Alonso, Renault'da Kalma Konusunda Kararsız

yazar:

kategori:
Fernando Alonso bu sezonun ardından Renault takımında kalıp kalmama konusunda karar vermiş değil. İspanyol pilot kontratındaki, takımın yeterli performansı gösterememesi durumunda sezon sonunda takımdan ayrılabileceği maddesine mi güveniyor?
Bir yıllık McLaren macerasının ardından Renault’ya geri dönen Alonso şimdiye kadar sadece 9 puan elde edebildi ve pilotlar klasmanında da 9. sırada yer alıyor.
Çifte Dünya Şampiyonu bu sezonun umduklarından daha kötü olduğunu ve gelecekte ne yapacağına daha sonra karar vereceğini söyledi.
"(Eğer Renault’da kalırsam) ne olur bilmiyorum. Şimdiye kadar çok iyi bir sezon olmadı. Yarış kazanmayı bırakın podyumda bile olamadık. Yapılacak çok işimiz var. Bulunduğumuz noktaya göre, geleceğim hakkında kararı sene sonunda vereceğim"
Renault pilotu Fransız takımın bu haftasonu Magny-Cours’da güçlü bir yarış geçericeğini düşünüyor.
"Fransa’da birçok destekçimiz var, benim için Barselona’da sürmek gibi. Hafta boyunca çok sıkı çalıştık ve takım testlerde araç için gelişim sağladı. İleri bir adım daha attık. Şu anda doğru yerde olduğumuz konusunda güvenli hissediyorum."

Yorumlar

  1. Alonso Reno dan ayrılırsa Reno biter zaten. Az biraz gelişim var takımda o da alonso sayesinde. Ya hala BMW ye dil uzatmayın takımın yeri belli puanı belli. Sezon sonunda konuşuruz puanlara göre kim nerde, kaç puanda kaldı.

  2. sinan cem  aziz avatarı
    sinan cem aziz

    2008-2009 sezonu Fernando Alonso için şu ana kadar epey zorlu geçti ve geçeceğe benziyor…Elbetteki renault aracı geliştirmek için epey çaba sarfediyo fakat bana kalırsa bu gidişle bırakın yarış kazanmayı Alonso bu sene podyuma bile çıkamayabilir ki kendisi de yanılmıyorsam Türkiye GP sinden önce 7.lik içim mücadele edebileceklerini söylemişti bana göre artık Alonso 2009 için seçeneklerini değerlendirmeli ve şu an için en uygun yer BMW-sauber gözüküyo bakalım gelecek sene nasıl bir mücadele bekliyor bizi…

  3. pınar sezonun sonlarına doğru alonso ve reno'yu görün demiş sanki renonun mekanikeri :)) çok biliyor herşeyi ne yapıcak reno 2 puan daha fazla alıcak galiba.

  4. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Gittiği yeri karıştıran bir adam en güzeli onu GP2' de görmek..F1 için fazla kendini beğenmiş.

  5. en azından şans yardımı ile yarış kazandığı bir gerçek, zaten bu oyunun içinde her zaman şans faktörü vardır

  6. pes artık bmw şans eseri puan alıyormuş. ya nereden buluyorsunuz bu orijinal fikirleri

  7. BMW şansla puan alıyor demiş birisi denecek birşey kalmamış. Bunu söyleyen birinin fikirlerini değiştirmek mümkünmü sizce?

  8. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Evet mclaren-ferrari mücadelesi yerini bmw-renault mücadelesine bıraktı en azından yorumlarda :))

  9. bu arada kanada 10 puan alıcaktı puanımız 28 olucaktı demişsin tamam alonso yarış dışı kalmasaydı kubica 1. sırada herkesten 1.5 sn hızlı turlar atıyordu alonso ile kub. arasında 20 sn.fark vardı heidfeld tek pit stop yapıcaktı ve alonso'nun önündeydi yani alonso kanada'da en iyi 3. olurdu bu kadar basit BMW şansada puan almıyor eğer şansa puan alıyorsa renoda alsın şans parayla satılmıyorki o zaman siz 2 kere şansa şampiyon oldunuz.

  10. yaw yasin BMW'nin kanadadaki podyumu garantiydi en kötü 3. olacaktı bu arada puan durumunda 7. yazıyor yoksa senmi önünüzdeki 3 takımı göremiyorsun hatırlatırım.

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Kanına dokunmak kelimesini kendimiz için kullanalım başkaları için değil lütfen

  12. ayrıca ironik olarak bakarsan bmw 2005 ve 2006 daki renault'a çok benziyor istikrar.. ferrari ve mclaren problem yasıyoken renault alıyodu.. sımdı ferrari ve mcleranın basına bişey qelırse bmw alıyo bi arkadasın kanına dokunmus sanırım..

  13. Bmw'nin bi arkadas şans eseri puan aldıklarını soylemıs ben ona karşılık yazdım..

  14. uğur kimse renault bmw kadar hızlı demedıkı neden bunun tersini savunmaya calısıosn

  15. önümüzde 5 takım mı var ben sadece 3 takım görüyrmm sen herhalde takımları çifter çifter görüyosun ispanyada 5 monacoda 5 canada da 10 veya 8 puan alsaydı alonso şimdi28-29 puanı olurdu sırlamadad da 7. olmazdık cok bılmıss tahsin acaba mclarenlerle ferrariler yarıs dısı kalmasa podyumu goreblckmydnz canadada bnm bmw ye cok buyuk saygım var snde bıraz motor tedarıkcılkte 4 tam takım 2 kez sampıyon olmus bı takıma saygılı bukadarıda ayıpp bee sen kımsın renaultu karalıosn önünde ye sen

  16. Bmw yi yenmek kolay değil… inancınız iyi güzel hos keske olsada zevklı sezon geçirsek. ayaklarınızı yere basın heildfeldi gillesvilleneuve de zorladık diye umut tohumu yeşertmeyın heildfeldin lastiği lastikden cıkmıs arac desen zaten ağır..? yavuz at yemini kendi arttırır olayını yapıcam diye gitti arkadan koptu alonso… zor kardesım zor. aracın limitleri alonsoya az qelıyor hak ettiği bir yer değil ama Bmw hala sizden hızlı. F1'de pilotun değil aracın en buyuk faktör oldugunu anlamıs oldunuz… geçen yıl ben bunu savunuyorken sizden zırgıt yiyordum..

  17. tahsin bir zamanlar bizim telefoncia yazımızı görmek çokkk zorunuza gitmiş tahsin haaaa şampiyon olunda göreli her zaman pit yolun da kaza olmaz haaa

  18. tahsin boş konuşma kardeş senin o küçük dediğin takımda hemen hemen her pilotun geçmişi vardır SEN RENAULT markasınıda küçümsüyorsun ama öyle değil renault tüm dünyada güven sağlamış bir marka özelliklede türkiye bizim takımımızda adam gibi piotlarımızda tahsin sen mclerinin ne hatlar yedini tüm dünya duydu bırak bu işleri sen kendi takımına bak kardeş RENAULT F1 2005-2006 DÜNYA ŞAMPİYONU BİRİNDE FERRİYİ İPTAL ETTİK BİRİNDEDE MCLERENİ unutman bunkarı alonso yine 2009 da bizim le olacanfan eminim 1998 den bu yana şampiyon olamayanlar kendilerine baksın

  19. herşey 31 temmuzda belli olacak.yok fernando'nun reno da işi bitti artık.buraya kadar…

  20. bmw şansamı puan alıyor o zaman reno ikisene şansa şampiyon oldu BMW'yi zorluyacakmısız hahahahah :)) puan sıralamasında 7.sıradasınız önünüzdeki 5 takım geçin sonra zorlarsınız tabi motorunuz patlamassa yada vites kutusu problemi yaşamassanız.

  21. yasin medyum değilim ama haklıyım renonun tekrar şampiyon olması zor özellikle önümüzdeki 4 sene zor gözüküyor renoyu o kadar büyüttünüzki f1'i yeni izleyenler bu takımın sanki 10-12 şampiyonluğu var zannedicek tamam alonso iyi bir pilot ama reno başarılarını alonso sayesinde kazandı yani reno büyük takım değil büyük takım deyince aklıma benim ferrari,mclaren,williams geliyor. reno değil.

  22. alonso favori pilotum bmw favori takımım bmw-alonso kombinasyonu da kulağa hoş geliyo. çok iyi işler yapabilirler ama benim yine de iki tarafın da yıpranması gibi endişelerim var(mclarenda olduğu gibi)

  23. bmw veyi zorluyacagımaza inanıyorum bmw nin aldığı puanlar şans eseri bir puan bunu herkes biliyor sezonun sonlarına doğru bakında görün siz RENAULT VE FERNANDO ALONSONUN

  24. ferhat reno fransada gelişim gösterebilir ama ön gruba yaklaşamaz bu nerdeyse imkansız. alonso'nun istediği yarış kazanacak pol kazanacak podyuma çıkacak bir araç puan için yarışacak bir araç değil.

  25. kesk yazmısım pardon KERS diyecektim

  26. tahsin medyummusun nerden biliosun yeni KESK e kimin daha iyi uyum sağlayacagını keski en iyi kullanan ileride basarılı olacak ve f1 de hiçbisey garanti değildir reno buyuk takımdır mutlaka bıkac sneede toparlayacaktır fernando geldıgınden beri her yarıs daha cok gelişyrzz ve ferhatın dediğine aynen katlyrm rüzgar tüneli daha iyi çalıstıkca reno dahada ilerde olacak

  27. Şahsen ben McLarena dönmesini isterim Alonsonun ama imkansız bir şey. Ondan ben BMW diyorum Alonso için en iyi karar.

  28. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    fransadan sonra renault ta gözle görülür bir gelişme olacaktır,alonsoyu tatmin edecek performansı R28 e verecekteknik ve mühendislik bilgisi mevcut tur takımda bundan eminim

  29. reno önümüzdeki 2 sene başarılı olamaz onun için alonso %95 takımdan ayrılacak ama sağ gösterip solda vurabilir yani herkes BMW'ye gideceğini düşünürken birden ferrari'ye gidebilir yada herkes ferrari'ye gideceğini düşünürken birden BMW için yarışmaya başlayabilir bence bunun cevabını ağustosta alıcaz alonso'nun bu ifadeleri çelişkili geldi bana BMW 2009 pilot dizilimini ağustosta açıklacak alonso renoda kalıp kalmayacağını 31 temmuzda açıklayacak yani herşey planlı gibi yani alonso şu günlerde bile BMW ile anlaşmış olabilir.

  30. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Reno bu saatten sonra herşeyi yapar güzel kardeşim söylemedi deme olurmu reno ve alonso bir bütün bu gücede kimse dayanamaz herşeyin yeri zamanı var o zamanda geldi artık<<RENAULT F1 TEAM>>

  31. Karar Temmuzda verilecekti yanlışmıyım? Bakalım Fransa ne olacak, Kanada'da tatminkar bir performansları vardı ama hala BMWyi kovalayıp geçecek bir araba değil Renault.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir