Olağanüstü Brezilya'da Button Kazandı, Vettel Şampiyon Oldu!

yazar:

kategori:

Yağmurun zaman zaman kendisini gösterdiği Brezilya’da Button yarışı kazanırken, Fernando Alonso ve Felipe Massa onu takip eden isimler oldular.

Red Bull’un Alman sürücüsü Sebastian Vettel ise yarışı 6. sırada tamamlayarak 2012 Formula 1 Dünya Şampiyonu oldu ve art arda 3. şampiyonluğunu kazanarak en genç 3 dünya şampiyonu ünvanını elde etti.

Red Bull’dan Mark Webber’in 4. olduğu yarışta Force India’dan Hulkenberg 5., Sebastian Vettel 6. Formula 1’den emekli olan Michael Schumacher 7. oldu.

Yarışın bitmesine 2 tur varken Paul di Resta kaza yapınca güvenlik aracı piste çıktı. Böylece son turlar sakinleşti ve Button sakin bir şekilde damalı bayrağı görürken Alonso 3. kez son yarışta şampiyonluğu kaybederken Vettel Fangio ve Schumacher’in ardından art arda 3. kez şampiyon olan 3. isim oldu.

Toro Rosso’dan Jean-Eric Vergne yarışı 8. sırada tamamlarken gelecek sene için henüz koltuk bulamayan Sauber sürücüsü Kamui Kobayashi 9. oldu. Brezilya’da son puan, bir ara pist dışına çıkan ve yolunu kaybeden Kimi Raikkonen’in oldu.

Caterham sürücüsü Vitaly Petrov, Brezilya’da 11. olarak takımına en iyi sonucu kazandırdı ve Caterham böylece markalar şampiyonasında 10.luğu Marussia’dan almış oldu. Onu Marussia’dan Charles Pic takip etti.

Yağmurun hafif etkilediği başlangıçta, Vettel ilk başta spin nedeniyle en geriye düştü ve aracı hasar gördü. Jenson Button ve Nico Hulkenberg dışında ön bölümde olan sürücülerin hepsi yağmur lastikleri için pite girdiler. Ancak yağmur çok fazla bastırmayınca lastikler erken bitti ve önde yer alan Button ile Hulkenberg pite girmeden diğer sürücüler tekrar pite girip kuru zemin lastiklerine geçtiler. Bu durum sonucunda Button ve Hulkenberg büyük avantaj sağladılar. Ancak daha sonra pistte çok fazla parça olması nedeniyle güvenlik aracı piste girdi. Vettel ise oldukça iyi bir yükselişle ön bölümü yakaladı.

Orta bölümde daha sakin bir yarış olurken son bölüme girilirken yağmur tekrar bastırınca ortalık karıştı. Önce liderlik mücadelesi veren Hulkenberg, Hamilton’u geçtiği esnada aracını kaydırınca Hamilton’a vurdu ve Hamilton süspansiyonu kırıldığı için kazanabileceği yarışta damalı bayrağı göremedi ve Mclaren ile son yarışını buruk bir şekilde tamamladı. Hulkenberg ise pitten geçme cezasıyla birlikte geriye düştü.

Son olarak Button damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu ve sezonu galibiyetle kapattı. Alonso yarışı 2. sırada tamamlasa da puan farkını yeteri kadar kapatamadı ve 3 puan geride şampiyonluğu 2. sırada tamamladı.

Ferrari pilotu Felipe Massa, kendisi için zorlu geçen sezonda ikinci dönemki yükselişini kendi seyircisi önünde podyumla tamamladı ve zor bir yarış olan Brezilya’da ikinci sırada giderken takım arkadaşı Fernando Alonso’ya yol vererek takımın gönlünü kazandı.

Webber yarışı 4. sırada tamamladı ancak kuşkusuz yarış içerisinde Sebastian Vettel’e yaptığı atakla takımın dikkatlerini olumsuz şekilde üzerine çekti. Podyum mücadelesi veren Hulkenberg koşulların ve sabırsızlığının etkisiyle 5.likle yetinmek zorunda kalırken 7. olan Schumacher, 5 yarış sonra puanlara döndü ve Formula 1’de son yarışından büyük gülümsemelerle ayrıldı.

10. olan Raikkonen, Hamilton’un yarış dışı kalmasıyla birlikte şampiyonayı 3. sırada tamamladı ve bunun yanında tüm sezon en fazla kilometre kat eden isim olarak istikrarını kanıtlamış oldu.

Takımlar şampiyonasında ise şampiyon Red Bull’u Ferrari takip etti. Mclaren 3. olurken, Lotus 4, Mercedes 5, Sauber 6. oldu.

 

 

Poz  Pilot       Takım                       Süre
 1.  Button        McLaren-Mercedes           1h45:22.656
 2.  Alonso        Ferrari                    +     2.754
 3.  Massa         Ferrari                    +     3.615
 4.  Webber        Red Bull-Renault           +     4.936
 5.  Hulkenberg    Force India-Mercedes       +     5.708
 6.  Vettel        Red Bull-Renault           +     9.453
 7.  Schumacher    Mercedes                   +    11.900
 8.  Vergne        Toro Rosso-Ferrari         +    28.600
 9.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +    31.200
10.  Raikkonen     Lotus-Renault              +     1 lap
11.  Petrov        Caterham-Renault           +     1 lap
12.  Pic           Marussia-Cosworth          +     1 lap
13.  Ricciardo     Toro Rosso-Ferrari         +     1 lap
14.  Kovalainen    Caterham-Renault           +     1 lap
15.  Rosberg       Mercedes                   +     1 lap
16.  Glock         Marussia-Cosworth          +    2 laps
17.  De la Rosa    HRT-Cosworth               +    2 laps
18.  Karthikeyan   HRT-Cosworth               +    2 laps
19.  Di Resta      Force India-Mercedes       +    3 laps

Hızlı Tur: Hamilton, 1:18.069

Yarış dışı:

Hamilton      McLaren-Mercedes             55
Grosjean      Lotus-Renault                6
Maldonado     Williams-Renault             2
Senna         Williams-Renault             1
Perez         Sauber-Ferrari               1


Puan Durumu:                

Pilotlar:                    Takımlar:             
 1.  Vettel       281        1.  Red Bull-Renault          460
 2.  Alonso       278        2.  Ferrari                   400
 3.  Raikkonen    207        3.  McLaren-Mercedes          378
 4.  Hamilton     190        4.  Lotus-Renault             303
 5.  Button       188        5.  Mercedes                  142
 6.  Webber       179        6.  Sauber-Ferrari            126
 7.  Massa        122        7.  Force India-Mercedes      109
 8.  Grosjean      96        8.  Williams-Renault           76
 9.  Rosberg       93        9.  Toro Rosso-Ferrari         26
10.  Perez         66       
11.  Hulkenberg    63       
12.  Kobayashi     60       
13.  Schumacher    49       
14.  Di Resta      46       
15.  Maldonado     45       
16.  Senna         31       
17.  Vergne        16       
18.  Ricciardo     10

 

 

 

 

 

Yorum yazarken lütfen iyi niyetinizi koruyunuz. Uygunsuz ve kışkırtıcı yorumlara cevap vermek yerine raporlayınız.

 


Yorumlar

“Olağanüstü Brezilya'da Button Kazandı, Vettel Şampiyon Oldu!” için 336 yanıt

  1. Ben fikirlerimi söylüyorum,kabul ettirmeye çalışmıyorum.Yeterli bilgide olan insanlar eleştri-fikir olarak algılar,derinliği olmayanlarsa sorgulamadan kabullenirler ,yukarıda ''bütün eski pilotlar Alonso diyor'' lafını salt doğru kabul edip onca tezime bir cümleyle cevap veren sensin.senide kabullendirmişler işte..neyse arkadaşım yine politik cevap vermişsin,benle diyolağa girdin,bari yukarda sorduğuma dürüstçe cevap verseydin ama bazen sessiz kalmakta bir cevaptır.sana saygılar sunarım

  2. almanların kaderinde var domine araclarla şampiyon olmak…

  3. siz insanlara fikrinizi sunmuyosunuz kabul ettirmeye çalışıyonuz bu kadar basit

  4. BU İSTATİSTİKLERİ DİKKATLİ İNCELERSENİZ VETTEL'İN TIRMANAN BİR PİLOT OLDUĞUNU GÖRÜRSÜNÜZ.
    BENCE VETTEL'İN HAKKI YENİYOR

    olasılık konuşmak çok yersiz ama kartikeyan malezya da vetteli tur yerken lastiğini patlatmasa amerikada bitmişti bile şampiyona, alonsocular unutmasın

    alonso ile aynı takımda yani ferraride yarışmalarını dört gözle bekliyorum ama daha beklememiz lazım
    gerçek o zaman çıkar ortaya
    hangisinin daha iyi olduğu

    vettel araba ayarları konusunda çok iyi bu bariz

  5. alonso ne zaman iyi pilot oldu . renault,da şampiyon oldu ama nasıl oldu biatore,nin kirli çamaşırlarının meydana çıkmasıyla belli oldu nasıl şampiyon oldukları .

  6. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Pişkinliğin daniskası öyle öyle tamam, sizin gibiyımbundan sonra alonso nun mezarda cesedı curusede vettel ondan daha ıyı bır pılot hıcbır zaman olmadı olamayacak sizlerde böyle dönup dolasıp alonso haberlerı arayacaksınız… daha cok kosarsınız pesınden..

  7. Alonso sıralama turu atarken hata yapıyorsa Vettel'in ne günahı var?

  8. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Rai o kadar iyi bir pilot ki ilk turda birine vurmamak icin pist dısına çıktı daha bazıları önceden alonsoya çarptı diye sampiyon olamamıs alonso orda da bundan bir farkı yoktu çimenlerde gezmişti çarpmamak için f1 e böyle pilot gelmez bidaha bence

  9. işte o zamanın minik şimdiki zamanın efsane olmaya aday şampiyonu vettel

  10. her şey olup bitti,
    ölüleri yakacak odunların üstüne yatırın beni,
    ziyafet sona erdi, söndürün kandilleri…

  11. HAHAHA Benim nickime laf etmeden önce kendininkine baksaydın bi zahmet.

  12. Evet, sen Schumi'yi kötüle, çirkeflik yap, sonra da biz senin yaptığın yanlışları gösterdik diye insan kötüleyen kişi biz olalım. Oh ne ala.
    [code]7. sırada giderken ekranda kocaman puan durumu görünüyordu o videolardan o kısmı bul izle cevabı alacaksın[/code]İşte kendini rezil edeceksin diye bundan bahsediyordum. Sen bu mesajı yazmadan önce bir zahmet videoya baksaydın da bu mesajı atıp kendini rezil etmeseydin. Ha zaten zerre kadar aklın olsa toplama yapmaktan aciz olmazdın, videoya bakman gerekmezdi.

  13. "Sezonun başında "İşte bu sezon şampiyonluk daha değerli. Çünkü EBD'siz araçlar birbirine daha denk. Ayrıca grid'de 6 şampiyon olacak. Kim şampiyon olursa gerçekten hakkıyla kazanmış olacak" diyenler, taraftarı oldukları sürücü şampiyon olamayınca niye Vettel'in başarısını araca bağlıyorlar?"

    "10. turdu, iki McLaren sanırım 10. defa yer değiştirdiler. İki McLaren arasındaki mücadelelere bayılıyorum. "

    "Hülkenberg'e ışık hızıyla gelen cezayı görünce (ne ceza ama) aklıma eski sezonlar geldi ve Button'a da bir şekilde ceza verileceğini düşündüm."

    teşekkürler, keyifle okudum Onur. yine A-class yapmışsın 🙂

  14. sen eski pilotlara inan,senin fikrin olmasın:) ama dürüstçe cevap ver,1,5 saniye yağmurda risk alabiliyorsun,öndeki araçlara 0.7 saniye yanassan kenara cekilecekler,bunu yapamamak başarısızlık değilmi?bende sana diyorumki senna gerektiğinde bu ortamlarda 4 saniye bile hızlanıyordu caterham gibi araçla.peki sana dürüstçe soruyorum,schumi dün o koltukta olsaydı kazanmayacakmıydı?hamilton? vettel ve rai yi sormuyorum boşver.adam efsane pilotsa bunu bu durumlarda ispatlamalı.yok öyle tarihin en iyi pilotu yakıştırmaları bile yapılmaya başlandı burada..fanatiklik diz boyu..

  15. Vettel'e helal olsun. Kendisini ısrarla küçük görmek isteyenlere bir ders daha verdi.

    Sezonun başında "İşte bu sezon şampiyonluk daha değerli. Çünkü EBD'siz araçlar birbirine daha denk. Ayrıca grid'de 6 şampiyon olacak. Kim şampiyon olursa gerçekten hakkıyla kazanmış olacak" diyenler, taraftarı oldukları sürücü şampiyon olamayınca niye Vettel'in başarısını araca bağlıyorlar?

    Evet, aracın payı çok büyük. Ama bu yeni bir şey değil ki. Tarihe bakın, hep iyi araca sahip sürücüler üste çıkıyor. Siz bu durumu yeni mi keşfediyorsunuz?

    Çocuk şampiyon gibi sürdü, şampiyon gibi hareket etti, şampiyon gibi düşündü. Ne takım arkadaşının üstüne bastı (tabi burada bizlerin göremediği, kapalı kapılar ardında takım tarafından Vettel'in kayrılması durumu da olabilir) ne yarış içerisinde "Zorlamayayım, bu puan bana yeter. Öndekiler problem yaşarsa ekstra puanlar zaten cepte" düşüncesiyle sürdü ne de "Rakibimin aracı benim aracımdan daha dayanıklı" tarzı politik açıklamalar yaptı. Sürdü. Sadece hakkını vererek aracını sürdü.

    Geçen sezon Vettel ortalığı süpürüp şampiyon olunca Alonso'ya, Vettel'in şampiyonluk sayısında kendisini yakalaması sorulunca Alonso bunun önemli olmadığını, önemli olanın kimin 3. şampiyonluğu daha önce alacağı olduğunu söylemişti. Gördük kimin 3'lediğini.

    Şunu da düşünmeden edemiyorum; görünen manzara karşısında başta Ferrari ve Mercedes olmak üzere turbo motorları bir yıl daha ertelettikleri için pişman mıdır?

    Alonso, sezon ortalarında puan farkını 30 küsür, hatta tam 40 puana çıkartınca "Artık bu dakikadan sonra şampiyonluğu bırakmaz" demiştim. Bırakmadı da.

    Sezon başlamadan aracı görüp "Wooowww" diyenler de oldu "Yenilmez bir araç ve yenilmez bir takım olduk. Uçacağız, kaçacağız" diyenler de. Sezon başı testlerde araç tırt çıktı. Sezonun ilk yarışlarında aracının üstünde sürüşler gerçekleştirdi, beklenenden fazla puanlar topladı. Gerçekten 2012 Alonso'nun en iyi sürüşlerini çıkarttığı sezon oldu. Eğer bu seviyesi zirve değilse gelecek sene daha da müthiş bir Alonso izleyeceğiz demektir. Alonso şampiyonayı bırakmadı ama Ferrari Alonso'ya bıraktırdı. Evet, aracı geliştirdiler. Ama yeterli olmadı.

    He şu da var; Vettel Almanya sonunda sanırım 44 puan gerideydi. Hindistan sonundaysa üstüste elde ettiği 4 galibiyetle 13 puan öne geçti. Bu durum Alonso'yu zihnen bitirmiş olabilir. Son yarışlarda sıralamalarda yaptığı hataların kaynağı da belki de bu durumdur.

    Nasıl ki bizim Kimi'ye ve Lewis'e şampiyonluklar borcumuz varsa, Ferrari'nin de Alonso'ya iki şampiyonluk borcu oldu.

    Biz… Nerden başlasam, nasıl anlatsam 🙂 Sezon başı müthiş hızlı araç. İlerleyen yarışlarda zayıf araç. Sonra tekrar hızlı araç. Sezon başı pitstop'larda zayıf ekip. Araç yavaşlayınca rekor kıran ekip. Arızalar… Liderken yolda kalmaya, dubleye koşarken ikiliden birinin tırtlamasına geçen 15 sezonda alıştım ben. Şansızlıklar mı? Elbette oluyor ve olacak ama hala da Kore'deki suni çimin araca takılmasına gülüyorum 🙂

    2005'te bitirebildiği her yarışı kazanma potansiyeline sahip bir araçla şampiyon Renault'tan 2 yarış fazla kazanarak sezonu 2. bitirmiştik. Bu sezon ise şampiyon Red Bull'la aynı sayıda, ikinci Ferrari'den ise 4 yarış fazla kazanarak 3. olduk. Takım tarafından düşünülmesi ve çözülmesi gereken nokta bu.

    Schumacher… Dönmeyecekti!

    Schumacher demişken, Mercedes'in sezonu 7 veya daha az bir puan farkıyla Sauber'in önünde bitirmesini isterdim.

    Kimi… Beklediğimden çok çok daha hazırdı.

    Yarış hakkında da bir iki şey yazayım. Yarış mükemmelin de ötesindeydi. Her yerde mücadele vardı.

    10. turdu, iki McLaren sanırım 10. defa yer değiştirdiler. İki McLaren arasındaki mücadelelere bayılıyorum. Lewis'in yarışının mekanik arızayla son bulacağını düşünüyordum. Sonucu tutturdum ama sebebi tutturamadım 🙂

    Vettel terse dönünce havaya sıçramayan Alonso ve Ferrari taraftarı sanırım yoktur. Ben olsam ben de uçardım 🙂 Ama Vettel bir kez daha herkesi susturdu.

    Massa'nın start'ı müthişti. Yarışta da çok iyi sürdü. Alonso son yarışlardaki gibi beklediğim sürüşünün altında kaldı.

    Hülkenberg'e ışık hızıyla gelen cezayı görünce (ne ceza ama) aklıma eski sezonlar geldi ve Button'a da bir şekilde ceza verileceğini düşündüm.

    Webber… Zaten takım arkadaşından hoşlanmadığını sağır sultan bile biliyor. Ama bari bu son yarışta Red Bull pit duvarının yüreğini ağzına getiren hareketler yapmasaydı.

    Son olarak Caterham… Yeni takımlar içinde bu adamların benim nazarımda yeri ayrı. 10.'luklarına çok sevindim. Bu sezon olmadı ama inşallah gelecek sezon ilk puanlarını alırlar.

  16. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    toplama kısmınıda yazayım ve senın ızledıgın kısmınla ızlemedıgım kesın…kendı kendını rezil etmıssın zaten bana gerek yok kı benım kımseyı rezıl etme gıbı bır cabam yok sızın aklını9z fıkrınız derdınız burada bıreyler tartısmak degıl ınsanları nasıl kötulerım nasıl cırkınlık yaparım …. 7. sırada giderken ekranda kocaman puan durumu görünüyordu o videolardan o kısmı bul izle cevabı alacaksın… dahada cevap vermeyecegım bır öncekı yazım herseye yeterli iyi eglenceler…

  17. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Sana göre rezil degıl istersen rezıl rusva olayım hıc umrumda degıl ben gördüğümü hissettiğimi söylerim sende azıcık MS ismini nik yapacak dürüstlük olsa hiç konusmazdın ben lafımın sonuna kadar arkasındayım puan farkı ymıd sampıyonlukmus vesaire falan fıstık Hamilton bile tur yedıkten sonra sırf prestıjı var bu ısın diyerekten turunu geri alabiliyorda efsane dedıgımız adam neyı zorlamıyor içiniz evet diyor diliniz hayır kabullenmek ıstemıyorsunuz belkide sumı nın yaptıgı normal olabilir aksını söylemıyorum fakat hala yol vermedı kıldı tuydu demeyın… kalbinizden konusun..

  18. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    20 yarısın 15 inde vettel alonso dan en az 2 araç önde kalkmıs hala bu vettel ciler adamı alonso ya karsı mesih ilan edecekler bizden utanmıyorsanız istatistiklerden utanın… neye göre ne ile mücadele edip 3 puan la kaybetmek avutun kendınızı en iyiz diye kendi patronunuz bile sizden farklı konusurken…

  19. konuyla alakası yok ama Grosjean neden yarış dışı kaldı.
    yarışı izleyemedimde.

  20. sebastian vettel kariyerinin 3. şampiyonluğuna ulaştı sennanın rekorunu kırdı

    şumi nin emekli olmasının ardından seneye gridde en çok şampiyonluğu olan pilot unvanını

    25 yaşında alacak bu da başka bi rekor adam yarıştığı her sene rekor kırıyor bu da bir başka rekor

  21. Australia
    Vettel: Q – 6; R – 2
    Alonso: Q – 12; R – 5
    Post-race standings: 1 Button 25; 2 Vettel 18; 3 Hamilton 15; 4 Webber 12; 5 Alonso 10

    Malaysia
    Vettel: Q – 6; R – 11
    Alonso: Q – 9; R – 1
    Narain Karthikeyan’s HRT as he laps it.
    Post-race standings: 1 Alonso 35; 2 Hamilton 30; 3 Button 25; 4 Webber 24; 5 Perez 22; 6 Vettel 18

    China
    Vettel: Q – 11; R – 5
    Alonso: Q – 9; R – 9
    Post-race standings: 1 Hamilton 45; 2 Button 43; 3 Alonso 37; 4 Webber 36; 5 Vettel 28

    Bahrain
    Vettel: Q – 1; R – 1
    Alonso: Q – 9; R – 7
    Post-race standings: 1 Vettel 53; 2 Hamilton 49; 3 Webber 48; 4 Button 43; 5 Alonso 43

    Spain
    Vettel: Q – 8; R – 6
    Alonso: Q – 3; R – 2
    Post-race standings: 1 Vettel 61; 2 Alonso 61; 3 Hamilton 53; 4 Raikkonen 49; 5 Webber 48

    Monaco
    Vettel: Q – 10; R – 4
    Alonso: Q – 6; R – 3
    Post-race standings: 1 Alonso 76; 2 Vettel 73; 3 Webber 73; 4 Hamilton 63; 5 Rosberg 59

    Canada
    Vettel: Q – 1; R – 4
    Alonso: Q – 3; R – 5
    Post-race standings: 1 Hamilton 88; 2 Alonso 86; 3 Vettel 85; 4 Webber 79; 5 Rosberg 67

    Europe
    Vettel: Q – 1; R – DNF
    Alonso: Q – 11; R – 1
    Vettel is imperious in Valencia until an alternator failure robs him of certain victory.
    Post-race standings: 1 Alonso 111; 2 Webber 91; 3 Hamilton 88; 4 Vettel 85; 5 Rosberg 75

    Great Britain
    Vettel: Q – 4; R – 3
    Alonso: Q – 1; R – 2
    Post-race standings: 1 Alonso 129; 2 Webber 116; 3 Vettel 100; 4 Hamilton 92; 5 Raikkonen 83

    Germany
    Vettel: Q – 2; R – 5
    Alonso: Q – 1; R – 1
    Post-race standings: 1 Alonso 154; 2 Webber 120; 3 Vettel 110; 4 Raikkonen 98; 5 Hamilton 92

    Hungary
    Vettel: Q – 3; R – 4
    Alonso: Q – 6; R – 5

    Post-race standings: 1 Alonso 164; 2 Webber 124; 3 Vettel 122; 4 Hamilton 117; 5 Raikkonen 116

    Belgium
    Vettel: Q – 11; R – 2
    Alonso: Q – 6; R – DNF
    Post-race standings: 1 Alonso 164; 2 Vettel 140; 3 Webber 132; 4 Raikkonen 131; 5 Hamilton 117

    Italy
    Vettel: Q – 6; R – DNF
    Alonso: Q – 10; R – 3
    Post-race standings: 1 Alonso 179; 2 Hamilton 142; 3 Raikkonen 141; 4 Vettel 140; 5 Webber 132

    Singapore
    Vettel: Q – 3; R – 1
    Alonso: Q – 5; R – 3
    Post-race standings: 1 Alonso 194; 2 Vettel 165; 3 Raikkonen 149; 4 Hamilton 142; 5 Webber 132

    Japan
    Vettel: Q – 1; R – 1
    Alonso: Q – 7; R – DNF
    Post-race standings: 1 Alonso 194; 2 Vettel 190; 3 Raikkonen 157; 4 Hamilton 152; 5 Webber 134

    Korea
    Vettel: Q – 2; R – 1
    Alonso: Q – 4; R – 3
    Post-race standings: 1 Vettel 215; 2 Alonso 209; 3 Raikkonen 167; 4 Hamilton 153; 5 Webber 152

    India
    Vettel: Q – 1; R – 1
    Alonso: Q – 5; R – 2
    Post-race standings: 1 Vettel 240; 2 Alonso 227; 3 Raikkonen 173; 4 Webber 167; 5 Hamilton 165

    Abu Dhabi
    Vettel: Q – DSQ; R – 3
    Alonso: Q – 7; R – 2
    Post-race standings: 1 Vettel 255; 2 Alonso 245

    United States
    Vettel: Q – 1; R – 2
    Alonso: Q – 9; R – 3

    Post-race standings: 1 Vettel 273; 2 Alonso 260

    Brazil
    Vettel: Q – 4; R – 6
    Alonso: Q – 8; R – 2

    REDBULL'un yaptığı yanlış taktığı lastiği değiştirmek için fazladan 1 pitstopu unutmayın

    Post-race standings: 1 Vettel 281; 2 Alonso 278

  22. sanan 14 like verenlerin hepsi alonso düşmanı aynın senin gibi tek yorum bile yazmamışlar tüm spor otoriteleri Alonso olağan üstü iş başadır bu arabayla buralara kadar gelebildi diye ama siz bunu inkar ediyosunuz şimdi dışardan baktığımızda

    1-Sana yada senin gibileremi inanmak lazım
    2-Bu sitede senin gibi 3-4 kişi daha var onların laflarına çamurlarınamı inanmak lazım
    3-bu işin içinde yıllardır bulunan emek vermiş spor otoriteleri yada eski pilotlaramı inanmak lazım ?

  23. Gerçekten güzel bir sezonu müthiş bir yarışla kapattık.
    Hem seyir zevki hem de son ana kadar şampiyonluğun yarış içerisinde el değiştirmesiyle 2012 İnterlagos unutulmazlar arasında yerini aldı. Kazalar, yağmurun bir dinip başlaması, SC.. vs . vs yok yoktu desek yeridir. Hatırlayanlar olacak dileğim Brezilya'da son viraja kadar sürecek bir şampiyonluk mücadelesiydi.

    Bu yarışı dün 35 kişilik bir grupla metin mete'nin organizasyonuyla Cevahir AVM'de izleme fırsatı buldum.
    FB-GS süper finali ambiansına benzer bir tribün ortamını yaşadık. Enfes bir gündü gerçekten.

    Öncelikle benim yüzümü kara çıkarmadığı için Vettel'i yürekten tebrik ediyorum.
    Bu kadar baskı altındayken; yarış içerisinde bir çok sorunla başbaşa kalmasına rağmen tıpkı bir şampiyon gibi yarıştı ve bundan sonra dünya üzerinde kırılması en güç rekorlardan birine adını altın harflerle yazdırdı. 3 kere üstüste şampiyon olan en genç pilot ve sadece 25 yaşındayken bu başarıya ulaştı.
    Düşünsenize kötü bir kalkışla yerini kaybediyorsun, Senna ile çarpışıp sidepod'u kırıyorsun ve egsozunda hasar meydana geliyor. Son sıradan başlayıp yükseliyorsun. Bu arada telsizin bozuluyor ve takımla bağlantın kopuyor. Takımın tamamen yanlış lastik seçimiyle seni pite alıyor, 2 tur sonra tekrar pite geliyorsun ve o da ne yağmur lastiklerin hazır değil!! pitte sana şampiyonluğu kaybettirebilecek kadar zaman kaybediyorsun(yaklaşık 8-9 saniye) Yarışa 12.sırada dönüyorsun yine de yapman gereken herşeyi en doğru biçimde yapıp kimseye 'Helal olsun' demekten başka seçenek bırakmıyorsun.

    ''Sezar'ın hakkı Sezar'a'' Alonso gerçekten iyi bir yarışçı, özellikle sezonun ilk yarısında aracın suyunu çıkardı ve tırnaklarıyla kazıyarak müthiş puanlar kazandı. Ancak özellikle Suzuka'dan sonra hep Massa'dan yavaş kalması, kötü sıralama performansı şaşırtıcıydı. Yine de savaşçı ruhuna şapka çıkarılması gerekir. Tebrikler.

    Dün şampiyonluğu Alonso kazansaydı da aynı şeyi düşünürdüm. Bu sezon şampiyonluğu Vettel aslında Hamilton'ın ellerinden aldı. Çünkü Mclaren sezon genelinde gerçekten hızlıydı ve geçen sezona oranla Hamilton yarışlara daha da çok focus'lanmıştı ve senenin tartışmasız en hızlı pilotuydu.
    Ancak operasyonel hatalara, dayanıklılık sorunları da eklenince ve kazaların sık sık Mclaren'leri bulmasıyla çok rahat şampiyon olacağı seneyi ancak 4. tamamlayabildi. Mercedes'in şimdiki haline bakacak olursak seneye zor günler Hamilton'ı bekliyor.

    Ve efsane perdeyi kapattı.
    Her ne kadar halen dönüşünün hata olduğunu da düşünsem, 43 yaşında dahi Monaco'da pole alabilecek kadar saygı duyulası Schumacher yolun açık olsun. Biz seni hep en iyi halinle hatırlayacağız.

    Raikkonen kuşkusuz bu sporun en renkli siması. Ve umarım daha uzun yıllar Iceman'i kokpitte görürüz.
    Bu yıl açıkçası beni utandırdı, dönüş yılında bu kadarını beklemiyordum. Abu Dhabi galibiyeti; 20 yarışın tamamını bitirip 19'unda puan çıkartan müthiş performansını taçlandırdı. Dünkü gerilim filmlerini aratmayacak gerginlikteki yarışta, herkesi kahkahalara boğan çıkmaz sokak performansıyla bile Formula1'in olmazsa olmazı olduğunu bir kez daha kanıtladı.

    Kaos yarışlarının başarılı pilotu Button da bu tarihi yarışta adını ilk sıraya yazdırdı. Hem de sadece 2 kez pite girerek. Gelecek yıl performansını çok merak ediyorum.

    Son sözüm de Hulkenberg için olacak.
    Harika yarıştı ve kazanabileceği yarıştan 5. ayrıldı. Haksız cezayı almasa podyumda da görebilirdik.
    Hep dedim tekrar ediyorum, Mclaren acele edip Perez'de karar kılmasa ve Hulkenberg'e odaklansa müthiş bir iş yapmış olurdu. Hulkenberg önümüzdeki 3 yılın şampiyonluk adaylarından biridir. 2013 Sauber'de başarılar.

  24. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    senin puan farkından haberin olduğundan şüpheliyim. schumacher geçmesine izin vermese de, vettel 281 yerine 280 puanla yine şampiyon olacaktı.

  25. Hey, şike var. Yarışa dışarıdan araç sokuyorlar.

  26. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    hem vettel'den yavaştı hemde vettel'İn yarışını neden riske atsın ki şampiyonluğa oynuyor. bi temas yaşasalar vettel yarışdışı kalsa olacakları düşün sende yol al hadi ahkam kesme.

  27. Çok güldüm izlerken ya.
    Benim asıl merak ettiğim Kimi oradan geri dönerken onun oraya girdiğini görmeyen arkadakiler oradan çıkan aracı gördüğünde ne düşündüler 🙂

  28. Dün bir aksilik sonucu yarışı kaçırdım ve o andan itibaren internet ve tv de yarış sonucunu öğrenebileceğim tüm yayınlardan kaçmaya çalıştım.Dört gözle yarışı indirmeyi bekledim. Gece yarışı indirdim ve az önce izledim:
    Yine Brezilya yine sıradışı bir son yarış
    Tebrikler McLaren… Tebrikler Jenson… Tebrikler Lewis… Tebrikler Vettel
    -McLaren çok güçlü bir haftasonunda doubleyi kaçırdı. Hulkenberg 'in hatası ile Lewis bir galibiyetten daha oldu büyük ihtimalle. Sezonun en güçlü adamı elinde olmayan sebeplerle belkide çok rahat şampiyon olabileceği bir sezonu hüsranla kapattı.
    -Temastan sonra Alonso 3.lüğe çıkınca şampiyonluk Alonso 'yu ; Alonso sıra kaybedip Vettel kazanmaya başlayınca Vettel 'e geri döndü ; Lastik kumarıyla tekrar Alonso 'yu ziyaret edip sonunda şampiyonluk pilotunu seçip tekrar Vettel 'e döndü. İnanılmaz bir mücadeleydi. Vettel 'in şampiyonluğu hakettiğini düşünüyorum. Genç yaşında üst üste 3. şampiyonluk inanılmaz bir başarı.

  29. vettele tebrikler
    webere akıl-fikir
    alonsoya biraz AZ kibir,
    massaya sabır,
    schumiye tatil
    kimiye sebat,
    diğrelerine güzel araç
    olsun.

    ki yarışlar daha da güzel olsun…

  30. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    Aynen katiliyorum kardesim sana

  31. vettele tebrikler .bu sezonda kimse hak etmedi diyemeyiz.ama bana göre alonso biraz daha fazla haketti diye düşünüyorum.o araçla buralara kadar gelmek bile başlı başına bir hakediştir zaten.bana göre yine bir strateji kurbanı olmuştur alonso.öndekiler lastiklerini korurken ferrarinin girip lastik değiştirmesi tekrar aynı lastiğe geçmesi bana göre bir strateji hatasıdır.bunu yapmasalar belki şampiyonluğu alabilirlerdi.neyse sezon bitti 2013 martın 14 ünde görüşmek üzere.

  32. alonso şampiyon olamadı, raikkonen 10. oldu, hamilton kazanabileceği bir yarışta yeniden yarış dışı..

  33. Australia
    Vettel: Q – 6; R – 2
    Alonso: Q – 12; R – 5

    Post-race standings: 1 Button 25; 2 Vettel 18; 3 Hamilton 15; 4 Webber 12; 5 Alonso 10

    Malaysia
    Vettel: Q – 6; R – 11
    Alonso: Q – 9; R – 1
    Narain Karthikeyan’s HRT as he laps it.
    Post-race standings: 1 Alonso 35; 2 Hamilton 30; 3 Button 25; 4 Webber 24; 5 Perez 22; 6 Vettel 18

    China
    Vettel: Q – 11; R – 5
    Alonso: Q – 9; R – 9

    Post-race standings: 1 Hamilton 45; 2 Button 43; 3 Alonso 37; 4 Webber 36; 5 Vettel 28

    Bahrain
    Vettel: Q – 1; R – 1
    Alonso: Q – 9; R – 7
    Red Bull finally get their act together and Vettel runs away with the Sakhir weekend in his revitalised RB8, leapfrogging to the top of the standings. Alonso has to battle hard even to achieve seventh, as Ferrari again trail in the straight-line speed stakes.
    Post-race standings: 1 Vettel 53; 2 Hamilton 49; 3 Webber 48; 4 Button 43; 5 Alonso 43

    Spain
    Vettel: Q – 8; R – 6
    Alonso: Q – 3; R – 2

    Post-race standings: 1 Vettel 61; 2 Alonso 61; 3 Hamilton 53; 4 Raikkonen 49; 5 Webber 48

    Monaco
    Vettel: Q – 10; R – 4
    Alonso: Q – 6; R – 3

    Post-race standings: 1 Alonso 76; 2 Vettel 73; 3 Webber 73; 4 Hamilton 63; 5 Rosberg 59

    Canada
    Vettel: Q – 1; R – 4
    Alonso: Q – 3; R – 5

    Post-race standings: 1 Hamilton 88; 2 Alonso 86; 3 Vettel 85; 4 Webber 79; 5 Rosberg 67

    Europe
    Vettel: Q – 1; R – DNF
    Alonso: Q – 11; R – 1
    Vettel is imperious in Valencia until an alternator failure robs him of certain victory. Alonso puts in a scintillating performance, grabbing every possible opportunity as his rivals falter, to secure a highly unexpected win in the ever-improving Ferrari.
    Post-race standings: 1 Alonso 111; 2 Webber 91; 3 Hamilton 88; 4 Vettel 85; 5 Rosberg 75

    Great Britain
    Vettel: Q – 4; R – 3
    Alonso: Q – 1; R – 2

    Post-race standings: 1 Alonso 129; 2 Webber 116; 3 Vettel 100; 4 Hamilton 92; 5 Raikkonen 83

    Germany
    Vettel: Q – 2; R – 5
    Alonso: Q – 1; R – 1

    Post-race standings: 1 Alonso 154; 2 Webber 120; 3 Vettel 110; 4 Raikkonen 98; 5 Hamilton 92

    Hungary
    Vettel: Q – 3; R – 4
    Alonso: Q – 6; R – 5

    Post-race standings: 1 Alonso 164; 2 Webber 124; 3 Vettel 122; 4 Hamilton 117; 5 Raikkonen 116

    Belgium
    Vettel: Q – 11; R – 2
    Alonso: Q – 6; R – DNF

    Post-race standings: 1 Alonso 164; 2 Vettel 140; 3 Webber 132; 4 Raikkonen 131; 5 Hamilton 117

    Italy
    Vettel: Q – 6; R – DNF
    Alonso: Q – 10; R – 3

    Post-race standings: 1 Alonso 179; 2 Hamilton 142; 3 Raikkonen 141; 4 Vettel 140; 5 Webber 132

    Singapore
    Vettel: Q – 3; R – 1
    Alonso: Q – 5; R – 3

    Post-race standings: 1 Alonso 194; 2 Vettel 165; 3 Raikkonen 149; 4 Hamilton 142; 5 Webber 132

    Japan
    Vettel: Q – 1; R – 1
    Alonso: Q – 7; R – DNF

    Post-race standings: 1 Alonso 194; 2 Vettel 190; 3 Raikkonen 157; 4 Hamilton 152; 5 Webber 134

    Korea
    Vettel: Q – 2; R – 1
    Alonso: Q – 4; R – 3

    Post-race standings: 1 Vettel 215; 2 Alonso 209; 3 Raikkonen 167; 4 Hamilton 153; 5 Webber 152

    India
    Vettel: Q – 1; R – 1
    Alonso: Q – 5; R – 2

    Post-race standings: 1 Vettel 240; 2 Alonso 227; 3 Raikkonen 173; 4 Webber 167; 5 Hamilton 165

    Abu Dhabi
    Vettel: Q – DSQ; R – 3
    Alonso: Q – 7; R – 2

    Post-race standings: 1 Vettel 255; 2 Alonso 245

    United States
    Vettel: Q – 1; R – 2
    Alonso: Q – 9; R – 3

    Post-race standings: 1 Vettel 273; 2 Alonso 260

    Brazil
    Vettel: Q – 4; R – 6
    Alonso: Q – 8; R – 2

    REDBULL'un yaptığı yanlış taktığı lastiği değiştirmek için fazladan 1 pitstopu unutmayın

    Post-race standings: 1 Vettel 281; 2 Alonso 278

  34. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Vakti zamanında Vettel schumacher için size heran cehennemi yaşatabilecek kadar iyi diyen,
    bu cumlem yarısları senden daha detaylı takıp ettıgıme yeterli sanırım.. o savumayı yaptıgındada tur basına 1 sanıye yavastı, helekı pıte gırmeden önce dahı adama tekerleklerını kıtletmıstı sumı yagmur profsoru o havada gecısın bellı baslı oldugu yerlerde hiç savunma yapmayacak öylemı 🙂 bırakın bari dekı evet sampıyonluk kovalayan pılot oldugun ıcın öyle yaptı bunu sende bende bılıyoruz..

  35. Çok ilginç bir yarış oldu esasen. Massa gerçekten formuna dönmüş gibi ve bu gerçekten umut vermeye başladı bana tebrik ediyorum tekrar.

    Yarışın asıl adamlarına gelecek olursak, Alonso ve Vettel gerçekten iyi işler çıkardılar. Ama Alonso, Vettele kıyasla oldukça geride kaldı iyi iş çıkarma konusunda. Elbette ki bazı kriterlere göre olacak bu yorumum.

    Alonso elindeki araca göre iyi işler başarıyor bu gözardı edilemeyecek bir durum. Ama eğer şampiyonluk mücadelesi veriliyorsa risk almadan bu işler olmaz. Vettel en geriye düşüyor daha yarışın başında, aracı hasar da alıyor ama yılmıyor ve bir anda bir bakıyorsun 10. sıraya gelmiş bile. Aracı hızlı evet ama risk almadığını da kimse söyleyemez.

    Gelelim Alonso'ya. Tekrar ediyorum bu işler risk almadan olacak işler değil. Sadece takım arkadaşını geçerek olmuyor bu işler. Button Hulk Hamilton, gerçekten hızlıydı dün bu isimler. Ama yağmurlu havada bu kadar da fark yenmez be güzel kardeşim. Korkarak girdi her viraja korkarak yaptı ataklarını. Evet belki de bu da gerekli, dikkatli de olmak lazım ama biraz da risk gerek. Ne olursa olsun Hepsinin teker teker ayakta alkışlanması gerektiğine inanıyorum.

    Ferrari gereğini yapıp şu aracı geliştirebilseydi eğer, büyük(!) takım olmanı gereklerini yapabilseydi yani, buralara kadar gelmeden şampiyonluğunu ilan ederdi alonso. Felaket olmasa bile kötü bir sezondu en nihayetinde. Yine kaçan bir şampiyonluk. Ferrari'de çoğu isim için çanlar çalmaya başlıyor sanırım ama Monte'de bir cacık yok ki takımında ne olsun.

    Yarışın geneline bakılacak olursa eğer yine adına yakışır bir Brezilya yarışı oldu. Son yarış olarak kalmasını en çok istediğim pisttir kendisi. Belli olmayan yağmurları (Webber'e geçilen o telsiz konuşması gibi), mükemmel bir pist karakteristiği, yokuşu, az kaçış alanı, nasıl olacağı belli olmayan servis alanları (Kimi'ye itafen), hızlı virajı, yavaş virajı, kombin virajları, daha neler neler. Dün Massa'nın mazisi de canlanmış oldu sanırım bir kez daha. Aynı zamanda onunla birlikte beni de duygulandıran anlar.

    Fakat dün ne kadar sessiz sakin gelişmiş olsa da bu olay, ikinci kez sol yanım Schumi'm bıraktı bu sporu. Yine ilkinde olduğu gibi istemeyerek. Bu adam sadece bu spora değil bana da çok şey kattı. Tek eksilttiği şey ise göz yaşlarım oldu sanırım. Hiç yaşlanmasaydın keşke. Hiç yaşlanmasaydın da hep kalsaydın şu sporda. İster kırmızı ister gri istersen de yeşil renkler içinde, hiç farketmezdi emin ol. Sen olsan yeterdi sadece. Elveda sana efsane.

  36. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Evet Kiminin yerine Maldonado ve ya GRO olsaydi Vettelin hayati tehlikesi bile ola bilirdi. Iyi ki Kimi vardi arkasinda. Kimi bir anlamda sampiyonlugun Alonsoya gitmesine izin vermedi.

  37. Yarışı izlerken zaman ekranına bakıyor olsaydın, Vettel'in o noktada Schumacher'den 2 saniye daha hızlı olduğunu görürdün.

    Toplama çıkarma yapmayı biliyor olsaydın, Vettel'in şampiyonluk için Schumi'yi geçmeye hiçbir ihtiyacı olmadığını anlardın.

    Yarışları görüyor olsaydın, Schumacher'in Monza'da Vettel'e karşıyapmış olduğu çok sert savunmayı unutmazdın.

  38. kimi reyiz sao paulodan çıkışı arıyor .d.d.d

  39. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Evet bildigim kadariyla 2000li yillarin basinda yapilan Ferrari araclarinin kurucularindan birisiydi

  40. Pardon Di Resta degil Kobayashi..

  41. Teşekkür ederim Eren şimdi aranız da daha sık sık bulunacağım İnşallah.

  42. Teşekkür ederim Üstat buna şükür.

  43. Teşekkür ederim Üstat buna şükür.

  44. Teşekkür ederim kardeşim.

  45. Teşekkür ederim elimden geldiğince her zaman yararlı yorumlar yapmaya yine çalışacağım.

  46. Çok geçmiş olsun zor iş tekrardan çok teşekkür ederim.

  47. Schumi yaris icinde Alonso`ya da hic zorluk cikarmayip gecmesine izin verdi, bir daha izle yarisi istersen.. Boyle bir yarista tum pilotlar sampiyonlaga oynayan bu iki pilota dikkat etmeliydi, edenlere tesekkur etmek lazim..

  48. kimi haklı beyler susun :))

  49. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Onu bunu bırakın bir Allah ın kuluda Schumacher in zerre Vette li zorlamadan geçildiğini açıklayabilecekmi ? Kalkıp ta bana sakın maval okumayın Vettel zaten efsaneden hızlıydı geçecekti, her yagmurlu havada Sumı nin ustun özelliklerini sıralayanlar sımdı nerede ? hanı ? bugun sesınız cıkmaz tabı..
    Vakti zamanında Vettel schumacher için size heran cehennemi yaşatabilecek kadar iyi diyen, bugun güle oynaya Sumı den yol aldı yatın kalksın ona dua etsın… bunu yutarak aldıgınız sampıyonluk hayırlı olsun tebrikler.

  50. Aman allahım ya yok böyle bi pilot :D:D:D hakkaten buz adam öldürdü beni gülmekten :D:D:D

  51. KAÇAN ŞAMPİYONLUKLARIN EN BÜYÜK SORUMLUSU ALONSO Dur

    1-Hulkenberg de Alonso dan daha yavaş araç vardı,onun takım arkadaşıda Vettel i yenmiş Diresta.Hulk bu adamdan 1 sn hızlıydı,neden?risk aldı,zorladı

    2-Ferrari ve Mc-laren arasında yağmurda fark yok,hadi var diyelim,0.2 saniye olsun.ama yağmurlu havada risk alan zorlayan pilot 1,5 saniye avantaj sağlar ki 0.2 saniye bir hiçtir.ben Senna nın 2 saniye yavaş araçla gerektiğinde yağmurda 10 tur boyunca herkesten 5 saniye daha hızlı gittiğini bilirim monacoda.

    3-Zaten sen 0.7 saniye kadar hamilton -buttona yada hulka yaklaşabilsen,zaten kimse risk almaz sana yolu verirdi,kim ferrari gibi büyük bir lobiyi karşısına alır?şampiyonu yarış dışı bırakacak riskte savunma yapabilirki?adamın yarış hayatını bitirir ferrari.kaldıki hulk unda hamiltonında isteği ve demeçleri hep ferrari için.Button da zaten asla savaşmaz tarihi boyunca.

    Nasıl olurda arada 2 kere 3 saniye(güvenlik aracıda girmiş)liderle fark varken,yağmur varken 50 saniye fark yersin?alonso fanları bana açıklasın,
    işte benim Alonso ya muhalefetim hep bunun için.Ham-Rai-Vettel aşırı hırslı,gereksiz en hızlı turlar(rai şampiyonluğa giderken son turlarda gereksizce peşpeşe yapıyordu brezilyada)keza vettele her seferinde uyarı var redbuldan yavaş diye) hamiltonı yazmaya gerek yok.

    Alonso 2005 ten beri stratejiden başka bişey yapmıyor,zorlamıyor,risk almıyor.vettelin yerinde abudabi de olsa buttona o atağı yapmazdı ve şamp giderdi mesela.ama diğerleri allahına kadar basıyor,zorluyor.yarışçı ruhlu adamlar.alonsoda bu yok.

    bugün vettel yarışı kazanmak zorunda olsa,startta bile 2.ciydi ve yine sonada düşse kazanırdı arkadaşlar,işte strateji,muhasebe hep işe yaramıyor,gün geliyor önüne petrov geliyor,brezilyada o yarış ruhu lazım oluyor,ama sende yok.Ben bu yüzden mc larenın Perez transferini destekliyorum,çocukta ruh var,gerisi eğitmekte..Ferrari 2014 te hamilton yada vetteli alması lazım.
    Ferrari fanı değilim ama bu kadar yazıp çiziliyor,araç yavaş,alonso sırtında taşıdı falan..bunları yazma ihtiyacı gördüm..arkadaşlar objektif olun,ben alonsonun tek bir yarışını yada riskli atağını bile görmedim 10 yıldır.Bunu aşağılamak için değil,kafa yapısı olarak Alonso dan mükemmel 2.ci pilot olur.doğrusu bu.

  52. The Dark Knight Rises filminde Batman Catwoman'a demek böle bir duyguymuş diyordu kaybolduğunda.2006 yılını hatırlatırım ya böyle bir duyguymuş Alonso dünya şampiyonluğunun elinden uçması pufff diye…

    2006 yılında nasıl Alonso hakettiyse şimdide Vettel haketmiş oldu öyle değil mi ?

    Zamanında Barricello'ya mana bulup MSC için dalavere çevirerek şampiyon oluyor diyen arkadaşlar, Massa'nın bugün yaptığıyla Alonso şampiyon olsaydı acaba ne diyeceklerdi ?

  53. sütoğlan nerelerde bilen varmı.schumiyi mağlup ediyordu hanik.marussialar atak yapıyordu beee.

  54. Sen fanatik değilsin yani. Dinime küfreden müslüman olsa bari.

  55. ALONSO ŞAMPİYON!!!

    die başlık atmaya hazırlanan 2-3 kişi şu anda bu sezon çoğu zaman gördüğüm gibi mızmızlanmaya başlamış yine, yapmayın, etmeyin, bu son harika yarışa gölge düşürmeyin bence..

    vettel bu sezon kesinlikle harikaydı, kesinlikle 2-3 gömlek üste çıktı, seviye üstüne seviye atladı, büyük pilotaj sergiledi, bu kadar sorunla ve kötü durumlarla çok ii baş etti, ağız ve laf dalaşına hiç girmedi pist üstünde her türlü cevabı verdi, son yarış alonso'nun istediği herşeyin olmasına rağmen (yağmur-vettel'in ilk tur kazası-safety carın girmesi, hulkenberg hamilton teması, vettl'in fazladan pit yapması ve pitte sorun yaşaması vs.) büyük karakter gösterdi..yine dayanıklılık sorunları baş göstermese belki sezon çoktan btmişti yada sene başı araç biraz daha ii olabilseydi yada lastikler biraz daha ii anlaşılabilmiş olsaydı..nys -se -salarla sezonlar yarışlar geçmiyor olan oldu, yine hak ettiği bi şampiyonluk aldı, sanıorum hiç kırılamayacak bi rekora da imza attı, 24 yaşında 3 dünya şampiyonluğunu bu sporun bi daha görebileceğini sanmıorum, sadece şapka çıkarıyorum ve helal olsun diorum helal olsun..

    mclaren kesinlikle 2005 yılının bi tekrarını yaşadı, sezonun büyük bölümünde özellikle de sezon sonunda en hızlı araçtı ama okadar çok mekanik arıza yaşadı ki o hızı bi türlü başarıya dönüştüremedi, belki olası bi şampiyonluk kaybedildi..

    alonso her ne kadar çoğu zaman sızlansa da altında hız anlamında hiçte kötü olmayan, yarış temposu üst düzey olan ve bir kere bile yolda kalmayan yada herhangi bi mekanik sorun yaşamayan bi araç vardı..aracın yolda kalmamasının ne kadar önemli olduğu rakiplerinin yarış dışı kaldığı yarışlarda çook daha ii belli olur, alonso da bu yıl altın değerinde bi ton puan topladı böylece..kısaca f1'de en hızlı olmak diil en komple olmak önemlidir, buyüzden de ferrari'nin aslında çok ii bi aracı olduğu çoğu kişinin marko'nun da dediği gibi mızmızlandığını düşünüyorum..

    son olarak hulkenberg'i ileride alan takım büyük bi şampiyon adayını kadrosuna katmış olacak, bugün aldığı ceza son derece saçmaydı tam bi yarış kazasıydı tur bindirmenin de etkisi büyüktü bu kazada ve ceza çok gereksizdi bence, olası bi podyum gitti bu cezayla yazık oldu ama bu pisti seviyor çok belli ilk pole de burada almıştı..neyse büyük pilot olacak çok belli artık..

    son sözleri de schumiye ayırıp bitirelim..kesinlikle gerçek bir efsane, çoğu rekoru elinde bulunduran gelmiş geçmiş en büyük pilot ama gönül isterdi ki 2. kariyeri bu kadar sönük, bu kadar kötü, bu kadar şansız geçmeseydi biraz daha ii bi araç olsaydı en azından lotus gibi bi araç olsaydı eminim çok farklı bi schumi izleyecektik, kısmet diilmiş, yolu açık olsun!!

    herkese geçmiş olsun, sevgiler saygılar..

  56. Startta Webber`in Ferrari`lere temiz taraftan kapiyi acip yol verirken Vettel`in ustune gidip virajda SIKISTIRDIGINI da gordunmu? Hadi onu gormedin, Senna`nin Vettel`e bodoslama daldigini da mi gormedin? Vettel`in sampiyonlugu orada gitmisti..

  57. vettel şampiyon oldu sonuna kadar hak etti

  58. gerçekten müthiş bir geçişti, iki pilot da ustalıklarını gösterdi. tıpkı 2006'daki gibi. ama slick lastiklerle mercedesin hızı marussia ve caterhamlara denkti bunu da atlamamak lazım.

  59. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    v3ttel bir yıldız daha kaydırdı sitemizden üzüldüm küsüp gitmene hayatta başarılar umarım alonso bir gün tekrar şampiyon olabilir ve sende sitemize tekrar geri dönersin.

  60. hulkenberge de teşekkür et istersen, zira o olmasa alonso vettel sonuncu da olsa şampiyonluğu alamayacağı bir pozisyonda gidiyordu.

  61. Gecmis olsun ustad, iyi olmana sevindim.

  62. yarışta çok heyacanlıydım kimi yi gördüm tarlada bu adam ne yapıyor dedim ardından gülme krizi

  63. McLaren ve Red Bull'un İtalyanca tercümanı var. Serhan Acar'da zaten FIA artık ingilizce altyazı geçiyor dedi. İtalyanca konuşmayı çoğu kişi Ferrari'nin stratejisini duyurmamak için yapıldığını düşündü ama İtalyan RAİ kanalıyla anlaşma olduğu için telsiz konuşmalarının çoğu İtalyanca yapılıyor.

  64. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Geçmiş Olsun Kardeşim..Allah Korumuş.

  65. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Öncelikle Alonso'ya ve Vettel'e Bize Bu Kadar Heyecanlı Bir Yarış İzlettirdikleri İçin Teşekkür Ediyorum.

    RedBull Az Kalsın Stratejiyle Kaybettirecekti Şampiyonluğu Vettel'e.

    Bugün Burada Gördüğüm Yorumlarda Birçok Alonso Taraftarı Arkadaşımız Vettel'i Tebrik Etmişler.Bu Yaptıklarından Dolayı Teşekkür Ediyorum.Gerçek Formula1 Severliği Budur ..

    Aralarda İstisna 1-2 Arkadaş Var.Hele Bir Tanesi Var Ki (O Kendini Biliyor Eminim Siz De Biliyorsunuz.)Cidden Yorumlarını Okurken Gülüyorum.Bir İnsan Bu Kadar Da İlahlaştıramaz Bir Pilotu Kendine.Yazık Bir De Üşenmemiş Her RedBull Fan'ının Yorumuna Cevap Yetiştirmeye Çalışmış.Neyse İnşallah Bir Gün O Da Objektif Olur.

    4 Ay Formula 1 Olmadan Naparız Bilmem.Güzel Bir Sezon Oldu.Tuttuğu Pilotu Ayırmaksızın Bütün Arkadaşlara Teşekkür Etmek İstiyorum.Burada Güzel Tartışmalarımız Muhabbetlerimiz Oldu…Eğer Birinize Bir Yanlışım Olduysa Özür Dilerim.

    İnşallah Bir Dahaki Sezonda Da Güzel Mücadeleler Görürüz.Herkese İyi Geceler..Bir Dahaki Sezonda Görüşmek Dileğiyle.

  66. Aynı şeyi 2001'de de denemiş demek ki :))

  67. Alonso'nun telsizden söylediği İtalyanca sözlere İngilizce altyazı geçilmesine bayıldım.

  68. Ha ha gerçekse süper 😀

  69. Ferrari%100 avatarı

    Ferrari öteki sezona daha rekabetçi bi araçla başlaması lazım
    Ferrari aracı çok çok dayanıklı ama rekabetçi değil

  70. kimi den açıklama:2001 de orası açıktı :)))

  71. Seni çok özleyeceğiz Michael. Bizlere acı tatlı heyecanlar yaşattığın için teşekkürler…

  72. vetteli startta kurtaran raikkonenin inanılmaz refleksi olmuş.

  73. tebrikler sebastian vettel tebrikler red bull f1 team bence şampiyonluğu siz hak etmiştiniz ve oldunuzda

    yarış çok heyacanlıydı vettel çok kötü start aldı bi anda karambole düştü ardından temez ve pit sonra iyi toparladı yarışın geri kalnında çok sakin di webber kendisine yol verdi ve otomobili finişe getirdi

    alonso gerçekten bu sene iyidi 3 puan bazı şasnsızlıklar oldu umarım önümüzdeki sene mücadeleye başka pilotlarda katılır

    bu arada kimi nin tarla gezintisi de çok hoştu

  74. vettel şampiyon, hamilton kazanacağı yarışta yine yarış dışı, raikkonen 10'uncu…

  75. Herkese iyi akşamlar.
    Şampiyonluk için Vettele tebrikler,bir kez daha olayların ne kadar çabuk değiştiğini gördük.
    Yarış içinde defalarca şampiyonluk gitti geldi Alonso ile Vettel arasında.Ancak aracı hızlı olan ve bana göre daha iyi olan takım kazandı,evet belki Ferrari F1 tarihinin en başarılı takımı ama en iyi takımı değil.

    Button schumacher ve hulkenberge tebrikler.Hulkenberg şanssız olmasa yarışı kazanıp güzel bir şekilde veda edebilirdi f.india'ya.
    Gerçekten yağmurda senna s'e çok dikkat etmek gerek,dengesiz frenlemeyi affetmiyor.

    Bir de günün rezaletleri vardı ki ben ağzıma almıyorum,dalgasını geçen geçmiş 🙂
    schumachere atağı derslikti o ayrı,ama çok savruktu.

    RENAULT ENGINE bende merak ediyordum nerdesin diye,geçmiş olsun.

  76. vedat özkan avatarı

    tabiki ben genel durumu ortaya koydum yoksa kimi her zaman schumacher den sonraki favori pilotum orda bir sorun yok.

  77. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Gecmis olsun oncelikle.Yorumlarini cok aradim su sezonda,bilgilendirici biseyler yazan ender yorumculardansin

  78. fernando alonsonun bez bebeğini yapmıştım. kırmızılar içinde uzun saçlı ve bıyıklı bir latin. becerebildiğimden emin değildim. zaman zaman çuvaldız batırdım üzerine, sorun yaşadı. üstüne bastım, grosjean üzerinden uçtu. bu son yarış için özel bir bebek daha hazırladım. bir de baktım ki kedinin biri bebeğin üzerine çıkmış. o zaman anladım ki vettel kazayı hasarsız atlatmış.

  79. Oo Geçmiş olsun. Allah korumuş. Bi akrabam daha bayramın 3.günü motor kazası yaptı kol ve kalça kırık. Tekrardan büyük geçmiş olsun.

  80. Motor kazası sol omuz ve bacağım da ezik vardı şuan çok şükür bir şey kalmadı

  81. İzlediğim en iyi finallerden bir tanesi oldu.Açıkcası Vettel çok sanssızdı bu yarış.Herşeyi eline yüzüne bulaştıracağını düşünüyordum.Ama iyi toparladı.Kaza, yanlış strateji, hasara rağmen şampiyon olmayı başardı.Bundan sonra taraflı, tarafsız herkese Vettel'i tebrik etmek düşer.Araç ne kadar iyi olsada gördüğünüz gibi F1'de öyle kolay kolay şampiyon olamıyorsunuz.Birden fazla etken var.Son 10 turda yarışın o şekilde biteceğini düşünmedim kader oyununu oynayacak gibime geliyordu ama son SC ile Vettel bitime 1 tur kala şampiyonluğunu ilan etti.

    Bizim Button çok değişik bir adam.Adam piyasada yokken yarış kazancağı tuttu :)O da Vettel'in işine yaradı.Hata yapsaydı Alonso şampiyondu.

    Hulk için söyleyebileceğim bir şey var ki.Oda bu çocuk çok hızlı.Kesinlikle daha iyi bir araç lazım.Yaptığı hata heyecandan yapılmış bir hataydı.

    ve Kimi Raikkonen.Bu adamı seviyorum.Cidden beni güldürdü.Çıkış yolunu ararken çıkmaz yola girmesi çok güzel bir andı.En sonunda başlarım böyle işe diyip çim, toprak dinlemeden piste daldı 😀

    Lewis.Mercedeste sana başarılar diliyorum.Eminim ki o takımda da çok iyi işler yapacaksın gelecek sene hatta yarış bile kazanacaksın.Bundan eminim.Yolun açık olsun.

    Massa.Tek kelimeyle iyi bir dostsun.Eski hızına geri dönmen güzel ama yanlış yerdesin dosstum.

    ve son olarak Webber 2 gün önce yol vermem kendi işime bakarım diyordun.Ne oldu? :))

    Schumi'ye de renk kattığı için teşekkürler çok sevmem ama hakkını yememek lazım o bir efsane.

    Herkese iyi akşamlar.

  82. Hep karizma eksikliğinden bu şampiyonluklar

  83. Parantez icinde Lotus`un yagmurda berbat oldugunu da ekleyelim ama, Grosjean tutunamadi zaten uctu gitti yaris disi kaldi, pist kurumaya basladiginda arac gayet iyi gidiyordu ama ne zaman yagmur baslasa arac yola tutunamiyordu..

  84. abi yarıştan önce fatih küskü ile arayıp hayır duanı aldık 🙂 kimseye bişey olmadı 😀
    sevgiler 🙂

  85. Geçmiş olsun. Büyük birşey değildir İnşallah.

  86. Adam 20 sn gerideydi. 10 tur önce pite alsan yine geçemezdi. Hayır yarışları nasıl izliyorsunuz merak ediyorum. Live Timing'e bakmasan bile altta kaç sn var kimle kim arasında yazıyor. Alonso Massa'yı geçtikten(daha doğrusu Massa tol verdikten) sonra Arada 20 sn fark vardı. Bugün Alonso'nun şampiyonluk için tek şansı zaferi kazanmaktı ama ondan da çok uzaktı. Ferrari hata yapmadı.

  87. Hoş bulduk küçük bir kaza geçirdik can sıkıntısı filan derken girmedim. Böyle şimdi de bakıyordum dayanamadım yazdım diyeyim 🙂

  88. Bu dediklerin resmen mahalle maçlarında kale direkleri yerine taş koyup gol pozisyonlarından sonra alttan mı gitti üstten mi gitti direkti değildi diye tartışan çocukların yaptığı gibi. O mücadelede Kobayashi dışarıda yani ıslak nokta da kalınca dışarı taştı. Adamı tebrik etmek dışında her şeyi söylediniz. Yakışmıyor.

  89. Hocam nerelerdesin sen ya. 6 aydır görünmüyordun. Hatta sormuştum Renault Engine nickli bir arkadaş var nerede diye. Neyse hoş geldin. 🙂

  90. Bütün dostlarıma öncelikle hayırlı akşamlar diliyorum.

    Güzel bir sezon oldu acısıyla tatlısıyla sonunda hak edenin kazandığını düşünüyorum. Uzun bir zamandır yorum atmadım neden derseniz öyle gerektirdi siteye hiç bir zaman küsmedim ama küstüren oldu bazı olaylara onlara da objektif bakmak gerek diye düşünüyorum.

    Küçük bir kaza atlattım onunda etkisi olmuş olabilir. Sağlıcakla kalmanızı diliyorum eskiler unutulmaz.

  91. vedat özkan avatarı

    Burdada mgp lotus dan zayıf bugün schumacher in yağmur daki yeteneğiyle biraz dayandı.Rosberg mesela lastiği patlamadan önce de önüne gelene geçildi burda schumi farkı ortaya çıktı ama araç da birseyler verecek ne olursa olsun bir lotus değil mgp. Bence perez in yerine mclaren e 1 yıllığına geçseydi harika olurdu kişisel düşüncem halen şampiyonluk mücadelesi verebilecek potansiyelde yaşına rağmen.
    Bugün şampiyonluk yarışından atlandı ama mgp gibi bir araçla bu değişken hava koşullarında yağmur altında schumacher gerçekten mükemmel kullandı ki çok erken bir pitstop yaptı sertlerle başlamıştı bu diğerlerine göre dengesini bozdu med lerle başlayanlar sc girmesiyle michael in lastik seçimlerinde dezavantaj yaşamasına neden oldu son bölümde örneğin lastikleri gerçekten çok bitikdi çok iyi sürdü.

  92. Tebrikler Vettel… Alonso, sen elinden geleni yaptın. Sıkılmasın canın. ve Michael…Seni çok özleyeceğim. Güzel bir son oldu.

  93. rocco junior avatarı

    Uzun zaman sonra ilk yorumumu yazıyorum.1 ay kadar yazmamayı ve sadece beklemeyi tercih ettim sitedeki kötü atmosferden ötürü.Son yorumumu yazıp kısmetse bir daha yerli veya yabancı bir forumda yazmamak üzere aranızdan ayrılacağım.Seven sevmeyen herkese şimdiden başarılar.Umarım kimsede hakkımız kalmamıştır.

    Neyse yarışa gelecek olursak,sezonun en stresli,heyecanlı,bitmek bilmeyen yarışı oldu.Brezilya,kendine has şampiyon belirleyici olma geleneğini sürdürdü.Yarışı 20-25 kişilik büyük bir grupla Cevahir Avm de,Metin Mete önderliğinde izledik.

    Kimicisi,Mclarencisi,Vettelcisi veya Ferrari ve Alonso fanı olsun,herkes saygı ile bekledi.Tanışmalar oldu,ortam sıcaktı.Burada yaşanan hiçbir hadise oraya taşınmadı.Sonunda da insanlar birbirini alkışladılar ve tebrik ettiler.Olması gereken buydu bence.

    Start anı kıyamet koptu diyebilirim.Bizim adımıza herşey harika başlamıştı.Ancak Vettel hem Abu Dhabi hem Brezilya yılmadan tırmandı tırmandı ve şansının da yardımıyla şampiyon oldu.Çok istedi gerçekten.Alonso,sanki son yarışlarda biraz havlu atmış gibiydi.Zaten son açıklaması bunu gösteriyordu.Hani çıkmadık candan ümit kesilmez modunda yarışıyordu.Sıralama turlarında Dasha'nın etkisinden midir bilinmez felaketti.Zaten ne zaman garaja pilotun hatunu gelse sonuç hüsran oluyor Schumacher hariç.Ara ara Hakkinen için de iyi oluyordu.

    Olması gereken tüm şartlar sağlandı,kazalar,yağmur,sc,pit stop ve yol verme…Herşey Alonso'nun elindeydi artık ama olmadı.Vettel spine,4kez pite girmesine rağmen tırmandı ve kazandı.Yapacak hiçbir şey yok tebrik etmekten başka.Demekki onun hakkıymış.Evet belki Alonso bizlere göre daha fazla haketti ve müthiş bir mücadele koydu ortaya ama bunun önemi yok.2 kez tarihin en çetin sezonunu kaybetmiş olarak hatırlanacak.Toplamda ise 3.kez son yarışta şampiyonluğa elvada demiş olacak.Seneye artık 32.yaşı ve aradan geçen 7yıl olacak.Alonso için gerçekten çok üzülüyorum çünkü en azından 3.şampiyonluğu hakediyor.

    Artık seneye inşallah maşallah demek istemiyorum Adnan Hoca gibi ama burda bu kadar hakaret,kibir veya aşağılamanın ne kadar boş olduğu orda ortaya çıktı.Biz,farklı pek çok arkadaşla izledik tek sorun çıkmadı.Eminim burdaki insanlar toplansa,organizasyonlar yapılsa bu tarz bu olaylar olmaz.Site üye kaybetmez diye düşünüyorum.Burda bize ateist diyen oldu,inanıyoruz diye haydi eller göğe yükselsin diyenler oldu,bizi bir taraf diye adlandırıp demedikleri kalmadı lakin bunlar çok boş şeyler.Kimse kimseden üstün değil.Hepimiz Türküz ve %99umuz Müslüman.Aynı bayrağa ve dine mensup insanların bu kadar bölük pörçük kanlı olması yazık günah bence.Ve son olarak bu işler bizim burda ahımızın tutması,yok kul hakkı yok işte ben dua ettim ile olmuyor.Burda haralayıp durmamızla olmuyor.O adamlar ecbeni,farklı kültürden ve dinden geliyor.Hayat tarzları ap ayrı.Birazkendimizi onların yerine koyalım.Bir küfürlerini,haksız geçişlerini,şapka atmasını,çocukça telsizden söylenmesini abartmayalım.Adamlar yılda milyonlara yarışan süper egolu kişiler ve büyük stres altındalar.Düşünün biz izlerken ne hale geldik,adamlar direkt işin içinde.Kazanmak için para alıyor onları düşünün.Yok vites kutusu bilmem haram zıkkım olsun böyle bir şey yok…

    Bitirmek istiyorum;en genç dünya şampiyonu 3 kez üst üste ve daha 100 yarış.Malesef hiç sevinemedim ama adamın aracı ile çıktı aldı zaten f1in felsefesi budur.Alonso'nun muhakak kariyeri bitmeden tekrar kazanacağına inanıyorum ama ne zaman Allah bilir.Artık seneye seneye umut olacak edecek demek istemiyorum.Bir süre pek takip edip izlemem ve hiç yorum yapmam muhtemelen.Sevinenler insan gibi sevinsin,kaybeden de insan gibi hazmetsin.

    Metin Meteye,Mclaren Team'e,Espoir ve gelen herkese teşekkürler.Vettelci ve Red Bullcu ve Mclarenci ve Ferrari-Lotus-Alonso herkese saygılar,hoşçakalın…

  94. Schumi ile Rai`nin mucadelesi muhtesemdi bu arada, genc pilotlara nasil mucadele edilir ders niteligindeydi, hemde bunu islak zeminde gosterdiler, aralarinda santimler degil milimetreler vardi resmen.. Bunlarin genc nesil pilotlara ders niteliginde anlatilmasi lazim, son donem pilotlarinin karistigi kazalara yaptiklari hatalara bakinca bu derslerin okutulmasinin sart oldugunu dusunuyorum..

    Bu arada Rai 2006`nin rovansini almis oldu, her ne kadar 2006`da araci sampiyonluk mucadelesi veren Ferrari`den cok kotu olsada..

    Ve Schumi gercekten muhtesem bir tecrubeye sahip, Di Resta ile mucadelesinde sag on lastigine hafif dokunarak rakibine spin attirip yerini korudu, harikaydi gercekten, Schumi`nin birakmasi F1 icin hala buyuk kayiptir bence..

  95. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    senın hıssettıklerının aynısını ve hatta daha fazlasını bır sekılde bende hıssettım.ama bır yandanda soyle sakınlestırdım kendımı:

    allah sevdıgı kuluna sampıyonlugu once kaybettırıp sonra buldururmuş .. yaaaaaa:)

  96. demin ufo gördüm biliyon mu

  97. Herşeyi her yarışı aracın hızını bir kenara koyuyorum. Abu Dhabi ve Buradaki yükselişiyle Vettel gerçekten saygımı kazandı. Normal bir pilot olsa ilk turda o kadar geriye düşünce heyecandan muhakkak birşey yapardı ama Vettel geriye düşmesine rağmen ekstra pit stoplara rağmen mükemmel sürdü.

  98. burak evmez avatarı

    sana katılıyorum ve ekliyorum buna da fanatikler saldırır çünkü haklı yorum yapıyorsun toro rossolar zaten red bulldan webberde öyle ekle 3 yeni araç etti mi 9 kişi geriye kim kalıyor zaten

  99. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    ondan bahsetmeye gerek varmı be yaaaa:)

  100. işte brezilya start anı arkadaşlar vettel ters dönüyor izleyelim

  101. Onca çirkefliğe rağmen yine başaramadın Alonso. Senin gibi çirkef şampiyon olmadığı için gerçekten çok mutluyum.

  102. Güzel özet ama efsaneden hiç bahsetmemişsin!

  103. dünden beri çok gergindim…yağmur arıza massa vettele dalabilir endişeleri taşıyordum…muhakkak birşeyler olur bu alonsonun önü açılır diyordum…vettel yerini korusa massa veya alonso geçerken yol versede bir sıkıntı çıkmasa diyordum. yarış başladı bir an bir kaos pistte ters dönmüş bir vettel ve tüm araçlar üzerine geliyor dedim eyvah…neyse herkes teğet geçti derken son sırada devam ediyor bir ara vettel araçta arıza var dedi telsizden cevap verdiler yapabileceğimiz birşey yok devam et diye…o ara ferrari garajında sevinen intikamı alınmış bir rövanş maçının sonucu gibi yumruklarını sıkanlar sevinenler…uzunca zamandır bu kadar motive olduğumu hatırlamıyorum. bir manchester maçında musleranın penaltı öncesi bir duygu hali içindeydim. aynen buna benzer bir duygu…ara ara öndekilerin kapışmaları button hamilton hulkenberg dedim eyvah bunlar birbirine girecek nitekim olan oldu…o ara vettel arkada da olsa işi bitirecek noktaya gelmişti. en çok massa vettelin yanından geçerken korktum. dedim şöyle ters bir hareket vettel yarış dışı kalırmı şükür korkulan olmadı. fakat son ana kadar geçen heyecan dolu bir yarış her an herşey olabilir korkusuyla….
    oldu 3 te 3…kaldı 2016 ya kadar 4 sene daha var. onuda hallederiz biiznillah:))))

  104. katbet=kaybetmek
    Rai gibi bende yolumu kaybetmisim 🙂

  105. serhathizli avatarı

    Kusura bakmayın ama aman bir şey olurda vettel yarış dışı kalır diye adamlar aracına bile yaklaşmadı vettelin, kendi araçlarını pist dışına atma pahasına. Yarış içinde defalarca şahit olduk. En başında raikkonenle başlayan sonunda Webberle biten. Ha bir de söylemeden edemeyeceğim, Yol geçen hanı sanki, millet tur yer gibi yol veriyo adama hiç adil bulmuyorum.. Fernando kesinlikle hakeden taraftı.

  106. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    mükemmel bir yarış ve vettel istediğini alarak şampiyon oldu . alonso fanatiklerinin yazılarını okurken bu şampiyonluğun ne kadar değerli olduğunu ve ne kadar üzgün oldukları belli , ferraride bir gerileme devri başladığını raikonen şampiyonluğundan sonra dile getirmiştim , bugünde ferraride bir devir kapanmıştır artık çöküş evresine gelinmiştir . schumacherden önceki yıllardır şampiyon olamama devri. vetteli tebrik ediyorum 3te 3 daha söylenecek bir şey yok . schumi senide çok özleyeceğiz 3 sene önce döndüğünde çok sevinmiştim ama sana gri tulumu hiç yakıştıramamıştım kal sağlıcakla schumimm

  107. izledim vdeoyu ya yarış içinde görememiştim ben yayın gitmişti bi anda sen videoyu koyunca gördüm koptum gülmekten :D:D

  108. Elimde değil, yarış sırasında çok güldüm.

  109. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    VETTEL ve RBR takımını burdan tebrik ediyorum. Sıkı bir sezondu, kimine göre şanslı kimine göre şsnssız zamanlar oldu. BU saatten sonra şu şöyle olmasydı demenin bir anlamı yok.

    Alonso ne yapsın garibim, 1 sene daha tırmaladı durdu. Seneye kısmet olur inşallah. Tabi Ferrari bus eneki gibi bir facia araç yapmassa. Keşke son 2 yarışta araca güncelleme hiç yapmasalardı. Massanın kullandığı araç gayet hızlıydı çünkü. Massa da hızlıydı hakkını yemeyelim. Özellikle kontrattan sonra aldığı paunların çok yardımı oldu Ferrarinin 2. olmasına.

    Raikonen'nin yaptığı şeye moralim bozuk olmasına ramen çok güldüm. Adam şehre gidiyordu nerdeyse. Pit durvarı ne düşünmüşütür acaba o an. Alem adam vesselam 🙂

    Massa da bugün çok iyi yarıştı, Alonso'ya da doğal olarak yol da verdi ama yapacak bişey yoktu.

    Anlamadığım bir nokta Vettelin aracı gördüğümüz kadarıyla 2 kere darbe aldı. O kazadan nasıl hiç hasar almadan kurtuldu çözemedim. Araçta vibrasyon bile olmadı 70 tur.

    Ve efsane Schumi. Bir kez daha spor bıraktı. Bu sefer artık dönmez herhalde. Bir çoğumuz onunlan büydük, dolayısı ile de onunlan yaşlandık. Yeri çok zor doldurulacak bir kişi ve sporcu. Bakalım yeni efsane kim olacak .. (Umarım Alonso olur., Henüz çok geç değil.)

    Lewis, 2007 den sonra tabiki iki sporcunun fanları birbirine girdi. Ama nedir ki son zamanlarda hem onların hemde taraftarlarının iyi anlaştığını düşünüyorum. Herşey pişmeylen alakalı. O da çok olgunlaştı. En az Alonso'ya üzüldüğüm kadar üzüldüm bu sene yaşadığı şanssızlıklara desem yalan olmaz. Altındaki araç ile Vettel'in şampiyonluğunu elinden alabilecek hıza sahip tek pilottu çünkü.

    RBR takımını ve Vettelin şampiyonluğunu tekrar tebrik ederim. Seneye Lewis'siz bir mclaren olacağından muhtemelen Vettel/Alonso çekişmesi ile geçen bir yıl daha olacak. Tabi Mersedes deli bir araç yapar o ayrı.

  110. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    Son yıllarda seyrettiğim en heyecanlı yarıştı.2007 2008 finalinden bile heyecan vericiydi.kalpten gıdecektim vallahi..
    Vettele sampiyon oldugu ıcın alonsoya buraya kadar getırdıgı ıcın tebrıklerımı ıletmekle bırlıkte kımse kızmasın darılmasın alonso sampıyon olamadı dıye cok sevındıgımı belırtmek ısterım.
    Alonso yapması gerekenı yaptı.podyumada cıktı ama sampıyon olması rakıbıne baglı oldugu ıcın bundan fazlasını yapamazdı.unuda tebrık ediyorum.
    Bır haftadır olaganustu(yagmur kaza hata vs.)bırsey olmazsa alonso sampıyon olamaz dıye konusuluyordu.hepside bugun vetteli buldu.arkadaslar hepsını yazmıslar tekrar etmeye gerek yok ama vettel herseye ragmen sakın ve haddını bılerek olayı bıtırdı.helal olsun.
    Massa takım arkadası ıcın kalkan oldu el frenı gorevını yaptı yinede podyuma cıktı en buyuk tebrık bu yarıs ozelınde onun.
    Adamım kımı grosjean ve maldonado gıbı kamıkazelık yapmadı.vettelı resmen bıcecekken o refleksle nasıl bır pılot oldugunu bırkez daha kanıtladı.kımse starttakı bu olaydan bahsetmemıs.vettel sampıyonlugu alonsoya daha oracıkta bırkabılırdı.yatsın kalsın kankası raıkkonen e dua etsın.
    Bu gun lotus berbattı.bu berbat araca bıraz gezıntıye cıkararak pıstın lastık degmemıs yerlerıne goturerek cezalandırdı.zaten 3.lugu takmıyorum dıyerek bu yarısın kendısı ıcın onemının olmadıgını soylemıstı ama tum yarısları tum kılometrelerı usune yarım tur koyarak bıtırmesı ve cın dısında tum yarıslardan puan alarak ssezonu bıtırmesı ayrıca takdıre sayan bır daha yapılması cok zor bır seyıde basardıgı ıcın ayrıca sevındım.
    Button yıne kaostan en karlı cıkan adam oldu.temız surdu ve yarısı aldı.

    Hamılton abıcım ıyısın gozu karasın hızlısında yarısı kazanmak ıcın once yarısı tamamlamalısın.orda zorlamanın bır anlamı yok.bırak gecsın bır sonrakı turda gene gecersın..hem kastıklerı bloke ettı hem bu sayde gec fren yaptı hemde rakıbının gec fren yapmasına olanak verıp kaymasına sebep oldu.yuzde yuz hatalı bırı yoktu orda.bana gore sıradan bır yarıs kazası ıdı.hulk gecmıstı aslında.arkayı kaybetmese gecıp gıtmıstı.ama bu yarıs ne ona nede hamıltona yar olmadı saglık olsun.
    Vesselam genelı ve pılotum ozelınde ıstedıgım gıbı sonuclanan bır sezon oldu.
    Allah herkesın gonlune gore versın.benım gonlume gore verdıgı ıcın sukredıyorum.saygılarımla herkese nıce yenı sezonlara)

  111. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    http://www.dailymotion.com/video/xvd9ye_kimi-where-are-you-going-kimi-stahp_auto aşagıda paylasım vardı görmediysen pist dısı ziyaretinin videosu 🙂

  112. iyi diline doladın hee :))

  113. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    süperdi ty paylasım icin bunu arıyordum bende

  114. İnanılmaz bir yarıştı Vettele tebrikler hakettiği bir şampiyonluğu kazandı daha araç hızlı diye konuşan yoktur heralde adam iki kere 22.likten bir 6.lık bir 3.lük kazandı…Alonsoya tebrikler serhan acarın abarttığı kadar olmasa da çok güçlü bir sezon çıkardı..Schumacherin vedası ise F1 adına yine büyük bir kayıp oldu özleyeceğiz efsaneyi…Son lafım ise adamım kimiye abi nereye gidiyosun sen ya :D:D süperdi
    -Kimi where are you going?
    -Just leave me alone I know what I'm doing :D:D

  115. Hakan Buğra Alacatlı avatarı
    Hakan Buğra Alacatlı

    bu yarışta en çok Massa yı beğendim Vettele tebrikler

  116. vedat özkan avatarı

    biri at biri eşşek:) o bitik lastikler le schumacher in 7.olması o kadar rekabet edebilmesi ıslak zeminden kaynaklanıyor schumacher in yağmur da apayrı bir yeteneğinin olduğu sır değil ama araç ta da birseyler olacak

  117. Alonso, canın sağolsun!

  118. Kaygan zemin uyarısı yapılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Serhan Acar'da bahsetti kaygan zemin uyarısı yapılıyor diye. Hem böyle bir geçiş olsa RC muhakkak inceleme altına alırdı. Pist etrafında 50 tane kamera var. Kaçırmış olamazlar. Adamlar her virajı pistin her tarafını görüyorlar.

  119. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Alonso nun eline geçen araçlar
    2005 araç şampiyon olabilir oldu ,
    2006 araç şampiyon olablir oldu
    2007 araç şampiyon olabilir, olamadı
    2008 olamazdı ve olmadı
    2009 olamazdı ve olamadı
    2010 araç şampiyon olabilir olamadı
    2011 araç şampiyon olamazdı olmadı
    2012 araç şampiyon olablir olamadı
    ………………………………………
    Raikkonen
    2005 araç ne kadar hızlı görünse de olamazdı olmadı
    2006 araç şampiyon olamaz ve olamadı
    2007 araç şampiyon olabilir ve oldu
    2008 araç şampiyon olabilir olamadı
    2009 araç şampiyon olamaz ve olamadı
    2012 araç şampşyon olamaz olamadı
    …………….
    Alonso nun 6 şampiyonluğa oynayabileceği aracı vardı 2 şampiyonluk aldı
    Raikkonen 2 şampiyonluğa oynayabileceği araç geçti eline 1 şampiyonluk aldı

  120. adamlar hala araç hızlı moduna girmişler. vettel neredeyse yarışa sondan başladı aracın hızlı olsa ne olur . sanki alonso,nun altında hrt var alonso hemde startı iyi almış vetteli geçmiş 5.nciliğe çıkmış . vettel kaza yapmış spin atmış gelmiş ensondan şampiyon olmuş hala araç hızlı modu çıkın artık bu araç saplantısından adamı tebrik edin

  121. burak evmez avatarı

    seni bulduğum iyi oldu webber vettele yol vermez diyordun 🙂 yorum alalım senden

  122. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Vettel itmedi. Düzgün izlemelisin. Kobayashi tutuşun daha az olduğu tarafta kaldı ve dışarı çıktı. Çok normal.

  123. Toplamda harika bir sezon oldu. Umarım önümüzdeki tüm sezonlar böyle eğlenceli geçer.

  124. Canım kıyamam yine şampiyon VETTEL.:D

  125. vedat özkan avatarı

    schumacher in mgp kullandığını da unutmayalım:) ne olursa olsun mgp den bahsediyoruz

  126. burak evmez avatarı

    herşeyi geçtim vettel kobayashiyi geçerken resmen pist dışına itti hani bu sene 1 araç boyu bırakmak zorunluydu nerde bu kural savunucuları o zaman bu harekete ceza gelmesi lazımdı

  127. Bu arada Massa niye ağladı. Alonso şampiyon olamadı diye mi? 🙂

    Yok,2008 aklına gelmiştir heralde 🙂

  128. 1 sene yorum yazmak için bekle sonra silinsin olsun düşmanımız çokmuş demekki saldırmışlardır altına hemen.Tekrar tebrikler Vettel diyorum gerekli mesaj yerine ulaşır zaten 🙂

  129. McLarenci oldugum icin demiyorum bence En hizlisi kesinlikle Hamiltondur. Seneye gerilerde olacak fakat ayni sartlar altinda ayni araclarla yarisalar ne Alonso ne kimi nede vettel yetisebilir.

  130. Raikkonen yarışın yarısını pistin dışarısında geçirdi. Ondan gözüne gözükmemiştir.

  131. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Doğru Schumacher de 3 kez son yarışta kaybetti.

  132. Sarı ışıklar tam geçiş esnasında yanmaya başladığı için inceleme gelmedi.

  133. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Raikkonen 2003'te dayanıksızlık ve Brezilya'daki galibiyetin elinden alınmasıyla kaybetti.

    2005'te bir sezonda en fazla yarış kazanarak şampiyonluğu alamayan pilot oldu. Çünkü otomobil inanılmaz şekilde dayanıksızdı.

    2008'de sıralama turlarında lastik ısıtamaması (DRS ve KERS de yoktu o zamanlar ve hiç yükselemiyordu 10 kez en hızlı tur yapmasına rağmen), çeşitli dayanıklılık sorunları kazalar ve kendi hatalarıyla kaybetti.

    Alonso, 2007'de kendi pist ve pist dışı hatalarıyla kaybetti. Kullandığı otomobil bu sene kullandığı otomobilden kat kat hızlı ve kaya gibi sağlamdı. Kendi işine baksaydı şampiyondu.

    2010'da Monaco'da antrenmanda kaza yaptı, Vettel 2 kez önünde giderken yarış dışı kaldı ve o kazandı. Son yarışta strateji hatası ve bana göre her ne olursa olsun geçmesi gereken (ki ben yarışı izlerken mutlaka geçecek diye düşünmüştüm) Petrov'u geçemeyerek kaybetti.

    2012 Japonya'nın startında hata yaptı, sıralama turlarında çok çok formda değildi. Özellikle son birkaç yarışta. Rakipleri sürekli sorun yaşasa da, Massa test pilotu olsa da kazanamadı. Belçika'da şanssız şekilde yarış dışı kaldı.

    Karar sizin.

  134. burak evmez avatarı

    ne aynı teranesi araç hızlı tabiki doğruları söylemeyeceksek sizden ne farkımız olacak

  135. Tebrikler Vettel, F1 tarihinin rekorlarini kiran ve kirmaya devam eden adami hala elestirebilmek ancak cahil cesaretidir..

    Tebrikler Alonso, bazi yarislar haric nispeten yavas aracla sampiyonlugu son yarisa kadar tasidi, Serhan Acarin “araci sirtinda tasiyarak“ cumlesine cok guldum 🙂 Hamal mi bu adamlar 🙂

    Raikkonen bugun pilotlar 3.lugunu katbet icin elinden geleni yapti ama Hulkenberg`in kazmaligi ona 3.lugu getirdi, Istanbul`un yolunu kaybetmemesi dilegiyle :))

  136. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    evet 2006 nın öcünü almıs oldu 6 yıl sonra bunda aracların hızında pek fark yoktu rai yanına zor geldi schuminin dıstan geçti 2006 da bundan biraz daha kolaydı schuminin atagı icten gelip gecmisti çünkü.

  137. yine aynı terane araç hızlı

  138. HAK GELDİ BATIL ZAİL OLDU.

    Burada Vettele laf atanlar gördüler nasıl bir pilot olduğunu.Bir an ödüm koptu.Button a bişi olcak diye.Malum şans işte adamın yakasına yapışmış ama kuldan büyük ALLAH var.

  139. Schumacher'in kaybettiklerini de yazarsan Alonso'nun kariyeri kadar oluyor…

  140. yanlış hatırlamıyorsam bir yerde sarı bayrakların yanıp sönmediği ve bunun kaygan zemin anlamına geldiği yazıyordu. emin değilim

  141. şu yarışta kimi raikonen,den bahsedipte hulkenbergi ağzına hiç almayan arkadaşlar ayıp size . adam neredeyse yarışı kazanacaktı .ama pistte varmıydı yokmuydu belli olmayan raikonen,i sanki yarışı kazanmış gibi bahsetmek komik biraz

  142. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Kazananı ne olursa olsun tebrik etmek gerekir. Tebrikler Seb. Alonso taraftarı değilim. Ama bende bu sezon herkesin dediği gibi şampiyonluğu onun(Alonso) hak ettiğini düşünüyorum. Neyse… Olmuş bitmiş bir işin arkasından senaryo üretmeyelim. Bu arada Ferrari sanıldığı kadar yağmurda hızlı değil. Sezon başından beri çok değişti. Red Bull yağmurda açık ara en hızlı takım. Bugün gördük. Kısacası havada karada Red Bull en hızlı takım. 2013'te de böyle olacağını düşünüyorum. Bu mantalite ile Ferrari daha çok şampiyonluk kaybeder. Hayırlısı… Her zaman hak eden kazanacak diye bir kaide yok. Bugün gördük ki bir istisna gerçekleşti. Tekrardan, TEBRİKLER SEB. Bir tebrik de Adrian Newey'e. Bu sezon geç de olsa harika bir araç tasarladı.

    Son olarak bütün sezon boyunca tüm turları tamamlayan adamımı da tebrik ediyorum. İstikrar abidesi. Bugün hava soğuk olduğu için E20 lastiklerin azizliğine uğrasa da iyi bir işle puanla noktaladı yarışı. Ayrıca sezonun 2.yarısında çok daha yavaş bir araçla 3.lük kovaladığı için bir kere daha tebrik ediyorum ve bizlere bu mutluluğu yaşattığı için teşekkür ediyorum. İstanbul'a geleceği içinde çok sevinçliyim. İnşallah bende gidebilirim. Bu arada Raikkonen'in, pist dışı ziyaretide çok ilginçti. Piste geri dönecek bir yer bulamaması trajikomikti.

    Herkese İyi Akşamlar…

  143. burak evmez avatarı

    birşey sorcam yanına kadar gelmesi geçmeye teşebbüs değil midir? hani kobayashi hata yapsa neyse ama hata da yok ki böyle olması ceza gerektirir

  144. F.AlonsoDiaz  avatarı

    Vettelinde O Zaman Aynı Şartlar Altında Yarışması Gerekirdi 3 Senedir En Hızlı Arac Onda…

  145. Yusuf  Hitay avatarı

    pitlerden sonra geçti diye hatırlıyorum. vettel pitlere kadar kobayashi'yi kovalamayı bırakmıştı çünkü.

  146. DreamOfWinD  avatarı

    Ben fark ettim yarış esnasında. Hatta yabancı sitelerde de konuştuk. Malesef ceza gelmedi FIA büyük ayıp yaptı. Ama olan oldu 🙁

  147. Yok yok Schumacher'dir. Adam her konuda rekor 😀

  148. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Öyle birşeymi dedim ben şimdi saniye hesabı yapmaya başladın.Bu sporda yavaş araç kazanmaz anca şansı yağver giderse ancak ikinci olabilir bunu onca bilgine kalitene göre bilmen lazım kendini ayrı bir yerde görüyorsun site yönetimine öyle diyorsunya bunları bilmen gerekir dünyada yavaş araçla şampiyon olmuş pilot ve takım yok öğren bunları artık.

  149. bence artık vettelin şampiyonluğunu kutlayın buradan bi şey çıkmaz:)))

  150. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    f1 in en hızlı ismi alonsomu ? yoksa lotusla bile 3. olan raikkonenmi 2003 le 2005 yıllarını izlemedin heralde bütün yarısların en hızlısı raikkonendi esit sartlarda yarısmaları gerekti ferraride o zaman net anlardı herkes bunun cevabını.

  151. Massa kontrat öncesi performans arttırıyor diyenlere inat ;

    Forza FELIPE

  152. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Geçiş ve yan yana mücadelelerde Kimi'nin klasını zaten biliyoruz demek istediğim o değildi.

    Pasif bir yarış çıkardı bence. Tabi arabanın durumu da iyi değildi orası ayrı.

  153. burak evmez avatarı

    alonso 3 kez kaybetti peki ya kimi kaç kez söyler misin? 2 kez kaybetti ama 1 kez de son yarışta kazandı

  154. burak evmez avatarı

    bence bundan önce vettel kobayashiyi pist dışına attı asıl ona ceza gelmesi gerekirken gelmedi buna hiç gelmez eğer gelmezse yazıklar olsun fia zaten son turda güvenlik aracını almaları faciaydı

  155. Ferrari%100 avatarı

    Ne var ki resimde

  156. ya işte kilit Rory Bryne he adam 71 yaşında orası ayrı Alonso zaten kendi yetenekleriyle buraya kadar geldi hhakkı oymuş demekki olmuşla ölmüşe çare yoktur suç burada Rory i geri gönderen adam da gene isim vermeyim rencide olmasın soyadının baş harfi Montezemelo

  157. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    O isim Kimi Raikkonen'dir.

  158. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bence cok iyidi schumiye yaptıgı geçis süper ötesiydi cıkmaz yola girip puan almasıda ayrı bir olay.

  159. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kesinlikle. Seneye onunla devam ederlerse çok kötü eleştireceğim. Adamda akıl bile yok. Sıralama turlarında yaptığı saçmalığı kimse açıklayamaz.

  160. beyler, kimi gezintiye çıkmış gören oldu mu :).

  161. F.AlonsoDiaz  avatarı

    Alonso: Kaybettiği şampiyonluklar, kazandıkların daha fazla olan muhtemelen F1'in en hızlı ismi…

  162. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi'yi beğenmediğim tek yarış bu oldu bu arada.

  163. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    umarız bu konuyla ılgılı resmı bır acıklama gelır. ben yarısta farketmedım boyle bırseyı. bu bolum son sektor ama ben birinci sektorde gectı dıye bılıyorum kobayashıyı

  164. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    umarız bu konuyla ılgılı resmı bır acıklama gelır. ben yarısta farketmedım boyle bırseyı. bu bolum son sektor ama ben birinci sektorde gectı dıye bılıyorum kobayashıyı

  165. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    sampiyonun vettel oldugunu bütün dünya duydu artık bunlar boş konusmalar.

  166. adam onca badireler atlattı. her türlü belanın içine balıklama daldı yinede şampiyon oldu . adam her türlü övgüyü hakediyor şampiyon vettel.

  167. İşin aslını fotoğraftan anlamak zor. Videoya bakmak lazım.

  168. Bu sezon böyle bir yarış ile bitmeli idi… Yakıştı…

    Vettel sonuna kadar haketti, yağmur tecrübesi yüksek Ferrari neredeyse olmazı olur yapıyordu, iyi ki yapamadı, yazık olurdu Vettel' e…

    Kimi bir ara koptu gitti yarıştan, pistte kayboldu! ( Kimi' nin fantastikliğine yakışır ) ama yine de yarışı tamamlayıp puan aldı… Helal olsun… Tek bir yarış dışında her yarıştan puan alıp bir de klasik ekledi F1' e üstüne üstlük ( Beni yalnız bırakın! Ben ne yaptığımı biliyorum ) Kimi' nin dönüşü her açıdan muhteşem oldu, "Buz Adam" F1' i izlenilir kıldı yeniden, gelecek sene ilk yarıştan itibaren büyük işler bekliyoruz Kimi' den…Schumi' nin ayrılışı bile belki de gölgesinde kaldı bu dönüşün… Schumi, büyük şampiyon, tebrikler, teşekkürler…

    Çaylaklar ve genç pilotlar çok hata yapıp çarpışan oto pistine çevirdiler F1' i, az kaldı Senna Vettel'in elinden şampiyonluğunu alacaktı. Gelecek yıl bu kadar can yakmaması lazım bu gençlerin, bir tek Gro yok ki, "yarışan mayın" çok fazla idi bu sene…

    Son söz Lewis'e… İşi zor hakikaten, hem Mercedes macerası için O' nun hem de Perez "potansiyel bombası" için McLaren' in…

  169. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Surat ifadesi değişti,ağlamadı bile.Adam daha ne yapsın ?

  170. 458 430 gibi arabaların aerolaroyla uğraşıyo farikada napacak adam 71 yaşında muhterem onun gibi biri daha çıkmaz gri alanlarda değil hakiki yenilik yapan bi direktördü kendisinin heykelini dikmesi lazım ferrarinin hatta Schumacher ve Rory nin heykelleri fabrikanın bahçesinde yan yana durması lazım

  171. RTL bi RAİ atagının içine daha etmis oldu 🙂

  172. Eray Parlak avatarı

    Tesekkurler Schumacher bize harika duygular yasattigin için.
    Tarih seni unutmayacak kral bizde unutmayacağız.
    F1'in en hızlı adamı öyle geldin öyle gidiyorsun Gule Gule Efsane..

  173. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Serhan Acar'da bahsetti.Kobayashi'yi sarı bayrakta geçtiğine dair iddialar var ama inceleme haberi yok diye.FIA bunu gözardı ederse büyük bir olay olacak o kesin

  174. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Michael Schumacher 7. oldu.

    Harika ve güzel bir son.

    Vettel bu yarışta takdirimi kazandı.

    Ayrıca bunu daha önce yazacaktım ama Vettel şampiyon olursa söylemeye karar vermiştim:

    Abu Dhabi'de Button'ı geçişinin ne kadar önemli olduğunu o an pek kimse fark etmemişti.

    Alonso Japonya'da gereksiz şekilde Raikkonen'i çimlere itmeseydi muhtemelen şimdi şampiyondu.

    Sıralama turlarında iyi değildi.

  175. iyiler kazandı kötüler kaybetti diyelim

  176. burak evmez avatarı

    bu ne şimdi? yarışta gözden kaçırmışım eğer öyleyse vettel çok büyük hata yaptı

  177. yuh be ayıp.massanın alonso yaptıgı kıyagı kim yapmıs

  178. F.AlonsoDiaz  avatarı

    Gecti Borun Pazarı Sür Ferrarini Garaja Derler…Bu Saatten Sonra Birşey Olmaz

  179. hakikat 4
    zalim zulmeder kader adalet eder….

  180. gördük kim zavallı..

    zavallı dediğin massa,
    bugün alonso'nun madara olmasını engelleyen tek adamdır.

  181. burak evmez  avatarı

    tamam katılıyorum da biz schumacheri her sıra için savaşan bir pilot olduğunu düşünüyorduk yanılmışız yoksa zaten vettel şampiyondu kabul ediyorum

  182. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Ghost kardes Rory Bryne ne is yapiyor simdi biliyor musun?

  183. Polemiğe girdiğime değmeyecek kadar at gözlüklüsünüz.

    En iyi vettel en kral vettel helal olsun hrt lerden yavaş aracıyla 8 saniye pilotaj hızı katarak şampiyon oldu peeh

  184. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Buna ceza gelmezse FIA baya sorgulanır,ceza gelirse kupa sahibi değişecek.Çok ilginç gerçekten

  185. aynen…sanırım aynı virajda oldu…side by side…muhteşem bir mücadele….büyük pilotların büyük kapışması….

  186. bu yarışta vettelin başına gelenler alonso,nun başına gelseydi acaba ne yapardı .

  187. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Ben Alonso üzerine kurulmasından olduğunu düşünüyorum . Ferrari her zaman bunu yapıyordu fakat 2. pilot olarak gördüğü Massayı psikolojik olarak çok bitirdiler ya inat yaptı sürmedi ya da süremedi, haliyle kimseden puan çalamadı . Şu an Massanın alacağı 5 puan Alonso şampiyon.Normal bir Massa pist üzerinde hızlı olup hem aracın performansını görmek için daha net olacak hemde Alonsoyu tetikleyecektir . Alonso müthiş bir yetenek değil ama okadar hırslı anlam veremiyorum ve bu hırsını Hamilton la kapışırken çok net görüldü ve bence en iyi yılı hem Hamiltonn hemde Alonso nun. Kendinin geçilmesini istemiyor Alonso haliyle takım içi rekabet olmuyor ve takım arkadaşın diğer pilotlardan puan çalamıyor. Araç yavaş görülüyor ve bu aracı tasarlayanlar için çok hoş bir durum değil ,ve birşey diyemiyorlar ortada Massa faktörü var ve efsane olarak profil çizilen bir Alonso var. Şu her zaman vardır pazarlama tüm spor dallarında vardır . Alonso ve lobisi kendini çok iyi pazarlayor ve bunu takdir ediyorum.

  188. işine git,4. hızlı araçmış

  189. Gelelim hakikatlere… Live timing takip etmeyenler hemen belli oluyor…

    Hakikat 1:

    Massa Alonso'dan hızlıydı. Bunu herkes gördü zaten de, adam bir ara sırf alonso yakalasın diye 1.30 lu turlar atıyordu:)) geçilince hızlandı hemen.

    Hakikat 2:

    Vettel Schumacher'den çok daha hızlıydı… burada şikayet edilebilecek tek şey Schumacher'in fazla zorlamamasıydı, ki zaten geçileceği milletdaşına böyle bir arıza çıkartmaması anlaşılabilir.

    Hakikat 3:

    Hulkenberg… Gerçekten yarışı kazabilecek pozisyondaydı… Turları Mclarenlerle aynıydı… Yazık oldu…

  190. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Bence sen Allahin hesabini buraya katma. Her hak eden kazansaydi , sporu izleyenlerin sayisi bu kadar olmazdi. Ayrica ismin de yanlis Massa hic bir zaman thebest olmadi.

  191. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    ayrıca yılın en iyi atagını kimi schumiye attı 2006 senesinde de aynısını schumi kimiye atmıstı süper geçişti bence raikkonen yıl boyu gecsede gecilsede bir kez bile carpmadı f1 in en kaliteli pilotu bence bunu yaptıgı olaganüstü sürüsleriyle gösteriyor.

  192. burak evmez avatarı

    keşke yazmasaydın şimdi objektif olduğun için fanatiklerin saldırısına uğrayacaksın

  193. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Sen kendini niye ayrı görüyorsun kardeşim rambogil ne demek hakaret yok, kötü söz yok diyorsunda ne hakla insanları küçümsüyorsun bu sitede zaten iki üç kişi var kendilerini zor tutuyorlar arkadaşım tamam patladınız çatladınız ama saygı gösterin bukadarda ezilmeyin tebrik edip geçin.

  194. vedat özkan avatarı

    schumacher in lastikleri bitikdi vettel den de kobayashi den de çok önce pite girmişti orada zorlamasının hiç bir anlamı yoktu zorlasa dahi gene geçilecekti diğer taraftan zorlasa bu seferde vettel tarafı zorun ne zaten lastiklerin bitmiş kullandığın araç da mgp alonso yamı çalışıyorsun diye serzenişte bulunacaktı yani her açıdan bakabilirsin zaten son yarışına çıkmış şampiyona yı bu sekilde etkilemek istememesi gayet doğal vettel de daha iyi bir araç ve lastikle arkasında olduğuna göre yapılmasını gerekeni yaptı bence kobayashi ise normalde değil ama yağmur şartlarında lastikleri bitikde olsa schumi için rekabet edebileceği bir pilot du ki temas olmasa kobayashi gececekti yeni lastikleriyle sadece savaşmak istedi iki iddiasız pilot olarak.

  195. sözde 3. en hızlı araç şimdi 4. en hızlı araçmı oldu 😀

  196. Ne zaman bir yarışta pistin dışına bir damla yağmur yağsa Grosjean derhal pist dışında. Böyle adamlara Formula 1'de koltuk vermeyeceksin. Çok daha fazla hak edenler var.

  197. 3.şampiyonlugunu kazanan Vettele kocaman tebrikler.ah be Nicom azıcık sabretsen ne olurdu Lewisi galibiyetten ettin takımlarda geçildik.2 sevdigim adam birbirine girdi lanet olsun 🙁

  198. 4. hızlı araçla şampiyonluk mücadelesini son viraja kadar taşıyan Alonsoya tebrikler.Helal olsun sana.
    En büyük tebriği ise vettelin şampiyonluğunda büyük katkısı olan schumacher, raikkonen, grosjean, webber, vergne, riccardo ve newey ' e gönderiyorum. good job

  199. Kemal  Şengül  avatarı
    Kemal Şengül

    Efsaneden son yarışında harika bir performans geldi. Gerçekten bu kadar hızlıyken bırakması çok üzüyor beni. Bu araçla böyle bitiriyorsa altında Redbull olsa neler yapardı tahmin edebiliyorum.

  200. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Muhtemelen oyle birsey oldu . Barcelonada arac 1 sn-e yakin hizlanacak dediler hizlandi. Macaristana kadar iyi gidiyordu. Ne olduysa ondan sonra oldu arac Macaristanda yarim saniye geri kalmaya basladi. Her defasinda guncelleme haberleri ciksa da buyuk hiz kazanamadilar. Ben de bir donem onu dusundum. Nasil olur da Ispanyada o kadar hizlandiktan sonra getirilen guncellemeler ise yaramadi? Senin soylediklerin mantikli seyler acikcasi.

  201. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Yasaklanmadı mı Mc seneye olmayacak zaten ?

  202. Sebastianvettel  avatarı
    Sebastianvettel

    Kötü şans hep yakansındaydı, her şey Alonsonun şampiyon olmasını istiyordu adeta. Her şeye rağmen sonuna kadar şampiyonluğu hakeden 24 yaşında 3 kez dünya şampiyonu var karşımızda.Tebrikler şampiyon tebrikler 1. numara.
    Alonsonun arabasına rağmen yaptıklarına şapka çıkarıyorum. Ama şampiyonluk için her şeyin bir araya toplanması gerek. Her zaman bir şeyler eksikti.
    Michael teşekkürler EFSANE Herzaman F1 in bir yerlerinde kal.Kalmasan da asla Unutulmıyacaksın..

  203. Benim yorumlarımı silip durmayın TRF1.Net Yönetimi.

    Ben bir siteyi takip ediyor velev ki yorum yazıyorsam bu, o sitenin kalitesinden ve o siteyi beğenmemdendir; bir yazı göndermeden önce yazdıklarımı 2 kere okur, düşünür öyle gönderirim. Ol sebepten zırt pırt yorumlarımı silip durmayın. Yazdıklarımda hakaret yok, kötü söz yok, polemik sebebi olacak bir şey yok, sataşma yok, anaokulu terk yorum yok.

    Eğer sizin sabrınız sadece rambovari üyelere ve onların yorumlarınaysa açık açık söyleyin buraları bırakalım hem size hem de rambogillerinize…

  204. Ferrari%100 avatarı

    Ferrari ve Alonso yine başaramadı bence seneye iki pilotlan denemesi lazım yani sadece Alonsoya değil Massayada odaklansın şans versin

  205. Hamilton'un McLaren'deki son yarışı hiç de istediği gibi gitmedi. Bir bakalım durum Mercedes'te ne kadar farklı olacak.

  206. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Kim şampiyon oldu,kim olamadı,kim yanlış yola saptı,kim kaza yaptı bunlar hiç ama hiç umrumda değil.F1 in gelmiş geçmiş en iyi pilotunu bir daha göremeyeceğiz..Düşündükçe üzüntüm artıyor..

    Güle Güle Michael SCHUMACHER!!,

    Her zaman en iyi olarak kalacaksın

  207. Hamilton'ın Maldonado'dan pek de farkı yokmuş bunu gördük. Hulkenberg'e verilen ceza ise hem politik hem de şampiyonayı heyecanlandırmaya yönelikti.

    Hamilton'ın hatasını söylermisin bana?. Hulkenberg kaydı dışarı taraftaki Hamilton'ı biçti. Şu yarışı gözlerinizle izlemeye başlasanız iyi olacak.

  208. Önündeki piloatların kazaları ve Massa'dan aldığı yardım Alonso'ya yetmedi. Çünkü Vettel üzerine düşen görevi layığıyla yerine getirdi.

  209. Vettelin şampiyonluk kupası grosjean ve raikkonene verilmeli…

  210. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    aynen sezona damga vurdu diyebiliriz hem 3. olup hem bütün yarıslarda finiş gördü ayrıca çin harıc hepsinden puan aldı

  211. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Tebrikler Vettel şampiyon olduğun için,tebrikler Alonso 2.çizgiye çıkamayan araçla son yarışa kadar şampiyonluğu getirdiğin için,tebrikler Hulkenberg altındaki araçla büyüklerle yarıştığın,tebrikler Button kazandığın için.

    5 aylık araya yakışacak bir yarış oldu.Senna'nın hem spin attırırken hemde Vettel'in aracının arkasından geçerken çarpmasına rağmen aracının minimum hasar almaması büyük bir şanstı.Hamilton-Hulkenberg teması Hulkenberg'in belki de kariyerindeki görüp görebileceği en büyük şansı kaybetmesine neden oldu.Pitten geçme cezasına ve 2 spine rağmen yinede 5.olması Force India ile çok iyi.

    Raikkonen çok dağınık sürdü,tatil moduna önceden girmiş gibiydi hele o yanlış yol olayı…

    Kobayashi kariyeri için baya zorladı ama olmadı.Son attığı spinden sonrada ancak 9.olabilidi.

    Bir tebrikte Massa'ya.Sezonun 2.yarısındaki güzel sürüşü için…

    11. olan Vitaly Petrov,Charles Pic'i geçerken DRS'si açıktı.Yağmurda DRS açıldığını ilk defa gördüm acaba bir arıza mı vardı araçta ? Muhtemelen Marussia çoktan şikayet etmiştir,10 milyon dolar var işin ucunda 🙂

    Sezonun en çok kazaya karışan 4'lüsü Senna,Grosjean,Maldonado ve Perez yolda kalmış oldular,ilginç oldu.

  212. Merak etme, Vettel'in o noktada attığı tur zamanlarının ne kadar hızlı olduğunu bilen biliyor. Orada Vettel'in Schumi'yi geçmeye ihtiyacı olmadığını da bilen biliyor.

  213. takım arkadasını defalarca takım emrıyle gecen alonsoyla avunmaktan ıyıdır.

  214. seneye hulkenberg,i bir büyük takımda görmek isterdim . bu adam büyük yetenek tam şampiyon olacak pilot

  215. Öncelikle 4. hızlı araçla şampiyonluk mücadelesini son viraja kadar taşıyan Alonsoya tebrikler. Helal olsun sana.

    Bir tebrik de vettelin şampiyonluğunda büyük emeği geçen Schumacher, raikkonen, grosjean, webber, vergne, riccardo ve newey e …..

  216. vettelin sorunlu pit stopunda gülme krizine girdim.arka sağı takıcak adam çok uzaklardan geliyo gibiydi :))

  217. Ne yarıştı ama. hop oturup hop kalktım. İlk turda Alonso'cular çıldırmıştır galiba. 🙂 Ama Vettel yine yükselmesini bildi. Buna da şans diyenler olacaktır. ''Hamilton- Liderlik-Kaza-Sorun-Yarış dışı'' paradoksu tekrar devreye girdi. Adamda nasıl bir şans varsa bu sezon 4.kez liderken yarış dışı kaldı. Button'da değişken havalarda gerçekten çok iyi. Yine kuru-ıslak-kuru-ıslak şeklinde devam eden yarışta sadece 2 pitle yarışı kazandı.

    Ferrari için tek şans yağmurdu. O da geldi ama yine olmadı. Lauda kehaneti devam ediyor. Kim şampiyon olacak derse o pilot şampiyonluğu kaybediyor. Raikkonen gerçekten kopardı beni. Adam bari şuradan gideyim dedi ama bir baktı yol yok. 🙂 İçinden WTF demiştir kesin. 🙂 Vettel'i tebrik ediyorum şampiyonluğu için. Bu arada Massa niye ağladı. Alonso şampiyon olamadı diye mi? 🙂

  218. onların huyu o kardeş icraat yapmaz lar boş boş açıklama yapar adamın teki vov der ismini vermeyim burada rencide olmasın 🙂 Tarihleriyle övünürler Rory Bryne ı geri getirirler adam 1.5 saniye gerideki aracı sezon ortalarında liderliğe kadar çıkartır sonada hadi kalanı biz hallederiz sen geldiğin yere git derler bakmışsınki Ferraride aero yok olmuş sebeb rüzgar tüneli hay sizin RT nize diyrecemde olmayacak arkadaş 2 tane tünelleri var iikisidemi arızalı acaba voov dedikleri araçta olmasın arıza Alonso iyi dayanıyo bu takıma

  219. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    Tek kelimeyle sökerek şampiyonluk aldık gerilerden gelipte neler yapıyormuş şampiyon herkes gördü.Takımı ve Vetteli tebrik ediyorum kelimelerimi düzgün seçiyorum sezon içinde okadar çok kelimeler kullanıldı ama onlara onlar gibi karşılık vermeyeceğiz gerekli cevabı üçüncü şampiyonlukla veriyoruz.

  220. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    ah be kimi kendine yakısan bir araçta olacaktinki senide en önde sürekli atak halde izleyecektik hızı ortada olan lotusla sezonu 3. bitirmek en güzel haber oldu

  221. acısıyla tatlısıyla bir sezon geçirdik. hakeden şudur budur ne desek boş…Allahın takdiri neyse o olur…
    ben sevdiğim pilot 3. olduğu için son derece mutluyum. beklentimizin üzerinde bir başarı ile bizi ziyadesiyle sevindirdi. tüm turları tamamladı. şövalye ruhlu adamım…

  222. Hay ağzına sağlık.

  223. burak evmez avatarı

    problem schumacher ile vettel aynı takımda değil anlatabildim mi? ona kalırsa webberde yol verdi

  224. onur çakır avatarı

    redbull a vettele adrian neweye tebrikler alonso son yarışa kadar getirdi ama olmadı araç konusuna değinirsek son yarışlarda mclaren redbull ayrı bir dünyadaydı lotus ferrari yakın seviyedeydi yani ferrari 3. araç tı ferrarinin mclarenlerin sorunları olmasa buraya getirmesi imkansızdı alonsoyada büyük tebrikler

    BOMBA RAİKKONENE

    MÜHENDİS:KİMİ YOLUNU KAYBETTİN…
    KİMİ:BENİ RAHAT BIRAKIN BEN NE YAPTIĞIMI BİLİYORUM… :D:D

  225. Biliyorum, biliyorum.

  226. burak evmez avatarı

    yol vermemiş olabilir ama neden kobayashiye yaptığı savunmayı vettele karşı yapmadı zaten vettel geçmese de şampiyon olacaktı ama bu kadar samimi görünmeleri pekte iyi niyetli değil

  227. f1 2002 oyununda çok yapardım öyle şeyler :))

  228. Vettel hasarlı aracıyla bile herkesten en az 1 saniye hızlı tur atıyordu yarışın sonlarında. Belli ki ciddi bir yağmur ayarı yapmışlar.

  229. F.AlonsoDiaz  avatarı

    Minardi Gibi Arac Verirlerse Olmaz Tabi…

  230. Buda haketmiş haliyse.Bugün ferrari ve massa nın tek hakettiği şey en rezil olmak!!!

  231. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    hem massa'nın verdiği yol da var. problem?

  232. Vettel hasarlı aracıyla bile herkesten en az 1 saniye hızlı tur atıyordu yarışın sonlarında. Belli ki ciddi bir yağmur ayarı yapmışlar.

  233. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    cıkmaz yola girdi ondan cok süre kaybetti o turda pite girmeyip bir sonraki turda girdi

  234. burak evmez avatarı

    sen bence kendini köprüden aşağı at biz de senden kurtulalım

  235. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    bakın şimdiden yazıyorum. schumacher yol verdi diyen ağzımı açtırmasın. yol vermese ki zaten vermedi kobayashiye de geçiliyordu araç yavaş, kobayashi temas etti geçecekken geriye düştü. vettel 281 yerine 280 puanla yine şampiyon olacaktı.

  236. Ferrari%100 avatarı

    Komik bi durum raikonen spin attı ve yanlış yola girdi herhalde oradan yol çıkıyor zannetti piste

  237. burak evmez avatarı

    ferrariye bak sen hani amerikadan itibaren her yarış liderliğe oynayan araç yapacaktınız? nerde diye sormak istiyorum ve montenin dominic ve ekibini göndermesini dört gözle bekliyorum

  238. Hey, ben size çifte DRS yasaklancak dememiş miydim? Bakın, dediğim oldu.

  239. F.AlonsoDiaz  avatarı

    Serhan Acar'ında Dediği Gibi Resmen Sırtında Taşıdı Aracı…
    Bu Kaybettiği 3.Şampiyonluk 2'si Ferrari Döneminde…
    Bircoklarına Göre Haketmişti Şampiyonluğu Olmadı…
    Biz Öksürelim Sen Cok Yaşa Matador…

    En Azından Sen Kaybettin Ferrari'de Hasar Yok Gecmişiyle Övünür Durur Ne de Olsa En Başarılı F1 Takımı Bütün Rekorlar Onda…

    Kuracağınız Teknik Ekibe ve Yapacağınız Araca …….

    Kazananı Tebrik Etmek Gerekir Tebrikler Vettel

  240. Yine olmadı yine olmadı. Üstüne yağmur değil, adeta bal yağan pilot yine kazanamadı. Yani şampiyon olabilmesi için daha ne olması lazım bilmiyorum. Rakibini biçtiler, son sıraya düştü, üstüne yanlış pit yaptı. Sonra güvenlik aracı girdi 50 saniyelik fark kapandı. Üstüne 1-2 giden adamlar çarpışıp yolundan çekildiler. Bizimki gene birşey yapamadı. Yani zaten 10 yarıştır kazanamayan pilot şampiyon olmamalıydı. Neticede Tebrikler Vettel Tebrikler RedBull…

  241. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    stella adamı yogun yagmurda kuru hava lastıgıyle dolastırıyosun vettel ust uste 2. pitini yapmasına ragmen. tur bası 20-30 sn kaybettı alonso sayenızde. 1 tur erken alsanız belkı de buttonu gecebılecektı. İnşallah monti hakkınızdan gelir bu sefer

  242. burak evmez avatarı

    doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar bu vettelciler hazımsız her farklı yoruma saldırıyorlar illa onlar gibi düşünmek zorundayız

  243. _startta arkadan çarptılar adama
    _pitte hata yaptılar,bir fazladan lastik değiştirdi
    _yamuk egzozla yarışın sonuna kadar sürdü
    _hulkenberge hemen ceza verdiler alonsoyu öne almak için,hulkenbergin yarışı mahvoldu
    _yagmur alonsoya çalıştı
    _Massa alonso için her şeyi yaptı.
    Sene başından beri alonsoyu öne almak için her şey yapıldı.
    Redbulun nerdeyse bütün tasarımları yasaklandı.Her yarışta Massa tampon gibi kullanıldı,FIA her türlü destekledi ferrariyi,Pirelli lastikleri alonsoya göre seçti,Bütün herkes alonsoya çalıştı ama tüm bunlara rağmen Redbull ve Vettel şampiyon ,sadece şapka çıkartın arkadaş sadece şapka çıkartın.

  244. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Muhteşem muhteşem muhteşem bir final..

    Tebrikler Alonso, tebrikler Vettel..

  245. Harika bir yarış oldu. O kadar keyifliydi ki indirip tekrar tekrar izleyeceğim.

  246. Alonso'nun şanslı olduğu anlar

    1-Yağmur
    2-Vettel'in kazası
    3-Massa nın yardımı
    4-Kaza
    5-Ceza

    Vettel'in şanslı olduğu anlar

    1-Kazadan kurtulması
    2-Doğru lastik stratejisi
    3-Ferrari'nin ilk piti
    4-Webberx2
    5-Str
    5-Schumi.

    Yinede özetle bakarsak,Alonso ilk sc ve kaza/cezadan,Vettel yarışa devam edebilimesi ve doğru stratejiden yararlandı.Gitti-gitti geldi.Her ikisinede tebrikler.Umarım herşey seneye daha iyi olur.

  247. bu yarışın en büyük yıldızı hulkenberg ondan sonra vettel . vettel hem kaza yaptı hem spin attın buna rağmen 6.ncı oldu

  248. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    sezonun en iyisi kimi ydi bütün yarıslarda finish gorerek 3. oldu özellikle cıkmaz yola girip sonradan fark edip ve en sonda puan alması olaganustuydu ferrariden gittikten sonra ferrari sampiyonluk göremedi red bullda olsaydı kimi bu istikrarıyla coktan sampiyondu ama ferrariye seviniyorum tek pilot la sampiyon olmaya calısıyor 3 yıldır ve olamıyor hak etmiyor bence. ayrıca vetteli tebrik etmek lazım sonunculuktan gelip sampiyon olması tartışmalara son verir heralde.

  249. bu arada raikkonen bitsede gitsek havasındaydı.

  250. Ferrari%100 avatarı

    Komik bi durum raikonen spin attı ve yanlış yola girdi herhalde oradan yol çıkıyor zannetti piste

  251. Yarışı İdman'dan izliyordum. Spikerler Raikkonen'in son sektörde 56 saniye kaybettiğini ve sonrasında pite girmediğini söyleyince bayağı şaşırmıştım. 56 saniye kaybettiren ve ardından pite girmeni gerektirmeyen ne gerçekleşmiş olabilir ki?

  252. vedat özkan avatarı

    :))
    Meseleye iki yönlü bakabiliriz schumacher vettelden de kobayashi den de çok çok önce pit stop yaptı lastikleri bitikdi zaten ve vettel e istese de direnemezdi o bitik lastiklerle o zeminde büyük iş yaptı ancak senin meselene gelirsek bir de söyle bak vettel ve fanları da sunu söyleyebilir lastiklerin bitmis be adam pist üzerinde zor gidiyorsun neden engelliyorsun alonso yamı çalısıyorsun gibi bu mevzu fair play hikayeleri uzar gider.

  253. Ferrari%100 avatarı

    Komik bi durum raikonen spin attı ve yanlış yola girdi herhalde oradan yol çıkıyor zannetti piste

  254. Cihan Çelik  avatarı

    Öncelikle 3.kez şampiyon olan Vettel'e tebrikler. Alonso'ya gelecek olursak bireysel olarak bir pilotun yapabileceği herşeyi ama herşeyi yaptın fakat rekabetçi olmayan Ferrari ile bu kadar oluyor dostum. F. Massa'da son zamanlardaki kaliteli sürüşünü ülkesinde de göstererek podyuma çıktı bir tebrikte ona. L. Hamilton gerçekten Mclaren'den ayrılarak hepimizi üzdün. Ben 2008 ocaktan bu yana TRF1.net'i takip ediyorum ve Ferrari destekçisiyim fakat kaliteli yarışlar her zaman Ferrari, Mclaren arasında geçmişti. Her geçen sene araçlar daha fazla yavaşlatılarak küçük takımlara rekabet şansı veriyorlar. Unutmayın ki Formula1 hız demektir. Ne demek istediğimi 2004 yılından 2012'ye doğru araçların pist üstündeki hızlarına bakarsanız anlarsınız. İşte o zaman gerçekten motor gücüne dayalı Formula1 olursa kalite de aynı oranda artar bundan hiç şüpheniz olmasın. Saygılarımla…

  255. hulkenbergi almayan mclaren veya ferrari oturup ağlasınlar en büyük alkış ona

  256. aferin vettel.yarışın başında kaza yaptı ama tırmandı.vettelcilere ve rbr cilre tebrikler.alonso culara geçmiş olsun .kimi adamım orası çıkmaz sokak çıkışı yok dye bağırdım ama beni geç duydun :)) ne meocoroydu (nejat uygur un tabiriyle ;macera ) ama :).hulkenberg hamiltona giydirerek hem kendi 3.lüğünü hemde mc larenin takımlar klasmanındaki 2.liğini bitirdi ama kasti değil tabi kaydı ama olan buydu.

  257. alonsocu ergenlerden biri daha

  258. En çok Hulkenberg'e üzüldüm. Araç tam da arkadan kayma yapacak zamanı buldu.

  259. o kadar da değil

  260. ayrıca suminin yaptığı rezillikse ferranin massaya karşı yaptıkları ve massanın duruma ayak uydurması rezillik tabirini 10 a katlar

  261. artık kimse vettel,e kem küm edemez . artık ferraride yavaş lafını değiştirin arkadaşlar . yavaş araç her yarış ilk 3,de alonsoyada tebrikler ayrıca

  262. F.AlonsoDiaz  avatarı

    Farklı Bir Sezon mu İzledik Naptık Biz?

  263. Bıktım kardeşim bu NFS sürücülerinden harbiden yetti artık.

    Say say birmez adamların yaptıkları. Ulan her defasında mı McLaren a patlar bu herifler. O yetmedi bir tanesinide biz seneye yarışsın diye aldık.

    Bir tarafları parçalayasım var şuan harbiden. Gridde olsam katil olurum heralde.

    Birde buna yarış kazası diyenlerede aracın nerde ve nasıl duracağını bilmediklerini sayıyorum kör değil yani. Yağmur yağıyor ve yarış çizgisi dışında geç fren yapıyorsun. Yani kardeşim ne olucağını düşündün de yaptın. Oyyyyy oyyy!

    Yani adam kısaca bize prestij ve para kaybettirdi borcu büyük…. Kulaklarını iyi çınlattım ama sülalesinin. Ferrari yi 4. defa geçiyorduk markalarda sayesinde yapamadık.

  264. adem insanoğlu avatarı
    adem insanoğlu

    tebrikler önce redbula sonra vettele, aslında ben ta japonya yarışı sonrası, vettel ve redbul artık durdurulamaz diye yazmıştım. tabi bence bir tebrikte massaya, bugün harika sürdü alonso için herşeyi yaptı, ama olmadı, adam startda harika kalkış yaptı, vealonsoya yol verdikten sonra arka gurubu biraz yavaşlattı, sc periyodu sonrası ise mükemmel geçişlerle, alonsoya yine yardım etti ve, onu geçmediği gibi arkasını yine boşalttı, ve podyumda ağlaması bence içinden, bilsem vettel şampiyon olacak, kendi yarışımı çıkartırdım diye ağlamıştır, belki kendi için yarışsa birinci olurdu. yazık oldu, ben bir alonso taraftarı olarak bugün belki üzüldüm, ama bence suç bugün birazda alonsoda, massa gibi sürse idi belki şampiyondu. bu arada ben alonsocuyum dedim ama fanatik değilim.

  265. Schumacher son yarışında süper bir performans çıkardı. Aracı bu kadar yavaş olmasa ne harikalar yaratacaktı kim bilir.

  266. Yusuf  Hitay avatarı

    raikkonen pist dışında sürmenin daha keyifli olduğunu, gelecek sene wrc'ye geçmeyi düşündüğünü açıkladı.

  267. Son zamanlarda Ferrariye yakın medyayı takip ediyorum adamlar şöyle diyolar ferrari aracı geliştirmiyo 2-3 ufak parça getiriyo Dominicte gece gündüz çalışıyoruz diyor şimdi gece gündüz çalışan adam 2-3 ufak parça güncellemmi getirirler ve ide rüzgar tünel meselesi eğer böyleyse seneye geriden başlar sezonun ortalarında lideri yakalar ve son yarışta şampiyonluk uçar gider sorun Alonsoda değil.Sorun kompple dominice de yıkılamaz esas sorun mühendislerde sezon ortasında Ferrari gene aynı hatayı yaptı süper güncellemelerde Rory Bryne öne çıktı kkimse adını duymadı Ferrari az bi öne geçince hadi sen fabrikana git biz hallederiz dedi monti ve mühendisler noldu Ferrari gerilemeye başladı şu kimde şimdi ? Alonsodamı Montidemi Dominictemi yoksa mühendislerdemi hadi yorumlayın

  268. 1-webber kalkışta sadece vettelin üstüne sürdü,
    2-webber vettele çok tehlikeli atak yaptı,
    3-senna arkadan çarptı vettele,
    4-webberede çarptılar,
    5-massa alonsoyla webberi sandviç yaptı defalarca,
    6-2 kerede alonsoya yol verdi,vettele saldırdı-engelledi
    7-öndekiler yine yarış dışı,
    8-gereksiz yere safety car girdi 50 saniyeyi kapattı alonso liderle.
    9-Vettel hatalı pitstop yaptı
    10-yağmur sonuna kadar çalıştı alonsoya
    11-Vettel kırık araçla yarıştı
    SONUÇ-gene olmadı kardeşim.Tebrikler vettel

  269. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    SENİN ANANLA KAPIŞACAM BEN OROSPU COCUGU

  270. adam 300 km hızla giderken 1 puan 3 puan durumunu mu düşünecek? ve bu durumda senin yaptığın yorumu ne kadar mantıkla yorumlamamızı bekliyorsun? Sumi oglu gibi sevdigi vettele yol vermeyecekte kime verecek? sert savunma yapıp kaza mı yaptırsın? massa yol verirken gıkın çıkmıyorda şimdi mi aklın başına geldi?

  271. Button galibiyetle başladığı sezonu galibiyetle kapadı. Önümüzdeki sene aradaki boşlukları da doldurur inşallah.

  272. Tebrikler Vettel… Bugün daha ilk turda şanssızlıklar yaşasan da fazladan pit stop yapsan da aracın hasar alsa da şampiyon olmayı başardın. Tekrar tebrikler seni seviyoruz

  273. Massa yine Brazilya'da muzzam bir performans gösterdi helâl olsun.

  274. Kocaman kocaman tebrikler genç 3 şampiyonluğu elde eden, istatistikleri öteleyen, eskilerin düzenini bozan gence. Michael'ın yolundan giden vatandaşı, onun da emeklilikte bir parça katkısı oldu belki, 0 etki ile kalmadı ilk 10'da dahil olması eh birşey.:)
    Sadece Ferrari'yi değil herkesi tekrar yenmesine Redbull'un tebrikler. Bu çocuk daha fazlasını da yapacak arkasında Ferrari ve Mclaren isimleri olmasa bile.
    Sevinin genç Vettelciler gün sizindir.

  275. vettel kaza yaptı spin attı yinede şampiyon oldu bravo bu genç adama

  276. – Kimi, yanlış yola girdin.
    – Beni rahat bırakın, ben ne yaptığımı biliyorum.

  277. senin saygını kazanmak çok önemli sanki pehh

  278. burak evmez avatarı

    bazı saçmalayanlara bakmayın ferrari her zaman en hızlı 3. araçtı bunlar kafasına göre yorum yapsın çünkü 2-3 yıllık izleyiciler

  279. Vettel'i tebrik ediyorum. Başına gelen bütün talihsizliklere rağmen harika bir yarış çıkardı, ihtiyacı olan puanları toplamayı başardı.

  280. deneme 1 2 3 4

  281. burak evmez avatarı

    anlamadığın şey şu massa-alonso takım arkadaşı peki schumacher vettel ne?

  282. Kimi Raikkonen'in aracına seneye entegre bir navigasyon koysalar iyi olur.

    Sebastian Vettel'i kutluyorum. Lakin tebrkler Adrian Newey'e. Vettelciler alınmasın ama adam üst üste 3üncü kez şampiyon olmasına rağmen halen gerçek bir şampiyon olabilmiş değil benim gözümde. İnşallah seneye daha ortalama bir araçta kendini bu seneki gibi geliştirir ve saygımı kazanmaya başlar.

    Lewis Hamilton bir kez daha nasıl sürülürmüş gösterdi. Gerçi ilk pitstoplardaki kumar tutmayıp da aradaki 40 saniye fark güvenlik aracı ile eridi ama olsun. Hulkenberg günün adamı olabilecekken bir anda hem günün kazması oldu hem de Hamilton'un 2014 öncesi son 1 McLaren galibiyetine engel oldu.

    Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derlermiş. Bu yarışta olduğu gibi seneye bakalım Button'a Abdurrahman Çelebi diyecek miyiz?

    Felipe Massa oldum olası evinde iyi sürmüştür. Onu da tebrik edip Fernando Alonso'ya ve fanlarına geçmiş olsun diyorum. Seneye adam gibi bir araç yapmaları için bu ekipten kovulması gereken 3-5 kişi vardır illa ki. İyi bir tırpan şart olmuş Ferrari'ye.

  283. Helal Red Bull'a ve Vettel'e 3. kere şampiyon oldular bu sefer 3 puan fark ile. Adamların araba alternatör harici yarış dışı kalmıyor zaten, isterlerse ön kanat gitsin isterlerse arkadan vursunlar.

    Napalım seneye de Ferrari ve McLaren ikilisinin kendini çok iyi toparlaması gerek, Red Bull'dan takım olmayı öğrenerek başlayabilirler olaya. Button rahat, rakibi rakip takıma geçiyor ama Alonso'Nun milleti paramparça etmesi de iyi başlangıç olabilir.

  284. adam 300 km hızla giderken 1 puan 3 puan hesabınımı yapsın istiyorsun? ve yaptığın bu yorumu ne kadar mantıklı değerlendirmemizi istiyorsun? massa yol verirken sorun olmuyorda Sumi oglu gibi sevdigi Vettele yol verincemi zoruna gidiyor?

  285. sonuna kadar hak eden vetteldi ve kazandı tebrikler vettel..alonsonunda artık ferrariden gönderilmesi gerek.bu kadar iyi bir araçla şampiyonluğu alamadı.ferrari kontratını fes ederse caerham ya da marusia havada kapar

  286. çok enteresan bir yarış oldu hop oturup hop kalktım. müthişti gerçekten. sezon başından bu yana alonsonun hakettiğini düşündüm alonsonun almasını isterdim şahsen tebrik etmek lazım istikrarı için harika iş çıkardı bence bu sene. ve tabiki en büyük tebrik vettele gidiyor kim ne derse desin bu adam aracın hakkını veriyor. kendini git gide geliştiriyor ve henüz 25 yaşında. son olarak güle güle MSC bugün iyi iş çıkardı gerçekten. seni özleyeceğiz.

  287. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    alo0nsoyu 1 tur onceden pite alsalar sampıyondu. yıne bızım teknık ekıp yaptı yapacagını

  288. Ferrrari hiçte yavaş diildi bu snee herzaman yeteri kadar hızlı oldu Ferrari hepsi yalan dolan bunlar ağlak bebek olma durumu gerçek tek şey var kral VETTEL

  289. Hulki virajda arkasını kaybedip Hamilton'a vurdu..

  290. Live timing denen bişey var.Aç bak kullanmayı öğren tur zamanlarına bak.Vettel Schumiyi feçtikten sonra 10 sn fark attı.

  291. FIA Retwork avatarı

    Tebrikler Button sezonu güzel bir liderlikle bitirdin.Schumi sana bir destan yazardım ama neye yarar gittikten sonra 🙁

    F1 sendin bu kadar F1 ile bütünleşen bir pilot yok pistlerde ve biz çok şanslıyız senin gibi bir pilotu başından sonuna kadar izlediğimiz için.

    Gelelim Vettele 🙂

    Bileğinin hakkı ile ağlamayarak takım arkadaşını harcamayarak söke söke aldı Vettel 🙂

    Vettel gerçekten yaşından büyük ağırlık aldı hem pist içinde hem pist dışında savaştı ama olgunluğu ile kendi işine bakması rakip takımlar hakkında konuşmaması pskolog mesleğine girmemesi sayesinden şu an inanılmazı başarmış durumda.

    Bu çocuk Schuminin rekorlarını kırıcak Redbull da veya Ferraride yada başka takımda her geçen sene üzerine koya koya gidiyor.İlk şampiyonluktaki deneyimsizliğinden eser yok sıfır hata müthiş refleksler ve soğukkanlılık bunlar aynı Schumideki özelliklerle benzeşen türden.

    Seneye Redbull şampiyon olmasada çok büyük işler başardılar her girdikleri spor alanında muazzam kaynak ve başarılar ekliyorlar.Artık redbull küresel bir spor markası içicek markası değil bugün avrupada amerikada kayaktan,dağcılığa,paraşütten,hava oyunlarına F1 den Wrc ye bir çok alanda yatırımlar yapan ve meyvesini alan bir kurum.

  292. öncelikle tebrikler button, vettelede tebikler , alonsoyada ayrıca tebrikler sene başından beri aracının suyunu çıkarttı. lewise yazık oldu bu seferde hulkenberg kamikaze düzenledi.sonuç olarak hakeden iki isimden biri kazandı diğeri kaybetti.

  293. Yusuf  Hitay avatarı

    hamilton yine en cenabet adamdı, galibiyet ile veda edebilirdi. şanssızlık ile hem markalar ikinciliği hem pilotlar üçüncülüğü kayboldu. ama hulkenberg'e hak etmediği bir ceza verildi esasen.

    button kazanacak hızı olmamasına rağmen yine dört ayak üstüne düştü.

    vettel şampiyon gibi sürdü, kırık tabanı, kırık egzozu ve defalarca gerilere düşmesine rağmen yarışın adamıydı kesinlikle.

    o kadar yardım ettim ama şampiyon olamadı diye mi ağlıyor massa? 🙂

  294. Ferrari%100 avatarı

    Komik bi durum raikonen spin attı ve yanlış yola girdi herhalde oradan yol çıkıyor zannetti piste

  295. GORMEDIN HERHALDE AYNI SEKILDE ALONSO YADA YOL VERDI !!!!!

  296. vedat özkan avatarı

    Tebrikler vettel tebrikler alonso ikiside haketti vettel yarış içerisinde bazı hatalar yaptı kolay değil üzerindeki baskıyı da düsünürsek 25 yaşındaki bir pilot için ancak vettel kazanırken büyük tecrübeler kazanan bir pilot bu yöndende şanslı bence bu sezon ki şampiyonluğu vettel i daha olgunlaştıracaktır her anlamda ciddi kazanımları olacaktır.Halen bir alonso olmadığını düşünüyorum ancak yaşınıda göz önüne alırsak ondan daha iyi olabilme ihtimali çok yüksek tebrikler önü açık genç şampiyon.
    Yağmur altında ünvan sahibi iki pilot var biri senna biri schumacher schumacher e boşuna rainman demediklerini schumacher pilotajını her yağmurlu yarışta gösteriyor o berbat araca rağmen güle güle büyük efsane senin yerin apayrı.
    Hamilton a şans güldü gülmesine rağmen ama şans melekleri yanında çok kısa durdu ve haketmediği şekilde yarış dışı kaldı yazık oldu.
    Yalnız kafama takılan birşey var raikkonen acaba alkol mü aldı 😀 latife bir yana gerçekten o pis dışı ziyaretinde resmen kafası durdu bir an her yönüyle ilginç bir yarışdı.

  297. SİTE YÖNETİMİ YARUMLARIMI GÖRMEK İSTİYOM LÜTFEN AMA LÜTFEN

  298. hadi ordan hadi ordan

  299. Sağol usta daha aktif ol burada.

  300. Vettel ve RB'yi tekbrik ediyorum..

    Ferrarinin bu rezil aracı zerre haketmiyordu şampiyonluğu iyi oldu çokda güzel oldu

  301. Alonsocu arkadaşlarada sevgiler saygılar.Seneye de kapışmak üzere.

  302. ismail uçar avatarı

    bu araada herks ferrari yavaş aracı vs diyor. bence yarışlarda en istikrarlı araçtı,sıralama kötüydü sadece..Alonso griddeki en iyi 3 pilottan biri(en iyiyi ölçmek mümkün değil) .Ancak Ferrari kötüydü hep alonso süper demek abesle iştigal

  303. Uzun ve yorucu bir sezonun ardından böyle bir şampiyonluk mücadelesi yaşattığı için her iki pilota ve takımada teşekkürler.

    3 puan farkla şampiyon oldu en hızlı 3. araçla ancak bu kadar yapılabilirdi daha ötesi zaten çok çok zordu. Yinede elinden geleni yaptığı için iki pilota ve ferrari takımına teşekkür ediyorum.

    Vettel'i ise ayrıca tebrik ediyorum bu başarısı için. Hakeden olayına girmek istemiyorum sonuçlar zaten ortada, hak olayına girersek içinden çıkamayız.

    Takımımız üstüne düşeni yaptı, belki daha fazlasını yapmak gerekiyor ama olmadı kafaları bu kadar basıyormuş Redbull mühendisleri daha istekli ve daha akıllılar, sağlık olsun umarım seneye tekrar böyle zorlu bir mücadele yaşanır ve umarım ferrari şampiyonluk hasretini giderir.

  304. burak evmez avatarı

    tartışma yaratmak istemem ama her ne kadar aracı yavaş olsa da schumacher vettele resmen yol vererek büyük rezilliğe imza atmıştır aynı takımda olsalar anlarım bırak 3 puan yerine 1 puanla şampiyon olsun

  305. kimse boşuna atıp tutmasın yok Ferrari yavaş Ferrrari gerektiği kadar gayette hızlı ve ama kral VETTEL herkes bunu böle bilsin özellikle ******* fanları hellal VET HELLLAL KRAL VET.

  306. DreamOfWinD  avatarı

    Rb hızlıydı falan tamam ama haketti şampiyonluğu. Tebrik ederim Vetteli.

  307. Yarış güzeldi, Vettele ve Şampiyonluğu son yarışa kadar getiren Alonsoya tebrikler.

  308. Ferrari%100 avatarı

    Çok değişik acayip yarış oldu

  309. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Gerçekten tebrikler Vettel'e son sıraya düşüp yine tırmanması son yarışlarda VETTEL olgunlaştığını gösterdi . Ben tamam bitti derken Vettel göz açıp kapatıncaya kadar 10.oldu .

    Alonso'ya da büyük helal olsun ..

    Hulkenberg'e çok üzüldüm .

    Taraftarı olduğum Raikkonen tarafından bakarsak ilk virajda Vettel'e çarpmamak için Lastik bariyerlere giricekti.. Hamilton'un yarış dışı kalması da Raikkonen'i Istanbul'a getirecek . Ama Serhan Acar acı haberi verdi .Seyirci alınmayacakmış törene ..

    Yarışın en bomba anı da Raikkonen'in yolunu kaybetmesiydi 😀
    "Raikkonen çıkmaz sokakta" – Serhan Acar ..

    Tebrikler tekrar Bi ricam olucak , Alonso taraftarları lütfen yorumlarınızda saygılı olmaya dikkat edin .

    Alonso' ya da helal olsun . Günahım kadar sevmezdim bu sene bende hayranlık yarattı ..Elinden geleni yaptı . Yine fikrim şu Ferrari "ABARTILDIĞI KADAR"Kötü değildi . Ama RedBull'a kafa kafaya gelecek bir araba da değildi . her yarış maximumu verdi..

    Ama Raikkonen'in yolunu şaşırması Efsane olur efsane

  310. burak evmez avatarı

    kusura bakmayın bu rezillik ferrarinin aracın berbatlığı şimdi belli oldu artık bir kaç kellenin gitmesi gerekiyor

  311. ismail uçar avatarı

    tebrikler vettel haketti kazandı, kim kazanırsa hakederdi aslında.

  312. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    İlk Turda Yaşadığı temasta hasar almaması çok ilginçti vettel ilginçti tebrikler.

    Caterham 11 Oldu galiba

    Kovalainen herşey için teşşekürler. belkide son kez izledik seni

    Ve Efsane Güle Güle Seni Özlücez Emin Ol.

  313. tebrikler VETTEL en çokta raikkonenin pist dışından of road aracı gibi tarla tapan gezisi hoşuma gitti 🙂 güzel yarıştı bi aloya bi vete le gitti geldi

  314. inanılmaz bi yarıştı.vettelin aracının o kazaya dayanması şanstı.bu arada kimi tam bi denyosun olum 🙂 dağa taşa çıktı rahatsız herif :DD

  315. Demiştik ve oldu… Ferrari bu yavaş aracıyla gurur duymalı.

  316. hahahaha bu sitede gordugum en saçma kişisin bir rekor senin elinde ahahaha 😀 😀

  317. Allah ım sana şükürler olsun be.Senin sayende teşekkürler ya kalbim duracaktı hak eden şampiyon
    SEBASTİAN VETTEL

  318. Tam bir yıldır yazmıyorum bugunu bekledim efsane geri döndü 🙂 Redbull taraftarlarına saygılar sevgiler özellikle Rambo,Keko,redbull01,Vettel1 sizden başka savunan yoktu bizi.Alternatör yağmur çamur şans bal hiçbirşey bize karşı koyamaz.Tebrikler Vettel üç kez şampiyon inanılmaz.Alonso taraftarlarınada geçmiş olsun üzülmeyin seneye tekrar güzel bir şampiyona olur inşallah.

  319. atın şu at gözlüklerinizi artıkö tamam hulk iyi sürüyordu ama hamiltonun yarışını mahvetti az kalsın avantadan b.alonso şampiyon olacaktı.
    Ama bugün Vettel gerçekten çok güzel sürdü.
    Ancak bu kadar olumsuzluktan bu kadar iyi bir sonuçla çıkılırdı.
    bu arada bir tebrik de Massa'ya yarış içinde kaç defa b.Alonso ya yol verdi ben sayamadım

  320. burak evmez avatarı

    senin gibi reziller bu siteye girmese olmaz

  321. Ferrari%100 avatarı

    Çok değişik acayip yarış oldu

  322. Bu arada Raikkönen beni bile utandıracak şekilde sürdü.

  323. Ferrari%100 avatarı

    Aman yine Vettel

  324. Bu şampiyonluğu Vettel hak etti ve Vettel şampiyon oldu. Olması gereken de buydu zaten.

  325. Tebrikler Vettel her türlü Ferrari numarasına rağmen şampiyon oldu..

  326. Yarışın başlangıcını kaçırdım. Replay'e yetişemedim. Ancak… Bugün, Vettel'in kendisi dahil tüm etkenler onun aleyhineydi. Ama kaderinde varmış demek ki şampiyon oldu. Tebrikler.

    Hamilton'ın Maldonado'dan pek de farkı yokmuş bunu gördük. Hulkenberg'e verilen ceza ise hem politik hem de şampiyonayı heyecanlandırmaya yönelikti.

    Safety car altında bitmeseydi iyiydi.

    Interlagos'u seviyorum 🙂 Ama kalbe pek iyi değil.

  327. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Tebrikler gen şampiyon…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir