ARCA: 9. Yarışta Yine Bir Çaylak Kazandı

yazar:

kategori:

NASCAR’a pilot yetiştirme amacıyla düzenlenen ARCA Re/Max Serisinin Michigan ayağında yine büyük bir heyecan yaşandı.Çaylak pilotların agresiv mücadelesine sahne olan yarışta Justin Lofton ilk galibiyetini elde etti.Böylece 9. yarışta 9. kez bir çaylak yarış kazanmış oldu.

Scott Speed’in polde başladığı yarışta NASCAR’ın en iyi takımlarından biri olan Roush Fenway’in test pilotu ve serinin puanlama lideri Ricky Stenhouse Jr., Scott Speed ve aynı zamanda NASCAR Truck serisinde yılın çaylağı adayı için Speed’le mücadele eden Colin Braun yarışı domine etti, Son 11 tur kala Lofton sahneye çıktı ve yarışı kazandı.

Serinin 9 kez şampiyonu Frank Kimmel ve bu sezonun favorisi eski F1 pilotu Scott Speed iyi puanlar alarak şampiyonaya heyecan kattı.Puanlamada Stenhouse Jr. liderken Scott Speed sadece 95 puan gerisinde 2., 3. olan Matt Carter ise Speed’ten 30 puan geride, 4. sırada ise Carter’in 45 puan gerisindeki Frank Kimmel var.İstatistiklere göre bir yarış içerisinde bu 4 pilotun da şampiyona lideri olma şansı var.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir