Alonso'yu Amerika'da Yeni Difüzör mü Yaktı?

yazar:

kategori:

 

Yeni difüzör dâhil yeni parçalar, Amerika GP öncesinde İspanya’da bir düzlük testinde denenmişti.

Ama rüzgâr tünelinde elde edilen değerlerle gerçek hayattaki veriler, örtüşmemiş. Buna rağmen İspanyol pilotun aracına Austin’de yeni difüzör eklenmiş.

AS gazetesine konuşan Toro Rosso’nun eski pilotu Jaime Alguersuari: “Evet; gerçekten Felipe Massa’da eski difüzör vardı ve daha iyi çalıştı”

Marca’ya konuşan Massa: “Difüzör hariç (Alonso ile) her şey aynıydı”

“Benim için de vardı ama eskisini kullanmayı tercih ettim. Tek fark da buydu”

Alonso: “Son parçalar her zaman en iyi seçim olmuyor”

 


Yorumlar

  1. Eşit şans tanındığında neler olduğunu gördük sanıyorum?

  2. Lovely_F2008  avatarı

    2 dk kuralları okuyup da gel . Ondan sonra muhabbet edebiliriz sanırım .

  3. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    bu haberin doğru olma olasılığı nedir sizce? 🙂

    ispanyol pilot ve ispanyol gazetenin söylentisi haberin kaynağını çok net belirtiyor. Felipe 'Baby' Massa yine şanslıydı demek ki onlara göre! kepazelik!

    bu haber doğru diyelim. yılların komple komple komple pilotu Fernando 'Patron' Alonso, bir iki tur atarak hangi difüzörün iyi olduğunu anlayamamış mı? peh!

  4. FeRNando King! avatarı
    FeRNando King!

    Bu habere inanmak istemiyorum,neden derseniz ya tarihi bir takımdan söz ediyoruz Enzo Ferrari nin bırakmış olduğu mirası resmen eziyoruz,sizler Ferrari siniz diğer takımlar nasıl oluyorda denedikleri her şeyi pistte döküyor da çalıştırmayı başarıyor özellikle Red Bull ve Mc Laren her denedikleri güncellemelerden 0.3 sn 0.4 sn elde etmeyi başardılar sizler nasıl yapamıyorsunuz, Kırmızı TAKIM her zaman daha istikrarlı olmalı bu takımda alonso olmasaydı kesinlikle Vettel şamp ilan etmişti, Alonso en iyi döneminde en iyi aracı almak zorunda,her zaman söylemekten sıkıldım nasıl bir yönetim biçimi var anlamak istemiyorum,Ferrari, araçı en hızlı hale getiremiyorsa bunu yapacak adamları neden bulamıyor yada tahin etmiyor,Adrian Newey göktenmi düştüde Red bull'a Transfer oldu,Adrian Neweyin bilgisini yenecek F1 tarihinde kimse yokmu sizler bu kadar düşük bir takımmısınız ? Ben Ferrarinin teknik kadrosundan şüphe etmiyorum eskisinden iyiler ancak HIZ konusunda hala bilgi eksikliği var,HIZLI VİRAJLARDA TEK TUR PERFORMANSIMIZ HALA DÜŞÜK VE BU 2013 DE BÖLE DEVAM EDERSE Ferrari sürünmeye MAHKUM!!!

  5. görkeMassa avatarı

    massa bu yarışta alonsoya iyilik yaptı. hala massayı suçluyorsunuz arkadaşım.ayıptır valla. vicdanlı olun bu adam size kazık filan atmadı

  6. görkeMassa avatarı

    la zaten massa alonsodan hızlı olunca yada alonso diğerlerinden yavaş olunca bi söylentiler çıkıyor.saçma bi haber aynısı korede çıktı ama doğru çıkmadı. doğru konuşun

  7. Alonsonun performansını doğrudan etkilemesede yine de risk alıp denemeye değer. Tabi denendi, yarışın ardından ne gibi sonuçlar ortaya çıkarttılar, yanlışları düzeltebilecek misiniz o önemli. Yinede takım cesaretli davranıyor bu yeterli.

    Zaten massa'da denemiş olsa bile bir işe yaramayacak adamın iddiası yok birşeyi yok eskisini kullanmış farketmez. Alonso her riski almak durumunda.

    Umarım brezilya yarışının sonunda gülen taraf biz oluruz de derin bir oh çekeriz.

  8. 1- "Aerodinamik, kotu motor uretenler icindir"
    2- (F1'e cogalmaya baslayan İngilizler icin): "Garaj iscileri"

    Enzo Ferrari

  9. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Sorunun kaynağı yanlış adamları yanlış pozisyonlarda görevlendirmekten ibaret. Aldo Costa gridde zor bulunan muhteşem bir adam, ama adamın uzmanlığı mekanik sistemler, aerodinamikler konusunda uzman değil, bu adam takımda kalsaydı, mekanikler üzerinde çalışsaydı bu yıl Ferrari'nin çekiş sıkıntılarına mekanik bir çözüm de getirebilirdi. Dominicali'ye herkes kızıyor ama muhteşem bir adam, ama adamın işi takım yönetmek değil, o adamın işi ekonomi, takımın sponsporluk anlaşmalarını, ticari anlaşmalarını eline ver, geri kalanına karışma. Fry teknik müdürlük işini iyi kıvarabilecek bir adam, bence, direktörlük işi öncelikle organizasyon becerisi gerektirir.

    Ferrari elindeki nimetleri doğru yönetemediği için bu halde, doğru bir takım direktörü, doğru adamları doğru yerlere yönlendirir, Dominicali gibi bir finans uzmanı yerine takım yönetmeyi bilen bir eski kurt lazım Ferrari'ye, Costa gibi Dominicali'nin gönderilmesi yanlış olur, onun da yapacağı çok şey var takımda.

  10. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Noktasına kadar katılıyorum bu yoruma, ayrı massanın da neden daha hızlı olduğu ortaya çıkmış oldu böylece.

    Ulan ferrari rezil ettin şu adamı 3 senedir. Çoluk çocuğun ağzına sakız oldu. Yazık be..

  11. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Zaten sene sonunda tünel bakıma alınacak galiba. Yine sezona zayıf bir başlangıç kesin ancak sonrası ne getirir bilemeyiz.

  12. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan
    Massa: "Difüzör hariç (Alonso ile) her şey aynıydı"

    Madem ki farklı seçimler yaptınız bunu bile bile ne halt yemeye yarıştan sonra Alonsoyu yenebilirdim diye laf salatası yapıyon.En başından araçlarımız farklıydı o yüzden aramızdaki performans farkı oluştu desene.Yok illa ki kendini övecek.

    Ah ulan ferrari, doğru düzgün bir araç üretmeyip de massa gibi pilotun kendini nimetten saymasına sebep oluyorsun ya daha ne diyeyim.

  13. Arkadaşlar Ferrari başarısız değil,
    Ne Gerrari nede mclaren eski gücünden birşey kaybetmiş değil
    Sadece her şeyin kısıtlandığı bir ortamda Redbulun her tarafı kıvıran aracı öne çıkıyor
    Örnek Geçen sezon Redbulun ön kanadı esniyor diye Ferrari kopyalamaya çalıştı,
    sonunç Sadece kanat esnemesinden ne kadar komik bir görüntü oluştuğunu gördük,
    Redbulun esnemesi nasıldı? (hala öyle)
    Ön burun komple sallandığından ve bunun kanata yansıması çok estetik olmakla beraber,işlevsel ve kamufle edilebilir di
    Ama önümüzdeki sene bakın hafa sallayan oyuncak köpek gibi herkesin kanadı nasıl esneyecek görün.

  14. Muammer UYAR avatarı

    Ferrari seneye de ayvayı yedi. Toyota rüzgar tüneli de sorunlu ferrari rüzgar tüneli de… Bu yeni parçalar hep Toyota tünelinde deneniyordu ama sonuç ortada… 2013 aracını nasıl ve nerde geliştirecekler bakalım…

  15. Muammer UYAR avatarı

    Ferrari seneye de ayvayı yedi. Toyota rüzgar tüneli de sorunlu ferrari rüzgar tüneli de… Bu yeni parçalar hep Toyota tünelinde deneniyordu ama sonuç ortada… 2013 aracını nasıl ve nerde geliştirecekler bakalım…

  16. Marca'ya konuşan Massa: "Difüzör hariç (Alonso ile) her şey aynıydı"
    "Benim için de vardı ama eskisini kullanmayı tercih ettim. Tek fark da buydu"

    Massanın hiç bir iddiası olmamasına rağmen Ferrarinin eşit şans tanımasına rağmen bazıları çıkıp
    1, 2 pilotluktan bahsetmelerine bir kapaktır bu açıklama.

  17. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Sanırım Kore yada Hindistan da da Alonso yeni ön kanatı çalışmadığı halde aracına takmıştı ve şimdi her 2 pilotta o kanattan memnun ve işe yarıyor. Belki bu kez de işe yarar 🙂

  18. Öyle bir şey olmaz da takımdaki italyan sayısı azaltılıp yerlerine ingiliz gelmeli.Bu aerodinami işinden en iyi anlayan millet malesef onlar.

  19. alonsoberker avatarı

    Belki fark yedik ama doğru olan buydu yeni parçalar deneyip risk almalıydık

  20. Aldo Costa suçluydu, Pat Fry da mı suçlu.

    Ferrari Maranello'dan İngiltere'ye taşınacak gibi duruyor 😉

  21. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Ferrari'nin istediği gibi çalışan bir güncelleme oldu mu bu sene?

  22. burak evmez avatarı

    Alonso: "Son parçalar her zaman en iyi seçim olmuyor" bu mu yani? ferrari ne zaman adam gibi güncelleme yaptı hani adam gibi parçalar getirip hızlansalar anlarım da her seferde başarısız olunmaz domenicali ve ekibine artık güle güle demenin zamanı geldi geçiyor

  23. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Sanırım Fernando' nun amacı eğer getirisi fazlaysa ne olursa olsun o parçayı deneyip çalıştırmaya çalışmak. Eğer öyleyse 56 tur attı bu difüzörle ilgili tüm soru işaretlerinin ortadan kalktığını söyleyebilirim. Eğer çalıştırabilirlerse Brezilya da iyi bir gelişim alabilirler.

  24. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Genelde bu tercihleri yapmak o kadar da zor olmamali . Verilere bakip dogrusunu yapmaktir. Bu sorunlar bu sezon diger takimlarda da oldu. Blecikada Button ve HAM farkli arka kanatlar taktilar ve fark 0.6-0.7 sn oldu

  25. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Zaten Massa bile yetisemezdi Vettel ve Hamiltona. Birakin bu isleri 0.2 sn flnla olmazdi bu is zaten. Austinde en onemli sorun lastiklerin cok gec isinmasiydi. Alonso pitten ciktiktan sonra HAM ve VET-den 1 sn fln yavasdi. Onlar 2 turdan sonra isitib kopub gittiler Alonso takildi. Brezilyada yagmur ve Vettelin sorunlarina bel baglamak lazim. Bu isin baska caresi yok. RBR yine on siralarda olucaktir. Orta sektor tam RBR-e gore

  26. Doğruysa tebrik ediyorum hem Fernando'yu hem de Ferrari'yi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir