FIA, Ceza Puan Sistemi İçin Zorluyor

yazar:

kategori:

Bu sene Romain Grosjean başta olmak üzere bazı sürücüler kazalarıyla ön plana çıktılar ve Grosjean, 21. yüzyılda ilk virajda kazaya sebebiyet vermesi nedeniyle bir yarış men cezası alan ilk sürücü oldu.

Şu anda mevcut kınama sisteminde sürücü, 3 kınama aldığı zaman 10 sıra cezası alıyor. Bunun dışında direkt ceza pek verilmiyor.

Charlie Whiting “Sistemi görmek istiyoruz. Bunu takımlarla gelecek çarşamba günü takımlarla görüşebiliriz. Normal sürücü belgelerinde olduğu gibi bir ceza puan sistemi olabilir.

“12 puan cezası ya da her ne belirlenirse; o seviyeye ulaşıldığında yarış cezası verilir. Bu tür bir sistemi düşünüyoruz.” dedi.

Whiting, bu tür bir sistemin tüm kuralları içerebileceğini, sadece yarışta yaşananları içermeyeceğini söyledi.

Whiting “Şu anda basın toplantısına ya da sürücüler geçiş etkinliğine geç kalırsanız 10 sıra grid cezası almıyorsunuz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Şu anda mevcut kınama sisteminde sürücü, 3 kınama aldığı zaman 10 sıra cezası alıyor.

    Bundan hiç haberim yoktu. Hatta her kınama haberinde" ne anlamı var ki " " ne işe yarıyor ki" gibi konuşmalar da geçiyordu hiç gündeme gelmedi. Belki de bu şekilde ceza alan olmamıştır ve o yüzden farketmemişizdir , bilmiyorum. Neyse. Bence bu şekilde iyi olmuş kınama cezası işi.

  2. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Abartılmaması gerekir bu kadar yeterince saçma kurallarımız varken.

  3. mclaren f1 team avatarı
    mclaren f1 team

    o zaman maldonado sezonu eksi puanlarla bitirir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir