NASCAR Nationwide: Logano tarih yazdı!

yazar:

kategori:

NASCAR’ın ikinci en yüksek serisi olan Nationwide serisinde Kentucky’de yapılan yarışta aynı son üç sene gibi tarih yazıldı, 18 yıl 3 haftalık Joey Logano, daha kariyerinin 3. NASCAR yarışında 2. kez pol pozisyonundan başlayıp kazandı.

Joey Logano 10 yaşında binek arabalarla yarışmaya başlamış, 17 yaşına gelene kadar defalarca şampiyon olmuştu.17 yaşında ise çok tecrübeli NASCAR pilotlarının katıldığı Toyota Showdown yarışını kazanmış, arkasından NASCAR’a pilot yetiştirme amacıyla yapılan ARCA sezonunda daha ilk katıldığı yarışı kazanmıştı.NASCAR’ın kurallarına göre 18 yaşınan küçüklerin yarışamadığı için Logano son iki senedir 18 yaşına girmeyi beklemişti.

18 yaşına bastığı anda ilk Nationwide yarışında 6. başlayıp 6. bitiren Logano, daha ikinci yarışına polden başladı, ancak aracındaki sorunlar nedeniyle yarışa veda etti.Ve bu hafta üçüncü yarışına yine polden başladı, domine etti ve kazandı.Logano bu hamlesiyle sadece NASCAR’ın değil, bütün motorsporları tarihinin en genç yarış kazanan ismi olmuş oldu.

Bu sezonun favori isimlerinden Brad Keselowski de Clint Bowyer ve Carl Edwards’ın geride yer aldığı yarışta iyi puanlar topladı ve puanlamada Bowyer’ın arkasında ikinci sıraya oturdu.


Yorumlar

  1. tolga soydan avatarı

    çok yetenekli herhalde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir