2012 Amerika GP 2. Antrenmanlar – Vettel Günün Lideri

yazar:

kategori:

Sabah seansını açık bir farkla ilk sırada tamamlayan Vettel, öğleden sonra yapılan seansta da en hızlı isim oldu ve 1.37.718 ile en yakın rakibine 0.8 sn fark atmayı başardı.

Vettel, 2. seansın başında henüz 3 tur atmasının ardından su sistemindeki hata nedeniyle uzun süre garajda oturmak zorunda kalsa da seansı ilk sırada tamamladı.

2. seansta Red Bull’un diğer sürücüsü Mark Webber ikinci olurken, Ferrari’den Fernando Alonso sabah seansında olduğu gibi 3. sırada yer aldı.

Umdukları yol tutuşunu bulamayan Mclaren sürücüleri seansı 4 ve 5. sıralarda tamamladılar. Onları Ferrari’den Felipe Massa takip etti ve bu antrenmanlarda da ilk 6 sırayı 3 takımın sürücüleri paylaştı.

Mercedes’ten Nico Rosberg zirvedeki sürücüleri takip ederken onun hemen arkasında Senna ve Kobayashi yer aldılar. 

Formula 1’de sondan birinci yarışına çıkacak olan Michael Schumacher seansı 10. sırada tamamlarken son yarışın galibi Kimi Raikkonen ancak 11. olabildi. Onu Maldonado, Grosjean ve Perez takip ettiler.

 

Poz Pilot   Takım Süre  
1 Vettel GER Red Bull 1’37.718  
2 Webber AUS Red Bull 1’38.475  
3 Alonso ESP Ferrari 1’38.483  
4 Hamilton GBR McLaren 1’38.748  
5 Button GBR McLaren 1’38.786  
6 Massa BRA Ferrari 1’39.029  
7 Rosberg GER Mercedes 1’39.448  
8 Senna BRA Williams 1’39.531  
9 Kobayashi JPN Sauber 1’39.653  
10 Schumacher GER Mercedes 1’40.115  
11 Räikkönen FIN Lotus 1’40.166  
12 Maldonado VEN Williams 1’40.230  
13 Grosjean FRA Lotus 1’40.286  
14 Perez MEX Sauber 1’40.326  
15 Ricciardo AUS Toro Rosso 1’40.435  
16 Vergne FRA Toro Rosso 1’40.516  
17 Hülkenberg GER Force India 1’40.700  
18 di Resta GBR Force India 1’41.430  
19 Kovalainen FIN Caterham 1’42.476  
20 Glock GER Marussia 1’42.652  
21 Petrov RUS Caterham 1’42.846  
22 Pic FRA Marussia 1’43.538  
23 de la Rosa ESP HRT 1’44.453  
24 Karthikeyan IND HRT 1’45.114


Yorumlar

“2012 Amerika GP 2. Antrenmanlar – Vettel Günün Lideri” için 98 yanıt

  1. siz neyi tartışıyorsunuz schumiyi bir kenara atarak yok vettel yok o yok bu dünkü yeni yetmeyimi onu o araçtan alın başka araca koyunda ben göreyim nasıl bir pilot olduğunu büyüklerinize saygılı olun biraz arabada aragazı vermeye benzemez bu işler sevdanız karekterizle örtüşmüyor kusura bakmayın.

  2. Kimi Raikkonen yorumunu baştan sona kadar okudum güzel tespitler yapmışsın

    şu zamana senden gördüğüm en güzel yorumdu bence ben seni bu kadar bilgili bilmezdim

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''şuanda pistin en iyi tek tur atan pilotu vettel.''

    Sana Hamilton'ı, izlemeni tavsiye ederim. Sizin parmak çocuğu ikiye katlar.

  4. Alonso saf hız olarak abartılacak kadar hızlı bir pilot değil ama istikrarlı bir pilot, saf hız olarak vettel alonsodan hızlıdır, şuanda pistin en iyi tek tur atan pilotu vettel.

  5. Team Sauber  C31          (Sergio Perez-Vettel) avatarı
    Team Sauber C31 (Sergio Perez-Vettel)

    Konusmak istmedim fakat iki yüzlü lafı ile boyutlar değişti.
    Evet yeri geldi Alonso'yu destekledim eleştirdim.
    Evet yeri geldi Hamilton'u destekledim eleştirdim.
    Evet yeri geldi en fazla Vettel'i eleştirdim yerden yere vurdum ama BİR SEYLERİ DEĞERLENDİRDİM.
    Vettel hakkinda videolari dağıttim izledim.2008'den bu yana başarılarını ve hangi pistte nasil ve hangi yollarla başarili neticeler aldi yeniden değerlendirdim.Bu adamin yetenek abidesi olduğunu anladim..
    Doğru pilot yada pilotlari seçene dek herkese verip veriştirdim.
    Evet daha gencim!Gençler F1'den anlamiyor gibi bir algı olusturduğunu niteleyim!

    Ve iyi pilot olduğunu anladim!Vettel'in.
    Zamani geldi Schumacher ve Raikonen'i destekledim elestirdim!
    Gelelim Sauber'ciligime!
    Evet dürüst olayim 2007 sezonuna dek Ferrari'ci idim!Sauber'e hep bir sempatim vardi!
    Ne zamanki BMW ve SAUBER ortak oldu o zaman Sauber'ci oldum!
    Bu günde Sauber'ci,Perez'ci ve Vettel'ciyim!
    Ama asla İki yüzlü (Sizin deyiminizle) olmadim olmamda!

    Bu konu burda artik kapanir!

  6. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Duhan vettele bir zamanlar balon yeteneksiz diyen bi adamdı şimdi o bile bu adamdaki yeteneği gördü doğru yolu buldu ve onu alonsonun önüne koydu''

    Benden sana tavsiye. Duhan denen Sauber'ci adama pek aldanma. Henüz yaşı genç olduğu için neyin ne olduğunu bilmiyor. Almanya Gp'sine kadar Alonso'cuydu. Almanya'dan sonra Hamilton'cı, oldu.
    Şimdide Vettel'ci. Adamın kendi takımı Sauber (tabi o görünen tarafı) ama bu nicki daha çok objektif görünmek için kullanıyor. Ben Sauber'ciyim büyük takımları desteklemem mantalitesinde. Ancak büyük takımlardan sevdiği bir pilot/takımıda öve öve bitiremez ve bunada doğrular/objektiflik der. Bense iki yüzlülük diyorum. Ne idiğü belirsiz bir yorumcu. Fazla kaaleye alma…

    ''onboard görüntülerine bak viraj giriş çıışlarına bak kers ve drs kullanımana bak hepsinde vettel alonsodan daha üstün''

    Esasında lafla sana bir şey anlatamayacağımı, senin dik kafalı, dediğim dedik birisi olduğunu biliyorum. Ama bende kide bir umut işte, belki senin at gözlüklerini çıkarmana vesile olurum.
    Hala onboard görüntüsü diyorsun ya ben sana ne diyeyim be çocuk. Adamın aracında o kadar çok DF var ki virajlara çok daha rahat giriyor/çıkıyor. Bu söylediklerin tamamen araçla alakalı. Ayrıca KERS ve DRS kullanımındada bir fark görmüyorum, senin dediğin şey daha çabuk aktif hale getirmesi galiba ama söylediğim gibi buda araçla alakalı/DF ile alakalı bir şey.

    ''massa webberden daha hızlı mı yanlış sitedeki çoğu kişiye göre webber daha iyi bunu onboardlara bakarak görebilirsin''

    Massa, Webber'den daha hızlı mı değilde, Massa, Webber'den dahamı hızlı diyebilirdin?
    Evet. Massa, Webber'den kesinlikle daha hızlı bir pilot. Pilotaj bakımından çok daha iyi olduğu aşikar araç farkı var sadece. Alonso ve Vettel arasındada araç farkı var ama Alonso, daha iyi bir pilot olduğu için bu farkı bir nebze kapatıyor.

    ''vettel webberden daha hızlı geçildiği yarışlara bakalım hepsinde vettelde bi arıza olmuştu normal bi yarışta hiç bi zaman webber geçemez vetteli''

    Burada yanlış düşünüyorsun normal yarışlarda Vettel'i, kimse geçemez. Çok alçak gönüllüsün be mübarek. Vettel'in, iyi olduğu yarışlar normal, kötü olduğu yarışlar anormal zaten. Tam senden beklenecek bir lafdı bu. Sağlam bir Vettel, fanısın güzel bir şey pilotunun hakkını savunuyorsun, ama gözünü karartacak seviyede olması kötü. Biraz gözünü aç ve olan biten her şeyi iyi idrak et.
    Bu şekilde tek taraflı bakarak kaybeden olursun. Webber'in, Vettel'i geçtiği çok yarış var ve hepsi normal yarış anormal değil, şimdi o yarışlarıda yazardım ama vaktim yok, dükkanda gelen giden çok oluyor akşam yazıcam sana, boş bir vakitte.

    ''ayrıca saçma olan alonsocuların teoriler onlar ne diyo biliyomusun

    alonso vettelden tur başına 0.5 saniye hızlıymış bu saçmalığın önde gideni benim ki çok gerçekçi''

    Ahh çocuklar siz yokmusunuz, siz kendi hayal aleminizde yaşıyorsunuz ve olayları kendi lehinize çevirmede üzerinize yok. Ama bunu ilk okulda ki arkadaşlarınıza yapın, burada ki büyüklerinize değil. Bütün Vettel'cilere (çocuklara) söylüyorum. F1'de sizin deyiminizle pilot kalite farkı sanıldığı gibi saliselerle ölçülmez. İyi idrak edin bunu. Saçma sapan konuşupta güldürmeyin kendinize.

    ''ayrıca yorumumda seviyesizlik gördüğünü felan belirmişin bak bakalım alonsoya ben bi lakap mı takıtım pilotajına bi şey miş dedim yeteneksizdir mi dedim yooooooo''

    Yorumumda, yorumuna itafen kültür seviyesinden bahsettim. Kusura bakma ama yalan söylüyorsun. 11 yıldır F1 izlerim diyorsun, ama ne yaşın nede yorumunda ki seviye bu söylediğini gerçekçi kılmıyor. Buradakiler aptal değil, neyin ne olduğunuda biliyor.

    ''ayrıyetten şunu söyleyim özellikle cadde pistlerinde vetteli daha dikkatli izle resmen duvarları yalayarak geçiyor 11 yıldır bu sporu takip ederim inan bana bu gözler vettelden daha iyi olan sadece 1 pilot gördü okadar''

    Sen şu at gözlüğünü çıkarda birde öyle izle yarışları. Duvarları yalayıp yutan Vettel'i, Monaco'da gördük. Çok güzel yaladı yuttu duvarları, yarışa başladığı yeride gördük. Neyse senin sabit fikirlerini ben dahil hiç kimse değiştiremez. Bu yaşa kadar çok insan gördüm/tanıdım senin kadar dik kafalısına rastlamadım.

    ''11 yıldır bu sporu takip ederim inan bana bu gözler vettelden daha iyi olan sadece 1 pilot gördü okadar''

    Çıplak gözle iyi göremediğin belli. Son 11 yılı birde gözlükle izle biraz objektif isen fikrin değişir. İhtimal vermiyorum değişmesine, ama bellki bir beyin fırtınası yaşar dediklerimi anlarsın.

  7. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Bence yarışın kritik adamı Felipe Massa / Alonso Şampiyonlugu Çok İstiyorsa Massa'nın Yardımı Gerekicek Ona Bu Yarış.

  8. kardeşim ben vettel 1 saniye hızlı mı dedim allah allah ya adamlar abartmayı ne çok seviyor sizin huyunuz bu

    Adam 0.1 saniyeyi 1 saniye diye algılamış mantığa bak

  9. şu yazdıklarına kendin inanıyormusun o zaman devam et . alonso renault,da özel muamelemi gördü . kusura bakmayın o zaman alonso,da bir numara yok renault,a şampiyonluklar biatore,nin . alonsonun bir katkısı yok

  10. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    Yada en üste yazıyımda herkez okusun takım %100 vettelin aracına odaklı güncellemelerin %90 vettelin aracına yapılıyor 2 pilotta görünürde aynı tulumu giyer ama aynı aracı kullanmaz griddeki en hızlı araç redbul değil en hızlı araç vettelin altındaki araç işte bu yüzden 1.pilot 2.pilot kavramı vardır weber nedemişti telsizden 2 .pilot için hiçte fene sayılmaz bunu bilmiycek kadar f1 cahilimisin sen…aynı aracı kullanmadıklarını bilmiyomusun sen vettele yapılan ayar webere yapılıyormu??????

  11. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    sana cevabımı aşşağıda yazdım oku

  12. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    Kardeşim yorumumu niye okumuyosun sen ya orda açıklamışım burayada yazıyım takım %100 vettelin aracına odaklı bütün güncellemelerin%90 vettelin aracına yapılıyor 2 pilotta görünürde aynı tulumu giyer ama aynı aracı kullanmaz gridde en hızlı araç redbul değil en hızlısı vettelin altındaki araç vettelle weberin aracı aynı değil işte bu yüzden 1.ve 2.pilot kavramı vardır 1.ve 2.pilotun aracı aynı olmaz bunu bilmiycek kadar f1 cahilimisin sen…

  13. arkadaşın biri diyiyorki redbula kimi koyarsan koy koy şampiyonluğa oynar. ama webberi örnek vermeyecekmişiz allah allah ne enteresan sanki webber ferrari veya mclaren kullanıyor ne enteresan adamlar . webberi ferrariye koy alonsodan veya massa.dan fazlası vardır eksiği olmaz

  14. webberi niye örnek vermiyorsun . webber ferrarimi kullanıyor neyin savunmasını yapıyorsunuz anlaşılmaz adamlarsınız . hani herkesi redbula koysan herkes şampiyonluğa oynardı

  15. Teşekür ederim,evet o boya benim radarımda 🙂
    tabi şüphelerim yok değil malum çok çabuk sökülmesi biraz şüphelendiriyor beni

  16. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    şunu diye bilirim evet rb8 f2012 den çok hızlı ama asla vettel alonsodan hızlı demem

  17. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    yorumumu düzgün oku körmüsün weberi bana örn.vermeyin dedim açıklamasını yaptım körmüsün

  18. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    Rambo sen o fanatijim gözlüklerini çıkart mantıklı yorum yap halen onboard kamerasından yok bilmem nerden bakmış 1 sn hızlıymış kardeşim vettel değil araç hızlı şumi niye nal topladı 3 sene ozaman YILLARCA TUR BİNDİREN ADAM NİYE 3 YILDIR TUR YEDİ tur başına 2 sn hızlı şumiden ee efsaneden hızlımı oldu şimdi bırakın ya körün körüne pilotmu desteklenir arabası füze gibi yok ondan 1sn hızlıymış yok en iyisiymiş en iyisi vettel değil en iyisi neweydir en iyisi RB8 dir okadar….

  19. seninki ancak laf . vetteli koy ferrariye ferrariyi uçurur . webber,de o aracı kullanıyor neden uçamıyor webber

  20. @Kimi Raikkonen sen beni yanlış anladın bak şimdi

    Duhan vettele bir zamanlar balon yeteneksiz diyen bi adamdı şimdi o bile bu adamdaki yeteneği gördü doğru yolu buldu ve onu alonsonun önüne koydu

    gelelim vettel alonsodan tur başına 0.1 saniye hızlı bu tezimin sonuna kadar arkasındayım

    onboard görüntülerine bak viraj giriş çıışlarına bak kers ve drs kullanımana bak hepsinde vettel alonsodan daha üstün

    massa webberden daha hızlı mı yanlış sitedeki çoğu kişiye göre webber daha iyi bunu onboardlara bakarak görebilirsin

    alonso massadan daha hızlı bütün yarışlarda geçiyor doğrudur

    vettel webberden daha hızlı geçildiği yarışlara bakalım hepsinde vettelde bi arıza olmuştu normal bi yarışta hiç bi zaman webber geçemez vetteli

    daha geçen bi alonsocu arkadaş ferrari en hızlı olsun massa yarış kazanır alonsoyu geçer demişti

    ayrıca saçma olan alonsocuların teoriler onlar ne diyo biliyomusun

    alonso vettelden tur başına 0.5 saniye hızlıymış bu saçmalığın önde gideni benim ki çok gerçekçi

    ayrıca yorumumda seviyesizlik gördüğünü felan belirmişin bak bakalım alonsoya ben bi lakap mı takıtım pilotajına bi şey miş dedim yeteneksizdir mi dedim yooooooo

    tam tersine sen sebastian vettele ağlak bebe dedin ve seviyeyi düşürdün

    zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışma bence D.D.

    ayrıyetten şunu söyleyim özellikle cadde pistlerinde vetteli daha dikkatli izle resmen duvarları yalayarak geçiyor 11 yıldır bu sporu takip ederim inan bana bu gözler vettelden daha iyi olan sadece 1 pilot gördü okadar

  21. kardeşim zormu bu kadar bu lafı demek . vettel bizim pilotumuz alonsodan daha hızlı ve komplike bir pilot . diyeceğiniz bu kadar basit . siz demesenizde yarışlar bittiğinde mecburen söyleyeceksiniz sene sonu

  22. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    Bu aracı zaten raide sürse alonsoda sürse hamiltonda sürse bottonda sürse şumide hatta massada sürse şampiyon olur olamasa ilk 2 de kesin olur varmı aksini söyleyebilecek olan

  23. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    Şunuda belirtiyim messiyi al getir ptt 1.lige yine oynar çünki yetenekli çünki futbol yetenek işi baskette öyle bilardoda teniste vs… ama sizin müthiş yetenek dediğiniz vetteli al force indiaya şampiyonluğa sürsünde görelim bu alonso içinde hamilton içinde botton içinde geçerlidir alonso 2008-2009da renoda neyaptı sorarım size 2 sezon ortadan kayıp niye arcı bitik gaza basıyor ama gitmiyor hamilton şu mercedesle neyapabilir vasatı aşamaz şumiyi gördük şumi araç kullanmayımı unuttu hayır ama aracı traktör al şumiyi koy RB8 görün bakalım şampiyon nasıl olunur sonuç aracın bukadar hızlı olmasını vettele bağlamayın araç zaten zincirini koparmış…

  24. vettel türkiyedeki şu hakkındaki yorumları okusa . türkiyede ammada f1,den anlayan varmış der adam . meğer ben vettel olarak ne kadarda kötü pilotmuş vaybe

  25. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    Vettelciler azmış bu ne sürüş bu ne yetenek bırakın ya bakın arkadaşlar tekrar söylüyorum o araç EBEMDE olsa oda hızlı olurdu araç %70 vettel%30 araç zaten zinciri koparılmış pitbul gibi bırakında olsun okadar herkez 208 le yarışsın vettel efendi bmw 318 le yarışsın bukadar abartmaya gerek varmı şimdi bana kalkıpta weberi örn.vermeyin onun aracıyla vettelinki aynı değil takım %100 vettelin aracına odaklı arta kalanlarda weberinkine o aracı dopink testine soksalar dopinkli çıkar o derece yani her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır derler iş mühendisin yeteneğinde yapacağı araçta biter hepsi zaten 8 yaşından beri yarışıyor zamanında hulkenberk vettele aynı seride yarışırken vettel nal topluyordu hülkenberk şampiyon oluyordu ne değişti araçlar değişti MÜHENDİSİN SENİ YA EFSANE YAPAR YA SIRADAN YAPAR İŞ ARAÇTA BİTER NABAL OKUMAYIN FUTBOL DEĞİL BU %100 YETENEK İŞİ OLSUN

  26. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Haklısın. Küçükken bende sürekli takım değiştirirdim. GS'nin şampiyon olduğu sene GS'liydim.
    FB'nin şampiyon olduğu sene FB'liydim. O yüzden seni maruz görüyorum, daha gençsin büyüdükçe neyin ne olduğunu anlayacaksın.

  27. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Hey Allah'ım ya. Şu yazı stiline bak. Sonra Vettel'ciler, diyor ki neden seviye düştü???
    Şu arkadaşın yazım stiline bakın anlarsınız, seviyenin neden düştüğünü.
    Bu tür yorumlar gördüğüm zaman basıyorum hemen ''!'' işaretine. Yakındır siteyi inci sözlüğe benzetecekler. Ne günlere kaldık be…

  28. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Dostum sen nerelerdeydin ya? 🙂
    Sitede senin gibi mizahı güçlü olan arkadaşlara ihtiyaç var, yorumlarını okuyunca tebessüm edebileceğimiz. Bazı anlarda sinirler geriliyor, senin yorumların beni eğlendiriyor, aman siteden eksik olma, gülelim biraz :))

  29. 70'lerde olmayıp 80'lerde durup dururken türeyen Senna, Prost fanları, 80'lerde olmayıp 90'larda durup dururken türeyen Schumacher, Häkkinen fanları, 90'larda olmayıp 2000'lerde durup dururken türeyen Räikkönen, Hamilton, Alonso fanları gibi olabilir!

  30. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''yahu duhan bile vettelin yeteniğini onun en iyi olduğunu anladı ama bizim bazı antikalar hala kabullenemiyolar yada kabulleniyolar ama egoları var''

    Duhan, bu site için seviyemi/kritermi oluşturuyor? O bile beğendi, siz neyin tartışmasını yapıyosunuz, o bile beğendi siz hayli hayli beğeneceksinizmi demeye getiriyorsun? Bu adam müneccimmi (her şeyin doğrusunu bilir) onun hoşuna giden/beğendiği şeyleri illa bizimdemi beğenmemiz/sevmemiz gerek. Saçma. Körler sağırlar, bir birlerini ağırlar misali. Bir birinizi övüp kendi üzerinizden prim yapıyorsunuz. Senin yorumlarını okurken bile sinirleniyorum. Yok neymiş Vettel, Alonso'dan, 0.1 sn hızlıymış. Birde bu yorumlara + basanlar var ya onlarında şu siteye hangi amaçla geldiğini anlayabiliyorum. Yahu bu sitede, tur başına 0.1 sn hızlı demek kadar saçma bir terim görmedimde/duymadımda, bravo Rambo. Saçmalamakta son noktadasın tebrikler. Senin şu saçma tezini nasıl çürütüceğim şimdi iyi oku.

    Alonso'mu, daha iyi bir pilot yoksa Massa'mı? Tabi ki Alonso.
    Vettel'mi, daha iyi bir pilot yoksa Webber'mi? Tabi ki Vettel.
    Massa'mı, daha iyi bir pilot yoksa Webber'mi? Tabi ki Massa.

    Alonso, her şartlarda Massa'yı, mağlup edebiliyor. Ancak ''ağlak bebek'' 20 yarışın 7-8'inde kötü Webber'in, gerisinde kalıyor. Ee Alonso, her şartlarda Webber'ide, parçalayacağını sağır sultan bile biliyor. Bu durumda eşit şartlarda Alonso, Vettel'den, daha iyi bir pilot oluyor. Senin saçma tezine karşılık, benim kide saçma. Ancak eşit seviye mücadelelerini severim, bu yüzden seninle münakaşa etmek için baya bir seviye düşürdüm. Kısasa kısas…

  31. senin ve sana +9 verenlerde benim umrumda degil

  32. ne o kıskandımı vetteli

  33. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Şimdi bu arkadaşa çok güzel kapak yapıcam lütfen onaylamamazlık yapmasın yönetim.Galatasaray şampiyon olduğunda çoluk çocuk herkez Galatasaray'lı olmuştu demişsin evet olmuş olabilir ama o çoluk çocuk hala Galatasaraylıdır emin olabilirsin takım değiştirdiklerini sanmıyorum.Bu yorumunla bu spora bakış açını gayet açıkça belli etmiş oluyorsun.Vettel ve Redbull taraftarları yeni olabilir ama ertesi günde yok olacak bir grup değildir onu kafana sokmalısın.Senin mantığınla sana bir soru sorayım, sen ferrari'yi spora giriş tarihinden beri izleyip uzun yıllardan beri taraftarlığınımı yapıyorsun ? (Bence hayır) yoksa Schumi sürekli başarı edince sende senin dediğin çoluk çocuk pisikolojisiylemi ferrari'yi tutmaya başladın ? (Bence buda değil) Yoksa bunun adı ferrari bu sporda ya bu birinci olur ya Mercedes olur deyip takım seçenlerden misin ? (Bence bu) Bu sporda ismin önemli olmadığını anlamayacak kadar F1 cahili birisin sana üzülerek bunu söylüyorum.Yeni bir takım çıkabilir başarılar elde edebilir ve sen bu takımın taraftarlarının oluşmamasını beklemezsin öyle bir dünya yok.Seni acılarınla ve koskoca ferrarin ile baş başa bırakıp saygılarımı sunuyorum.

  34. burak evmez avatarı

    bazı arkadaşlar senna ve schumacherle karşılaştırmış ne yazık ki acınacak haldesiniz vettel o pilotların tırnağı olamaz

  35. Yorumlardan anladığım kadarı ile rakip fanlar birbirlerini sokakta bi yakalasalar zorla çay-kahve ısmarlayacaklar..

  36. haydi vettel kötülere gününü göster !

  37. Hahaha kendi kendi gelin güvey olmaya devam et sırf farklı olmak için oraya Sauber bilmem ne yazmak olmuyor maalesef daha farklı şeyler bulmalısın.

  38. Team Sauber (Perez-Vettel)Duhan Peker avatarı
    Team Sauber (Perez-Vettel)Duhan Peker

    Gelip geçici olsa Sauber'ci ve Vettel'ci olmazdim!

    En iyisi saçma giflerini paylaş ne dersin..
    Takılıp gidersin.!

  39. Teorimi doğrulayan örnekler konuya gelmiş eskiden GS'nin üst üste şampiyon olduğu yıllarda çoluk çocuk GS'li olmuştu bu da aynen öyle durup dururken türeyen Vettel fanları.

  40. vettelinde çokta umrundaydı 🙂 sen bu şans muhabbetlerini hemen geç bence bu konular çok konusuldu artık bıktı ve cvp vermicem hep aynı şeyler

  41. Neler saçmalıcaksın çok merak ediyorum anlat bakalım nasıl almış

  42. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Vettel isterse 100 kere şampiyon olsun benim gözümde hiçbir değeri yok.Diyeceksiniz ki Abu Dhabi'de 24.başladı 3.oldu.Vites ayarları düzlüğe yönelik değiştirilmiş bir araç,planlanmış gibi giren 2 güvenlik aracı ile balıyla 3.oldu.

    Her ne kadar Raikkonen'e bayılmasamda 2005 Suzuka'da DRS,KERS'siz yıllarda 17.likten 1.liğe çıkması son 15-20 yılın en başarılı yükselişidir.

  43. kim ne derse desin kim ne konuşursa konuşsun yeni patron sebestian vettel zoruna gidenin arabası yolda kalsın 🙂

  44. site yönetimi bırakın bu eyyamı kardeşim bu sitenin sahibi fernando alonsomu kaç mesaj yolladık hiç birini yayınlamıyorsunuz . alonsoyla akrabalığınızmı var ayıp be

  45. kullanıcılara özel mesaj atma şansımız var mı ?

  46. senin pilotun polü aldımı kopup gidemiyor sallamayın az gerçekci olun

  47. bişimi dedik biz hamiltonun yaşadığı sorunlara sen görmedinmi ilk vettelin sampıyon olduqu seneyi orda da paso sanssızdı ama öyle böyle son dakka alonsoya kapaqı yapıstırdı ve iyi bi rbr vardı sadece dayanıksızdı ama sen smdi diyn hamilton ilk senesinde iyi bi araçla çaylak zamanında sampıyonluqu kacırdı dedin ikisi aynı şey deql biz hamiltona kötü pilot demiyoz ama kazandıqı sampıyonluqu herkez nsl aldıqını biliyor

  48. ferrarici arkadaşlar yiğidi vurun ama hakkı verin . 3,ncü şampiyonluğa gidiyorsa bir adam buna kimse şansa veya araç hızlı gibi masallar anlatmasın . alonsonun altında at arabası yok veya hamiltonun aracı kanı aracı değil redbula yakın hatta düzlük hızı daha iyi

  49. he yani hamilton pol aldığı zaman 2.mi bitiriyor mekanik arıza olmadan oda kopup gidiyor biz ona smdi diyozmu hamilton yavas die kaptırıo gidio die sacma sapan yorumlar yazmayın lütfen gözü açık olun az

  50. Kör değilseniz hamiltonun bu sene yaşadığı şansızlıkları görmüşsünüzdür.Ayrınca hamilto nun altında sadece 2007 ve 2008 de en iyi araç vardı çaylak sezonunda son yarışta kaçırdı şampiyonluğu diğer sezon da şampiyon oldu

  51. hariksın vettel alonsoya gereken ders verildi bu saatten sonra vettel şampiyon

    alonsoda prestij için 2.lik mücadelesi verir

  52. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    En iyisi kelimesi anca Schumi için söylenebilir onu hariç tutacak olursakta en iyisi Schumiye en çok yaklaşana denebilir oda Vettel'dir alonso değil.

  53. alonsonun altındaki at arabasımı sen kendini kandırırsın ancak

  54. alonsonun altındaki at arabasımı sen kendini kandırırsın ancak

  55. Fernando Alonsocular ve Alonsoya sempati duyanlar şimdiden ağlamaya başladılar

    eeee görünen köy klavuz istemez

    Alonso Bey Vettelin sorunlarına bel bağlamıyom felan diyodu foyasıda meydana çıktı yarın yarışta görcem ben onu

    eeeee yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış

  56. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Hamilton'inda en hizli araca sahipti ama gördük 1 şampiyonluğu var ortada.
    Buna ne diyicen şimdi!

  57. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Benden sana gelsin kardeşim

  58. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Ne zaman birilerini tebrik edeceksiniz.
    Çamur at izi kalsını bırakın kardeşşşşşşşş!

    İyiye iyi,hızlıya hızlı,adama adam demeyi öğrenin bak o zaman F1'i iyi yorumlayıp ve F1 konuşmada 10 numara olacaksiniz!

  59. bu arkadaş vettel haberlerinde çok provakatörlük yaptı daha sabah veled diye dalga geçti sizin yüzünüzden biz de yorum atamadık kirletilmedik vettel haberi bırakmadınız be ama artık sonunuz geldi Allahın izniyle vettel şampiyon olacak kapaklar yerine oturacak

  60. Sen eski pilotlardan yada yorumculardan en iyisi vetteldir diye bişey duydun mu siz burda körler sağırlar misali en iyi vettel diye tutturdunuz bi de yetenek abidesi demişsin en hızlı araçla pole alıp yarışta kopup gitmek aşırı yetenek göstergesi oldu demek 🙂

  61. VETTEL__KİNG avatarı
    VETTEL__KİNG

    biz hep buradaydık ama sadece haberleri okuyoduk

    sen ve senin gibi provakatörler yüzünden hiç bi zaman yorum yapamadık

    yok veledd ağlak bebe adama neler neler dediniz

    böyle bi ortama elbette yorum atamayız

    haberler temiz olunca bizde geldik

  62. çoğalıoz zorunamı gidiyor 🙂 ben ayrıca 3 senedir bu siteyi takip ediyorum ama yorum yazmıyordum yani yazsam 2 sene sampıyon olduk bol bol yazardım ama senin yakıştırmana göre biz ufukta sampıyonluk gördük diyemi laf sölemeye basladık he cok sacma .s.s

  63. Duhan – Batu eyvallah sağolun inşallah vettelimiz çoğu rekoru kıracak

  64. Bu Vettelciler sezon başı neredeydi hiçbirinin sesi soluğu çıkmıyordu ufukta şampiyonluk görününce hepsi algler gibi çoğalmaya başladı.

  65. Hocam Plasti Dip diye sprey boya gibi bir şey var yapı marketlerde bulabilirsin sanırım.Uygulaması ve sökmesi çok kolay asla kalıntı bırakmayan bir madde verdiğim linkte uygulaması detaylı anlatılıyor izle istersen jant ve araç kaplamada pratik ve ucuz bir madde.

    http://www.youtube.com/watch?v=rNY9Dx617N8

  66. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Rekorların yeni sahibi olucak.
    Belkide kırılması güç rekorlarin..
    Senna Ve Michael karışimi belkide bilinmez…Belkide gelecekte ikisini de gecer.

  67. Kardeşim az kaldı az 3.kapak geliyor bunları aldırma gülümse geç 🙂

  68. burak evmez avatarı

    aynı araç mı haha? sadece görünüşte aynı araç parçalar kim bilir nasıldır? acaba yine webberde olmayıpta vettelde yeni bir ön kanat mı vardır?

  69. Duhan Peker helal olsun sana harbi adamsın

    biz boşuna demiyoruz bu adam yetenek abidesi diye ben ne diyodum bu adam duvarları çimleri yalayarak arabayı sürüyor kers drs hepsinin kullanımı maksimum seviyede

    yavaş yavaş benim düşüncelerime inanan insan topluluğunun sayısı artıyor

    yahu düşünsene ilk yüz yarışta en çok pol puan zafer podyum alan formula 1 pilotu vettel bu alanda Ayrton senna Michael scuhumacher hepsini geçti bu çocuk harika

    @Lionel_Ferrari_ o araçta ebem de olsa şampiyon olur felan demişin bak bakalım webber gibi bi pilot bile bırak şampiyon olmayı 2011 de o araçla 1 zafer kazandı unutma sene başına en hızlı araç red bull değildi şurda 2 bilemedin 3 yarıştır en hızlıyız diye genelleme yapma

    yahu duhan bile vettelin yeteniğini onun en iyi olduğunu anladı ama bizim bazı antikalar hala kabullenemiyolar yada kabulleniyolar ama egoları var

    formula 1 deki en şasnslı fan kitlesi biziz pilotumuz her sene şampiyonluğa oynuyor harika ya

  70. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Telefondan yaziyorum bir türlu alışamadim.
    Ondandır hata yapiyorum maruz görün. 🙂

  71. ondan webber sampıyonluk yarısında deqil bu kadar küçük düşünmüyelim 1.şampıyonlugu söke sökeeee aldı alonsodan 2.şampıyonluqunda ferrari mclaren gibi takımların öküzlüklerinden rbr nin hızına yetisemediler ki bide pilotaj eklenince fark oldu

  72. webberde de aynı araç var ama pilotaj ortada 24 ten 3.lük daha ne 2li mücadele istiyon sen anlamadım button a suc atmıyalım lütfen button yavaşlatmasaydı vetteli alonsoyuda geçerdi emin ol sen bundan alonsonun son turlarında o kadar hızı nsl yaptıqını anladınmı sen vettel buttuno zorluyodu alonsoda geçemez die lastikleri koruyordu o arada rai zorluyordu ve tekerler bitti alonso yaklastı .s.s

  73. Teşekkürler anlayamamıştım son cümleyi.Açıklayıcı oldu.

  74. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Son cümleyi düzeltiyim. 🙂 Varda yoksa=Varsa yoksa.

  75. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    Huyum değildir ama vetteli değil NEWEYİ tebrik ediyorum o dehayı kutluyorum o aracı massada sürse alonsoyu yenerdi araba değil sanki güdümlü füze vettele gelince o araba ebemde olsa oda şampiyon olurdu…

  76. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Bu adam müthiş.Vettel hakkında tüm düşüncelerim değisti.
    Her ne kadar Schumacher kadar olmasa bile bu adam F1'in yeni ALMAN VE DÜNYA YILDIZI OLUCAK.
    VETTEL YENİ ADAMİM..

    EVET HEP VERİP VERİŞTİRDİM VETTEL'E AMA F1 İN EN İYİSİ OLDUĞUNU ANLADİM.
    Sauber pilotlariyla beraber VETTEL'CİYİM.

    Birazda olgunlaşirsa tam örnek pilot olucak..Evet çabuk fikir değiştim.
    Ama yeni YILLARİN ŞAMPİYONU beni artik etkiledi etiraf etmeliyim.
    Varda yoksa Sauber ve VETTEL! 🙂

  77. Vettel'in altında böyle bir araç varken isterse 10 kere şampiyon olsun hiçbir şey ifade etmez.Araç hızları eşitken zorlanıyor ve hatalar yapıyor geride olduğu zaman.Abu Dhabi'de Button'un yerinde başka pilot olsa bir temas yaşanırdı son turlarda.Button'un kendi beceriksiz ve tırsak sürüşü yüzünden geçilmesi Vettel'i iyi gösterdi bir parça.Vettel tek tur adamı ve önünde kimse olmazsa ancak o şekilde iyi yarışlar çıkartabiliyor.İkili mücedelesi zayıf, beğenmiyorum.Saf hız olarak iyi sadece.

  78. Hoş görünüze sığınarak tekrar bilgisi olan varsa bu konuda YARDIMCI OLABİLECEK
    Konu dışı
    Bu lastik yanak boyama veya jant boyama ile ilgili bilgisi olan var mı?
    Kısmet olursa yakın zamanda araç kaplama ve aksesuar üzeri bir sorti yapacağım kuzey ırak'a
    bu kunuda yardımcı olunursa minettar kalırım

  79. Ferrari%100 avatarı

    Sebastianacılar baya havaya girmiş ama o hava çok götürmez onları yarı yolda birakır

    Olmasın yarışta "Vettel stop the car "
    "Vettel stop the car "

    işte sonra hava fasssssss yapar

  80. bu polemikleri bazı alonsocu ferrarici veya mclarenciler yapıyor çekemiyorlar napsınlar :))

  81. 2 Kere dünya şampiyonu olmuş birinin sürüşünü ispat etmek zorunda kalması ne kadar acı birşeymiş. 🙂

  82. kardeşim insllh bi sorun olmazda alonsoya 2.kapaqı ve 3.sampıyonluqumuzu kutluyalım

  83. burak evmez avatarı

    webberin o kadar yavaş kalmasının sebebi vettelin hızlı olması değil vetteldeki parça webberde yok

  84. Bakın webberde de aynı araç var ama neden vettelden 0.8 0.4 0.5 0.6 vs sn fark yiyor neden webber yarıs kazanamıyorda vettel önünde bitirior kazanıor neden bunların hiç biri tesadüf olamaz adamın bi stili var çok hızlı ve teknik kullanıyor kimse vettelin pilotajına laf edemez edenler var biliyorum ferraricilerden bazıları onlar anlıyormu acaba f1 den yada anlıyorlar gibimi göstermeye calısıyorlar herkez bi düşünsün bi kendi başına takım sevgisini kenara atıp.vettelin tmm araçı hızlı ama pilotaj çok etkili burda neler yapabilceqini gördük bakma köpük levhasına felan girdi burnu kırdı bu kesinlikle onun pilotajına laf etme lüksü bize kalmamıs adam bi şampıyonluk mücadelesi veriyor alonso 3. kendisi 24.cü b düşünün hangi adam acele etmez bi yandan şampıyona esitlencek veya geriye düşücek yada aradaki farkı tutcak lütfen takım sevgisini kenara bırakıp gerçeklerle yüzleşelim

  85. Ferrari%100 avatarı

    ferrarilerde sıralamayı geliştirseler yarışı rahat alırlar

  86. sana katılıyorum vettel alonsoya kapak yapsın ferrariciler hak etti bunu o kadar vettele laf ediyolar ama pilotları bu vetteli bi türlü geçemiyor

  87. Alonsocular yağmur duasına çıksa iyi olur bu saatten sonra alonso bey vetteli durduramaz

  88. mercedes schumi,yi test pilotu olarakmı aldı bune kardeşim yürüyen kablumba gibi araç .sanki efsane,yi dünyaya rezil etmek için herşeyi yapıyorlar bence alman hükümeti ihtar çeksin mercedese

  89. redbull01 1. antreman bizim 2. antreman bizim bu haftayı domine etcez

    sadece korkum herhangi bi dayanıklılık problemi

    bu arada habere ilk yorum atanların çoğu vettelci

    ben sen keko hanedan batu01

    gelişme var sayıca iyice arttık

    bu hafta sonu tarih yeniden yazılacak bir formula 1 pilorunun 100 yarışta ulaşacağı maksimum pol zafer podyum puan vs vs vs hepsini göreceğiz çok önemli bi hafta sonu bu muhteşem bi rekor

  90. Vetteli bu dakkadan sonra anca mekanik arıza durdurur bu sene şampıyonluqu alıp ferraricilere bi kapak yapmasını canı gönülden istiyorum :))

  91. Erken konuşma,pazar günü yarış bitsin umarım dediklerin olur.

  92. Aslanım sebastianım vettelim

    1. antremanı kazandık 2. antremanı kaznadık 3. antremanı kazanacağız sıralamayı da yarışıda alırsak

    o ka mutlu olcam o ka mutlu olcam ki anlatılmaz yaşanır tatta bi şey olcak

    cumartesi ve pazar günü sebastian vettel bir formula 1 pilotunun 100 yarışta ulaşacağı en yüksek pol podyum zafer puan vs vs vs vs hepsinde yani 60 küsür yıllık formula 1 tarihinde zirveye yerleşecek bu muhteşem bi rekor bir tarih yazılıyor vettel fanı olduğumuz için çok şanslıyız

  93. Ferrari%100 avatarı

    ferrarilerde sıralamayı geliştirseler yarışı rahat alırlar

  94. Ferrari%100 avatarı

    ferrarilerde sıralamayı geliştirseler yarışı rahat alırlar

  95. Vettel veya Hamilton alabilir polu webberi unutmamak lazım ama yanlız alonsonun önünde vettel veya arkasında alonso olsa cok muhteşem bi şampıyonluk kapısması olur he CcC VETTEL

  96. tam schumi yolunda vettel çıkıyor iki üç tur atıyor tamam iş bitti . sanki yarınki yarış sıkıcı geçecek öyle görünüyor

  97. Araçta ufak bi sızıntı sorunu olmuş Red Bull da.O sorun olmasa bence Vettel turunu daha da geliştirebilirdi.Ferrari ve Rbr yarış hızında eşit gibi.Mclaren ise baya hızlı göründü.Yarın Mclarenler sıralmayı geliştirirse yarışı rahat alabiliriler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir