Resmi: Caterham, Charles Pic ile Anlaştı

yazar:

kategori:

 

Birkaç senelik anlaşma imzalayan 22 yaşındaki Fransız pilot, bu sezon Marussia’da Timo Glock’un takım arkadaşıydı ve 2012’deki en iyi dereceleri Malbourne ve Valensiya’daki 15.’likti.

Caterham Takım Patronu Cyril Abiteboul, Pic’in Marussia’daki performansından etkilendiklerini söyledi.

Abiteboul: “Charles’ın Formula 1’deki ikinci ve sonraki senelerde bize katılmaya karar vermesinden heyecan duyuyoruz”

“F1’deki ilk sezonunda bu tempoyu göstermiş bir genç pilotla çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

“2012 sezonu boyunca Charles’ın kat ettiği yolu izledik; bizimle bazı sıralamalarda mücadele etti ve özel bir yetenek olduğu gayet açık”

“Sene ilerledikçe, çok tecrübeli olan takım arkadaşına karşı sıra dışı performans gösterdi. 2013 ve sonrasında onunla çalışmayı dört gözle bekliyoruz”

Caterhyam’ın ikinci koltuğu henüz açıklanmadı ve mevcut pilotlar Heikki Kovalainen ve Vitaly Petrov’un gelecekleri üzerine şüpheler yer alıyor.

 


Yorumlar

  1. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Petrov'dan daha iyidi bu senede heikki malesef paralı pilot konumu burda devreye girecek sanırım petrov ile anlaşılacak 🙁

  2. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Heikki Adına Çok Üzgünüm Seneye Onu Göremicem F1'de Sanırım :/

  3. gerçek bir f1 sever transferler yada becayişler konusunda görüşlerini aleni söyler.ben söylüyorum.ham transferinde söyledim.gutierrez transferinde yine söyledim bu transferde yine söylüyorum.pic glock a üstünlük kurdu bence tecrübe eksikliği var onuda bertaraf eder sezonlar ilerledikçe ama süper star olurmu hayır.o furya 2010 gp2 sezonu sonunda bitti bence açılırmı olabilir ama göreceğiz

  4. Lovely_F2008  avatarı

    Cidden Glock'la iyi mücadele etti , benim gözümde Glock'tan iyi .

  5. ben sezon başında kova'nın petrov'u ezip geçmesini bekliyordum ama pek öyle olmadı. 7 – 8 yarışta petrov'a geçildi. pic ne yapar bilmem ama kova'nın çok da iyi olmadığını görmüş olduk.

  6. Heikki icin cok uzuldum daha gecen sezon ve bu sezon basinda bu adamin harcandigini dusunuyorduk o takimda ama takim acimadan onunla yollari ayiracak gozuken o Force India ile anlasabilir belki ve umarim oyle olur gridde baska da takim kalmadi ilk 5 takim bos koltuk yok zaten bir Romain'in koltugu var ancak onunla da sozlesme imzalanacak Brezilya'dan birkac gun sonra Sauber pilotlarini acikladi Williams Bruno'nun yerine yine sponsorlu bir pilot getirecektir birde su var Alguersuari cok emindi 2013 koltugundan yakin zamanda aciklayacagim filan diyordu acaba noldu onun isi cunku pekte koltuk kalmadi 2013 sezonu icin…

  7. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Pic'in de sponsor desteği var.

  8. Kobayashi`yi harcadilar, Kovalainen ne olacak bakalim..

  9. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Vitaly Petrov gibi paralı pilot yerine Charles Pic en azından gelecek vaat eden bir performansla koltuğa oturdu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir