Ferrari, Lastiklerde Hata Yaptığını Kabul Etmiyor

yazar:

kategori:

Lastik ısıtma sorunları nedeniyle Ferrari sürücüler, son seansın başında temiz lastiklere geçmediler ve buna rağmen rakiplerinden daha iyi iş çıkaramadılar.

Massa “Son turumuz en iyisiydi. Normalde lastikleri ilk başta kullanmazsanız hata yaparsınız ancak burada öyle değil.” dedi.

Alonso da Massa’ya destek verdi ve “Daha iyi ya da kötü olmayacağını düşünerek kullanılmış lastiklerle başlama lararı aldık. Fark yoktu.”

“Abu Dhabi sıralamalarında da 7 ve 9.yduk. Araç hemen hemen aynı. Austin’de de 7 ve 9. olduk. Dürüst olmak gerekirse bizim için sürpriz olmadı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    cidden o sahtekarın tuttuğun takıma gelmesine sıcak bakıyormusun???

  2. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Sezon boyunca Q3-e kalan pilotlar ayni seyi yapiyordu. Ilk zaman turunda Q2-den kalma lastikler yeniden kullanilir ve pite girib yeni lastiklerle cikilir. Genelde hep boyle oldu. Bu defa Q3-e yeni lastikleri kalanlar ilk turda yeni lastiklerle ciktilar. Ferrari ekibinin bunu yaptigina inanamiyorum. Aacaba yeni lastikleri bugun kullana bilirler mi ? Bilgisi olan var mi?

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Takımın MALLIĞI en sonunda sürücülere de bulaştı. Aynen devam. Bu gidişle 2016 da biter, ne Alonso ne de Ferrari şampiyon olur.

    Tek bir gerçek var o da Flavio Briatore. O gelmeden bu takım adam olmaz. Zaten dün sıralamalardan sonra bir RBR pit duravrını gösterdi, herkes gülüyor. Ardından Ferrari yi, mal gibi ekranlara ağızları açık bakakalmışlar..

  4. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Sesli Gülerek okudum ama Yok artık derim ben buna.. ne iş Vettel'le anlaşma mı yaptı acaba Ferrari ?

    tamam biz seni bu sene şampiyon yapalım 😀 seneye bıze gel

  5. Lovely_F2008  avatarı

    Ben de bilmiyordum ve şu anda inanamıyorum bu yaptıklarına .

  6. bunu bilmiyordum açıkçası. tek set medium lastikle atılan 14 tur. tam 14.

    yarışa sıralamaya çıkılan lastikle başlanıyor.

    pirelli ve takımlar, yaptıkları analize göre lastik aşınmasının çok düşük olması nedeniyle pilotların tek pit-stop yapacağına hani neredeyse eminler.

    temiz lastikle q3'e çıkan pilotlar, yarın 160 kg. ilave benzinle lastikler zorlanırken yeni lastiklerinin daha uzun süre dayanmasını sağlayacaklar.

    "bizim takımdakiler bunları bilmiyor mu acaba" diyecek kadar ileri gidesim var..

    sıralama için yarışı riske atmışsınız, sıralama da battı. buna olsa olsa 3'ün 3'ünü beklerken 3'ün 1'ini almak denir ancak. bravo ferrari.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir