Piquet: "Alonso, Lotus veya Sauber ile Kolayca Şampiyon Olurdu"

yazar:

kategori:

2008 ve 2009’da Renault’da Alonso’nun takım arkadaşı olan Piquet, Ferrari’nin bu sene Lotus ve Sauber gibi ekiplerin gerisinde kaldığına inanıyor.

Piquet: “Ferrari, bu ikisinden daha kötü. Ama bazen Alonso nedeniyle mucize yaşanıyor.”

“Bir Sauber veya Lotus koltuğunda olsaydı, kolayca şampiyonluğu kazanırdı.”

“(Lotus ve Sauber araçlarını) bazen önlerde gördüm ama her zaman bir soru vardı: Araçtan mı, pilottan mı kaynaklanıyor?”

Piquet, F1 kariyerini üzüntü ile hatırlıyor ama Alonso’nun yaşananlar hakkında suçlanamayacağını dile getiriyor.

Piquet: “Alonso hiçbir şey konusunda suçlu değildir. Onun seviyesinde bir takım arkadaşına sahip olmak harikaydı.”

“Öncesinde Fisichella ve Kovalainen ile birlikte test yaparken, aynı tempoda gidebiliyordum. Ama Alonso ile takım arkadaşı olduğumda, birden bire yarım saniye yavaş kaldım.”

“Alonso, içimde daha fazlasını bulmam için çılgınlar gibi çalışmamı sağladı.”

Formula 1’in yeni nesli için ise Piquet: “Force India ikilisi iyi görünüyor. Toro Rosso’dakiler ise Buemi ve Alguersuari’den iyi gibi.”

Diğer pilotlar için Piquet: “Maldonado her zaman hızlı oldu ama bazı hatalar yaptı.”

“Perez ise birkaç yarışta iyiydi ama bunun araç yüzünden olup olmadığını bilmiyoruz. Button’ın McLaren’da (Perez’den) daha iyi olacağını düşünüyorum.”


Yorumlar

  1. hamilton istikrarsız mı meselesine geri dönersek, 2008'spada raikkonen hamiltona geçildikten sonra çok zorladı ve kaza yaptı. o zaman raikkonen de istikrarsız. 2. liği kabullenseydi.

  2. Kimi Raikkonen adlı arkadaşa cevabım, alan çok daraldığı için buraya yazıyorum

    avustralyada strateji hatası yapıldı. o yarışta güvenlik aracı girdi ve mclarenin strateji hatasından dolayı 3. oldu.

    maldonado'ya yer mi verseydi? 😀 işte bir pilotta tahammül edemediğim şey bu. maldonadoya karşı çok güzel defans yaptı, maldonado pist dışına çıktı, içeri pat diye girdi ve yarış sonunda 20 saniye ceza aldı. hamiltonun hiç ama hiç hatası yoktu. aksine bir pilottan beklenecek şeyi yaptı. 3. olacak şansı varken 4. olmayı niye istesin? ve söylediğin ''hamilton istikrarsız'' lafına, sadece 1 yarış başka bir pilotun yaptığı hatayı kanıt göstermen saçmalıktan da öte birşey.

    Ancak ilk 3 yarışta en hızlı araçla ne yaptın diye sorarlar adama???

    ilk 3 yarış sonrası ne mi yaptı? ilk 3 yarış şampiyona lideriydi. dikkat edersen 2011'deki faciadan sonra bu sene dikkatli sürmeye odaklanmıştı. daha temkinli gidiyordu.

    hamilton üst düzey pilot ama her pite girişinde yapılan 2-3 saniye kaybı telafi edemez. sadece hamilton değil kimse yapamaz bunu.

    spa'da hangi kanadı seçmeleri gerektiğini sordular, ve takım 2 kanat arasında fazla fark yok dedi. ve hamilton da eski kanadı seçti. koskoca mclaren 1 tur içinde 1.3 saniye kaybettirecek bir kanadı diğerinden ayıramıyorsa, takım hatasıdır pilot değil.

    evet yarım saniye farkla pole aldığı bir yarışta 24. başlayıp 8. bitirdiği bir yarışta hata olmasaydı kazanacaktı demek son derece normal. hadi 24. başlayıp arıza yaşasaydı neyse de.

    Diyecek bir şey yok. Mclaren'in becerisi bu.
    O anda kesinlikle şanssızdı. Önünde ki 7 araca hiç bir şey olmamışken 8.(kendisi) aracın böyle bir sorun yaşaması tamamen şanssızlık.

    mclaren konusunda dediğim şey şu: hamilton'a en yüksek teklifi ettiklerine göre(mercedesten sonra) mclaren güvendiği yeteneğe tonla para ödeyebilecek bir takım. bana göre de perez anlaşmasında yetenek ön plandaydı. küçük bir takım değil mclaren para için yeteneği ve şampiyonluğu göz ardı etsin.

    ilk 4 yarışı baz azlıyorum button'a yarışta geçiliyordu diyorsun, şanssız olduğu bahreyn 4. yarışı bile katıyorum, 4 yarış sonu puan tablosunda hamilton button'un önünde. nasıl önde bitirme bu?

    önce nikah tazelemezdim benden ayrılan pilotla diyorsun, sonra da kimi kötüydü mclaren o yüzden almadı diyorsun. ilk 3 yarış hamilton ne yaptı diyorsun, adam şampiyona lideriydi daha ne yapsın. yorumlarında çelişki var.

    bunca problemi geçip raikkonen ne yaptı bakalım; tek bir pit hatası, motor arızası, lastik patlaması, başka pilot tarafından yarış dışı kalma olmadan tüm turları tamamladı ve bu kadar şanslı olabilen tek pilot. ve tüm sezona bakarsak gayet hızlı bir araç. vettel,alonso,hamilton bu 3 lü o kadar çok puan kaybetti ki. vettel bile. bunların kaybettikleri puanlar sayesinde rai 3. şuan.

  3. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''bunu neye göre yazdığını öğrenebilir miyim? 2012'de hamilton'un kendi hatası olan 1 yarış dışı kalma söyleyebilir misin? hayır. mclaren'in istikrarsızlığını hamilton'un istikrarsızlığı gibi göstermeye hakkın yok.''

    Bunun sebebini açıkladım. Anlaşılan yorumumu okumadan cevap vermişsin. Hamilton, fazla agresif bir pilot. Valensiya'da ''bana göre'' hatalıydı. Neden dersen; şampiyonluk yarışında olan bir pilotun biraz daha temkinli ve düşünceli bir yarış çıkarması gerekir. Elindekinden azamisini alması gerekir. Maldonado'nun, daha hızlı olduğu aşikar. Ve temposu Hamilton'a, oranla çok daha iyiydi. Yarış sonuna kadar direnmesi imkansızdı. Bu yüzden sonuna kadar zorlamak değilde, elindekinden azamisini çıkarması gerekiyordu. O gün o araçla yapılacak en iyi iş 4. olmaktı. Fakat gereğinden fazla zorlarsan 12 puan yerine, 0 puan alırsın. Sonra adın çıkar ''istikrarsız'' pilot diye. Alonso ile Hamilton'ı, ayıran en büyük özellik bu. Birisi elindekinden azamiyi elde ediyor, yavaş araçla şampiyonluk kovalıyor. Biriside sonuna kadar zorladığı için hızlı aracıyla, yavaş araca sahip olan 3.'yü kovalıyor. Fark var.

    ''singapura kadar onlarca pit hatası oldu. ve zaten ilk yarıda bi ara mclaren'in bocalama dönemi vardı. en hızlı araçtı bazı yarışlarda, bazılarında en hızlı 3, bazen en hızlı 2. yağmurda da çok kötüydü ve 2 yağmurlu yarış geçildi.''

    Evet. Singapur'a kadar bazı pit hataları gerçekleşti. Ancak bende sana dedim ki madem Hamilton, bu kadar üst düzey bir pilot neden o hataları pist üstünde telafi edemedi dedim. Sebebi belliydi. Hamilton, sezon başında çok da iyi sürmüyordu.(şu anda gerçekleştirdiği sürüş çok daha iyi) Sıralamada Button'ı, geçse de yarışta geçiliyordu.(ilk 4 yarışı baz alıyorum)
    Sezonun ilk 4 yarışında en hızlı araca sahipti. Avustralya ve Malezya pol. Çin ve Bahreyn sıralama turlarında 2.'lik almış bir araçtan bahsediyoruz. Hamilton, bunları kullanamadı. Bahreyn neyse diyeceğim orada kendi kontrolü dışında gerçekleşen olaylar oldu. Ancak ilk 3 yarışta en hızlı araçla ne yaptın diye sorarlar adama??? Avustralya'da polden kalkıpta 3.olmak da çok ilginç değilmi sence? Ayrıca 2.liği de, yarışa 6.sıradan başlayan araç kazanıyor. Tuhaf, çok tuhaf.

    ''ispanya'da yarım saniye farkla polü aldığı yarışta benzini az koydular ve 24. sıraya geriledi. bunu unuttun sanırım?''

    Hayır unutmadım. Yarışa son sıradan başladı ve yanılmıyorsam 8.bitirdi. Bana göre Vettel'in Abu Dhabi'de gerçekleştirdiğinden daha büyük bir iş başardı. Sezon başında orta sıra takımları ile arada devasa farklar yoktu. Şimdikine oranla araçlar biraz daha yakındı birbirine.(Abu Dhabi'de ki gibi değildi yani)

    ''belçikada grosjean yüzünden yarış dışı kaldı startta''

    Sadece o değil. Alonso'da gitti.(demek istediğim sadece Hamilton'ın değil. Alonso'nun da yaşadığı bir şanssızlık var. Buna değindim)

    ''valensiyada maldonado çarptı yarış dışı kaldı.''

    Bununla ilgili görüşümü yukarıda anlattım.

    ''almanyada lastiğinde puncture denen göçme oluştu yarış dışı kaldı.''

    O anda kesinlikle şanssızdı. Önünde ki 7 araca hiç bir şey olmamışken 8.(kendisi) aracın böyle bir sorun yaşaması tamamen şanssızlık.

    ''bunların dışında pitlerde sol arka lastikte defalarca sorun oluştu.''

    Bununla ilgili görüşümü yukarıda açıkladım.

    ''bu sorunlara rağmen singapur'dan önce klasmanda 2. idi.''

    Klasmanda 2.idi. Tamam ama Vettel ve Webber'de bazı sorunlar yaşadılar. Ayrıca sene başında Red Bull, Mclaren'e oranla daha yavaştı. Bahreyn'de kendilerini toparladılar. Unuttunmu?

    mclaren hatalarına gelelim;

    ''-spa'da yanlış kanat verildi, sıralamadaki 2 düzlükte 1.3 saniye kaybetti. button'un bile çok rahat kazandığı yarışta 7. mi ne başladı grosjeana av oldu.''

    Burada yanlışın var. Takım kanat seçimini pilotlara bıraktı. Pilotlar kendi istedikleri kanadı taktılar. Button, daha düşük DF olanı seçti ve kazandı. Hamilton, ise daha yüksek DF olanı seçti ve kaybetti.(Burada bence Hamilton hatalı. Kendisi için neyin iyi, neyin kötü olduğunu bilmesi gerekir.)

    ''-daha geçen singapurdaki 1. giderken yaşanan arıza, etti 2 yarış- birincilik vettel'e hediye
    -son yarış abu dhabide yine 1. iken yarış dışı kaldı- etti tam tamına 3 yarış,''

    Diyecek bir şey yok. Mclaren'in becerisi bu.

    ''bir de üstte polü almasına rağmen benzini az koymaları var 4 zafer.''

    Olmamış bir olayı, olacakmış gibi söylemen çok saçma. Hamilton'ın, o gün o yarışı kazanması tam bir muamma. Bildiğin üzere burası F1. Motorsporlarının zirvesi. Hiç bir şey belli olmaz, kesin konuşma.

    ''bunca hata varken ve hamilton'un 1 kez hatası yokken istikrarsız damgası yapıştırmak son derece saçma.''

    İstikrarsız dememin sebebini yukarıda açıkladım.

    ''onun dışında, mclaren eğer o kadar paraya ihtiyacı olan, para için yeteneği göz ardı eden bir takım olsaydı, hamilton'a en yüksek maaşı verir miydi?''

    Bu söylediğine dair, bir söylemim yok.

    ''hayır. onu geçtim, raikkonen'in sponsoru yok mu? telmex kadar olmasa da var. raikkonen dedikodusu bile çıkmadı. çünkü kötüydü, sıralamalarda grosjean'ın gerisinde kalıyordu, hala da kalıyor. perezi seçtiler çünkü gridde boş ve en iyisi oydu, telmex sponsorluğu da bonus oldu.''

    Raikkonen'in, sponsoru varmı yokmu bilmiyorum. Ancak varsa da dediğin gibi Telmex kadar yoktur. O kadar olamaması da kararda etkili olabilir. Ayrıca benim bildiğim F1'de puanlar Pazar günü veriliyor. Varsın Raikkonen, C.tesi günü geride kalsın. Pazar günü öndeyse o dur benim için önemli olan. Perez'in, gridde ki en iyi boş pilot olduğunu düşünmüyorum. F.İndia ikilisi Perez'den çok daha iyi ''bana göre''. Kararın verilmesinde bana göre Telmex büyük rol oynuyor.

    ''2009'da ferrariden ayrıldığında mclaren anlaşma teklif etti? hatta whitmarsh bunu doğruladı. ama raikkonen fazla para istedi ve mclaren'den biri 'para için yarışan adamla işimiz yok' dedi hatırladın mı? demek ki mclaren 'nikah tazeliyormuş.''

    Mclaren Hamilton'ın, alternatifi için arayışa girdiği zamanlarda ben de takım patronu olsam Raikkonen'i almazdım. Dediğim gibi o zamanlarda bende Raikkonen'in, iyi olduğunu düşünmüyordum ve dile getirdim. Abu Dhabi ve Austin'de çok daha iyi bir sürüş gerçekleştirdi. Hamilton fanlığını bırakıp, biraz özüne dönersen sende ne demek istediğimi anlarsın…

  4. söylediklerimin geneline cevap vermeye çalıştığın için teşekkürler. ama umarım şu araya serpiştirdiğin şahsıma saldırıları da ilerki yorumlarda ayıklarsın.

    Hamilton, istikrarlı bir pilot değil.

    bunu neye göre yazdığını öğrenebilir miyim? 2012'de hamilton'un kendi hatası olan 1 yarış dışı kalma söyleyebilir misin? hayır. mclaren'in istikrarsızlığını hamilton'un istikrarsızlığı gibi göstermeye hakkın yok.

    Mclaren'de Singapur'a kadar arızasız ne yaptığınıda gördük.

    singapura kadar onlarca pit hatası oldu. ve zaten ilk yarıda bi ara mclaren'in bocalama dönemi vardı. en hızlı araçtı bazı yarışlarda, bazılarında en hızlı 3, bazen en hızlı 2. yağmurda da çok kötüydü ve 2 yağmurlu yarış geçildi.

    ispanya'da yarım saniye farkla polü aldığı yarışta benzini az koydular ve 24. sıraya geriledi. bunu unuttun sanırım?

    belçikada grosjean yüzünden yarış dışı kaldı startta

    valensiyada maldonado çarptı yarış dışı kaldı.

    almanyada lastiğinde puncture denen göçme oluştu yarış dışı kaldı.

    bunların dışında pitlerde sol arka lastikte defalarca sorun oluştu.

    bu sorunlara rağmen singapur'dan önce klasmanda 2. idi.

    mclaren hatalarına gelelim;

    -spa'da yanlış kanat verildi, sıralamadaki 2 düzlükte 1.3 saniye kaybetti. button'un bile çok rahat kazandığı yarışta 7. mi ne başladı grosjeana av oldu.
    -daha geçen singapurdaki 1. giderken yaşanan arıza, etti 2 yarış- birincilik vettel'e hediye
    -son yarış abu dhabide yine 1. iken yarış dışı kaldı- etti tam tamına 3 yarış, bir de üstte polü almasına rağmen benzini az koymaları var 4 zafer.

    bunca hata varken ve hamilton'un 1 kez hatası yokken istikrarsız damgası yapıştırmak son derece saçma.

    onun dışında, mclaren eğer o kadar paraya ihtiyacı olan, para için yeteneği göz ardı eden bir takım olsaydı, hamilton'a en yüksek maaşı verir miydi? hayır. onu geçtim, raikkonen'in sponsoru yok mu? telmex kadar olmasa da var. raikkonen dedikodusu bile çıkmadı. çünkü kötüydü, sıralamalarda grosjean'ın gerisinde kalıyordu, hala da kalıyor. perezi seçtiler çünkü gridde boş ve en iyisi oydu, telmex sponsorluğu da bonus oldu.

    Ayrıca Mclaren neden nikah tazelemek istesin ki? Ben olsam iş yerimden ayrılmış bir elemanla, sonuç ne olursa olsun bir daha çalışmam. Dennis'in de böyle bir mantaliteye sahip olduğunu düşünüyorum

    2009'da ferrariden ayrıldığında mclaren anlaşma teklif etti? hatta whitmarsh bunu doğruladı. ama raikkonen fazla para istedi ve mclaren'den biri 'para için yarışan adamla işimiz yok' dedi hatırladın mı? demek ki mclaren 'nikah tazeliyormuş.'

  5. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    :D:D

    Eric Boullier :

    Bu yıl 4-5 yarış dışında diğerleriyle rekabet edecek seviyeye ulaşamadık , lastik sorununu sezon boyunca halledemedik sıcak havalara dua ettik diğerlerinden daha düşük sponsor ve bütçemiz vardı gelişim için yöneldiğimiz konular yanlıştı , şu an bulunduğumuz konum için pilotlarımıza teşekkür etmeliyiz gibisinden bir açıklama yapıyor ,

    Çıkmış bizim ""torpilli yeteneksiz'"de LOTUS'ta olsa şampiyon olurdu .. diyor ..

    Singapur Dümeninden sonra bi kere daha gündeme gelme çabası işte

    Boşuna Nelson Piquet"JR" dememişler .. Daha çoook büyümen lazım . argosunu söylemiycem de iyi yere kapak attın , en doğru yere yalakalık yapıyosun evlat

  6. boris ramazotti avatarı
    boris ramazotti

    arkadaş sen ne içiyosun? bizede söyle bizde yaşayalım bu kafaları. rambonun ferrari şubesini açmaya niyetlenmişsin heralde.
    kafan çok güzelmiş kardeş güle güle kullan..

  7. bu junior piquet in 2.mesleği stand up olsa gerek okudukça gülüyorum.okudukça gülüyorum.

  8. devam et devam ette seni bir daha şutlasınlar.çakma rambo seniiiii.

  9. ""hepsinden önce şunu bilmek lazım; hamilton'un normal hali, raikkonen'in en iyi sürdüğü halinden daha iyidir. bunu kime sorsan bilir.""

    royal iyi güldürdün valla.

  10. Abdurrahman sen ve senin gibi alonsocularla anlaşmanın tek yolu bu siz başka bi şeyden anlamazsınız sizin gibi adamlar pilotlara lakap takar eee napalım bende bundan sonra böyle yazcam sizi yüz kere uyardık kusura bakma ama hak ettiniz siz kendinize bi çeki düzen verin bizde düzeliriz

    eeee artık yavaş yavaş anlarsınız pilotlara lakap takmanın fanları ne kadar kızdırdığını her şey karşılıklı sizin vettele takıtığınız lakaplar yanınıza kar mı kalacaktı yaaaaa
    ayrıca bu kadar kasılmana gerek yok gel sana bi soda ısmarlayım hazımsızlığa iyi gelir…..Şalu

  11. bire akıllı. hangi şampiyonluğunu bu adama borçluymuş acaba alonso

  12. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    alonsocular vettel haberine şöyle yazıyor böyle yazıyor diye yönetime ağlayan rambo şimdi gelmiş burada olta atıyor.Maluuu

  13. İlk önce 3 senedir yarıştığı Ferrari'de şampiyon olsun da sıra Lotus'ada gelir nasılsa..

  14. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Sırf yorum yapabilmek adına, yorum yapan yorumcu kervanına bir üye daha.

    ''kendinle çelişmişsin yazdığın bile eşit oluyor valenciada lotus daha hızlıydı ferrari valenciada o kadar iyi değildi güvenlik aracı girmese belli olurdu zaten''

    Valensiya'da C.tesi günü hızlı olmasada, Pazar günü hızlıydı. Puanlarda Pazar günü verilir. Bu yüzden yarış kazanmış bir araca yavaş denmez demişim. Nerede çelişiyorum söylesene? Ferrari yavaştıda o yüzden mi ne Grosjean, ne Hamilton, ne de Raikkonen, Alonso'ya yetişebildi. Ferrari sıralamada geride kaldı. Ama Pazar günü çok hızlıydı. Bu yüzden kimse yetişemedi Alonso'ya. Dediğim gibi Ferrari C.tesi yavaştı. Puanların alındığı Pazar günü gayet hızlıydı. Lotus'tan da hızlıydı.
    Abu Dhabi'de Alonso yine C.tesi yavaş, Pazar hızlıydı. Önünde ki pilotları geçerken lastiklerini bitirdi(Raikkonen'e oranla) Lastiklerini bitirmese ve önündekileri geçmekte vakit kaybetmese, merak etme Lotus'u da geçerdi.
    Bu arada kendisi ile çelişen birisi varsa oda sensin. Hem Abu Dhabi'de Lotus hızlı diyorsun. Hemde son bölümde Ferrari hızlıydı diyorsun. Alonso, Raikkonen'e oranla daha eski lastiğe sahipti. Buna rağmen daha hızlıydı. Ayrıca Alonso, lastik korumasına rağmen sadece 3.0 sn fark açılmasına izin verdi. Sonrasında farkı azalttı. Aslında son turda atak yapabilirdi, ancak bir önce ki turun son virajında önden kayma yaşadı ve hata yaptı. Bu yüzden DRS alanında farkı yeterli seviyeye indiremedi.

    Son olarak diyelim ki Lotus Valensiya ve Abu Dhabi'de hızlıydı. Farklar nasıl 7-6 Ferrari lehine oluyor? Valensiya ve Abu Dhabi'yi dahil edince Lotus 6-Ferrari 12 oluyor.
    En iyisi sen matematik öğretmeninle beraber bir daha oku analizimi…

  15. teşekkürler pıquet bizi o kadar aydınlattın kı!!!! yafff su alonso kimi'den daha ıyı pılot mu ben onu anlamadım. hem kaldı kı ''alonso lotusta olsaydı şampıyon olup tatile cıkmıstı bile :)))))''' demedin ya onun içinde ayrıca teşekkürler.yafff lotusu gectım de barı sauber deme bu kadar da saçmalama !!!!!ne de olsa alonsonun şampıyonluğunu sana borcluu şikeci ve cırağı:)))))))

  16. vettel ve yağmur aklıma kanada geliyor

    okadar çok dua ediyorum ki brazilyada yağmur yağması için rüyamda sıralama turlarında yağmur yağıyordu…

  17. Sıralamalarda da sağol bulmuşsun ortalamaları ama massanınkileri göremedim ferrarinin asıl gücü orda.

    Massa ile ilgili bir teorim var diğer mesajlarda açıkladığım bu yüzden Massa 'nın verileri ne Massa 'nın ne Ferrari 'nin performansı açısından gerçeklik değeri taşımıyor benim için o yüzden Massa 'yı hesabın içine dahil etmedim.

    sadece alonso kendinden çok üstün bir araçla mücadele ediyor ve şampiyonluğu son yarışa taşıyabildi

    Bu sene 7 farklı pilot sadece galibiyet alarak Vettel 'i yenmiş oldu kazanamadan geçenleri de saysak onu geçer bu sayı.Yani bu sene Vettel 2011 deki gibi dokunulmaz değildi.Özellikle Lewis ve Kimi birçok defa şampiyonluk için iddalı konuma geldiler. Hızlı olduklarında kazandılar olmadıklarında susup işlerine baktılar. Ferrari cephesi her fırsatta Vettel 'e çamur attı , RedBull aracını ve Newey 'i başarısızlıklarına kılıf olarak kullandılar. Ferrari 'nin sıralama dezavantajı vardı ama taş gibi de bir aracı vardı. O zaman Vettel 'in başarısındaki en büyük pay araçsa Alonso 'nun başarısında da aynı şekilde en büyük pay araç. Webber Vettel 'e yardım etti , Massa 'da Alonso 'ya yardım etti. Ben Vettel ve RedBull 'la ilgili hiçbir iddayı reddetmiyorum.Bana garip gelen Ferrari 'nin ve taraftarların sürekli fakir edebiyatı yapması.
    Schumi 'nin Ferrari 'si Vettel 'in RedBull 'undan eksik miydi? Bugün hepimiz ona efsane diyoruz. Kim bilir belki 10 sene sonra da Vettel 'i efsane olarak konuşacağız burada.

  18. ispanyol çocuğu polyannacılık oynamayı çok sever bu huyu kimden kaptığı bellli oldu

    HRT yi ver bizim ispanyolun altına onla bile şampiyon olur ah bu Malboracılar……..Şalu

  19. mclarenracing sormaya çalıştığın her sorunun mantıklı cevapları var öncelikle ferrari abartıldığından bile yavaştı sezon başında gittikçe geliştiler ama monza (ve belki barcelona) haricinde sezonun hiçbir bölümünde red bull,mclaren,lotus kadar rekabetçi olamadılar.sıralama-yarış konusuna gelince yarış performansından başlıyım,yarışta sektör sektör dikkat edersen ferrarinin sadece yarış performansı sıralama performansından iyi ama red bull,mclaren ve lotus'dan yarışta da hızlı değiller sadece daha yakınlar yarışlarda.
    Sıralamalarda da sağol bulmuşsun ortalamaları ama massanınkileri göremedim ferrarinin asıl gücü orda.vettelinki de abu dhabiden artmış biraz bir de sezon başında en iyi otomobil değilken arada bir son seansa kalamıyodu.
    Son soruna da gayet açık bir cevap vereyim,çünkü diğer pilotlar o araçla baş edecek seviyede değiller sadece alonso kendinden çok üstün bir araçla mücadele ediyor ve şampiyonluğu son yarışa taşıyabildi

  20. böyle bir tabloyla aracın sıralama performansını çıkaramazsın.

    Ben bu verilere bakarak Ferrari 'nin RedBull 'un abartıldığı kadar gerisindede olmadığını söyleyemem ama Ferrari taraftarları aynı sıralama sonuçlarını baz alarak Ferrari 'nin bu sene sıralamalarda çok geride kaldığını söyleyebilir , öyle mi?

    webber ile hamilton'u yer değiştirsek hamilton 4'lere yine inerdi ama webber 6 olamazdı. 7-8e düşebilirdi. o zaman da mclaren'in sıralama performansı kötü mü diyecektik?

    Bu varsayımla aksini ispat etmiş olamayız veya biryere varamayız.O zaman birisi de çıkar der ki ; "Bu senenin açık ara en hızlı aracı Ferrari 'dir. O koltukta Karthikeyan – de la Rosa* ikilisi olsa şimdiye çoktan şampiyonluğu ilan etmişlerdi."
    *:Resmi listede son sırada olukları için yazdım , yanlış anlaşılmasın.

    Aslında ne kadar konuşursak konuşalım buna karar veremeyiz ve gerçeği bulamayız.Öyle olsa herkes aynı pilotu tutuyor olurdu.Ben konuyla ilgili fikirlerimi söyledim. Kısacası , ben Massa 'nın göründüğü kadar yavaş bir pilot , Ferrari 'nin söylendiği kadar yavaş bir araç olmadığına inanıyorum.

  21. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    bana redbulu savunuyorsun ya ..bu senenin 6. yarışı monakoda senin takımın pilotu hamilton 1 sıra nasıl ve neden kaybetti biliyor musun.4. başladığı yarışta 9. başlayana nasıl geçildi biliyor musun.Redbulun oyunu sayesinde.Bırak bu senenin son bölümü palavralarını.Geçen senelerde sene ortasında ve ilk çeyreğinde bile bunları yaşadık.Buton gayet mütevazi konuşmuş.Senin taraftarlığını sorgulamadım.Biraz da kendi takımının pilotlarıyla ilgilen dedim.Massanın antrenmanda dahi neler yaptığını bilecek kadar bu sporu takip ediyorsun ya.

  22. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Uyarın için teşekkür ederim. Zaten doğru-yanlış pek umursamıyorum. Kendi doğruma göre virgül kullanıyorum, yanlış olduğunu bilmeden.

    ''evet hamilton da alonso da şampiyon olurdu. hele de hamilton hiç arıza yapmamış bir araçla tüm sezon, düşünemiyorum bile.''

    Galiba farklı Lotus dan bahsediyoruz? Benim izlediğim Lotus'un, şampiyon olabilmek adına rakiplerine oranla en az 0.3 sn kazanması gerekiyordu. Hamilton, istikrarlı bir pilot değil. Bunun sebebi çok fazla agresif olması. Saf hız bakımından çok iyi olabilir, ancak istikrar anlamında Raikkonen ve Alonso'nun gerisinde bana göre. Ayrıca sezonun ilk yarısında Mclaren hangi yarışta arıza yaptı, söylermisin? Mclaren(Hamilton) Singapur yarışına kadar mekanik arıza vermedi. Sadece pitstop hataları gerçekteleşti. Madem Hamilton, dediğin kadar iyi pilottu neden o hataları pist üstünde telafi edemedi. Adamı Lotus'la şampiyon yaptın, ama Mclaren'de Singapur'a kadar arızasız ne yaptığınıda gördük. Sezon başında en hızlı aracı nasıl kullandığınıda gördük. Boşuna maval okuma neyin ne olduğun herkes biliyor.

    ''sezonun ilk yarısında en hızlı araçtı. ve rai ilk yarıdaki fırsatları kaçırdı.''

    Royal sen ne saçmalıyorsun??? Sezonun ilk yarısında en hızlı araç nasıl Lotus dersin??? Bırak Allah aşkına. Hamilton'ı, övebilmek adına diğer takımları baltalıyorsun. Lotus Bahreyn dışında hiç bir zaman en hızlı araç olamadı. Genel anlamda hızlıydı, ama en hızlı olduğu hafta sonu dediğim gibi Bahreyn'di. İstikrarlı dereceler elde ediyorlardı, hızları ve konumları genel olarak aynıydı, en hızlısı değillerdi. Hafta sonuna göre değişiyordu. Bazen Red Bull, bazen Mclaren, bazende Ferrari en hızlı oluyordu. Dediğim gibi Lotus en hızlı değil, hızlıydı.
    Diğer söylediğine katılıyorum. Raikkonen, sezonun ilk yarısında daha fazla puan toplayabilirdi. Ama 2 yıllık aranın ardından dönüşte biraz sıkıntı çekti. Bunun etkisi ile fırsatları değerlendiremediğini düşünüyorum. Evet fırsatları kaçırdı, ama çokta kötü performans sergilemedi. Ben dönüşünün ardından daha kötü olmasını umuyordum. Ama benide ve daha bir çok kişiyi yanılttı. Daha iyi, daha motive bir şekilde döndü. Umduğumdan iyiydi genede. Ancak şimdi çok daha iyi sürüyor.

    ''hepsinden önce şunu bilmek lazım; hamilton'un normal hali, raikkonen'in en iyi sürdüğü halinden daha iyidir.''

    Bu söylediğin kişiden kişiye değişir. Sanki herkes tarafından böyle bir kanıya varılmış gibi konuşma. Sana göre Hamilton, bana görede Raikkonen en iyi pilot.

    ''hepsinden önce şunu bilmek lazım; hamilton'un normal hali, raikkonen'in en iyi sürdüğü halinden daha iyidir. bunu kime sorsan bilir. bildiği halde inkar edenler de olacaktır. ki zaten raikkonen her zaman tam performans göstermemiş bir pilottur. övmedim çünkü övülecek pek bişey yapmadı bu sene, abu dhabi dışında.''

    Sen müneccimmisin? Doğruları bir tek senin bildiğini mi zannediyorsun? Yukarıda da dedim. Kişiden kişiye değişir. Alonso fanlarına göre, kendi pilotları en iyisi. Rambo'ya göre, Vettel en iyisi. Sana göre, Hamilton en iyisi. Bana göre de, Raikkonen en iyisi. Ben buna görüş farkı diyorum. Senin bu yaptığını da diğerlerinin görüşüne müdahale olarak algılıyorum.

    ''sezonun ilk sıralama turunda grosjean gibi bir pilot 3. oldu. yarış dışı kaldı orası ayrı, grosjean'ın 3. olduğu bir araçla da pole alınır. kimi'yi geride bırakıyor diye grosjean hızlı diyenler falan çıktı hiç de öyle değil. grosjean gelecek vadeden bir pilot da değil.''

    Raikkonen, son seansta hızlı turunda iken dışarı taştı ve zaman kaybetti. Madem olayları inceliyorsun, iyi irdele ki sebeplerini de öğren. Ayrıca Grosjean senin sandığın kadar vasat bir pilot değil. Valensiya'da Hamilton'ı, dışardan geçişi takdire şâyandı.

    ''zaten raikkonen dediğin kadar iyi performans göstermiş olsa mclaren neden perez kumarını oynasın? gider raikkonen'i alırdı. demek ki mclaren'i de etkilemedi rai.''

    Yukarıda da söyledim. Raikkonen'i, sezonun ilk yarısında ben dahil kimse beğenmemiştir. Sezonun ilk yarısında sadece Almanya ve Macaristan'da iyi bir tempoya sahipti. Ve aradan sonrada devamı geldi. Sürekli üstüne koydu. Gelişti. İlk yarıya oranla da çok iyi sürüyor. Ondan öncesini konuşmaya gerek yok. Kötüydü.

    Ayrıca Mclaren neden nikah tazelemek istesin ki? Ben olsam iş yerimden ayrılmış bir elemanla, sonuç ne olursa olsun bir daha çalışmam. Dennis'in de böyle bir mantaliteye sahip olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Mclaren bir çok yetenek varken neden Perez dedi? Bence Telmex'i, göz önüne alarak verdi bu kararı. Yoksa Force İndia ikilisinden birisini alabilirdi. Perez'den çok daha iyiler 'bence'.

  23. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Lotus a hangi pilotu koysan şampiyon oluyor ne müthiş bir araç yapmışlar.
    Hamilton Lotusta şampiyon olurdu, Alonso desen 50 puan fark açardı ama Ferrari de olamadı , Vettel i koysan haftalar önce şampiyon olurdu .Fakat şu pilotlara baktığımda ortada daha şampiyon yok son yarışa kadar 🙂 bana F1 den anlayan birileri bunu açıklayabilirmi benim anladığım F1 den farklı olarak Lotus RB Mclaren ve Ferrari den kaç sn. hızlı. Kimse şunu ssöylemiyor diye Shumi ya da Raikkonen şu 3 takımda olsa şampiyon olur. Biri 40 küsür yaşında pole almış diğeri yıllar sonra F1 girip şamp. 3. ve yarış kazanmış. Geçelim herşeyi Alonso, Hamilton ve Vettel Williams ta olsa şampiyonluğu son 5 yarışta ilan ederlerdi MAL dahi zafer kazanmıştır.

  24. burak evmez avatarı

    saçmalama istersen fia yasak getire getire bütçenin bir önemi kalmadı siz bilmeden konuşmasanız iyi edersiniz test yasaklarını kaldırsınlar bakalım ferrarinin önünde kim duruyor tek mclaren ferrariye kafa tutabilir gerisi 1-2 yılda aynı yerine döner

  25. Vettel'i hesaplarken Abu Dhabi'yi 24 olarak mı saydın bir de ?

    Evet. Resmi sonuçları yazdım. Lewis şurada ceza almış , Alonso şurada roll-bar kırmış , Vettel şurada ceza almış , şurada yağmur vardı şurada çamur vardı gibi etkenlerle pilotlar birçok defa etkilendi. Verdiğim değerlerin benim yorumum olmasını istemedim. Değerleri verdim üzerine yorum getirdim.

  26. burak evmez avatarı

    kendinle çelişmişsin yazdığın bile eşit oluyor valenciada lotus daha hızlıydı ferrari valenciada o kadar iyi değildi güvenlik aracı girmese belli olurdu zaten abu dhabide lotus daha iyiydi sadece son bölümde ferrari hızlandı dediğim gibi bunları hesaba katarsak lotus 7 kez ferrari 6 kez hızlı olmuş oluyor yani genelde lotus daha hızlıydı

  27. Jenson Button, senenin son bölümünde Mark Webber'in, takım arkadaşı Sebastian Vettel'e yardım edeceğine inandığını yineledi.

    Burada senenin son bölümünde kısmı bence çok önemli.
    Şampiyonanın son bölümünde takım arkadaşına yardım etmek ile bunu şampiyonanın geneline yaymak arasında fark var.
    Bayramda birkaç günlüğüne şehir dışındaydım o araya denk gelmiş 7 kelimelik önemsiz bir açıklamayı kaçırdığım için taraftarlığımı sorgulayacaksan zaten seninle konuşacağım birşey kalmamış demektir. İyi günler dilerim.

  28. meraktan birisi de Massa'nın grid ortalamasını çıkartabilir mi? yada takımların ?

    Vettel'i hesaplarken Abu Dhabi'yi 24 olarak mı saydın bir de ?

  29. Singapurda bildiğin yol verdi diye hatırlıyorum, Bahreyn konusunda ise diyecek bir şey yok zaten. Olayları Alonsonunkilerle karşılaştırmak için değil, hani yok diyorsun ya, olanları söylemek için yazıyorum.

    Bir de en yavaş araç mı? hhafadsgfsdgsh

  30. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    butonun açıklamasına ben esprili yaklaştım.Aslında şapkamı yerim gibi bir ifadesi vardı.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/28892-button-webber-seb-in-onunde-yaris-kazansin-sapkami-yerim.html#.UK4pEGd318E

    Bir mclaren taraftarı olarak takımının pilotlarının demeçlerini okumamışsın.Alonso ile ilgili olanlar daha cazip geliyor galiba.

  31. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    raikonen bu sene takım emri ile sıra kazanmadı mı.Daha geçen hafta grosjan raikonenin önünü açmak için durduk yere spin attı.neden bahsediyon sen.singapur ve bahreyn telsizlerini dinle.

    weber ve hamilton sürekli yarış dışı kaldığı için senin pilot 3. sırada.aksi halde 3.lük hayaldi.sırayla weber ve hamilton out oluyorlar bu da rainin işine yarıyor sizde sevinin 3. oldu diye.

  32. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    alonso lotusta olsaydı takım emri olmadan suan sampiyonada ilk 5 de bile degildi raikkonenin yaptıgını hic bir pilot yapmadı bu sene en yavas araçla 3. oldu.

  33. Teori üreterek birşey yürütmeye çalışmıyorum.
    Alonso ve diğer pilotlar güncellemeleri test etmiyor sadece Massa bu işi yapıyor gibi bir ifadem yok.
    Ben sadece Massa ile bu işe daha fazla zaman harcandığını ve bu yüzden yarışa yönelik çalışmalarını sağlıklı yapamadığını düşünüyorum.

    Sonuçta bir şekilde ikinci pilot olan Webber ve Button 'ın ikişer galibiyetleri var bu sene. O oldu bu oldu demeye , kılıf bulmaya çalışmaya gerek yok.

    Buton dedi ki eğer weber yarış kazanırsa şu bıyıklarımı yolarım dedi.unutuun mu

    Button 'ın böyle bir açıklamasını hiç okumadım.Dediyse bile olmayan bıyıklarını yolamayacağı için alakasız bir soruyla dalga geçmek için veya espiri olsun diye söylemiştir.

  34. Vettel ferraride çok güzel iş yapardı arkadaşlar ,muhtemelen şampiyonlugun en büyük adayı olurdu .
    Ferrari yarış temposu güzel sıralama kötü ,Vettel sıralamalarda gerçekten çok iyi.
    Dolasıyla Ferrari ilede önde olacaktı .
    Ayrıca Ferrari yagmurda iyi ,Vettel yagmurda iyi sürüyor ?

  35. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    weber ancak vettelin sıkıntı yaşadığı yarışları kazanabilir.onun haricinde webrin şansı yok.Buton dedi ki eğer weber yarış kazanırsa şu bıyıklarımı yolarım dedi.unutuun mu.herkes biliyor neyin ne olduğunu.
    teori üretmekle bu işler yürümez.teori üreteceksek bu iş arap saçına döner.
    vetel monakoda ön grubu yakalasın diye weberin zaferini bile tehlikeye attılar.Allahtan arkasında rosberg vardı da geçemedi.
    sen antrenmanları izlemedin galiba.Alonsonun aracındaki yeşil boyaların nedeni neydi.Parçaları sadece massa mı denedi.mclaren v eya lotus pilotları farklı parçalarla yarışlşara hiç çıkmadı mı?

  36. Saubermi ?,Lotusmu? Ferrarimi? Cevabı şimdi siz verin .

    En büyük bütçe kimde ?
    En iyi mühendisler kimde ?
    En iyi destek üretici firmalar kimde ?
    En iyi sponsorlar kimde ?
    En iyi Kers kimde ?
    En iyi otomobil tecrübesi kimde ?
    En iyi takım arkadaşı destegi kimde ?
    En köklü prestij kimde ?
    FIA destegi kimde ?
    Pirelli lastik destegi kimde ? (ferrariye göre seçim yapan kim?
    En iyi imkanlar kimde ?
    eeeeee cevabınız ne ?
    lotusmu ,saubermi !!!!!!

  37. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Bu vatandaşa kim mikrofon uzatıp soru soruyor halen çok merak ediyorum. Maşallah buradaki herkes de Alonso için en iyisini kendisinden daha iyi biliyor. Adam burada mutluysa olay bitmiştir beyler, kimseye ispatlayacağı birşey yok adamın, dağılın…

  38. Hamilton :4.4
    Vettel :5.1
    Webber :6.0
    Alonso :6.0

    bu pilotların hepsi aynı yetenek seviyesinde değil. şimdi alonso'nun ortalama pozisyonunu alıp ferrari 6. sıra deyip performanslarını belirlemişin güzel de, vetel 5.1 webber 6 ortalama, redbull'un kaç peki? böyle bir tabloyla aracın sıralama performansını çıkaramazsın. webber ile hamilton'u yer değiştirsek hamilton 4'lere yine inerdi ama webber 6 olamazdı. 7-8e düşebilirdi. o zaman da mclaren'in sıralama performansı kötü mü diyecektik?

  39. Webber 'e en azından yarışma ve kazanma fırsatları verildi ve o da 2 yarış kazandı bu sene (Alonso 'nun galibiyet sayısı 3 ,dikkatini çekmek isterim)
    Massa 'nın rakiplerden puan çalmadığı yarışlara gelirsek o konuyla ilgili şöyle bir teorim var: Sezon içersinde Massa 'nın bir çok yarış haftasonu test haftasonu olarak kullanıldı. (Kaynak , delil , ispat istemeyin , yukarıda da belirttiğim gibi bu sadece bir teori) Cuma-C.tesi günlerini genel amaçlı test yaparak geçiren Massa 'nın yarışa yönelik çalışmalarını sağlıklı yapamadığını ve yarış ayarlarının sağlıklı yapılmadan yarıştığı için bu kadar geride kaldığını düşünüyorum.Taraftarların Massa 'ya haksızlık yaptığını düşünüyorum. Zaten Massa 'nın Alonso 'ya faydası olmasa o kontrat yenilenmezdi.

  40. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    massanın destek olamadığı yarışları ya da köstek olduğu yarışları hiç hesaba katmadan konuşma.Weberin vettele yaptıkları yanında massa ne yapmış.diğerlerinden weber kadar puan çalmış mı.
    Ferrari orta grupta bile olsa Alonso bu takımı bırakıp gitmez.Ferrari takımı en kötü zamanında bile pilotunu podyuma çıkarabilecek ruha sahiptir.Bunu 2009 spada ispatladı.Son üç yıldır Alonso ile defalarca ispatladı.Yani ismi yeter.

  41. sen benimsin avatarı

    kesinlikle piquet e katılıyorum. çoğunluğun düşüncesi zaten bu şekilde. aynen doğru demiş.

  42. Alonso 'ya şu soruyu sormak isterdim: Alindeki 2 Ferrari 'yi bırakıp Lotus veya Sauber 'e gitmek istermiydin?
    Cevabı büyük ihtimalle hayır olurdu. Ferrari 'nin de öyle bu sene abartıldığı kadar yavaş olduğunu düşünmüyorum. Bana bu iş biraz da kıvırma politikası gibi geliyor.
    RedBull 'un iki araçla birden sıralamalarda çok hızlı olduğu ve bu sayede işi götürdüğü , Ferrari 'nin sıralama performansının çok kötü ama yarış performansının daha iyi olduğu konuşuluyor. Birçok defa yorumlarda şuun benzer şeyler okudum ; "Ferrari yarışta iyi ama geriden başladığı için galibiyete oynayamadı bu yüzden kaybetti"
    2012 ortalama start pozisyonları:
    Hamilton :4.4
    Vettel :5.1
    Webber :6.0
    Alonso :6.0
    O kadar da zayıf değil sanırım Ferrari 'nin sıralama performansı.
    Ayrıca diyelim ki RedBull açık ara en hızlı araç , geriye kalan 22 pilottan 21 i Newey 'e karşı yarışmayıp işine bakıyorken niye sadece Alonso Newey 'e karşı yarışıyor.

  43. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    Alonsonun kayıp 2 yılı 2008-2009 reno yerine yapılanan redbula gitseymiş keşke tahminim 2013 de hamilton için kayıp bir yıl olucak yoruma yorum yapmıyorum çünkü pigueten çok gereksiz bu yorum olmuş anlamsız sonuç olarak ferrari her iki takımdanda hızlı üstüne bide mclarenin bile önünde(sıralamada)…

  44. yani övdüğünüz raikonen lotus.da ancak 1 yarış kazanmış şampiyonluğa oynamıyor . alonso lotusla şampiyon olucak valla çok güldüm . yani en hızlı 3 araçdan biri ferrariyle şampiyon olamayan alonso kablumbağa lotusla şampiyon olucak heeeee. bu lotusa hakaretmidir yoksa lutufmudur çözemedim gitti . burada Piquet hem raikonene hemde lotusla alay etmiş

  45. önce şunu söyleyeyim; virgülleri yanlış yerlerde kullanıyorsun. 2.si evet hamilton da alonso da şampiyon olurdu. hele de hamilton hiç arıza yapmamış bir araçla tüm sezon, düşünemiyorum bile. sezonun 2. yarısının başında biraz kötüydü. sezonun ilk yarısında en hızlı araçtı. ve rai ilk yarıdaki fırsatları kaçırdı.

    hepsinden önce şunu bilmek lazım; hamilton'un normal hali, raikkonen'in en iyi sürdüğü halinden daha iyidir. bunu kime sorsan bilir. bildiği halde inkar edenler de olacaktır. ki zaten raikkonen her zaman tam performans göstermemiş bir pilottur. övmedim çünkü övülecek pek bişey yapmadı bu sene, abu dhabi dışında.

    sezonun ilk sıralama turunda grosjean gibi bir pilot 3. oldu. yarış dışı kaldı orası ayrı, grosjean'ın 3. olduğu bir araçla da pole alınır. kimi'yi geride bırakıyor diye grosjean hızlı diyenler falan çıktı hiç de öyle değil. grosjean gelecek vadeden bir pilot da değil.

    zaten raikkonen dediğin kadar iyi performans göstermiş olsa mclaren neden perez kumarını oynasın? gider raikkonen'i alırdı. demek ki mclaren'i de etkilemedi rai.

  46. siz daha çok beklersiniz alonsoyla 20 yıl şampiyonluk. ferrariye yeni bir Schumi lazım yoksa 80,lere 90,lara dönersiniz

  47. Lotus'un hızlı olduklarında lotus, Sauber'in hızlı olduklarında sauberde olsaydı bence de şampiyonluğu kesin kazanırdı. Fakat komple Lotus ve komple Sauber'de, özellikle Sauber'de çok zor bu durum. Ama Lotus'ta olsaydı olabilirdi, şuan olduğundan kötü bir durumda olmayacağına eminim ama 🙂

    Bu Piquet'in Alonso'nun bir suçu yoktu diye okuduğum 4. 5. haberi falan sanırım… Ama hala aksine inananı geçtim, inanmaktan ziyade, bunu şiddetle iddia eden var, planı yapanların arasında onlarda varmış gibi…

  48. Öyle demeee bak sonra Raikonen fanları Alonsoya daha fazla yüklenmeye başlarlar:)

    Şu Alonsonun durumu da bahtsız bedevi gibi,
    Adam başarılı diye almadığı eleştiri kalmıyor
    Halbuki Massa gibi olsa kimsenin gıkını çıkaracağı olmaz

  49. hayret ferraride Schumacher gibi efsane ve karizmatik bir pilotu görmüş taraftar topluluğu . alonso gibi sadece bahane üreten bir pilota dört yıldır arka çıkıyor ve sabrediyorlar hayret . şimdiye kadar çoktan kovmaları lazımdı alonsoyu . demek Schumacher bu taraftar topluluğuna birşey öğretmemiş ve başarılar sadece Schumacher,e aitmiş gerisi yalan ferraride

  50. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Vetteli bu sezon Ferraride olsaydi sinirinden sezon ortasi terk ederdi takimi. Ben bile nefret etdim araca. Evet Piquet abartmis orasi kesin. Vettel pek bir sey yapamazdi Ferraride. Daha en hizli aracla Hamiltona gecildi, Mclaren de hizliydi ama RBR kadar degildi. Sezon oncesinde 4 yarista Suaber ve Lotustan zayif aracla 50 puan fln topladi. Alonsoya bos adam diyenin F1-den anlamasina pek ihmal vermiyorum. Tavirlari kotu, her seyi ben yaptim diye bilir,ama gridde su an uc en yetenekli karyerlerinin zirvesinde pilot vardir. Alonso, Raikkonnen ve Hamilton. Her kes sezon boyu Alonsonun surusunden konustu. Duydunuzmu biri cikip desin ki Vettel oyle surdu, boyle surdu. Sadece RBR-in hizindan konustu. Schumacher de griddeki en guclu pilotun Alonso soyledi. Vettel taraftarlarini dinlersek Schumi F1-den anlamiyor o zaman. Horner, Whitmarsh ve Marko Helmut cikip Alonsonun surusunde sinir oluyor, tum planlarimizi bozuyor soylediler. Eski efsaneler Alonsonun istikrarindan konustular. F1-in icindeki hic bir insan Vettelden konusmadi , ama ben hakkini veriyorum ve saygi duyuyorum, elindeki firsati cok iyi degerlendiriyor

  51. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    bu kadar uçma rambo düşersin sonra.

  52. FIA Retwork avatarı

    Sezon başından beri dikkat ederseniz.Ferrari tayfası İspanyol tayfası Alonsoyu bir yürüyerek bile şampiyon olur moduna sokmadıkları kaldı.

    Yahu sezonun en istikrarlı en max yarışı çıkarak Alonso diye reklam yapa yapa hal oldular.Halbuki ortada Reno ve Kimi gerçeği var esas bu adam bu sene reno aracından en max. çıkaran en istikrarlı soğukkanlı pilot oldu.Adam F1 e dönüşünce şu an 3.pilot ve aracı Ferrariden kötü durumda.Ama hak veriyorum kimiye adamın arkasında sponsor yok Briatore gibi reklamını yapan yok arkasında F1 basınına yön veren İtalyan ve İspanyol basını yok işini yapıyor gidiyor.

    Yani bu sene Alonso yılı anladıkta arkadaş (çin takvimi gibi).Bu kadarda ağır mantıksızlık olmazki

  53. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Polyanacılık iyi değildir. Fazla iyimser düşünmüşsün. Raikkonen, döndüğünden beri eskisi gibi sürmüyor bende/bizlerde farkındayım/farkındayız, ancak elinde şampiyon olabilecek bir araçta yoktu. Lotus'a, hangi pilotu koyarsan koy bu sezon elde edebileceği en iyi derece 3.'lüktür. Raikkonen'de, bunu başardı. Sezon genelinde çok iyi bir sürüş yapmadanda olsa, istikrarı sayesinde pilotlar şampiyonasında 2 senelik ayrılığın ardında dönüşte iyi işler yaptı/yapıyor.

    İstediğin pilotu desteklemekte özgürsün. Ancak senin Raikkonen'i eleştirmende ki sebep, eskisi gibi sürememesinden diye biliyordum. Sen resmen Hamilton, fanı oldun çıktın. Bu adamı(Hamilton) desteklediğin kadar, övdüğün kadar hiç bir zaman Raikkonen'i, desteklemedin, övmedin.
    Seni daha önce bazı yorumculara karşı savundum. Raikkonen'i, eleştirme sebebi farklı, eskisi gibi süremediği için eleştiriyor/kızıyor dedim. Sende bana ''sağolasın, beni ben bile bu kadar iyi açıklayamazdım'' gibi bir teşekkürde bulunmuştun. Unutmuş olamazsın..?
    Neyse… Dediğim gibi Raikkonen'i, desteklemen imanın şartı değil, istediğin pilotu destekeyebilirsin. Ama şuursuzca yorumda bulunma. Lotus'un, sezonun 2.yarısı gelişimde ne kadar geride kaldığı açık.
    Ha belki Hamilton, değilde. Alonso, E20 ile şampiyonayı kovalayabilirdi. Şampiyon olamazdı ama kovalardı.

  54. AHAAA gülüm bari ferrari şimdi at arabasımı oldu . daha iyiya ferrari ikisinden daha hızlı olduğuna ğöre alonso şimdiye kadar şampiyon olması lazımdı. söyle söyleyelim şimdi vetteli ferrari,ye koyalım vettel puan farkıyla rakiplerine fark atardı . yani alonso bu ferrariyle şampiyon olamıyorsa oturup derdine yansın . inanın şu ferrariye Schumi,yi koysan şimdiye kadar şampiyonluğu garantilerdi .demek alonso boş adam

  55. Sen de olsan bayağı şanşı artardı.Bir iki arabaya yada duvara falan çarpıp önünü açardın.

  56. Ferrari çok yavaş ama Alonso sayesinde önlerde! Neyseki ondaki yetenek Massa ya da sirayet etti.hrt (!) duzeyindeki araçları ile aracın suyunu cikariyorlar ama değil mi !!!!! Yerden yere vurulan Massa da komple pilot sınıfına giriyor bu durumda.son zamanlarda yükselen yarış grafigi ve Alonso dan hızlı olması nedeniyle…

  57. FIA Retwork avatarı

    Tabi canım hatta HRT olsa bile Şampiyon olurdu 🙂

    Yok yok bisiklet ile gelse Redbull un 30 puan önüne bile geçerdi.

    Basına demeç verirken az mantıklı olun ya rica ediyorum Sauber bugün 5.cilik için Mercedes ile kapışan bir ekip.Zira son dönemde o orta bölüm takımları şampiyon olucak kapasiteye sahip olsaydı.Schumi Mercedesi 10 defa şampiyon yapmıştı 🙂

    Ayrıca Sauber in gelişmeye harcadığı para Ferrarinin,Redbull un,Mercedesin,Mclarenin,Renaultun harcadığının 10 da birini temsil ediyor.İmkanları kısıtlı böyle bir takımı şampiyon yapabilicek pilot olsa önce Ferraride şampiyon olurdu.Sauberin imkanlarının 10 katı var bu takımda 🙂

  58. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Allah aşkına ne saçmalıyor bu çocuk??? Eski bir takım arkadaşı ancak bu kadar övülürdü. Tebrikler Pique. Sezon başında dese neyse diyeceğim. Ancak sezon genelinde Ferrari, Lotus ve Sauber'e oranla daha hızlı bir araca sahipti.
    Şimdi yapıcağım analizde Ferrari, Lotus ve Sauber'i mukayese edicem.
    Bakalım Ferrari'mi, Lotus'mu, yoksa Sauber'mi hızlı bir araçmış.

    *Avustralya'da altında hangi araç olursa olsun(RBR-MCLAREN hariç) alacağı sonuç en fazla 5.likti. Ancak Lotus'la daha farklı şeylerde yapabilirdi. (Lotus daha iyiydi)

    *Malezya'da Lotus olsa kazanamazdı, Ferrari ile kazandı, ancak Sauber ilede kazanabilirdi. Hava şartlarından dolayı Ferrari daha iyiydi. Sonradan Sauber hızlandı. Ancak Ferrari ile kazansada, (Sauber daha iyiydi.)

    *Çin'de Sauber'le pek farklı bir şey yapıcağını zannetmiyorum, ancak Lotus'la en fazla podyumda olabilirdi.(Lotus daha iyiydi.)

    *Bahreyn'de Lotus'la kazanabilirdi, Sauber'le puan alamazdı.(Lotus daha iyiydi.)

    *İspanya'da Lotus'la daha fazlasını yapıcağını zannetmiyorum, Sauber'lede podyum bile göremezdi. (Ferrari daha iyiydi.)

    *Monaco'da Sauber iyi göründü ancak çok sorunlu bir hafta sonu geçirdikleri için, gerçekçi şeyler söylemez zor, Lotus'la podyum bile göremezdi. (Ferrari daha iyiydi.)

    *Kanada'da Ferrari strateji hatası yaptı. Yapmasa 2.olabilirdi. Orada altında hangi araç olursa olsun Lewis'i yenemezdi. (Ferrari daha iyiydi.)

    *Valencia'da cumartesi günü iyi olmasada, pazar günü en hızlı araçlardan birine sahipti. Puanlar pazar günü verildiği için yarış kazanmış bir araca kötü denmez.(Ferrari daha iyiydi.)

    *İngiltere ve Almanya'da Ferrari kesinlikle Lotus ve Sauber'den çok daha iyiydi.(Ferrari daha iyiydi.)

    *Macaristan'da Lotus hızlıydı. (Lotus iyiydi)

    *Spa'da Alonso, yarış dışı kalmasa en kötü ihtimalle 3.olurdu. Raikkonen, podyuma çıktı(Spa) ancak çok hızlı araçların kalmasıyla çıktı, o gün o pilotlar yarış dışı kalmasa Lotus mümkün değil podyuma çıkamazdı.(Ferrari daha iyiydi)

    *İtalya'da en hızlı araç Ferrari'ydi. Alonso, sıralama turlarında sorun yaşamasa Lewis'i, alt ederdi. Yarışta Sauber Alonso'yu geçsede bunu lastik stratejisi ile kazandılar. Ferrari sıralamada sıkıntı yaşamasa Perez, mümkün değil Alonso'ya, yaklaşamazdı.(Ferrari daha iyiydi)

    *Son olarak Singapur, Japonya, Kore, Hindistan ve Amerika Gp'sinde Ferrari Lotus ve Sauberden çok daha hızlıydı.(Ferrari daha iyiydi)

    *Abu Dhabi yarışında ise Lotus ve Ferrari'nin, eşit hızda olduğunu düşünüyorum.

    Bu analizlerime göre Piquet, ağır saçmalamış. Burada Alonso'nun, pilotaj yeteneğide var onu hesaba katmamak olmaz, ancak Ferrari bu kadarda yavaş değil. Sadece Mclaren ve Red Bull'dan yavaş. Bazen Lotus'tan da yavaş kalıyor, ancak dediğim gibi ''bazen'' yavaş kalıyor.
    Ferrari en hızlı 3.otomobil geleneğini 2010'dan beri sürdürüyor.

  59. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Bilmediğimiz bişey söyle.Bunları herkes söylüyor ve biz de biliyoruz.

  60. bu sene lotusta alonso-hamilton ikilisinden hangisi olursa olsun şampiyon olurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir