı

    Bravo vettel adamsın (!)

  15. Valla küfüre karşıyız da bazen insana bu tür konuşmalar daha samimi geliyor 🙂

  16. burak evmez avatarı

    gerçi vetteli savunman şaşırtmıyor çünkü orda raikkonen de küfür etti yani suçluluk psikolojisi

  17. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    SkySport podyumdaki konuşmalardan dolayı "Bad Language" uyarısı koymuş 🙂

  18. ben vettel'i podyumda küfür etti yada argo konuştu diye eleştirmiyorum, anlık bir şeydi o, olabilir yarış sonrası heyecanı ile. Fakat 2 hafta sonra hatasını savunup, istemiyorlarsa izlemesinler, çocuk programları izlesinler ellerinde kumanda var diyerekten üste çıkmaya çalışması hiç hoş değil… Hoş mu ?

  19. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    One Minute One Minute ! Bizim Jack Vill.'a göre vettel çocukça hareketler yapıyorsa yoksa biz çocuk programımı izliyoruz sorunu sormak istiyorum jack amcaya :=)))

  20. Konu dışı: Alonso herkesin kellesini (kaskını) topluyor 🙂

  21. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Koçum benim sana saldıranlarıda biliyoruz orta parmak kaldıranlarıda sanki kendileri çok temizlermiş gibi üstüne geliyorlar salla gülüm sen bir numarasın çekemiyorlar seni.

  22. Aslında ikisinin de söyledikleri gerçek birer küfür değildi. Uzatmanın alemi yok. FIA yapmayacaksınız dediyse yapmayacaksınız 🙂

    Takımların telsiz görüşmelerinin yayınlanmaması için telsizden küfrettiğini de biliyoruz 🙂

  23. Helal be veled dedin büyük adam oldun. Sonra da çıkıp dersiniz ki rambo şöyle rambo böyle. Helal! büyüksün vesselam.

  24. Villeneuve geçenlerde Vettel çocuk gibi tepkiler veriyor dediğinde saçma gelişti ama bu açıklamayı görünce hak verdim kendisine.Tüyü bitmemiş yetimken şampiyon olunca malesef böyle burnu havada geziyor insanların yapacağın iş çok basit 'Kullandığım kelimeler bizi izleyenleri rahatsız ettiyse özür dilerim.' Bunu söylerken çok içten şekilde belirtmene gerek yok ama yapılması gereken budur.Böyle beğenmiyorsan çocuk programı izle gibi açıklamalar seviyeyi çok düşüren şeyler ve ağzına geleni söylemene rağmen insanların seni savunmaya çalışmasıda bir o kadar komik.Sende edepsiz açıklamalarını kendi ortamına sakla Vettel efendi o zaman seni destekleyen/desteklemeyen hiçbir seyirciye ukalalık yapma hakkın yok.Ayrıca en büyük ayıbı seni izleyip örnek alan çocuklara karşı yaptığını düşünüyorum demek ki 3 4 sene önce çocuk olduğunu unuttun yaşınla beraber büyüyen tek şey egon olmuş sivri çıkışlarla var olmayı yeğlediysen senin bileceğin iş ama unutma ki fazla atar bünyeye zarar bunların hepsi gün gelir hatırlatılır sana gerçi o zamanda sarhoştum hatırlamıyorum çok duymak istiyorsanız içmeye gidelim falanda diyebilirsin şaşırmam.

  25. Açıklamanın ilk bölümünü okuyup sonraki bölümünü okumamışsın. Vettel özür de diliyor.. Abartmaya gerek olmadığını söylüyor. Ki bence de yok. Zaten ilk cümlede onu söylemiş. Yönetici de sadece o cümleyi cımbızlamış. malum yöneticilerimiz sansasyonel başlık kullanmayı seviyorlar

  26. Hassaslıkla ne alakası var millet senin küfürlerini dinlemek zorunda mı,ağzı bozuk veled.

  27. vay anassını. özrü kabahatinden büyük. bu ne biçim demeç la? şimdi bu küfür etmekle adam olmayı aynı kefeye mi koyuyor? çocuksan küfretmezsin adamsan adam programlarında çatır çutur söversin ha? asıl olan tam tersi adam olan küfretmez çoluk çocuk söver. ne yani blow up de screw up de ruin de yok illa küfredecek. küfredince adam olduğunu mu sanıyor. belki o çocuk görüntüsünü sildiğini düşünüyordur. abisi kimi'yi örnek alıyor sanırım. valla daha olmamış bu çocuk. adı bile zaten velet'i çağrıştırıyor. vettel.

  28. Bence yanlış birşey dememiş. Her zaman insanlara şirin görünecek değiller. Ayrıca ağzına geleni saymakla arkadaşıyla konuşurken argo konuşmak arasında fark var. Yıllardır pilotlar yarışın ardından açıklama yaparken gazeteci yada muhabir soruyor Fernando sana yaklaşırken nasıldı? yarışın şu kısmı nasıldı? pilotlar da ona göre cevap veriyor. Ancak iş podyumda arkadaşınla şakalaşarak konuşmaya gelince eğer argo konuşuyorsa suç pilotta değil onu orada konuşturan dadır. Sizi bilmem de bende arkadaş çevremde öyle çok kibar konuşan bir insan değilimdir yani. Topluma mal olmuş kişiyse de toplum tüm hayatını kapsayamaz. Orada konuşma yapmaktan memnun olan bir pilot olabileceğini sanmıyorum ve haliyle de bu şekilde bir kazadan sonra bunu demesini anormal karşılamıyorum.
    Bunu Fernando, Kimi yada bir başkası söylese de aynısını düşünürdüm. Çünkü adamlar haklı. Biz konuşmak istemiyoruz ve konuşmuyacağız diyemedikleri için rahatsız olan başka birşey izlesin demeleri oldukça normal bence

  29. Şu sıralar genel olarak tüm Formula 1 camiası Vettel'i eleştirmek için yer arıyor.
    Aynı şekilde geçen sezon da Hamilton'a takılmışlardı var yani garip bir durum. Ara ara bazı pilotların üstüne özellikle mi gidiliyor nedir anlamadım gitti.
    Adam 2 saatlik yarıştan sonra orada konuşma yaptırmanın anlamı nedir? Bende günlük hayatta pek kibar konuşan bir insan değilim. Tamam bunlar topluma mal olmuş kişiler ama çok daha kötülerini etmediklerine şükretmeliler, oldukça zorlayıcı bir yarışın ardından kimse birilerine şirin görünmek için uğraşmak istemez bence. Bu açıklamaları takım patronlarına vs yaptırabilirler ama pilotlar için gerçekten işkence. Bu bugün Vettel ve Kimi yarın bir başkası olabilir. Mesele bir yada iki pilot değil bütün pilotlar.
    Mesela yarış dışı kalan pilotunda hemen açıklama yapması olayı da bence saçmalık. O anda söylenebilecek yanlış sözlerin geri dönüşü çok zor. Kazayı sakin kafayla tekrar izleyip değerlendirdiklerinde yanlış bir şey söyleyen pilotun geri dönüşü çok daha zor bence…

  30. tamam o zaman tüm genç F1 fanları pepe izlesin… benim kardeşlerim F1 izlemeye 7 yaşında başladı, oldu olacak rtük f1 yarışları öncesi "+12" ibaresi falan koysun en azından… yakıştıramadım bu açıklamayı… nerede görülmüş bir sporcunun yarıştan yada müsabakadan sonra mikrofonlara ağzına geleni saydığı? dikkatli olmak zorundasınız bu kadar basit, halka mal olan insanlarsınız

  31. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Uzatmaya gerek yok..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir