Ferrari Massa'nın Vites Kutusunu Değiştirmeyi Değerlendiriyor

yazar:

kategori:

Brezilyalı sürücünün yarışa, takım arkadaşı Fernando Alonso’nun 2 sıra önünde 6. sıradan başlaması gerekiyor. Ancak haberlere göre Ferrari mühendisleri Massa’nın vites kutusundan endişeli.

Ferrari sözcüsü, takımın bu durumu değerlendirdiğini ancak henüz kesin karar vermediğini söyledi. 

Massa, vites kutusunun değiştirilmesi halinde 5 sıra cezası alacak ve 11. sıraya gerileyecek. Ancak bu durum şampiyonluk mücadelesi veren takım arkadaşı Fernando Alonso için iyi haber olabilir. Bu sayede Alonso da bir sıra kazanıp 7. sıraya yükselecek ve böylece yarışa temiz taraftan başlayacak.

 


Yorumlar

“Ferrari Massa'nın Vites Kutusunu Değiştirmeyi Değerlendiriyor” için 64 yanıt

  1. Napolyon bir savaşı kazandıktan sonra (muhtemelen İspanya ile) savaşı kaybeden tarafın kralı Napolyon’a ' Siz Altın ve Toprak İçin Savaşıyorsunuz, Bizse Onurumuz ve Şerefimiz için Savaşırız' der. Napolyon da Krala ' haklısınız herkes kendisinde olmayan için savaşır' der…Çok beğendiğim kapaklardan biridir:)

    İki Mühendisin bilgi alışverişini cezalandıran Fia,manipüle edilen yarışlardan sonra kınama yakmıştir en fazla.Takım emirleri serbest isteyen istedıgını yapsın.

  2. Açıklama: Massa'nın aslında ALonso'dan hızlı olması imkansız ama Massa Kore'de Alonso'dan önce sahip olduğu yeni parçalar serisinin devamı olan yeni vites kutusu nedeniyle Alonso'yu geçmiştir. Ancak paşamız bunu kaldıramadığı için hiç riske girmedik ve vites kutusunu tekrar aracından sökerek sorunu çözdük.

  3. Bir zamanlar Alonso kazansın diye Pique'nin kasten kaza yaptığını söylediğimizde de akıl sır erdiremeyenler vardı. Komplo teorisi diyip geçmeyeceksin.

  4. hani massa şampiyonluk savaşında olsa, böyle bir olay olsa anlayacağım şu söylediklerinizi… ama yok yani, hala gerçekten 3 sezon boyunca bir takımın kendi pilotunu kasti olarak her yarış yavaşlattığını iddia edecek kadar komplo teorileri üretmenize akıl sır ediremiyorum…

  5. boşuna duygusal davranıyorsun, massa takımın bir parçası, Ferrari işine geldiği gibi karar alacak, Massa'yı düşünmeyecek tabi, bunda anlaşılamayacak ne var ? Senelerdir aynı teraneyi döndürüyorsun burada 😀 Alan memnun veren memnun, Massa'nın kullanılması gibi bir şey söz konusu kesinlikle değil, Massa'nın şampiyonada hiç bir iddiası yokken bunun yapılması kadar mantıklı bir şey olamaz… Massa sizin kadar dert etmiyordur bunu, çünkü o takımın istediğini yaparak zaten yapması gerekeni yapmış oluyor, siz ortalığı ayağa kaldırıyorsunuz her seferinde 😀

  6. Eee Massa gördün mü sıralamada öne geçmeyi. Kimi birşey yapamadı Massa'yla eşitti. Schumacher birşey yapamadı Massa'yla hemen hemen eşitti diyenler vardı. Eee bakın geçti de ne oldu demekki iş Alonso'nun pilot olarak Massa'yı darman duman etmesi değilmiş… Massa öne her geçtiğinde bu tür şeyler oluyorsa o zaman Royal Hunt yada ne bileyim onun gibi düşünen yok Massa Kimi'yi yendi ama Alonso Massa'yı darmadağın etti diyenlere bu hafta sonu iyice kapak olsun. Adam 3 senedir her öne geçişinde bir şekilde geri itildi. Böyle bir durumda kim öne geçmek ister ki sen çabala çabala çabala sonra hop takım seni satsın. Bugün olanlar aslında bir çok kişinin söylediklerini çürütüyor…. Massa birilerinden yavaş falan değil. Sadece hızlı olması yasak….

    Ne oldu alonso bu sefer ne diyeceksin Massa'da yeni vites kutusu vardı da ondan mı senden iyi tur attı?

  7. görkeMassa avatarı

    şimdi alonsonun önü boş mu olucak startta

  8. Massa'ya sonunda bunu da yaptılar ya helâl olsun.

  9. Had it confirmed: Ferrari broke seal on @Felipe1Massa's gearbox so a penalty should result!

    Kesinleşti.

  10. zaten ferrari'nin vites kutusunu değiştirmeyi "değerlendirmesi"nin nedeni karar verememekten filan değil, fia açıklamayı yeterli bulmazsa massa'yı pit alanına göndereceği (ki bu kısım ferrarinin hiç umrunda değil) ve buna ilave olarak massa'dan boşalacak sıranın boş bırakılması (işte dananın kuyruğunun koptuğu yer) yönünde karar verme ihtimali.

    yoksa kimsenin bir şey değerlendirdiği, utandığı sıkıldığı filan yok, yanlış anlaşılma olmasın.

  11. Ferrari%100 avatarı

    Resmi bişey varmı Massa 5sıra grid cezası aldımı
    Resmi bişey varmı??????????????????!

  12. Aynı değil diyorsan-ki bu sürekli yapılıyorsa bi de- tarafsız konuşmuyorsun değildir

  13. Aradaki farkı anlayamaman ilginç gerçekten… Birisi bir takımın junior takımı yani zaten orada bulunma amacı Redbull'a yardımcı olmak ve takıma gelecekte yarışması için pilot yetiştirmek… Takımın ilk kuruluş amacı bunlar. Buradaki ise daha başlamadan yarışı manipule etmek. yarış içinde Massa zaten illa ki yol verecekti bunu hepimiz biliyoruz ve birşey demiyoruz şampiyonluk yarışı son ana gelmiş Massa'nın yol vermesini hepimiz anlayışla karşılarız en azından kendi adıma konuşayım ben karşılarım. Ancak çıkıp yarış başlamadan bu iş yapılıyorsa vay onların haline.

  14. Twitterda kapalı park kurallarının ihlal edildiğinden dolayı,massanın 5 sıra cezası değil, pit yolundan başlatılabileceğini ihtimali konuşuluyor.

  15. Muhtemelen şu an FIA ile görüşüyorlardır, herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı konusunda. FIA işe el atabilirmiş bu işte bir mantık sezemezse.

  16. an itibariyle Massa'nın otomobilindeki vites kutusunun mührü kırılmış durumda, vites kutusu değişse de değişmese de Massa 5 sıra geriden başlayacak…

    gerçekten F1'de kazanmak için her yolun denendiğinin bir başka göstergesi 😉
    -Senna-Prost'un geçilmemek için çarpışması, kasti kaza yapması
    -Schumacher'in Villeneuve'ün üzerine kırması
    -Red Bull'un bir şekilde kanatlarını durmadan esnetebilmesi
    -Renault'un 2008'de Alonso'yu kazandırmak için Piquet'e kaza yaptırması
    -Schumacher'in 2006'da Rascassa'a parketmesi
    gibi…

    bunlar ilk aklıma gelenler

  17. F.AlonsoDiaz  avatarı

    Farkeden Bir Şey Olmaz İyi Pilot Her Yerden İyi Start Almalı…
    Değiştirmeye Gerek Yok…

  18. Team Sauber  C31          (Sergio Perez-Vettel) avatarı
    Team Sauber C31 (Sergio Perez-Vettel)

    Hadi oyle anlayalim yorumu.
    Kobayashi'den önce MALDONADO,GROJEAN,KARTİKEYAN..
    Koba hiç bir sey degil..Kaza krallar dururken. 🙂

  19. Alonso o kadar aciz bir pilot ki seviyeyi eşitleyebilmek için rakiplerini küçümseyip aşağılaması yetmiyor bir de çevresindekilerin üzerine basıyor ama bu bile onu şampiyon yapmaya yetmeyecek.

  20. EVET massa 5 sıra geriden baslıcak

  21. TMM tororoso bizi ılgılendırmez senıde ferrari ilgilendırmez sanane ozaman. Kendı takımın ve pilotlarına baksana. Bu resmı koymandakı amacın bellı arkadaşım. Daha değiştireceği kesin bile değilken vites kutusunu.

  22. ohooo… o kadar açıkki adamın ne demek istediği… Besbelli Kobayashi bir kazaya karışır, agresifliğinden demek istiyor. Kasti olarak değil…

  23. ohooo… o kadar açıkki adamın ne demek istediği… Besbelli Kobayashi bir kazaya karışır, agresifliğinden demek istiyor. Kasti olarak değil…

  24. bence bunu yapmalarindaki amac massa gec pite gelecek alo erken pit yapip pitt stoplarin ardndan massayi vettelin onunde tutup (tabi massa yapabilirse) alonsoya zaman kazandiracaklar ben boyle dusuyorum ki cokta mantikli. Oyle yada boyle massa zaten yol verecek ama hem yol verip heme vetteli tutmayi basarirsa bir tasla iki kus misali olur

  25. gurur ve başarı bunu vettele çok gören ferrari . ferrariye bu başarıları ve gururu yaşat alman pilot Michael Schumacher . ve bu gururu ve başarıları devralan diğer başka alman vettel bu işini yapan kibirli ve havalı şampiyon edasıyla değil .rakibe saygı gösteren takımda başarı ve başarısızlıkları paylaşan bu genç alman pilot çokdan efsaneler arasına yol almaya yelken açtı bile bu gurur ve başarı bu genç adamın hakkıdır

  26. gurur ve başarı bunu vettele çok gören ferrari . ferrariye bu başarıları ve gururu yaşat alman pilot Michael Schumacher . ve bu gururu ve başarıları devralan diğer başka alman vettel bu işini yapan kibirli ve havalı şampiyon edasıyla değil .rakibe saygı gösteren takımda başarı ve başarısızlıkları paylaşan bu genç alman pilot çokdan efsaneler arasına yol almaya yelken açtı bile bu gurur ve başarı bu genç adamın hakkıdır

  27. RedBull-ToroRosso birlikteliğinin ayıpları sizi haklı kılmaz. Her fırsatta onların yaptığının yanlış olduğu dile getirilirken siz yapınca bir kılıf bulma çabanıza destek verecek halimiz yok.

    tabi alo gitti massanın vites kutusunu değiştirin bende temız tarafa cıkayım demıs.

    Piquet ' ye de ben git duvara çarp dedim ama Alonso bilmesin diye de tembih ettim.

  28. F.AlonsoDiaz  avatarı

    fotoşop yasaklansın

  29. Ferrari%100 avatarı

    Yuh bunu ferrariden beklemezdim Massa nın vites kutusu değişirse bu Alonso için ama bu kadırıda fazla Massa hangi yarışta Alonsodan hızlı olsa hep bi engel
    Belki Massa starta 2>3 kişi geçerdi

  30. Team Sauber  C31          (Sergio Perez-Vettel) avatarı
    Team Sauber C31 (Sergio Perez-Vettel)

    Sauber'e laf çarpitma!

    Grid'in temiz takımına oyle imalarda bulunamazsin!
    Sauber 1-2 kişi mutlu olacak diye kendini harcamaz.
    Hadi onuda geç ŞEREFSİZLİK Sauber'in işi olmaz merak etme

  31. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bukadarda düşmeyin iki sıra için büyük pilot alonso zaten geçer massayı pistte ezerek yoksa geçemez mi ?

  32. Ferrari%100 avatarı

    Yuh bunu ferrariden beklemezdim Massa nın vites kutusu değişirse bu Alonso için ama bu kadırıda fazla Massa hangi yarışta Alonsodan hızlı olsa hep bi engel
    Belki Massa starta 2>3 kişi geçerdi

  33. sende her haberde alonsoya saydırma be arkadaşım.

  34. Bence anormal birşey değil.Torrorossonun yarış içinde RBR ambulanslarına yol vermesinden farkı yok.İşinize bakın!!

  35. sana ne oluyor arkadaşım amacın bu resımle ortalıgı karıstırmak resmı koy git ohhh. SENDE SUC YOK suc kımde oldugu. REDBULL toro roso birlikteliği pistte kendını bellı edıyor. takım henuz karar bıle vermedı sen hemen alonsoya at sucu. tabi alo gitti massanın vites kutusunu değiştirin bende temız tarafa cıkayım demıs.

  36. Bir komplo teorisi daha.

    Aklımdan geçip de söylemediğim 1 teori.
    Muhtemelen bunu değerlendireceklerdir.

    Alonso'nun temiz taraftan kalklması çok önemli. Hem bu sayede 2 bomba ile pek uğraşmak zorunda kalmayacaktır.

    Direkt olarak ilk 5 e girecektir ilk virajdan sonra…
    Ama 8. olarak kalksa yerini bile koruması zor kirli tarafta olduğu için.

    O zaman da yarışı muhtemelen 5. sırada anca bitirir ve şampiyonluk umutları biter.

    Muhtemelen Alonso ilk 4-5. sıradayken Massa bir kazaya karışır veyahut buna gerek kalmadan Sauber den Kobayashi bunu yapar ve güvenlik aracı girince de Alonso Pit stopunu yapar.

  37. Bence sindirir neden sindirmesin orda şampiyone yazacakk:D şampiyonluğa giden her yol mübahtır…der geçer gider

  38. İllegal bi durum söz konusu değil. Ferrari bunu yaparsa çok zekice bir strateji gerçekleştirmiş olur. Herkesin bahsettiği avantajlar bi tarafa, eğer çok küçük bir şans bile kazandıracaksa şampiyonluk için medyanın ve kamunun ne düşüneceği değerlendirilmeye alınmamalı.

  39. Team Sauber  C31          (Sergio Perez-Vettel) avatarı
    Team Sauber C31 (Sergio Perez-Vettel)

    Arkadas harbiden HELAL OLSUN!
    Şu sitede 1 tane bile gereksiz boş yorumunu görmedim.
    Helal olsun bu sitenin en iyi yorumcularindansin.

    Yazına yüzde yuz katıliyorum. 🙂

  40. adamların akılları aracı geliştirmek için değil . nerede hile ve komplo teorisi varsa onun için çalıştırıyorlar beyinlerini . birazda bu takımdaki adamların beyin hücreleri gelişse ama nerede

  41. eğer bu rezalet gerçekleşirse,

    vettel'i aklınca pilot yerine koymayan alonso, şampiyonluk umutlarını taze tutabilmek için böyle bir dümene ihtiyaç duymuş ya, bu alonso'ya yeter.

    anlı şanlı tarihiyle övünüp wow diyen ferrari yönetimi, şampiyonluk umutlarını taze tutabilmek için böyle bir dümene ihtiyaç duymuş ya, bu ferrari'ye yeter.

    içecek firması diyerek sözümona red bull'u küçümseyen,
    "hızlı araca atlayıp kazanıyor" diye vettel'i küçümseyen,
    "kainatın en hızlı ve komple pilotu" olduğuna inandıkları sevgili pilotlarının şampiyona umutlarını taze tutabilmek için böyle bir dümene ihtiyaç duyulmuş ya, bu "bazı taraftarlara" yeter.

    massa'nın bir iddiası olmayabilir.
    takım içinde alınmış bir karar olabilir.
    ama fair-play diye bir şey vardır; hem alonso'nun hem de ferrari'nin geçmişten beri asla bilmediği ve kabullenmek istemediği bir şey.
    rakibe saygı.
    taraftara saygı.
    her şeyden önce kendine saygı.
    azıcık "utanma duygusu".

    kurala uydurabilirler.
    bir kaç teknik zırvalıkla fia'yı ikna edebilirler.
    ama vicdanlarda verdiği rahatsızlık için hiç bir şey yapamayacaklar.

    yazıklar olsun. dilerim Allah'tan yaptıkları oyun ayaklarına dolaşır; en acı şekilde bedelini öderler.

  42. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Savaşta Her Yol Mübah mıdır ?

  43. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    İyide zaten massa yol verecekti niye böyle bişeye başvuruyorlarki belki startta 2 kişi geçerdi massa sonra onları bloke ederdi yada gidip birilerine çarpardı işin şakası bitarafa herşey hamiltona bağlı startta geçerse vetteli ardında tutar buda alonsoya zaman kazandırır tahminim temiz start olursa alonso 2-3 tur içinde 4 kadar çıkar sonrası için şans lazım derim…

  44. onur çakır avatarı

    bence değiştirilmeli en azından hem alonso 1 sıra kazanır hemde iki pilotta temiz taraftan kalkar ben şahsen isterim böyle bir şeyi ferrarinin düşünmesine bile gerek yok açıkçası

  45. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Ferrari'nin bunu yapmasımı utanç verici ? Torro Rosso Bunları Yaparken Kimse'nin Sesi Bile Çıkmıyor Kusura Bakmasın Kimse.

  46. Onur ve Gurur… Bu ikisi olmadan birşeyler elde etmek bazıları için normal. Asıl sorun bizde bunu anormal karşılıyoruz. Massa yarış içinde zaten yerini verecektir bu gayet normal karşılanabilecek birşey ancak yarış daha başlamadan bu tür şeyler yapmanın onuru nerede?
    Pardon millet zaten kazandığı bazı şeylerle gurur duyuyor…

  47. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Torro Rosso Redbull'a Yol Verirken Ve Pite Girip Önünü Açarken Redbull'un Nerdeydiniz Arkadaşlar ?

  48. Alonso yine birilerinin üzerine basarak zafer kazanma peşinde.

  49. Ben ferrari taraftariyim.. ama bu vites kutusu problemi hic inandirici degil, su ana kadar ferrari 18 yarista ne siralamalarda nede yarista 0 problem yasadi tank gibi arac

  50. Mustafa Sar avatarı

    ya bu KEKO mıdı gıgı da kimdir… nasıl bir düşünceyle böyle bir nick almak ister ki bir kişi..
    KEKO KEKO KEKO…
    Sözlük anlamını bilen var mı acaba..

  51. RAİKKONEN  41 avatarı
    RAİKKONEN 41

    ARACI KOMPLE DEĞİŞTİRSENİZ, 4 TANE LASTİKDE TAKSANIZ BU ARAÇTAN HİÇ BİRŞEY OLMAZ
    REZİL MÜHENDİSLER BİR ARABA YAPAMADILAR AYIP AYIP BUNLARI KOMPLE KOVMAK LAZIM
    ŞAHLANAN AT ARTIK HAPŞIRAN AT OLDU SAYENİZSE…….

  52. bunlar acaip ayak oyunları doğruysa ferrarinin hali perişan . bunu yapmak demek geçmişde yarışan pilotlarada hakarettir . bir sıranın hesabını yapaca kadar muhtaç hale gelmiş ferrari

  53. yanlış takım ve pilottasın .

  54. ferrari taraftarıyım ve çok akıllıca bir hamle helal olsun demekten başka bişey gelmiyor insanın elinden ama bu zekalarını birazda araç gelişimi üzerinde kullansalar bu tür film fırıldağa gerek kalmayacak

  55. Şampiyonluk şansı yokken böyle gereksiz bir şey yapıp Massa'yı yerinden etmenin alemi yok.

  56. Bu ilk defa olmayacak.Son defa da olmayacak eğer yapılırsa.Umarım yapılmaz.8.sıraysa 8. sıradan kalkarız ne olacağını görürüz.Zaten şampiyonluk için herhangi bir şans yok,boşu boşuna Massa'yı arkaya atmayalım.

  57. Acayip stratejik bir hamle, iki pilotuda temiz tarafa oturtur, Massa için sıkıntı gibi gözükse de, takımın geneli adına iyi bir şey… Bir de böyle bir şeyin iyi mi kötü mü olduğunu startta anlayacağız, gridin solu ortalama 2-3 sıra kaybederse, Ferrari bunu yapmadığına pişman olur 🙂

    Sevgili Harun Bodur kardeşim, bu tarz şeyler Formula1'in içinde hep vardı, aslında acayip zekice bir plan 🙂

  58. Acayip stratejik bir hamle, iki pilotuda temiz tarafa oturtur, Massa için sıkıntı gibi gözükse de, takımın geneli adına iyi bir şey… Bir de böyle bir şeyin iyi mi kötü mü olduğunu startta anlayacağız, gridin solu ortalama 2-3 sıra kaybederse, Ferrari bunu yapmadığına pişman olur 🙂

    Sevgili Harun Bodur kardeşim, bu tarz şeyler Formula1'in içinde hep vardı, aslında acayip zekice bir plan 🙂

  59. Sonra da laf edince niye öyle dedin.Al işte kafaları anca katakulliye çalışır.Eğer gerçekleşirse böyle bir durum söylenecek laf kalmıyacak bunlar için.

  60. Yuh be milletin gözü önünde konuşmayın bari.

  61. hahahaha hobaaaa yalana gel.lan siz ne sahtekar takımsınız insanların gözünün içine baka baka yalan sölüyorlar vites kutusunda sorun varmıs.bisey derdimde simdi sansüre takılır neyse.alonso böyle sampiyon olup içine sindircekmi acaba bi düsünün

  62. boşuna değerlendirmeyin değiştirin zaten kimse inanmaz problem olduğuna(gerçekte varsa bile)…bence güzel fikir ama bu tabiki tartışma yaratacaktır vites kutusu değişirse.

  63. kerem kancevizoğlu avatarı
    kerem kancevizoğlu

    koyu bir alonso taraftarıyım fakat bu vites kutusu değişikliği tamamen taktik içerikli alonsonun ekmeğine yağ sürme amaçlı yani ferrari alonso temiz yerden kalksın diye massa'yı koz olarak kullanıyor alonsoyu çok severim umarım şampiyon olur fakat her zaman objektif olmaktan yanayım ferrari bu tarz illegal oyunları yapmaması lazım yakışmıyor böyle bir takıma

  64. harun bodur avatarı

    utanç verici #F1RIP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir