Vettel, Alonso'nun Yerine Değil Nerede Yavaş Kaldığına Odaklanıyor

yazar:

kategori:

Vettel ve Alonso, yarınki yarışa sırasıyla 4. ve 8. ceplerden başlayacak. Bu duruma göre Alonso’nun, aradaki 13 puanlık farkı eritmek için hayli zor bir görevin beklediği anlamına geliyor.

Ama aklındaki en büyük şeyin şampiyonadaki durum olup olmadığı sorusuna Vettel: “Pek değil. Sıralamadan çıktığımda, biraz daha iyisini yapabileceğimi biliyordum. Şimdi geri dönüp verilere bakacağım ve nerede yeteri kadar hızlı olamadığıma bakacağım”

Alman pilot, ikinci seansta en hızlı isimdi ama son seanstaki ilk çıkışında hata yaptı; son turunda ise Hamilton’ın 0.3 saniye gerisinde kaldı.

Vettel: “Son seans, %100 mükemmel değildi. İkinci seans ise bizim için oldukça iyiydi.”

“Son seanstaki ilk turum, benim için iyi değildi; 4. viraja girilirken bir hata yaptım. İkinci turumdan ise oldukça memnundum ama yeteri kadar hızlı olmadı”

Red Bull pilotu, ilk cebi alamasa da ön gruba yakın kalmasından teselli buldu.

Vettel: “Açıkçası Mark biraz daha hızlıydı. Ama iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum. Bütün hata sonu rekabetçi olduk”

Alonso’nun takım arkadaşı Felipe Massa, hemen arkasından kalkacak ama Vettel bundan rahatsız değil.

Vettel: “Etrafınızda her zaman araçlar olacak. Gridde sadece ben kalsam sıkıcı olurdu. Bu çok normal bir şey. Aracımızda aynalar var ama onları çok fazla kullanmamaya çalışacağız”


Yorumlar

“Vettel, Alonso'nun Yerine Değil Nerede Yavaş Kaldığına Odaklanıyor” için 12 yanıt

  1. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus
    Sebastian Vettel, gün sonunda Alonso'nun 4 sıra gerisinde olmasına değil, sıralamanın son seansında nerede zaman kaybettiğine odaklandığını söyledi.

    tecrübesiz genç adam olmaya başlamış. başkalarına laf atacağına, takımı kötüleyeceğine kendini geliştirmeye çalışıyor. olgunlaşması biraz daha zaman alacak ama umarım diğerlerine benzemez ve temiz bir pilot olarak kariyerine devam eder.

    başkaları takımını yerip elalemin şef tasarımcısına laf atadursun.

    küçük beyinliler insanlardan, sıradan olanlar olaylardan, dahiler ise fikirlerden bahseder
  2. FerrAlonso . avatarı

    Alonsoyu yerden yere vurmaya çalışan arkadaşlar acaba hiç go-kart yaptınız ? ama öyle 5 10 dk lık değil uzun yarışlar ? 12 beygirlik cart kullanan biri ile 9 beygirlik cart la yarışıp onu gecebildiniz mi ? şu anda motorların beygir gucu sınırlı olsada aerodinami ve mekanik yol tutuş konusunda RedBull'un Ferrari den önde olduğu aşikar ve kuru zeminde Alonso Vettelin sorun yaşamadığı zamanlarda önde bitirdiği bir yer henüz olmadı sadece italyada alonso Vettel'i pist üstünde geçmeyi başardı. Ama şöyle bir durum varki bütün dünya Alonso'nun en iyi pilot oldugunu söylüyor. Mevcut sartlarda daha iyiside olamazdı.

  3. Alternatörün bozulmasından, yağmurun yağmasından medet umacak duruma düşen Ferrari taraftarı olmaktan iyidir.

  4. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Evet bu teoriyi düşünen vettel ve onun sevgili fanları sabaha kadar ''acaba massa neremize vuracak'' diye düşünür dururlar.

  5. İşte vettelle alonsoyu ayıran nokta alonso hiç hata yapmaz kendince halbukı bugun iki defa lastıklerı kılıtledı bunun gibi daha çok örneği vardır sıralamalarda ama hiç dönüp de şunu sormaz kendıne nerde hata yaptım die.sürekli araç yavaş yavaş die mızmızlanır ki ben marconun dediklerine sonuna kadar katılıyorumm ferari o kadar da yavaş değil..Küçük emrah modunda oldu tüm sezon boyuncaaa..

  6. tam arkadan kalkan ferrari arkadan çarpar yarış dışı kalan vettel olur ve ferrrari yeni bir taktiksel takım emrine imza atmış olur.

  7. Vettel büyük adam. Yavaş kalınca hatayı kendisinde arıyor. Alonso gibi Newey'den, şartlardan bahsetmiyor.

  8. alonso'yu öne geçirebilmek için takım arkadaşına her türlü hileyi yaptırabilen bir takımdan bahsediyoruz, massa alonsoya yanaşma , alonso hızlanması için arka düfizörünle önünde kalıp ona yardım et, massa alonso temiz taraftan kalkması için sen 5 sıra geriden başla vs vs….. böyle 1 ortamda bu santander destekli ferrari alonsonuzun şampiyon olması ne kadar çok sevindirecek sizi merak ederm…

  9. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    "Aracımızda aynalar var ama onları çok fazla kullanmamaya çalışacağız"

    Polemik yaratacak bir söz olmuş

  10. Aracı finişe kadar götürmesi şampiyon olmasına yeter.Zaten normal şartlarda 4'ten aşağıda bitirmesi imkansız.Yarın da yağmur falan yağmayacak,demişti dersiniz 🙂

  11. F.AlonsoDiaz  avatarı

    umutları alternatör olmuş
    umutları yağmur olmuş
    umutları sıralmalarda birilerinin ceza alması olmuş

    Valla helal olsun en iyi pilot olmak böyle bişi galiba.

    Bunu Yazan Rambo ve Keko Bu Habere Ne Diyecek?

    BÜYÜK PİLOT OLMAK BÖYLE BİRŞEY….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir