Yavaş Takımların Sıkıntı Yaratmasından Endişe Ediliyor

yazar:

kategori:

 

Antrenmanlarda birçok defa hızlı araçlar, o bölümde yavaş araçların arkasına geldi ve Cumartesi sabahı 7. virajda Sergio Perez ile Charles Pic kaza yaptı.

Sıralamada ilk cebin sahibi Sebastian Vettel’den 5 saniyenin üzerinde yavaş kalan Pedro de la Rosa, hız farklarının pistin o bölümde idaresinin zor olduğunu kabul etti.

De la Rosa: “İlk sektör, yoldan çekilme konusunda korkunç.”

“Tek bir çizgi var ve şu anda çizginin dışına çıkarsanız, hiç tutunmanız kalmaz.”

“Bu hafta sonu birçok defa yaşadım: Aynamda birinin geldiğini gördüğümde yoldan çekilmek yerine ayağımı gazdan biraz kaldırıp onları bir boşlu bulmalarını bekledim. Bir tarafa çekilirsem onlarla sorun yaşayabilirdim.”

“Zor olacak. Diğer aracının hızını anlamalı ve yavaşlamalısınız. Böylece arkanızdaki öyle bir yerde gelecek ki siz kenara çekilebileceksiniz ve onlar düzgün bir şekilde geçiş yapacak.”

Yarışa 10 sıradan başlayacak olan Williams Pilotu Pastor Maldonado, trafiğe takılacağı bekliyor ve bahsi geçen bölümde hız farkının çok büyük olduğunu düşünüyor.

Maldonado: “Bu pistteki hız farkı çok büyük. Strateji açısından (yavaş araçlardan) uzak durmalıyız”

“Arkalarına geldiğinizde, iki virajda 2-3 saniye kaybedebilirsiniz. Yani zor olacak ve farkları idare etmemiz gerekecek.”

Öte yandan Marussia’dan Graeme Lowdon, meselenin kendileri açısından idare edilebileceğine inanıyor ama asıl sorunu orta gruptaki pilotların yaşayacağını öne sürüyor.

Lowdon: “3 senedir bu meseleleri idare ediyoruz; bunda da oldukça iyiyiz.”

“Son zamanlara baktığımızda benim gözlemime göre büyük sorun, gridin arkasında kalanlarda değil; daha hızlı olanlarda (orta grup). Onlar (tur yemeye) alışık mı?”

“Pilotlarımız trafiği idare etmede çok iyi. Yollarına çıkmayacağımız konusunda kendimize güveniyoruz”

 


Yorumlar

  1. Lewis Hamilton avatarı
    Lewis Hamilton

    Karti dayı dikkat etsin 😀

  2. Tur bindirmek böyle ise geçişleri düşünemiyorum. Grosjean ve Maldonado'dan korkun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir