Alonso: "Brezilya'dan Önce Şampiyonluğu Kaybetmiştik"

yazar:

kategori:

İspanyol sürücü Brezilya’da 2. olmayı başardı ancak Vettel 6. olunca 3 puan farkla şampiyonluğu kaçırdı.

Alonso “Öncelikle takımım için çok gururluyum. Şampiyonluğu bugünden önce kaybettik. Onu Spa’da Grosjean üzerimden uçtuğunda ya da Vettel Japonya’da sıralamaların ardından şaşırtıcı bir şekilde sadece kınama aldığı zaman kaybettik. Brezilya’da kaybetmedik ancak bu bir spor.”

“Kalbinizle bir şey yaptığınızda % 100 kalbinizle yapıyorsanız kendinizle ve takımınızla gurur duymak zorundasınız ve gelecek sene tekrar deneyeceğiz.” 

“Sezon içerisinde o 3 puanı alabileceğimiz durumlar olmuştu ancak bu bir spor. Şampiyonada 2. olmama rağmen padokta asla bu kadar saygı görmemiştim.”

“İlk defa sürücüler, eski sürücüler, takımlar ve taraftarlar en iyi şampiyonamızı geçirdiğimizi söylediler. 2013’te güçlü bir şekilde döneceğiz çünkü daha güçlü olmak zor olur. 2012’nin ardından harika hislere sahibim ve şu ana kadarki en iyi senem oldu.” dedi.

Alonso, en hızlı araca sahip olmamalarına rağmen gerilerden yükselip podyumda tamamlamalarının bu senenin bir özeti olduğunu söyledi.

Alonso “Her zamanki gibi elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. 7. sıradan başladık ve yine podyumda tamamladık. Tüm sezon hep böyle oldu. En hızlı araca sahip değildik, bu tüm yarışlarda açıktı ve burada şampiyonluk mücadelesi veriyor olmamız mucizeydi.”

“Ve son tura kadar mucize oldu çünkü takımın harika çalışması sayesinde kendimizi bu durumda bulduk. Bugün şampiyonayı kaybetsek de ikincilikten gurur duymamız lazım.”

“Formula 1 şampiyonasında ikinci olduk ve herkes bunu söyleyemez. Ve kalbinizle aylardır takım olarak tek bir hata yapmadan yarışıyorsak kendimizle gurur duymamız lazım.” dedi.

 


Yorumlar

“Alonso: "Brezilya'dan Önce Şampiyonluğu Kaybetmiştik"” için 55 yanıt

  1. Kesinlikle katılırım. Biraz karakter az biraz kişilik çokça olgunluk geliştirmesi gerekecek Alonso'nun. Verdiği demeçler bunun aksini gösteriyor şimdilik.

  2. bir ferrari taraftarı olarak eskiden-2010 öncesi- sinir olduğum alonso ya sevgim saygım o kadar arttı ki! 3 sezondur üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. hele hiç bir zaman en hızlı araca sahip olmadığı bu sezon.. ki çoğu zaman en hızlı 2. araca da sahip değildi.. inanılmaz bir şampiyonluk mücadelesi verdi . iyi bir aracı ve şampiyonlukları fazlasıyla hakediyor !

  3. SİZ ADAM HARCAMAYA DEVAM EDİN BAKALIM. İNŞALLAH MASSA SENEYE SENDEN DAHA İYİ OLUR DA GÖRELİM BAKALIM SANA YOL VERECEKMİ AÇTIRACAKMI VİTES KUTUSUNU SENİN İÇİN GERİLERE DÜSECEKMİ…EĞER SENEYE MASSANIN BU GRAFİĞİ DEVAM EDERSE İŞLER FERRARİDE KARIŞIR SEZONBAŞI ALONSOYO GEÇMESİNİ UMUYORUM OZAMAN GÖRMEK İSTERİM ALONSONUN SURATINI. İLAHİ ADALET TECELLİ EDİYOR SANIRIM…MASSA YOL VERMESE SON YARIŞLARDA KESİNLEŞİRDİ KAYBETMENİZ HARCARMISINIZ MASSAYI İYİ OLDU SİZE….

  4. FIA Retwork avatarı

    Biz Shumiden neden heyecanlanırdık önde olsa dahi puan farkı ova-zirve kadar fark yaratsa dahi adam yine rekabetten kaçınmaz üstüne üstüne giderdi.

    Daha ne yapsın değil yanlış anlama buda bir taktik her pilotun bir taktiği vardır bazıları garanti sürer bazıları o yarışa heyecan getirir.Alonso ile Vettelin arasındaki sürüş ve heyecan farkını açıklıyorum.

    Onun dışında bir sorun yok ama garanticilik bazen kaybettiri hayat bile garanti değildir bunu unutmayın 🙂

  5. burak evmez avatarı

    massathebest'i de bırakın saçmalasın arada 20 sn fark var alonsonun nasıl geçmesini bekliyor herhalde her tur 3 sn alacak bir aracı vardı da adamın biz görmedik

  6. burak evmez avatarı

    söylediklerine katılıyorum da bırak şu herkülü o işkembeden sallar alonso 2-3 kere daha şampiyon olur ve son gülen biz oluruz şimdilik onlar eğlensin bakalım 2-3 yıl sonra eğlenebilecekler mi? tabi bu olanlara mutlulukla yaklaşmak iyi değil ve dominik gitmek zorunda

  7. arkadaslar,benim şu yorumumun altına biride ters yorum yazsın sonra beğen tuşundan bana yada ona oy vererek aramızda bir anket yapalım.alonsocu ve ferrarici arkadaşların gerçekten düşüncelerini ve objektifliklerini merak ediyorum,olan oldu vettelede alonsoyada tebrikler..konu;
    bence hamilton bu sene ferraride olsa şampiyondu,ferrari alonsoyla 1 sene daha denemeli,seneye ise hamiltonı almalı

  8. son 4 yarış ilk kez eşit araçlar verildi hep massa geçti,ayrıca bence hamilton veya vettel bu takımda olursa pollerden önde başlar ve yarış hızıda iyi zaten şampiyon olurlardı.ferrari pollerde kaybetti şampiyonluğu.5 yıl f1 de yarışmış ve 2 şampitonluğun varken çaylak hamilton seni hep geçmişti.şimdi yaşlandın hamiltonda üzerine koydu,aranızda minumum 0,5 saniye vardır.böyle dayanıklı araçla ham kesin şampiyondu.ferrari hamiltonı almalı yoksa şampiyon olamaz.

  9. Pat Fry ayrı bir ekip olarak çoktan gelecek sene için çalışmaya başlamıştık biz, hatalarımızı tekrarlamamızı umuyorum diyordu son olarak.

  10. sen daha çok delirirsin : )))

  11. Bak sen bekle gör taktiği yanlış der, örnekler verirsin. Ben bekle gör taktiği başarılıdır ve Alonso her zaman elinden gelenin en iyisini yapar fırsatlara göre der örnek veririm.

    Mesela Alonso'nun 2005 ve 2006 şampiyonlukları, limitleri aşırı zorlayan Kimi Raikkonen'e göre başarıdır. Alonso'nun 2012'de olayı tekrar son yarışa kadar taşıması da bekle, gör ve saldıracak zamanı kolla taktiğinin sonucudur bana göre. Çünkü olabilecek en yüksek puanı getirir. Ha 2007'de kendi hatası ile Japonya'da duvara girmesi ise bekle ve gör'ün dışındaki olayların risk taşıdığını da hatırlatıyor bizlere. 2010'da ise Webber'i büyük aday görüp, onun taktiğini kopyalayan ve trafiğe Alonso'yu daldıran pit duvarı düşünsün; son yarışa kadar elinden geleni yapan Alonso değil.

  12. adı üstünde motor sporları ve eniyi araç redbull eniyi pilotda alonsodur peki 3puan nedemek aynı araca sahip takım arkadaşlarında bile bu yakınlık yok kaldıki ferrari nerede redbull nerede yine eniyi aracın arkasında çok küçük bi farkla ikinci olan alonso yine alonso yine alonso 30 40 puan bile fark olsa ben rahatsız olmazdım bukadarsın vettel bravo alonso tebrikler 2013te görüşmek üzere

  13. mehmet sofuoğlu avatarı
    mehmet sofuoğlu

    ferrarinin aptalca stratejileri sebebi ile kaybetti alonso malesef.
    kanada açık bir örnek, daha önemlisi sezon boyunca ferrarinin aracını geliştirememiş olması.
    2010 yılındada son yarışta takımın yanlış pit strateji ile kaybetmişti

  14. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    +1

  15. evet haklısın ferrari bu sene genel manada 3. en hızlı araçtı ve alonso ona rağmen harikaydı

    yarış dışı kaldığı yarışlarda hatası yoktu orda kaybettiler 2 yarışta sıfır yoksa alonso bırakmazdı

    bu araçta alonso değilde başka biri olsa takımın halini düşünemiyorum

  16. motorsporu bu adı üstünde redbull eniyi araç alonso eniyi pilot araç pilot kombinasyonu ve istikrar yine alonso herzamanki gibi eniyisi alonsoya güvenim sonsuz

  17. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    evet redbull sezonun son çeyreğinde en hızlı takımdı (son yarış hariç). evet mclaren de sezonun belli bölümlerinde en hızlı takımdı. ama ferrari hiçbir zaman onların hükmettiği gibi hükmedemedi bir hafta sonuna bile.

  18. 2010 petrov.
    2012 button.

    ikisi de hüsran.
    bekle&gör taktiğinin olağan sonucudur bu.

  19. Demek ki Button kuru zemin lastikleriyle belli bir tempoyu tutturabiliyormuş, ki bilindik bir şey Button'ın karmaşık havalardaki yeteneği, Alonso da geçemeyeceğini düşündüğü için zorlamamış. Merak etmeyin Alonso son tura kadar şampiyonluk şansını tutmaya çalıştı savaşarak, size kalsa zaten düşük olan ihtimal hiç kalmazdı.

  20. vettelin aracı önden başlayıp devasa fark atabilen bi araç mıydı hayır sezonun genelinde en hızlı araç mc laren di

    mc laren ve red bull 7 şer galibiyet aldılar

  21. Ne var biliyor musun Fer ? Kaybettin şampiyonluğu.3 puan farkla.Ben biliyordum zaten kaybedeceğini.Singapur'da gitti zaten o şampiyonluk.İsteyen açıp bakabilir ben Singapur yarış haberinde ne yazmışım.

    Ama kaybetmek var,kaybetmek var değil mi ? Starttaki olaydan sonra Vettel 5,sen de 4.falan olsan mesela bu kadar hayatta üzülmezdim.Böyle kaybetmek acı veriyor gerçekten.Bunu Schumi'de dahil olmak üzere 4.kez yaşıyorum.

    Ne var biliyor musun ? Sen bu sene sana puan kaybettirecek,tamamen kendi inisiyatifinde olan tek bir hata yaptın.Suzuka startında görerek/görmeyerek Raikkonen'in üzerine sürdün ve olası 18 puanı kaybettin.Bu tek hatan mıydı ? Değildi.Ama büyük olarak nitelendirilecek tek hatan buydu ve bu hata sana son yarışta 10.olarak alabileceğin bir şampiyonluğu kaybettirdi.

    Bu neyi gösterir ? Demek ki senin sezon içerisinde tek bir hata yapma şansın varmış.O hatayı yapmasan,şampiyon olur muydun acaba ? Bence yine olamazdın.Temmuz'dan beri tek bir tur bile lider gidemeyen bir pilot,1 puanla da olsa,3 puanla da olsa,30 puanla da olsa şampiyonluğu kaybeder.Bu kadar basit.Çok karışık hesaplar vardı sözde ama aslında olay bu kadar kolay.

    Sen sezonun 10.yarışında galip geldin.Bugünkü Brezilya yarışı sezonun 20.yarışıydı.10 yarış boyunca tek bir tur bile lider gidemezsen,galip gelemezsen,25 maksimum puanı hep rakiplerine kaptırırsan,ne olur ? Şampiyonluk uçar.Peki sonuna kadar nasıl korursun ? Tamamlayıp kazanamadığın her yarışta podyuma çıkarak.Sen bunu çok büyük bir oranla başardın.O yüzden sonuna kadar getirdin zaten.Neye mi yaradı ? 2007 ve 2010'dan sonra bir kez daha şampiyonluğu son yarışta kaybetmene…

    Efsane çok güzel söylemişti bir kaç ay önce 2.kariyeri hakkında;"Kaybetmeyi öğrendim." Ne kadar doğru değil mi ? Sen de son yarışta kaybetme konusunda Schumacher ile çok yakınsın.Arada ufacık bir fark var ama,senin 2,onun 7 şampiyonluğu var.

    2013 ne olur bilinmez.Kimse de bilemez.Herkül,sanırım Amerika GP sıralamalarından sonra bir laf söylemişti."Anlaşılan Alonso'nun bahtı Ferrari'de kapalı" demişti sanırım.Görünen o ki doğru.Olsun Fernando,insan her tecrübeden bir şeyler kazanıyor.Seni öldürmeyen acı,güçlendirir.Sen de Schumi gibi kaybetmeyi dibine kadar öğrendin,biraz erken olsa da…

  22. Raikkonnen ikinci mi oldu nasıl bir nickin var

  23. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    bu kadar mükemmel bir sezon geçirip şampiyon olamamak çok kötü. en olmaz dediğimiz yarışlarda bile podyum aldın ve takımı son yarışa kadar sırtladın. büyük pilotsun vesselam.
    umarım bizim de önden başlayıp yarışta devasa fark atabilecek bir hızda aracımız olur ne diyelim.

  24. mehmet öner avatarı

    tarih ikincileri deyil birincileri yazar yani ŞAMPİYONLARI .şampiyonda vettel.

  25. alonso bugün şampiyon da olabilirdi olursada mucize olurdu kendi sıfır hata ile yarıştı

    yazık oldu gerçekten 2 defa başkalırı onu yarış dışı etti

  26. evet çok büyük kumardı ve faturası ağır oldu

  27. startlarda kimse bir şey yapamaz şans gülmedi diyelim o lastik patlama yerine Rai nin kanadını kırabilirdi
    Demek istediğim kimse öyle şeyleri hesaplayamaz

  28. Kanadada Vettelle birlikte pite girip lastiklerini değiştirmiş olsalardı en kötü ihtimal son turlarda Vettele geçilmeyecek 2 puan Alonso fazla 2 puan Vettel az alacaktı..

  29. yeni araç bu aracın gelişmiş versiyonu olacak muhtemelen
    kimse eski aracın verilerini tamamen çöpe atmaz

  30. %100 sampiyonum demecinden sonra,seneyede aynı demecleri bekliyorum alonsodan.bu kadar kesin konusmaması lazım yeteneklerıne dıyceğim yok ama karekterini biraz daha duzeltmesi lazım yoksa gercekten iyi pilot,ama tabiki hiç bir zaman senna,schumi olamaz

  31. Hayır. Japonya'da Raikkonen'i sıkıştırması. Serhan Acar bile canlı yayında Alonso'nun hatası olduğunu söyledi. Yani o hata olmasa sıkıştırmasa bugün Alonso 3 dünya şampiyonluğu olan bir pilottu.

  32. Hangi hata?
    Yapmadı demiyorum ama eğer kore deki yalnış ayarlardan bahsediyorsan helal olsun derim.malum o yarışta redbula uyup viraj ayarlarına yüklenmek yerine düz ayarlar yapsaydı şu an durum farklı olabilirdi

  33. Sana tebrikler ALONSO bize ilk 4e giremez denen araç ile şampiyonluk heyecanı yaşattığın için
    Ferrariye tebrikler, hızlı olmasa da elinden geleni yapıp en sağlam aracı verdiği için
    Massaya tebrikler sezon boyunca yapamasa da son yarışta bir kere de olsa Veteli geçtiği için
    Kim ne derse desin bu sezon şampiyona çok heyecanlıydı
    rakipler çok güçlü sağlam ve birbirine saygı duyarak yarıştı,son yarışta neredeyse hulkenberg yarış kazanacaktı,sezon öncesi kim sauber wiliams renault veya force ındıanın podyuma çıkacağını tahmin edebilirdi,

  34. bu sezon yaptıkları elbette büyük başarı. ben bu yarışla ilgili konuşuyorum.

    vettel'in hasarlı arabasının yolda kalacağını hesap etmekle uğraşacağına, SC çıktığında hemen önünde olan ve yarışın başından beri hiç pite girmeyip eski lastiklerle giden button'ın hemen arkasında olup da, yeni lastikleriyle 1 kez olsun atak bile denemedi.

    yap atağını, otur 1.liğe. sonra bekle vettel ne yapacak diye.
    söylemek istediğim bu.

  35. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    Alonso bu takımda yarıştığı sürece kaybetmeye mahkum.Bu dominik geldiğinden beri takım rezil durumda abi belli ki yapamıyosun bu işi kendini daha fazla rezil etmenin anlamı ney güncelleme yaptınız araç daha rezil bi duruma geldi gelecek sezon yine aynı masalları okuyacaklar araç sezona 1 sn yavaş başlıyacak sezon işi gelişimle yarım saniyeye incek bi bakmışsın sezon bitmiş mc laren yada red bull şampiyon benim bu takımdan ne beklentim ne de ümidim var artık

  36. DreamOfWinD  avatarı

    Neyse tahmin ediyorduk havlu attığını da "Better races will come" diyerek taraftarı avutuyordun. Bu sene epey iş düştü sana epey yoruldun iyi bir tatil gerek. Bir dahaki seneye fiziksel ve mental olarak iyi durumda girmen gerek. Hadi aslanım güveniyoruz sana bir dahaki sene inşallah Ferrari rüzgar tünelini çözecek de mutlu sona ulaşacağız.

  37. seninle gurur duyuyorum matador bu araçla maksimumu çıkardığın için..

    üzücü olan ise ferrari takımının diğer takımların başarısızlıklarına bel bağlaması.

    bu bir spor dalı ve kazanan ve kaybedenler olacaktır.

  38. Yarışı RTL'den izledim ve Alman spikerler hop oturup, hop kalkarak Vettel şampiyon, Alonso şampiyon, Vettel şampiyon diye hesaplamalar yaptılar ya… En azından verdiği korku bile yeter. Alonso sonuna kadar mücadele etti ve elinden gelenin en iyisi yaptığına, ondan fanatikçe gıcık kapanlar dışında, herkes hem fikir. James Allen'dan tut, Serhan Acar'a kadar.

  39. DreamOfWinD  avatarı

    10 yarış önceydi ferrarinin yağmur hızı. Bugün öyle bir şey yoktu. Açık ara rb yağmurun en iyisiydi. Daha fazlasını yapamazdı bence

  40. Alonso bu yıl yarışlarda tek hata yaptı. O da şampiyonluğa mal oldu. Kısaca Alonso için tek yanlış tüm doğruları götürür durumu geçerli oldu.

  41. evet aynen öyle. gerekirse spin atacak, gerekirse bariyere vuracak. son şans, son meydan okuma, son fırsat. geride olduğuna göre elbette olağan dışı riskleri alacak, kazanmak için risk almasına değmez miydi?

    şampiyona durumunu bilmeyen birine şu yarışı izletseniz,
    önde olup da puan farkına güvenerek şampiyon olmak isteyenin alonso, aradaki farkı kapatıp şampiyon olmak isteyen pilotun ise vettel olduğunu düşünürdü.

    açıkçası ben son yarışında elinden geleni ardında koymayan, gözü kara şekilde kazanmak için coşmuş bir alonso bekliyordum. hem de sevidiği yağmurlu şartlarda..

  42. yenilmez değil ama bozulmaz bir araç yapmışlar helal olsun…

  43. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    "Ve son tura kadar mucize oldu çünkü takımın harika çalışması sayesinde kendimizi bu durumda bulduk. Bugün şampiyonayı kaybetsek de ikincilikten gurur duymamız lazım."

    Birde Alonso için takımı eleştiriyor deniliyor. Şu anda bile takımı destekler nitelikte açıklama yapıp, üzüntüsünü belli etmiyorsa, bu adam olgunlaşmanın da ötesinde şeyler yapıyor. Helal olsun…

  44. FIA Retwork avatarı
    her zamanki gibi "bekle gör" taktiği, bugün alonso'yu şampiyonluktan etti.
    halbuki ya hep ya hiç diyerek galibiyet için saldırmasıydı olması gereken.

    Alonso öyle bir pilot değilki:)

    Olsa zaten şu an şampiyondu işte onu Hamiltondan,Vettelde, Shumiden ayıran özellik o 🙂

    Bu üç pilot savaşan pilotlardır yok kanadım kırılmasın yok o geçmesin şu olmasın aman rakibim duvara çarpsın hesapları yapmazlar bodoslama giderler mücadele ederler çünkü F1 in ruhu budur mücadele matematik hesapları değil 🙂

    Hamilton kaç defa kazalar yaptı Schumi kaç defa yaptı Vettel kaç defa temaslar kazalar yaşadı ama adamların sitili bu zorlamak.Vettel son turlarda takım kızmasına rağmen en hızlı turları atıyordu ama bu ruhlarında var onlar yarışçı pilotlar şampiyon pilotlar matematik profesörü pilotlar değil 🙂

    Garantici hesapçı öyle efsane yarışları yoktur Alonsonun baktığınızda kariyeri boyunca bir elin parmağını geçmez.

    Hani muhasebeci olsa parayı kırmıştı açık diyorum çok iyi bütçe planı yapar bu adam.

    Onun sitili şu sürekli podyumda olmak 1-2-3 farketmez öndekilerin kaza veya yarışlardaki hatalarını fırsat bilip üst sıralara çıkmak.

  45. Daha ne yapsın adam kayıp kayıp on kere spin mi atsın? 3 puan ile kaybetti, 3. kere son yarışta kaybetti deliriyorum bir taraftar olarak Ama bir şekilde kazandığı puanlarla takımını da ikinci yapmayı becerdi.

  46. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Komple yağmurlu olsaydı dedğin doğru olabilirdi. Dün açıklama geldi Stella dan maximum downforce ile sıralama çıktıklarına dair. Dolayısı ile araçta sürrat yoktu. Ne yapsın adam. Birde üstüne çalışmayan yeni parçaları ekle. Hakkı 3. lüktü, massa yol verdi bir ihtimal 3 puan fazla alsın diye ama oda işe yaramadı.

  47. Çok doğru demiş. Alonso şampiyonluğu Raikkonen'in üzerine sürüp kaza yapınca kaybetti.

  48. Hatırlıyorum senenin başında Ferrari'inin yenilmez araç yapacağı türünden demeçler vardı.Hepsi hikaye çıktı

  49. mücadeleyi son yarışa kadar taşıman takdire şayandı.

    ama ben alonso'nun bu yarışta elinden geleni yaptığına inanmıyorum, ya da yapamadı.
    massa'nın yastık olmasıyla kimseye geçilmedi. kimse onu sıkıştırmadı.
    güvenlik aracı girdiğinde öndekilerle farkı da kapamıştı.
    ama massa'nın yavaşlatıp pistin soluna ittiği webber hariç kimseyi geçmedi.

    her zamanki gibi "bekle gör" taktiği, bugün alonso'yu şampiyonluktan etti.
    halbuki ya hep ya hiç diyerek galibiyet için saldırmasıydı olması gereken.
    massa'nın delirmiş gibi vettel dahil bir çok pilotu geçtiği bir yarışta aynı gözü karalığı yapması gereken alonso idi. çünkü kaybedecek bir şeyi yoktu.
    ferrari'nin yağmurda nasıl hızlı gittiğini biliyoruz, bundan daha müsait nasıl bir şart olabilirdi ki?

  50. yine ağlamış,tebrik et tamam de seneye bak

  51. Yusuf  Hitay avatarı

    2010'da takım son yarışa kadar zorlamıştı. 2011 aracı yalan oldu.

    2012'de takım son yarışa kadar zorladı. 2013 ne olur bilinmez.

    sene içinde şampiyonluğu garantilemek ya da pes edip erkenden yeni araca yönelmek gerçekten önem taşıyor.

  52. F.AlonsoDiaz  avatarı

    2010'da Belcika 2012'de Yine Belcika Şampiyonluğun Gittiği Yer Oldu…
    Mücadelen Yeter Bu Aracla Bu Kadar….
    Montezemolo Nando'ya Hakettiği Aracı Veremedik Demişti…Madem Öyle O Zaman Alonso'ya Hakettiği Aracı Verebilecek Bir Ekip Kurmasını Tavsiye Eder Dominik'in Kellesinin Alınmasını İsteriz…

  53. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Olurmu, bir sürü güncelleme yapıldı ama malesef hiç biri çalışmdı. Daha beter köstek oldu. Seneye inşallah.

  54. zügürt tesellisi

  55. burak evmez avatarı

    bırak alonso ya bu pollyannacılığı bu ferrari hiçbirşeyi haketmiyor ayrıca dominik ve ekibinin acilen gitmesi gerekiyor sen değil miydin araca 1 tane güncelleme yapmayan ferrari diye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir