Massa Pol Pozisyonunu Kazanmış Kadar Mutlu

yazar:

kategori:

 

Ferrari pilotu yarınki yarışa takım arkadaşı Fernando Alonso’nun üç sıra önünde başlayacak.

Massa, “Harika bir turdu. harika bir performanstı. Bugün kusursuz bir sıralama geçirdik. İstediğim şekilde sürdüğümü düşünüyorum. Bu şekilde olduğunuzda oldukça rekabetçi olabilirsiniz.”

“Red Bull ve McLarenlar’ın temposuna bakılırsa, bugün daha iyisini yapabileceğimizi sanmıyorum. Otomobilden ve attığım turdan memnunum.”

“Pol pozisyonunda başlamıyor olsam bile bu zaten pol pozisyonu gibi çünkü harika bir tur çıkardım. Umarım yarın da taraftarlarımın önünde benzer bir iş çıkarabilirim.” diye konuşuyor.

Massa, geçen hafta sonu Teksas’ta Alonso’ya yardım etmek için zorunlu bir vites kutusu değişikliği yaşamıştı. Bunun tekrar olup olmayacağı sorulduğunda Massa, şakayla karışık, “Eğer burada bu olursa, bozuk vites kutusu ile piste çıkarım…” diyor.

Massa yarışa Alonso’nun şampiyona rakibi Vettel’in arkasında başlayacak. Brezilyalı pilot adil olmayan bir şey yapmayacağını ancak Vettel’in yarışa başlarken biraz tedirgin olabileceğini söylüyor.

“Burası final yarışı. Final yarışları her zaman böyledir. Her zaman elinizden geleni yaparsınız ama aynı zamanda çok temkinli olmanız gerekir çünkü diğerlerinin kaybedecek bir şeyi yoktur. Sizse normal bir yarışta olduğu gibi her zaman pozisyon için savaşmaya çalışırsınız.”

 


Yorumlar

“Massa Pol Pozisyonunu Kazanmış Kadar Mutlu” için 39 yanıt

  1. Çok güzel yorum olmuş

  2. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    altındaki daha ağır ve ağırlık merkezi yükseltilmiş aracıyla Fernando 'Patron' Alonso'nun önünde olmak. şüphesiz pol kadar değerlidir!

    taraftarları ispanyol medyasının papağanı oladursun, takkenin düşmesine az kaldı!

  3. Tam formunuzu bulmaya başladığınızda içinde bulunduğunuz takım sizi geçen yarış olduğu gibi ezse sizde aynı açıklamaları yaparsınız bunda kızacak bişey yok zaten yarış içinde massa alonsoya ister istemez gene yol verecek
    massa artık lastikleri çalıştırabiliyor seneye böyle başlarsa bir şampiyonluk adayı daha olur sezon daha da zevkli geçer
    konu dışı olarak idman tv yarışı vermeyebilir aynı saatte chelsea-manchester city maçı var maalesef (dün sıralamalar esnasında manchester united maçını verdiler)

  4. sezon boyunca Alonso 5. veya 6. olunca aracın maksimumu buydu,daha fazlası mümkün değildi dediğinde "helal olsun" "aslanım" diyenler niye Massa'ya sallıyor,Alonso bunları söylerken Massa'nın önündeydi ve söyledikleri gayet normaldi bugün massa aynısını söyleyince ne değişti?
    Takım arkadaşının önünde bitirmiş.Turundan da memnun tabi ki mutlu olacak.Formula 1'de takım arkadaşının önünde olmak önemli bir motivasyon kaynağıdır.

    massathebest'i herkes eleştirmiş,ki bende sadece Massa iyi olduğunda pervasızca Alonso ve takımı eleştirmesini manidar buluyorum,ama Alonso çıkıp Massa hızlı olduğunda araç hızlıydı bkz:japonya 2012,kendisi yavaş kaldığında zaten beklediğimiz şeydi,hep böyle oluyor derse eleştirilir,kimse kusura bakmasın.

  5. Hakan Buğra Alacatlı avatarı
    Hakan Buğra Alacatlı

    Alonsocuyum diye geçinen kendini bilmezler siz massa yı suçlarken aşşağılarken alonso bugün şampiyonluğu kaybedecek bende bir ferrariciyim ama sırf sizin yüzünüzden bugün vettelin şampiyon oçmasını isterim .

  6. evet ferraride gerizekaliydi hala calismayan parcalari fernandonun aracina koyacaklar.. massa gecen hafta bariz hizliydi bence sorun fernandonun kendisinde ya ayarlari tutturamiyor yada yaris hizina odaklaniyor..

    f1.com a bakarsan ikiside ayni difuzoru kullaniyor… yani calismayan parcanin massanin aracindada calismamasi gerekmezmi yada sadece fernandonun aracindami calismiyor yada bu bir celiskimidir bu ucunu istiyorum senden :))

  7. Massa sezonun 2. yarısında yükselişe geçti gerçekten harika işler çıkartıyor

    5. lik harika bi sonuç yarın agrasif bi şekilde kalkacak

    açıkçası vettel gergin olacak ve startta massayı pek zorlamaz

    sonrasında massa vetteli olabildiğince yavaşlatmaya çalışacaktır

    alonso bu arada 7. lik ten iyi strat alır ve vettele yaklaşır

    massada yarışı 5 yada 6 bitirir kanımca

  8. At the previous round in Austin Fernando Alonso used a modified version of the diffuser but this revised diffuser is being used by both Alonso and Felipe Massa in Sao Paulo. (www.f1.com)

    tercüme isteyen varsa google'a yazsın.
    interlagos'ta meşhur "çalışmayan difüzör"ün revize edilmiş hali, hem alonso hem de massa tarafından kullanılıyor.

    massa'nın hızına bahane aramaya çalışanlara itibar etmeyiniz.

  9. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ferrari takımlar şampiyonasında 2. ise bu ALonso'nun sayesindedir. Saçmalama artık…

  10. Gerçekten Ferrarici olsaydın Massa'nın Alonso'dan hızlı olması sana batmazdı. Alonsocysan Alonsocuyum de Ferrarici taklidi yapmana gerek yok.

  11. burak evmez avatarı

    peki massaya göre 5.lik başarı ferrariye göre başarı mı? önce bunu iyi analiz et sonra gel bana salla aynı yerde alonso olsa ne değişecekti ferrari çok mu hızlı

  12. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yahu arkadaşlar boşuna tartışıyorsunuz. Geçen yarış Alonsoda yeni difüzör denendiğini ve massanın eski araçla çıktığını biliyorsunuz. Bu yarışta da Alonso da yine ÇALIŞMAYAN yeni parçalar ve massada eski araç vardı.

    Yahu 3 senedir esamesi okunmayan adam kim, Alonsoyu geçmek kim, irkilinde kendinize gelin.

    Ferrari bişeyler deniyor, olmuyor bir türlü işte. Massa değilmiydi 2 hafta önce yeni parçaları hep Alonso'ya takıyorlar diye mzımızlanan. Şimdi baktı parçalar çalışmıyor, akılı sıra hızlıyım ayağına yatıyor. Şimdi neden demiyor bana yeni parça takılmıyor diye.

    Sonra birde bazılarınıın gözü o kadar dönmüşki, hangi takım pilotuna sen 15. ol, yarış dışı kal vs.. gibi emirler verir ki diğer pilot öne çıksın diye. Takımların öncelikli amacı takımlar şampiyonasını kazanmaktır. Bir pilot kayırılacaksa bile bu Vettel/Webber ilişkisi gibi olur. Birini şampiyonluğa koşturursun, diğerini de ötekilere çelme taktırırsın. Hani Massanın çelmeleri, yazında bilelim. 3 senedir takımlar şampiyonluğu için kaç puan toplamış.

    Adamın 2010 da aldığı puanları bile çıkarınca, Alonsonun tek başına aldığı puanlarlan Ferrari sıra kaybetmiyordu. İşte o kadar..

  13. Boşver arkadaşım anlatamazsın bunlara, aynı takımın iki pilotunun taraftarları birbirine giriyor, olaya bak. Biz böyleysek dışardakiler neler söyler. Önceki biz içimizdeki olayları halledelim 🙂

    Massa benimde sevdiğim bir pilot, F1 in en iyi takımıyla yarışıyor ve maksimum işler yapmak zorunda. He 2-3 senedir yatışta ancak toparlandıysa ve o günleri unuttuysa bu onun terbiyesizliğidir. Yeri geldi massa'ya neler söylenmedi (anlaşma imzalanmadan önce) ama şimdi massa 8 kez dünya şampiyonu olmuş gibi davranılıyor. Lütfen bu alonso aleyhine yorum yapan arkadaşlar pilot fanıysanız bilelim ona göre yorum yapalım bundan sonra. Eğer ferrari fanıysanız lütfen bu tür olaylara gerek yok.

    Önemli olan Ferrari'nin başarısıdır, o pilot bu pilot önemli değildir. Aynı takımın iki pilotu için birbirimizi yemeye gerek yok.

    Lakin şöyle bir durum da var, başka takımın veya pilotların fanı olupta yeni üyelik alıp massayı desteklerken alonsoyu yerin dibine sokanlar da olabilir 🙂 bunu yapsa yapsa …. yapar.

  14. burak evmez avatarı

    asıl ferrarici olmayan sizsiniz benim ferrariyi desteklemediğimi kim söyler ki? saçmalıyorsunuz araç kötü diyorum hızlanması gerekir diyorum ve hala saçma sapan konuşan massayı destekliyorsunuz gerçekçi konuşsa helal olsun derim

  15. Evet Alonso 'yu çok seviyorum! 🙂
    Ama inan ki burada kimsenin kullanıcı adına veya avatarına karşı özel bir ilgi alakam yok , yorumlarına o kadar çok balıklama atladığımın farkında da değilim ama istemiyorsan yorumlarını cevaplamamaya özen gösteririm , darılmaca gücenmece olmaz.

    Weber de veteli geçti ama pole almış kadar sevindim demedi

    Massa 'nın bu açıklamasını şu cümleyle ilişkilendirerek değerlendirmek lazım:

    "Red Bull ve McLarenlar'ın temposuna bakılırsa, bugün daha iyisini yapabileceğimizi sanmıyorum. Otomobilden ve attığım turdan memnunum."

    Yani zaten pole kazanamazdım o yüzden olabileceğim en iyi yerdeyim demek istiyor sanırım.
    Bu arada:

    ben bugün cumartesi desem sen hayır pazar diyorsun

    Bu konu ile ilgili 25 dk sonra yorum yapacağım 😀

  16. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Massanın sezon başından itibaren puanlarına baktın mı sen.Şampiyonluk şansı var derken neye dayanarak söyledin bunu?İlk defa puanla ne zaman tanıştı biliyor musun.Tam 5 yarışta sadece ama sadece 2 puan almış bir adamı nasıl şampiyonluk potasına soktun anlamadım.

  17. Olur ama Alonso sabotajına uğradığı dönemi hesaba katmam söyleyeyim.

  18. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    hayto haydi tembellik etme de hangi yarışta kaç puan almış.Kimleri geçmiş kimden kaç puan çalmış bi yazıver de öğrenelim.Kaç yarışta kazalara karışmış ve yok yere spin atmış yaz da bilelim.Saç baş yoldurduğu yarışları unuttun mu?.

  19. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    mclaren racing seninle hiçbir konuda anlaşamıyoruz.Biliyorum alonsoyu çok seviyorsun.Benim çoğu yorumuma balıklama atlıyor ben bugün cumartesi desem sen hayır pazar diyorsun.Sevdim seni:)

    Bana massayı övme.Sana 3 yıldır saçma sapan yarış dışılarını ortaya dökerim.Hamiltonla defalarca karıştığı aptalca kazalara varana kadar her şeyi yazarım.Bunları herkes biliyor zaten.

    Takım arkadaşına ve takımına verdiği köstekler inan desteklerden daha fazladır.

    Evet her pilotun öncelikli rakibi takım arkadaşıdır ama bunun ki eziklik seviyesinde bir sevinç.Weber de veteli geçti ama pole almış kadar sevindim demedi.Buton da bazen hamiltonu geçiyor ama böyle konuşmuyor.Bir hafta önce alonsodan hızlıydım onu geçebilirdim diyor bir saat sonra da onda çalışmayan difüzör vardı ben de çalışan vardı diyor.Senin anlayacağın adamın işi gücü alonso olmuş.

  20. Benim tembellik ettiğim için yapmaya üşendiğim açıklamayı yapmış, arkadaşın söylediği bütün saçmalıkları teker teker ortaya koymuşsun. Çok teşekkür ediyorum.

  21. Sen tek pilotlu bir takım isen pilotlar şampiyonluğunu kazanmak uğruna takımlar şampiyonluğundan vazgeçiyorsun demektir. Ferrari takımlar şampiyonasında geçiliyor ise bunun sorumlusu Alonso'dur. Massa'ya çamur atmaya çalışma.

  22. Massa iyi iş çıkarınca hemen alonsoyu karalamaya geliyorlar.Ama massa düz yolda spin atınca hiçbirinin gıkı çıkmıyor.Abudabide Vettelin önünde giderken yok yere spin atıp vettelin önünü açan adamı şimdi öve öve bitiremiyorlar.

    Temas sonrası kerb ün üzerinden geçerken spin attı bence hatası yok.Orada pit-stop zamanı geldiği halde telsizden gelen emirle pistte kalıp Vettel 'i bekletiyorlardı zaman çalması için.

    Omuzlarında hiçbir baskı olmayan

    Omuzlarında bir sezon takım arkadaşını taşıdı daha ne baskı olsun.

    takımlar şampiyonasını hiç umursamayan,

    Takım arkadaşının önünü açmak adına pozisyon(puan) kaybetmesi takımın zoruna gitmiyorken bize laf söylemek düşmez.

    kendi evinde seyircilerine gösteriş yapan ,

    Bırakın da adam en iyi olduğu evinde keyif alsın yarışmaktan

    Gayet rahat çünkü sözleşme imzalanmış bir vaziyette olan,

    Sözleşmeyi imzaladıktan sonra bile sürekli performansını arttırmaya çalıştı ve arttırdığını düşünüyorum.

    Tek derdi alonsoyu geçmek olan ,

    Her pilotun en büyük rakibi öncelikle takım arkadışıdır ama ona bile izin yok bu adama

    Alonso arkasına geldiğinde deliler gibi savunma yapan ama diğerlerine buyur geç diyen

    Alonso arkasına geldiğinde deliler gibi buyur geç diyen ama diğerlerine savunma yapan demek istedin sanırım.

  23. Vettel sezon başında vasattı da Webber cirit mi atıyordu? Hayır. Ama Massa vasatken Alonso cirit atıyordu. Bu devasa fark nereden çıktı, neden Massa'nın şampiyonluk şansı ölünce bir anda adam hızlandı anlat sen bana.

    Massa potaya giremedi mi? Tabi ki giremedi. Aracı sürekli sabote edilirken nasıl girsin.

  24. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Zaten olayın omurgası da o maddeydi.Omuzlarında baskı hissetmeyen adam yani ne takıma ne de arkadaşına faydası olmayan adam anlamına gelir.

    Şimdi düşünelim.Ferrarinin takımlarda 2.liği kaybetme şansı var.Bu farkı alonso tek başına koruyamaz.Massaya da ihtiyaç var.Bu bir baskı değil midir.

    Seyircilerinin önünde aldığı 5.liğe sevinmesi alonsoyu geçtiğine sevinmesi bunların hangisi yalan.
    Ben sana defalarca yok yere yarış dışı kaldığı yarışları sayarım.Ferrari takımlar şampiyonluğunda 2.liği halen tehlikede olmazdı.Arkasına gelenlere nasıl butur geç dediğini bilmiyor olamazsın.Griddee en kolay geçilen adam massadır.Daha geçen hafta ricardo bile solladı hemi de eski lastikle.

  25. "Omuzlarında hiçbir baskı olmayan" kısmının dışında söylediklerinin hepsi yalan.

  26. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    mantığa bak.O zaman vettel de sezon başında vasattı şimdi ise ard arda kazanıp uçuyor.Demek ki redbull veteli sezon başında sabote ediyordu.Şimdi etmiyor.
    Maldonado da sezon başında iyiydi ama şimdi sürünüyor demek ki wiliams onu sabote ediyor :):)

    Mantığa bak.''Massanın şampiyonluk şansı bitince''
    Söyler misin massa ne zaman şampiyonluk potasına girmiş ve ne zaman şampiyonluk şansı bitmiş?.
    Massa o potaya hiç giremedi ki çıksın.
    Ferrariye geldiğinden beri yol veren adam zaten.

  27. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Massa iyi iş çıkarınca hemen alonsoyu karalamaya geliyorlar.Ama massa düz yolda spin atınca hiçbirinin gıkı çıkmıyor.Abudabide Vettelin önünde giderken yok yere spin atıp vettelin önünü açan adamı şimdi öve öve bitiremiyorlar.
    Omuzlarında hiçbir baskı olmayan
    takımlar şampiyonasını hiç umursamayan,
    kendi evinde seyircilerine gösteriş yapan ,
    Gayet rahat çünkü sözleşme imzalanmış bir vaziyette olan,
    Tek derdi alonsoyu geçmek olan ,
    Alonso arkasına geldiğinde deliler gibi savunma yapan ama diğerlerine buyur geç diyen ,
    ..
    ..
    ..
    .

  28. ***** mı bu ferrari massayi alonsonun weberide yapabilirlerdi dimi?hep bir iki sira arkasinda rakiplerinden en cok puan calabilecegi yerde.bunu dusunemediler tabi, kovmak lazim bu dominik ali yi.

  29. Alonso'yu geçince sevinen pilot olmak, Massa'nın başarısını hazmedemeyen Ferrarici olmaktan iyidir.

  30. Massa sezon başında o kadar kötüyken şimdi niye bu kadar iyi? Çünkü Ferrari onu sabote ediyordu. Şampiyonluk şansı ölünce, Alonso'ya yol vermek zorunda kalacak duruma gelince sabotajı kaldırdılar.

  31. Adam sevinmekte haklı.

  32. Ferrari%100 avatarı

    Eeee o zaman sen yorgan döşek yat ve ağlamaya başla derim kardeş sana Burak evmez kardeşim

  33. burak evmez avatarı

    bu adam alonsoyu geçtiğinde mutlu oluyor rezilliğe bakar mısın aracın hali ortada üzüleceğine seviniyor işte size massanın hali hala savunun massathebest gibi adamlar olduğu sürece daha çok bu durumlara düşeriz içimizdeki irlandalı bunlar ferrariye destek yerine köstek oluyorlar

  34. Muhtarlık için aday olursan oyumu kesinlikle sana atarım.

  35. Ferrari%100 avatarı

    Massanın performansı tam yerindeydi bugün Vetteli geç!!!!!!!!!!

  36. @massathebest
    Arkadaşım çok dramatize ediyorsun olayları..Alonso'nun yerinde Massa olsaydı aynısını yapmıyacak mıydı Ferrari.Massa sezon ortasına kadar Alonso galibiyet alırken podyuma bile çıkamıyordu..
    Massa'yı severim ama sen abartıyorsun biraz durumları…

  37. en aşağılık şekilde elde edilecek bir galibiyetten, bir şampiyonluktan 100 kat daha değerli ve şereflidir massa'nın 5.liği.

    elinin emeğidir, alnının teri.
    kimsenin yardımı olmadan, kendi kendine.
    helalinden.

    herkes anlayamaz bunu. tebrikler felipe.
    umarım yine bir tarafını ellemezler ve bu kez hak ettiğin podyumda olursun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir