Horner: "Schumacher, Interlagos'ta Bayrağı Vettel'e Devretti"

yazar:

kategori:

Mercedes pilotu, geçen Pazar günü Interlagos’taki yarışta Vettel’in geçiş hamlesine karşı sett savunma yapmamıştı.

Horner: “Michael, çok nazik bir şekilde (Vettel’e) 6.’lığı verdi ve bu, art arda üçüncü dünya şampiyonluğu için yeterliydi.”

“Michael, çetin bir yarışçı olarak bilinir. Sebastian’a olan bu jestinin, bayrağı devretmek gibi bir şey olduğunu düşünüyorum.”

“Eski işverenlerinin (Ferrari’nin) bunu pek iyi karşılamadıklarından eminim ama arkadaşı olduğu vatandaşının yolundan çekilmek, Michael’in çok yüce olduğunu düşündürttü.”

Red Bull patronu, o esnada Schumacher’in arkasındaki Vettel’e yerini korumasını ve riske girmemesini söylemeyi gözden geçiriyormuş.

Horner: “(Michael’in) Mücadele edilmesi zor biri olduğunu düşünüyordum. Sebastian’a, sıralamaya göre o konumda (6.’lığa) ihtiyacı olmadığını söyleyip söylememe arasında kalmıştık. Michael ile mücadeleye gerek yoktu”

“Açıkçası Michael, böyle yapmak istediğini hissetti ve son yarışında yoldan çekilmesi büyük jestti.”

Schumacher ve Vettel uzun süredir arkadaşlar ve Şampiyonlar Yarışı’nda da takım arkadaşlığı yapıyorlar. 43 yaşındaki Schumacher, yaptığı hareketten pişmanlık duymadığını  belirtti.

Schumacher: “Çok daha hızlıydı. Mücadele etmenin bir anlamı yoktu. Bu yüzden çekildim ve geçmesine izin verdim.”

“Onunla gurur duyuyorum. Benim iyi bir arkadaşım”


Yorumlar

  1. Rosi'ye devredecek değil ya….Elbette Vettel.
    İlk ve son kez bir pilota yol verdi.Yoksa biliriz kimseyi dinlemez.

  2. devir teslim toreni:)

  3. bu resımden anladıgımız alonso sampıyon olamadı yaa kocum bana yeter..sırf bunları ızlemek bu duyguyu yasamak ıcın dondum:)

  4. "Sebastian'a, sıralamaya göre o konumda (6.'lığa) ihtiyacı olmadığını söyleyip söylememe arasında kalmıştık" zaten telsizden vettele yerini koru atak yapmaya ihtiyacın yok demediler mi, yoksa serhan acar mı uydurdu bunları

  5. şumi yi gerçekten çok seviyoruz hornerin dediği gibi bayrağı artık vettel devraldı

  6. Schumacher gibi bir şampiyona tur bindirmek bile bir emek gerektirir, boş beleş asla yol vermez,zaten brezilyada vettele ilk virajda ve 4. virajda mesajını verdi,istesem savunurum dedi,sonra yol vererek bunu alenen ben verdim dedi yani,bendensin dedi…=)

  7. ferrari sana cok sey borçlu..

  8. http://www.youtube.com/watch?v=rWlL4WVhAho
    gözlerim yaşardı..schumım benim..

  9. Her şey alenen açıklanmış üzerine söylenecek söz yok.İsteyen doğru der işine gelmeyen zaten her türlü çamur atacağı için etik değil der.Toro rosso olayına zaten değinmeye bile gerek yok Ferrarinin de alt takımı olsa aynı hareketleri yapar.Bunlara şaşırmamak gerek sporda olağan şeyler bunlar artık.Ferrari de pilotlar arasındaki mücadele de benzer şekilde yürütülüyor.Büyük paralar dönüyor büyük isimler var burada politikaların olması kaçınılmaz.Sporu izleyenlerin isteyeceği şeyler bunlar değil ama gerçekler bu.Bi kişi kalkıp benim takımım veya pilotum öyle yapmazdı diyemez.O konumda takım ,pilot yok.O yüzden bahane olmaması gereken bir durum.

  10. şimdi ''schumi yol vermedi bla bla' diyenler düşünsün.

  11. bızde senle gurur duyuyoruz schumi..Acaba Vetteli ılerde mercedes almak ıcın ferrarıye gıtmesı engellemek ıcın alt yapı calısmaları bence..:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir