Alonso, Red Bull'un Hızına Rağmen Takımına Güveniyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel ve Mark Webber, ilk hafta sonuna ev sahipliği yapan Austin’deki ikinci antrenman seansını zirvede tamamladı.

Alonso: “Bizim için sürpriz bir şey yok. En hızlı sonlar (Red Bull); en hızlı pakete sahipler. Bütün antrenman seanslarında ve sıralamalarda 1-2 oluyorlar. Her şey normal giderse yarışta da 1-2 oluyorlar”

“Ama yarışta her şey normal gitmez ve Pazar günleri onların üzerinde daha fazla baskı oluşturuyoruz”

İspanyol pilot, Ferrari’nin takım çalışması, dayanıklılık ve istikrarlarının bir araya gelerek Vettel’e karşı çıkabileceklerini düşünüyor.

Alonso: “İmkânlarımızı kullanacağız; yarışın her turunda mücadele edeceğiz ve onların güçlü noktalarını biliyoruz. Her yarışta da bunu yapmayı sürdüreceğiz”

“(Güçlü yanbları) paketin hızı. Çok hızlılar. Bizim güçlü noktamız ise bütünleşmiş, çok güçlü bir takım olmamız ve aracımızın dayanıklılığı. Bu güçlü noktalarımızın her birini kullanmaya çalışacağız”

“Önemli olan, bu iki yarışta onlardan 11 puan fazla toplamak ve bunu yapabileceğimize inanıyoruz”

Ferrari pilotu ayrıca bu hafta sonu getirdikleri güncellemelerden de cesaret aldı; bunların arasında düzenlenmiş kanatlar ve yeni difüzör de bulunuyor.

Alonso: “Güncellemeler işe yaramış görünüyor. Bugünkü (Cuma) verileri hâlâ inceliyoruz. Ama ilk izlenim, iyi gidiyoruz şeklinde. Bu yüzden mutluyum.”

“Ama açıkçası her yarış küçük bir adım atarsak, diğerleri de aynısını yaparsa, fark aşağı yukarı istikrarını korur”


Yorumlar

  1. Takım ruhu olanları da görüyoruz dostum merak etme.Sözde F1'in en eşitlikçi takımı.Kaçıncı sırada şu an ?

  2. Team Sauber  C31          (Sergio Perez-Vettel) avatarı
    Team Sauber C31 (Sergio Perez-Vettel)

    Her sey güvenmekle yürüse idi HRT sampiyon olurdu. 🙂

  3. Yine aynı laflar.
    "Sıradaki şarkıyı İspanya' dan Fernando Alonso , Alman rakibi Sebastian Vettel için istiyor"
    # Onun arabası var güzelmi güzel#
    # Şöförü de var özel mi özel #
    # Bastı mı gaza gidermi gider #
    # Maalesef "takım" ruhu yok #
    # Onun için hiç mi hiç şansı yok #

  4. Geçen yarış Webber in kaza yapmak için ne kadar çırpındığı görüldü. Arabalara nasıl daldı biliyorsunuz… Çok riskli geçişler… Güvenlik aracı girdiği an Vettel in işine yarayacağı belliydi. Birinde Vettel Massa'nın arkasındayken Massayı tehlikeli şekilde geçti ve ardından spin atan Massa yı Vettel hemen geçti. Sonrasında Grosjean'a çarptı ve bi güvenlik aracı daha girdi…

    Yarın benzer bir çalışmayı Massa dan bekliyorum…
    Vettel pite girdikten sonraki bir anda Massa bir kazaya karışır ve güvenlik aracı girer. O sırada Alonso Pit stopunu yapar… Veyahut tur bindirirken birisi Vettel e çarpar… Birçok şeye gebe görünüyor bakalım…

    Geçen yarış RedBull un yaptığı hileyi Ferrari yanına bırakmayacaktır.

  5. Sorunsuz ve kazasiz bir yarisla vettel kazanir, bir de araya webber ya da hamilton girip alonso 3. Olursa fark 20 puana cikar… Bunun anlami su: vettel brezilyada yaris disi kalsa bile alonso sadece 1. Olarak sampiyon olabilir; ferrari brezilyada iyidir ama webber ve hamilton varken bundan bile supheliyim…

  6. red bull şu anda saf hız olarak ferrariden daha hızlı

    yani şu an alonsonun vettelin sorunlarına be bağlamaktan başka çaresi yok

    onun yerinde kim olsa bel bağlamak zorunda kimi hamilton

    hatta araçları değiştir vettel bile

  7. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Alonso Ferrari daha iyi diyor daha hızlı değil..yani burda ilk 3'ten kalkarsa bence yerini vereceğini zannetmiyorum..eğer webberin arkasında kalırsa işi biraz daha zorlaştıracaklardır..ama sıralamalarda ben süpriz bekliyorum..bence favorilerden biri Q1 yada Q2 de elenecek gibi 😀

  8. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Evet dogru soyluyorsun. Hiz ve basari anlaminda takimin ismi onemsizdir. Evet F1 tarihinden bahs edersek RBR bir hic. Gercek olan su ki nasil olursa olsun su an RBR diger takimlardan daha basarili ve hizli. Buna da saygi duymak gerekiyor. Bence de Alonso pskioljik baski uygulamak istiyor.

  9. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Alonso, sürekli olarak Ferrari'nin Red Bull'dan daha üstün olduğunu söylüyor. Ama yanılıyor. Ferrari'nin, Red Bull'a oranla tek üstün olduğu yer araç dayanıklığı. Bunun dışında F1 ile ilgili her alanda Red Bull Ferrari'den daha iyi. Bu çok aşikar bir durum. Alonso, muhtemelen psikolojik bir baskı uygulamak istiyor ve umarım başarır.

  10. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Ne umudu ya bir taraftar olarak artik umudum kalmadi. Vettelin basina olay gelmesine kalmis senin sampiyonluk sansin. 0.7 sn fark vardi arada. Muhtemelen siralamalarda yarim saniye fark olucakdir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir