Vettel: "Hayatımın En Zor Yarışıydı"

yazar:

kategori:

Alman pilot, 4. cepten başladığı yarışta kalkıştan hemen sonra 7. sıraya kadar geriledi ve Bruno Senna ile olan teması sonrasında en geriye kadar düştü. Bu temasla Red Bull aracı, hasar da aldı.

Daha sonra Vettel, temposu ile tekrar yükselerek 7. sıraya çıktı ama şartların değişkenliği ve yaşananlar ile şampiyonluğun elinde gitme olasılığı da vardı.

Vettel: “İnanılmaz bir yarıştı. Bugün işlerin bizim için zorlaşmasını sağlamak için her şeyi yaptılar”

“Hiçbir neden yokken 4. virajda tersine dönüyorsunuz. Hiç de rahat bir duydu değil. O anda kimse bana vurmadığı için çok şanslıyım”

Şampiyon pilot, o kazanın sonrasında hem kendisinin hem de Red Bull’un duruma tahammül edip iyi bir tepki verdiğine inanıyor.

Vettel: “En zor yarıştı. Ama kendimize inanmaya devam ettik. Birçok kişi kirli oyunlar denedi. Bize göre sınırların ötesinde belli şeylerdi. Hiçbir zaman sinirlenmedik veya aklımız karışmadı. Sonuna kadar çok zorladık”

“Bu hafta sonu insanlar, yağmur yağarsa işlerin bizim için zor olacağını söyleyerek belli bir yönde bize baskı kurmaya çalıştılar”

“Kuru zeminler kadar ıslak zeminleri de sevdiğimizi bugün kanıtladık diye düşünüyorum. Hatta bugünkü durum bize yardım da etti. 10-20 turun ardından tekrar 4.-5. sıradaydı; Fernando’nun tam arkasında”

Pist kuruduğunda Vettel, aracındaki hasarın kendisini hissettirmeye başladığını ifade etti.

Vettel: “Şansıma ön kanatta sorun yoktu ama kuru şartlarda tempo yoktu”

“Gerçekten zordu. Nasıl olurda sakin kalabilirsiniz? Geri dönmek için sürekli zorluyorsunuz”


Yorumlar

“Vettel: "Hayatımın En Zor Yarışıydı"” için 30 yanıt

  1. Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar.Hepimizin dilekleri gerçek olsun inşallah. Tabi benim asıl dileğim Shumi'nin yarışmaya devam etmesiydi ama malesef mercedes buna izin vermedi. Siteye tamamen mi veda ettin derseniz gözüm hep Shumi haberlerinde olacak.Arasıra gene döner bakarım.Shumi ile yorum olursa da o zaman büyük bi ihtimalle katılırım. A. Turan arkadaşım da Massa'yı destekle Alonso ve Ferrari ile AKRABALIK BAĞLARINI güçlendirmemi istemiş:)) Bu konuda ki fikrim de Alonso iyi bir pilot ama Massa'dan yol istediğinden beri kanım ısınmadı.O'nun yerine Weberi tercih ederim.Sadece iddası kalmadığı için ilk kez Wettel'e yol verdi. Pit ekibi de Webber'e teşekür etti. Yani ekip önceleri yol istese de Webber'in yol vermeyeceğinin bilincindeymiş ki böyle bir istekte bulunmamışlar.Yani Webber ağırlığını koymuş.Massa ise saf oğlan olduğu için ''vur tokadı al ağzından lokmayı'' durumunda. Massa'nın her yarışta Alonso'yu geçmesi lazım ki destekleyebilecek duruma gelelim. Aksi takdirde Massa Rosi gibi ama Rosiden kaliteli iyİ bir ikinCi pilot. Çok uzun oldu yav.
    Shumi' yi seven birisi olarak site ya da F1 dünyasından kopmamız mümkün değil ama sadece eskisi kadar bakmayabilirim.Hayatımızın bir parçası olan bir şeyden vazgeçmek kolay değil. Nedense manita ayaklırından daha uzun ve daha eğlenceli bir F1 dünyamız var.
    Yorumlarımı beğendiğiniz için bi daha teşekür ediyorum.Kendimi baya bişey zannetim:))) Çok havalanmadan av tüfeği olan vursun beni.

  2. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Dogru diyorsun RBR ozellikle Vettelin araci yagmura ayarlanmisti. Kuru zeminde Kobayashi artik fark atmaya baslamisti. Yagmur yagar yagmaz Vettel ilk denemesinde kolayca gecti. Bir de Sauberler Malezyada da pist islakdan kuruya gecince ne kadar hizli olduguna gosterdiler. Burada da normal karsilanmali bu olay.

  3. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    Bu yarisin ardindan sampiyonlugu hakettin bence de sampiyon. Yarista heyecan istemistim ve bayaa heyecan oldu. Vettel'i desteklememe ragmen ilk turda kaza yapip geriye dusmesine sevindim cunku kendini kanitlayacagini ve ortaligin daha cok karisacagini biliyordum. Tebrikler dunyanin en genc 3 kez ust uste sampiyonu

  4. Vettel ve taraftarlarını tebrik ederim, bir süredir evde olmadığım için yazamıyordum, sevinmek en büyük hakları Vettel şampiyonluğu haketmedi demekte olmaz, iyi bir sezon geçirdi o da.

    Ama hala Alonso'ya laf atanlar Alonso'yu değil F1'i sevmiyor demektir, teşekkürler Alonso sayende muhteşem bir şampiyona izledik, sen böyle bir performans göstermesen bu kadar güzel bir sezon olmazdı… Vettel aracının hakkını vererek kazandı, sen daha fazlasını yaparak son tura kadar şampiyonluk şansını devam ettirdin.

    Şöyle yorumlara azcık göz attım, sadece bu haberdeki, ben bir süre aranızda olmayacağım, Vettel ve taraftarlarını tekrardan tebrik ederim, burada ki yorumlar sadece saygısız değil, ayrıca seviyesizde :O

  5. massanın yalonsoyla beraber webbere defalarca yaptıkları neydi?peki gereksiz güvenlik aracı?peki hatası olmamasına rağmen ,basit bir yarış kazası olarak değerlendirilebilecek hulkenbergin olayı?

  6. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    aracın sol arka nerdeyse parçalanmış,yanlış strateji seçilmiş,yarışın başında en arkalara düşmüş. yinede çok iyi yükselerek şampiyon olmasını bildi. tebrikler Seb. hakederek aldın.

  7. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Şampiyon olamaz dediler..
    **Aldığı şampiyonluk ile herkese tokadı yapıştırdı.
    Alonso'yu bitiremez dediler…
    **Aldığı şampiyonluk ile herkese tokadı yapıstırdi.
    Yağmurda suremez dediler..
    **Aldığı şampiyonluk ile herkese tokadı yapıstırdı.
    Arkadan başladği için şampiyon olamaz arkadan başladiğnda iyi suremiyor dedilet..
    **Aldığı şampiyonluk ile herkese tokadı yapıstırdi.
    Alternatör sorunu yaşar dediler..
    **Aldığı şampiuonluk ile herkese tokadı yapıstirdı.

    Eeeeee Efendiler…
    Vettel size kaç kere daha bu tokadı yapıştıracak.
    Ne zaman Vettel'in en iyi olduğunu anlayacaksiniz..

  8. shumi nuri ben senin yorumları baya beğeniyodum hoşçakal inş hayattaki bütün dileklerin gerçek olur seni çok özleyeceğiz

  9. Allah razı olsun 😀

  10. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    veda mı ediyorsun.?
    Diğerlerininki gibi birkaç hafta sürmez değil mi.

    Hem veda edip de ne yapacan.Sen de diğer bazı şhumiciler gibi massayı destekle ve ferrari alonso ikilisine verip veriştir.

  11. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan
    Birçok kişi kirli oyunlar denedi. Bize göre sınırların ötesinde belli şeylerdi.

    Vettel kaybetseydi kılıfı çoktan hazırlamış bile.Senna bilerek çarptı hamilton bilerek out oldu.Allah bilerek yağmur verdi.Şhumi bilerek yol verdi ………………………..

  12. Afferin BEBETTO iyi yarıştı.SHUMİ sana el verdi ben öyle gördüm. Ben de arkadaşlara el veriyorum ve siteye veda ediyorum.Belki ilerde gene buluşuruz.
    ELVEDA SHUMİ

  13. Kardeş yanılacak bir durum yoktu ortada… Biz emindik zaten… neyse seni mi kıracağım…

    Onlar yanıldılar.. Hakikat denizinde boğuldular… Yanılmaya, hüsrana uğramaya devam edecekler 😀

  14. snden bugün "ŞÜPHESİZ Kİ ONLAR YANILDILAR" yorumunu çok bekledim ama gelmedi bi türlü 😀

  15. sn şanslı arıosan bütün sezonu diil sadece bu yarışı bile izlesen şans kelimesinin tam karşılığını görürsün, sezonda da bolbol vardı zaten…

    ayrıca hiç araba sürmedn mi bilmiorum ama yağmurun ilk yağdığı kaygan zeminde normal araç sürmek nasıldır belli ki bilmiosun, özellikle de 100 km ve üstünde iken..ki bunlar f1 araçları ve hızlarını tahmin edersin yani ne kadar zor birazcık düşün bence..ayrıca live-timing de takip etmiosunbelli ki çünkü o yeni giren 3 takımın bugün aslında hiç sırıtmadığını görmüş olman lazımdı ki kaldı ki zeminde araç geçmek okadar zorken vettel'in yükselişi ancak takdir edilir, bilgine!!

  16. vettel bugün gerçekten büyük pilot olduğunu gösterdi en arkaya düştü ama moralini bozmadı iyi toparladı ve şampiyon oldu

  17. burak evmez avatarı

    nasıl mı 11. sıraya çıktı açıklayım kaza oldu 4 sürücü gitti kaldı 19. sıraya çıktı 3 yeni takımın 6 sürücüsünü geçti 13 2 de toro rosso 11 bu kadar kolay tırmanılıyor formula 1de vettel iyi demeyin bu sene çok şanslıydı ve hakeden değildi

  18. Karar da hiç olmadığı kadar hızlı verildi sanki

  19. Boşa kendini yorma arkadaş. Bunun gibilerin kafasına girmez böyle bilgiler.

  20. Biz bir hafta önce ne demiştik. YaAllah Biiznillah demiştik. Dualarımız kabul oldu, Vettel kirli oyunlara gereken cevabı verdi. Fiarrari ye karşı üçüncü zaferini ilan etti. Darısı seneye artık. Tebrikler Şampiyon…

  21. f1 için iki duam oldu hep…birincisi kimi nin şampiyon olması ikincisi alonsonun şampiyon olmaması…bu açıdan sende bu durumdan faydalanmış oldun hadi bakalım vettel…bence fazla konuşma…nasılsa istediğini vermiş Rabbim sana…zannetmeki sen kazandın? İlahi bir inayet oldu o kaza kazada yaşananlar ve sonrası…sanki alonso ve fanları daha da çok ızdırap çeksin diye irade dışı olaylar oldu…
    sonuç rakiplerinin tavırlarıyla söyledikleriyle gayretullaha dokunarak kaybettiği şeyleri aynı hataları yaparak ilerde kaybetme…sessiz kal ya nasip de kimseyi kınama kınarsan kınanacak duruma düşersin her yarış öncesi anneni babanı ara hal hatır sor.onlardan dua al.öyle manitanı ul orta garaja getirip elaleme gösterme…başın önünde yürü…fazla gülmeyi terk et heybetin artsın. fazla konuşmayı terk et hikmet bulasın. mizahı terk et zerafet bulasın. başkalarının kusurlarıyla uğraşma ki kendi kusurlarını ıslah etme imkanı bulasın…göthe nin dediği gibi evinin önünü temizle…
    nerelerden geldiğini unutma ki bulunduğun mevkiii ne dört elle sarılasın. insanlara kızma takım çalışanlarını mutlu et dar da olanın yardımına koş. öyle faster fasa fiso larıyla bir iki tişört dağıtıp garibana, sonrada hayır yaptım diye reklam yapma…sağ elinin verdiğini sol elin bilmesin. iki dünya savaşı kaybedip sonra tekrar ayağa kalkan dünya süper gücü olmuş bir milletin evladısın. bu açıdan ülkenin kıymetini bil. şükret ki 3 f ile yönetilen bir milletten değilsin.
    tebrik ederim. alonsoya engel olarak beni sevindirdiğin için…

  22. Yarışın ilk 3 turunu Vettel'in araç üstü kamerasından izlemeyi çok isterim.

  23. Aynı şeyi daha önce Schumacher'e de yapmışlardı. Hem de o zaman 10 saniye dur-kalk cezası verdiler.

  24. Bence de. Abu Dhabi'de Webber, Massa, Webber Maldonado olaylarına ceza vermeyen FIA burada ceza uygulayarak inanılmaz bir skandala imza atmıştır ve tarafsızlığına birkez daha gölge düşmüştür.

  25. ilk turda kaza yapıp son sıraya düşünce bu iş bitti demiştim.
    ama her zaman kırılgan bir araç olan RB, o kazadan sağlam çıktı.
    ve 2-3 tur sonra bir baktık ki vettel 11. sıraya yükselmiş.
    ne oldu, hangi ara geçiş yaptı, o kadar farkı nasıl kapattı hala anlamış değilim.
    red bull'un hem stratejide, hem de pit-stopta çuvalladığı anlarda, kontrolünü hiç kaybetmeyerek hızlı ama sakin sürüşü kendisine şampiyonluğu getirdi.

    abu dhabi ve özellikle bugünkü yarış, vettel'in rüştünü fazlasıyla ispat ettiği, f1 tarihinin en başarılı 5. pilotu olmasının bir "şans" olmadığını bir kez daha gösterdi. bu yaşta 3 kez şampiyonluk, helal olsun.

    tebrikler seb. büyük efsane schumacher, sen daha yarışmıyorken şampiyonluk için seni işaret etmekte ne kadar haklıymış..

  26. Hulkenberg'e verilen ceza bana göre skandal bir karardır

  27. Ferrariyi kastediyor. alonsonun ve ferrarinin politik davranışları. abd de massayı geri düşürmeleri vb

  28. Aracının hasarlı olmasına, zeminin kaygan olmasına rağmen neredeyse hatasız sürdü. "Hayatımın En Zor Yarışıydı" cümlesinde abartı yok kesinlikle. Şampiyonluğu sonuna kadar hak etti.

  29. Birçok kişi kirli oyunlar denedi. Bize göre sınırların ötesinde belli şeylerdi.

    Burada ne demek istemiş tam anlayamadım.

  30. Yağmur temposu ferrariden çok daha iyiydi Vettel in..İlk interlere geçişte alonsodan ortalama tur başına 1 sn hızlıydı.Ayarlardan kaynaklı ki slicklerde kötüydük.Sonra extra fazaldan pit falan.İyik i yağmur geldi son zamanda.Çok iyidi Vettel gerçekten bugün.dualarımız sayesinde senna nın çarpması sonrası kimse çarpmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir