Vettel'in Sarı Bayraklarda Bu Sefer de Bir Toro Rosso'yu Geçtiği Öne Sürülüyor

yazar:

kategori:

Daha önce, Alman pilotun Kamui Kobayashi’yi sarı bayraklar sallanıren geçtiği öne sürülmüştü ama aslında o bayrağı sarı-kırmızı, yani kaygan zemin bayrağı olduğu ortaya çıkmışıtı.

Bu sene Vettel’in, sarı bayrak alanında bir Toro Rosso’yu geçtiği video ortaya çıktı. Alman pilot, Toro Rosso aracını geçmeden önce hem pistin sağ tarafında sarı lambalar yanıyor; hem de kokpitte sarı uyarı ışıkları yanıyor. Geçişin hemen ardından ise pistin sol tarafında yeşil ışıklar yanmaya başlıyor; kokpit içindeki ışıklar sönüyor.

İspanyol El Mundo gazetesi: “Bu da gösteriyor ki Vettel ceza almalıydı”

Bir ceza olsaydı, Fernando Alonso için şampiyonluk umutları doğabilirdi.

El Mundo: “Şimdi itiraz için Scuderia’nın (Ferrari’nin) 30 Kasım’a kadar zamanı var”

Salı günü tiwitter’dan yazan Alonso, ‘mucize yok, kurallar var’ dedi.

Ama İtalyan Corriere dello Sport’un haberinde Ferrari Sözcüsü Luca Colajanni, itiraz etmeyeceklerini söylediğini yazdı.

Vettelin Sarı Bayraklar Altında Geçiş Yaptığı İddia Edilen Video

 


Yorumlar

“Vettel'in Sarı Bayraklarda Bu Sefer de Bir Toro Rosso'yu Geçtiği Öne Sürülüyor” için 92 yanıt

  1. Böyle bir şey varsa kurallara aykırı bir durum olmuşsa neden şampiyonluğu yakıştırmasınlar. Ferrari'nin sicili çok temiz sayılmaz aynı şekilde Alonso'nun da hiç kusura bakma. Yok böyle şampiyonluğu kendilerine yakıştıracak kadar onursuz küçük değiller falan filan bunlar fakir ama gururlu genç edebiyatı. Zamanınca Ferrari'nin neler yaptığını şampiyonluk için ne pisliklere bulaştığını çok iyi biliyoruz şimdi tekrar tekrar bunları yazıp konuyu dağıtmanın ve ortamı germenin anlamı yok. Mc arkadaşın haklı olduğu bir nokta var. Ferrari itiraz etmiyorsa işin sonunda kendilerine dokunacak bir şeyin olma ihtimali yüksek.

  2. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    birşey bilmemekten değil, gördüğümü söylüyorum. direksiyondaki ışıklar geçebilirsin diyorsa, o zaman geçişleri yaptığı sırada pistteki ışıklar neden sarı?. ben direksiyona bakmıyorum pistteki ışıklara bakıyorum. hrt'yi de sauber'i de str'yi de pistteki ışıklara göre sarı'da geçti.

    direksiyonda geç, pistteki ışıklarda geçme diyorlarsa burada saçmalayan yarıştaki güvenlik görevlisidir. ben bariz haksız olsam zaten üstelemem.

  3. Evet, orada geçiş yapmayı başarması bir yana, bunu denemiş olması bile takdire şaiyan.

  4. yok yaa sarı ısıklar 2. virajın orada baslıyor, düzlük sonunda yeşil ısık yanıyor. o kadar kısa değil videonun basında fark edebilirsin.

    birde "0versteer" hakem yeşil bayragı sallıyor demiş, izliyourm izliyorum hakem göremiyorum. kafayı yicem =)

  5. Abi hakem yesil bayragi sallamis, bunu goren Vettel`de gecisini yapmis, ama dedigin gibi hemen sonrasinda sari isiklar yaniyor 150-200 metre boyunca, o kadar kisa sari bayrak bolgesi olurmu bilemiyorun 🙂 Ve hakem sari isiklarin hemen onunde, madem sari isik bolgesine o kadar yakin neden yesil bayrak salliyor, birak sariyi hic sallamasa bile anlayacagim..

  6. dostum tamam vettel geçişi yapmadan önce yeşil bayrak sallanıyor ama vettelin str yi gectigi yer sarı bayrak alanı içinde kalıyor. benim bildigim yeşil bayragı gectikten sonra geçiş yapabilir ama yeşil bayraga gelmeden önce vettel geçiyor zaten. haliyle de bu durum kafa karıstırıyor.
    o konuyla ilgili atladıgım yada yanlıs yorumladıgım birsey mi var??

  7. Eğer ki bir pilot veya takım kural ihlâlinde bulunarak az da olsa avantaj kazanıyorsa yapılan şey yanlıştır ve kurallara göre cezalandırılması gerekir. Eğer ki hakemler bir ihlâli gözden kaçırmış ise itiraz etmekte yanlış bir şey yok. Hakemler de insan ve onlar da hata yapabiliyorlar. Takımlara itiraz hakkı bu yüzden veriliyor zaten. Bu hakkı kullanmak zerre kadar onursuzluk veya küçüklük değil.

    Zaten olaya etik açıdan bakacak olursak belirttiğin şekilde hareket ediyor olsalardı Ferrari önceki yarışta Massa'ya 5 sıra cezası vermezdi diye düşünüyorum. Yaptıkları hiçbir şekilde kurallara aykırı değildi ama doğru da değildi.

  8. Snowmann Mrt avatarı

    Bahreyn 2010'da da sanırım Alonso 10-11 kat önündeydi Massa'nın.

  9. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    jean todt'un ağzından: "pistte olmasada masa başında kazanmayı biliriz" neyse o yıllara geri dönmeyelim. kendilerine bu şampiyonluğu yakıştıramazlar dediğin için yazdım. söylediklerinin aksini ispat edecek o kadar çok örnek varki. ya F1 yeni izlemeye başladın yada fanatiklikten gözlerin kapalı. %95 gibi birde genelleme yapmışsın çok şükür o kadar çıkmaz ama aziz nesinin dediği kadar her zaman çıkar. 🙂

  10. Tek bir sebep var,böyle bir şampiyonluğu kendilerine yakıştıracak kadar onursuz ve küçük bir takım olmamaları.Zaten F1 dünyasındaki insanların %95'i de bunun böyle olduğunu biliyor.Kalan %5'lik kısım da bu sitedeki Ferrari düşmanları zaten.

  11. yani videoyu yayınlayan arkadaş istemeden de olsa insanları yanıltıyor diyebiliriz. Sorgulanması normal, çünkü bu dijital tabela-hakem bayrağı olayı hala kafa karıştırıcı bir durumda

  12. Arkadaşlar, son gelen haberlerden sonra Vettel'in sarı bayrak bölgesinde geçiş yapmadığını öğrenmiş bulunmaktayız aslında, tabelalar sarı bayrağı gösteriyor ama hakem Vettel geçmeden yeşil bayrak sallıyor, normal şartlar altında hakemler>elektronik tabelalar diye biliyorum ben

    işte bu yüzden geçişte bir sıkıntı yok gibi, gerekli olan fotoğraf açıklama vs. yakında yapılır zaten buralarda; bu da olayla ilgili Serhan Acar'ın paylaştığı gif.-> http://twitpic.com/bhf9jt

  13. şunuda gördükki schumacherin sc altında bile olsa son turun son virajında bile asla pes etmediğini.bu yüzden sırtı yere gelmeyen efsane diyoruz kendisine.

  14. ne olursa olsun atağın kralıydı.iyiki dömüşsün kral.

    http://www.youtube.com/watch?v=WZHkZsiV3TI

  15. boşa dememiş üstad sınıfta kalmaktan başınız dönmüş.son sıralardan geri dönen babamdı değilmi.üstelik hasarlı araçla.ulaşamadığınız ciğere mundar diyin bakalım.

    http://www.youtube.com/watch?v=jImOwPn7lDc

  16. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Mclaren ile arada 22 puan var,öyle birşey olsa Alonso ilk 10'un dışına bile yollansa Massa yine 2.liğe çıkacak,15 puan fark kapanmış oluyor.

  17. Şu an Vettel'in geçişi sarı bayraklar altında yaptığından hiçbir şüphem yok. Benim anlayamadığım Ferrari'nin neden itiraz etmediği. Aklıma gelen bir ihtimal şu ki, Alonso da aynı şekilde sarı bayrak altında geçiş yapmıştır, o yüzden sarı bayrak geçişlerinin komiserler tarafından daha detaylı incelenmesini istemiyorlardır. Çünkü bu durumda takımlar şampiyonasında 2. sırayı kaptıracaklar.

    Olabilir mi sizce?

  18. Adam yellow diyor, demek ki Vettel sarı bayrak altında geçmiş.

    Düz mantık şampiyonu oldun 😀

    Adam her şeyi uzun uzun anlatıyor ama kısaca özetlemek gerekirse videoda önce Vettel'in ilk iki geçişinin sarı bayraklar altında olduğu iddiaları çürütülüyor. Sonrasında da adam ben şöyle bir geçiş buldum, onda gerçekten de sarı bayrak altında geçiyor diyip 3. geçişi koyuyor. Bence üçünde de son derece haklı.

    Arkadaşım, bu dünyada ne saçmalık oluyorsa hepsi bir şey bilmediği halde biliyormuş gibi davranan insanlardan dolayı oluyor. Lütfen sen de onlardan biri olma. Bir gaf yaptıysan büyüklük göster, bunu kabul et. Herkes hata yapar, bunda utanılcak, gücenilcek bir şey yok.

  19. KLAVYEDELiKANLISI  avatarı
    KLAVYEDELiKANLISI

    aynen katılıyorum..denildiği gibi bi durum olsa biz itiraz sonucu verilen kararı okuyor olurduk şuan..

  20. Oradaki bir anormallikte sarı bayrak altında hızlanmaları % oranını korumayıp hızlanıyor bunlar 270 km/h'i geçiyor adamlar. Öndekilere bakınca ToroRosso ve Redbull yavaş kalmış oluyor. Acaba Monaco'da ki gibi uyarı hatası mı yaptılar yada bir araca gönderip başka araca veri göndermeme mi oldu ki. Öndeki araçların da o noktada onboard görüntülerine bakılsa fikir verebilir belki.

  21. öndeki takım str oldugu için FIA gerek kalmadan cıkar kendileri acıklama yaparlar, o an asırı yavasladı arac vs vs herhangi bir cezanın verilmemesi için.
    geçişin sarı bayragın sallandıgı yerde yapıldıgı acık olmasına ragmen hiç birsey cıkmaz. buda unutulur gider….

  22. monaconun rampalari avatarı
    monaconun rampalari

    hasan şaşı hiç unıtmıcam ya adam harbı sınırlenmıstı haklıydıda 😀 horner bile acıkladı msc ye tesekkurler diye zorluk cıkarmadı falan :)) massaya laf ediyolar 🙂

    massa'nın durumu net ilk 10 yarışta 8 puan toplamasından dolayı son 10 yarışta alonsoya calıstı bu genel takımların stratejisidir. ilk 10 yarısta massa alonsonun az onunde girse yine eşit yarısırlar ama massa alonsonun 10-11 katı puan fazlasıyla girerse son 10 yarışa Alonso yardım etmek zorunda kalacak.Ama kimse bunu ıdrak etmiyor.Webber'in yardımlarını konusmuyoruz veya str nın yardımlarını .

  23. şimdiden 2013,çün ayak oyunlarına başladılar . 2013 biraz zor geçecek şimdiden kumpasa başladılar

  24. Salla ya bir şey değiştiremeyiz. Ferrari'Nin son yarışa kalmadan şampiyonluğu ilan edebileceği bir araba tasarlaması gerekiyor ki, Alonso taraftarları olarak zevk için yarış seyredebilelim. Yoksa heyecanı çok kaldıramıyoruz.

  25. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    hrt ve sauber geçişi normal ama str geçişi gerçekten sarı bayrak altında. ancak yarış kontrol bunu gözden kaçırmış olmamalı. tek mantıklı açıklama str'nin bir sorun yaşaması olabilir. yoksa yarıştan sonra nasıl bir uygulama yapılır bilemiyorum 5 sıra grid ya da 10 sn cezası. 10 sn verirlerse bir sıkıntı yok. toro rosso red bull'a yol veriyor olabilir ama bu şekilde bir riske girmiş olamazlar yoksa takımı satarlar mı naparlarsa artık yok ederler. ben str'nin bir problem yaşadığına inanıyorum. bu yarış galibiyeti değil şampiyonluk el değişse de anlamı olmaz bu saatten sonra.

  26. sayın admin neden tartışma yaratacak ve şampiyonayı değiştiremeyek konuyu site ana sayfada ilk sıraya ekliyorsunuz.amacınız hır çıkarmaksa bravo diyorum.acaba tarafsızlığınızda çürümemi oluyor.

  27. şimdi adamlar derki 25 yaşında 3 şampiyonluk 30 yaşında 7 şampiyonluk bu böyle giderse ferrari sızlanmaya başlar çekiliriz gideriz . şimdi vettelin önünü nasıl keseriz diye düşünmeye başlamışlardır aynen schumi,ye yaptıkları gibi

  28. yani arkadaş adamlar utanmasalar vettel,i şampiyon oldu diye . hem dövecekler hemde 3 şampiyonluğunu elinden alacaklar hayretle izliyorum

  29. bu olaydan bir şey çıkmaz, F1 bu skandalı kaldıramayacağından ört pas ederler. Bu arada sarı bayraklar altında geçiş yaptığı oldukça açık. Sarı bayrak bölgesinde geçiyor, normal şartlar altında yeşil bayrağın sallandığı çizgiden itibaren atak yapabilir. Videoda çok açık bir şekilde o noktaya gelmeden Toro Rosso ortalıktan kayboluyor bile…

    Ama belki de Toro Rosso aşırı yavaşladı, o yüzden incelemediler, malum Red Bull'a yol vermeyen Toro Rosso pilotu koltuğundan oluyor(bknz: Algersuari).

    Bir de Vettel'i Toro Rosso'yu Webber'i Red Bull'u değil de, taraftarlarını eleştireceğim; Schumacher yol verdi, Webber yol verdi, Toro Rossolar yol verdi, aklıma hasan şaş geliyor, Vettel'e yapılınca bir şey yok, Alonso'ya Massa yol verse aaauuuuvvvvv… ne auuuuvv 🙂

  30. Yusuf  Hitay avatarı

    toro rosso aracını geçmesini geçişten saymak hata olur. genelde tur bindirme seramonosine daha yakın oluyor.

  31. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Başarılı insan kıskanılır derler

    Artik insanlar utanmasa Vettel'i doğduğu için bile eleştirecek.
    Eeee kıskançlıktan ziyade yediremeyenler de var yani. 🙂

  32. 5:00 sarı ışıklarda hrt'yi geçişi. 8:48 sauber'i geçişi.

    HRT 'yi sarı bayraklardan hemen önce , Sauber 'i yeşil bayraktan hemen sonra geçiyor.
    Bunun için direksiyon üzerinde vites/devir ışıklarının iki yanında sarı bayrak bölümünde olduğunda yanan ışıkları takip et.Videoda da özellikle bunun üzerinde durulmuş zaten.
    HRT 'yi geçerken direksiyondaki ışıklar yanmıyor
    Sauber 'i geçerken direksiyondaki ışıklar yanmıyor
    STR 'yi geçerken sarı ışıklar yanıyor.

  33. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    Mc_ ve McLaren Racing haydaaa arkadaşlar ingilizce biliyorum videonun başlığı vettel'İn sarı bayrak geçişleri yellow'un sarı olduğunu bilecek kadar ingilizcemiz var. vettel geçişleri yapacağı anda görüntüyü durdurup yuvarlak içinde gösterilen ışıklar sarı ve videoyu devam ettirip geçerkende ışıklar sarı. var ya haberin altındaki ilk yorumu yazdığıma pişman oldum. alonso taraftarı da değilim bana ne ki. bir daha bişey yazmıyorum.

  34. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    Bütün gün senin tezlerini çürüttüm şimdi bu video ile faka bastığını tescillemiş oldun birşey demeye gerek yok sanırım 🙂

  35. Orada Toro Rosso da yavaşlıyor ama. Telemetri verileri mutlaka ortaya dökülecektir önümüzdeki günlerde.

  36. Vettel 'in geçişlerinin

    Böyle yazınca videodaki 3 geçişi de kapsar bi anlam çıkmış , yanlış anlaşıma olmasın düzelteyim.
    Vettel 'in HRT ve Sauber 'i geçişlerinin legalliğini ispatlayarak STR geçişinin illegalliği ispatlanmaya çalışılmış bu videoda.
    (Tekrar okuyorum)
    Bu sefer tamam gibi 🙂

  37. Videodaki adam 3 durumu da çok güzel açıklamış. Keşke İngilizce bilseydin.

  38. Dostum bu video Vettel 'in geçişlerinin sarı bayrakta değil , yeşil bayrak koşulları altında yaptığını ispatlayan bir video. Çok talihsiz bir paylaşım olmuş senin adına. Adam uzun uzun HRT yi sarı bayraktan hemen önce ; Sauber 'i yeşil bayraktan hemen sonra geçtiğini anlatmış. Sen ne anladın bilmiyorum ama benim aciz ingilizcemle anladıklarım bunlar.

  39. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    bakın ne buldum burada daha fazlası var. toro rosso'dan önce ne olmuş. 5:00 sarı ışıklarda hrt'yi geçişi. 8:48 sauber'i geçişi.

  40. ınsanlar ferrarı nıye sampıyon olamadı dıye duusnmek yerıne vettel saıbelı sampıyon olmus yoksa ferrarı sampıyon olur cnm psıkolojısı yaratıp sıslı bır hava yaratmak:)

  41. zaten amac vettelın sampıyonlugunu elden almak degıl kı..sdc sampıyonluga golge dusurup.camur at izi kalsın felsefesi..her zaman boyle maddı acıdan daha guclu bır takım sampıyon olmazsa ozaman camur atma psıkolojık olarak havayı bulandırma stratejısı baslar..:))sampıyon vettel ve schumı ıkılısı..kaybedenler klubunde ıse alonso ve ferrarii:))oh yeahhhhhhhhh!!!

  42. yuh bee bu kadarda vicdansız olunmaz.adamın ne günahı vardıda son sıraya düştü ve hasar aldı.eminim alocular o anda tavana kafalarını vurmuşlardır sevinçten ama ilahi adalet işte hasara rağmen gözlerine soka soka aldı şampiyonluğu.hala neyin peşindesiniz. … … davası olmazmış ama size göre davası olurmuş.doğru ya umut şişenlerin ekmeği.

  43. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    Şöyle söyliyim güvenlik aracı ile biten turda atak yapılmaz bu kurallara göre böyle ozamanda Schuminin kuralı atladığı tartışılmıştı zaten sen kuralları bilmiyorsun ve gözlerinde iyi görmüyor.İki olay zaten ayrı son turda Vettel yürüye yürüye şampiyon oldu bu zor bir durum olabilir sizler için.

  44. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    Arkadaşım bak o ışık nereden yanıyor 23 sn de senin görebileceğin şekilde gözüküyor sadece yakında neyi tartışıyorsun sana göre sarıysa sarı şampiyon oldukmu olay bitmiştir sen sarı desen ne olur yeşile..

  45. O olay bayrak meselesi değil. Orada kuralın ne olduğuna dair belirsizlik sorun yarattı.

  46. Eğer buradan ceza çıkma ihtimali olsa Ferrari kesinlikle itiraz ederdi.

  47. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    Mehmet Günaydınmadem savunuyorsun buna ne dersin? 2010 monaco son turu güvenlik aracıyla yarış bitiriliyor. schumacher ışıklar yeşile döndüğü anda geçiş yapıyor ama fia bunu kabul etmiyor üzerine de schumacher'e 5 sıra ceza veriliyor.

  48. Sarı bayraklarda geçiş yasak ama yol vermek serbest, Burada Vettel geçmiyor, öndeki toro-rosso yol veriyor. Tamamen kurallara uygun..
    :))))))
    oh ne kıvırdım..

  49. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Arkadaş hadi sarı bayrak öyle veya böyle, adamın direksiyondaki sarı bayrak uyarısı ne demek oluyor birde onu açıkla. Adam orda ışık yanarken vageçtim öndekileri geçmesini üstüne kerse yükleniyor birde.

  50. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    iyiki son ana kadar bekleyip inceliyormuşun videoyu izler misin? vettel geçtikten sonra 00:23 saniyedeki ışık yeşile dönüyor. daha fazla uzatma!

  51. bal gibi de sarı bayraklar altında geçiyor.aracın üzerindeki sarı bayrağa dikkat edin viraja girerken sönüyor ama vettel toro rossoyu virajdan önce geçiyor. ama bu saatten sonra bir şey olmaz..

  52. Bu olay kaçıncı turda bilen var mı?

  53. fatih kılıç avatarı
    fatih kılıç

    vettelin sarı bayrakta geçişiyle ferrarinin ve alonsonun ne alakası var anlam veremedim. çamur at izi kalsın. :))

  54. burak evmez avatarı

    ben de sennanın hileyle aldığını düşünüyorum isteyen istediğini söyler sana mı kaldı avukatlık yapmak ayrıca sanane nickinede istediğini yazar az düşüncelere saygı gösterin

  55. Birader ismin bende bir öfke uyandırıyor zaten son yarış itibariyle :)) bir de sen Senna nın hileyle kazanılmış şampiyonluğu var diyorsun. Ben artık burda her zaman yaptığımı yaparak uğurluyorum seni, yani seni Allaha havale ediyorum. Sana oy verenleride aynı şekilde.

  56. burak evmez avatarı

    bu olayların buraya gelmesi bile red bullun acizliğini gösterir sen 3-4 yarış öncesinden şampiyonluğu ilan edemezsen her türlü sonuca katlanırsın

  57. burak evmez avatarı

    alonsodan çok çekmişler belli ki

  58. Yarıştan sonraki şampiyonluk çoşkusu olmadıktan sonra taraftar için bişey efade etmeyebilir ama takımların menfaati için çok şey ifade eder tabi

  59. onur çakır avatarı

    BUDAMI GOL DEĞİL CHARLİEEEEEE ??????

  60. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Dzülüğün sonunda.Diğer araçlar o yüzden hızlanıyorlar.Vettel in geçtiği alan sarı bayrak alanı.Bazı arkadaşlar kaygan zemin diyerek olayı kapatmaya çalışıyorlar ama o kaygan zemin durumu Kobayashi de geçerli.Ayrıca birde HRT yi geçiyor sarı bayrak altında.

  61. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Dzülüğün sonunda.Diğer araçlar o yüzden hızlanıyorlar.Vettel in geçtiği alan sarı bayrak alanı.Bazı arkadaşlar kaygan zemin diyerek olayı kapatmaya çalışıyorlar ama o kaygan zemin durumu Kobayashi de geçerli.Ayrıca birde HRT yi geçiyor sarı bayrak altında.

  62. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Ferrari itiraz etmeyeceğini söylemiş.Alonso Vettel böyle birşey yaptı dememiş.

    Sizde kendi başarısızlığınızda herşeyi Alonso ya yüklemeye bayılıyorsunuz.Bundan bir ceza gelmez,ama gelirsede kimse neden geldi diyemez.Birilerinden gaz alıp Alonso ya saydırıyorsunuzda,Senna nın bile hileyle kazanılmış şampiyonluğu var ve onu hala iade etmediler.Tıpkı Schumacher gibi.

    Buna ceza çıkmaz.Alonsocularda daha fazla ümitlenmesinler.Ferrari itiraz ederse haklıdır.

  63. Buna ceza verilirse artık izlemeyelim F1 i.

    Eğer Alonso böyle şampiyon olucaksa 2008 Singapur galibine yakışır ne diyeyim başka.

    Ferrari Alonso sayesinde işte bu kadar küçüldü malesef. Yazık !!!!

    Birde bunları geçtik ortada kurallara aykırı bir durum yok bence. Sarı bayrak virajdan sonra sallanıyor. Yani S virajlarını kapsıyor. Yeşilde 4. virajı kapsıyor. Mantık olarak 4. viirajda geçiyor zaten.

    Birde Torro Rosso aracında bir problem var mış gibi pist çizgisi dışında gidiyor ve yavaş kalıyor.

  64. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    Bu Kırmızımı ? Yeşil çok uzaktan zaten daha yanıp sönmeye başlıyor sırf Tifosi medyasının nemalanma çalışması bunlar okadar komiser körmü yarışta bunu görmeyecek kocaman düzlükte geçiniz bunları geçiniz.

    http://g1211.hizliresim.com/13/w/gcf5w.png

  65. vettele 20 sn cezası verilse ya da 10 sn dur-kalk verilse bile
    8. ile arasında 40 saniye var.
    şampiyonluk yine değişmez.

  66. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    Sarıda geçiş yasak hızı sabitlemesi gerekmiyor yani geçişini yapmadan önce yeşiller yanıyor neyin tartışmasını yapıyorsunuzki siz gelmişsiniz araç yapamamışsınız şampiyon olamamışsınız böyle şeylere bel bağlayıptamı şampiyon olmaya çalışıyorsunuz ? Adam kazaya karıştı 4 pit yaptı yinede şampiyon oldu buda çilek olsun haksızsınız ama madem öyle diyorsunuz okadar zorlamaya rağmen yinede şampiyon yapamadınızya alonsoyu buda süsü olsun bu işin madem öyle gördüğünüze bile inanmıyorsunuz.

  67. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Yeşil bayrak diyenlar olmuş, 2 resim hazırladım, adam sarı bayrakta kerse basıyor.. Üstelik direksiyonda sarı bayrak yanıyor.. Ne yeşilinden bahsediyorsunuz. Yeşili geçince sonüyor zaten..

    FIA iyi kayırdı RBR yi bu sene. İyi yedirmişler belli.. Bir gün elbet o aracın yasal olmadığı da ortaya çıkacak.

  68. burak evmez avatarı

    görmek istediklerini görürler aynı şekilde alonso geçseydi ben bunların yorumlarını merak ediyorum demediklerini bırakmazlardı

  69. burak evmez avatarı

    zaten schumacher yol verdi webber yol verdi toro rossolar yol verdi 3 yeni takımı çıkar bu adam kimi geçti biri bana söylesin ben hala hakkıyla şampiyon olduğunu düşünmüyorum

  70. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Ferari hile hurday la masa basında sampıyonlugu aşmasın denmıste, neden ıtıraz etmeyecek arkadasım redbulun yaptıgı emek te ferrarınınkı ne?
    azıcık gözünüz nizamınız varsa ıyı bakalım plsss..
    Viraj sonrası vettel ne kadar basarsa bassın aradakı fark onundekı arac sarı bayragı görene kadar sabıt ve toro rosso alenen yavaslamıs sarıyı görunce vettelde kerse yuklenıp geçiş yapmış yani ondekı arac sarı bayraga uyarak yavaslıyor arkasındakı vettel ise aksıne kerse yuklenıyor sarı bayragı falan görmemıs bu apacık belli ve kural ıhlali…
    gelelim ilerıde yesil bayrak var dıyenlere evet yesil var bır sonrakı yerde bunun manası nedır ? sarı b ayrak olan pıstın bölumunde tehlıke var hızınızı bır sonrakı yesıl bayraga kadar sabıt tuttun vey yavaslayın ama o ankı son suratınız ne ıse onu asmayın yeşil bayragı gördugunuzde ıstersenız kanatlanın ucun…
    buna karslık vettel sarı bayrakta adamı geçmiş mi ? geçmiş,
    öndeki araç sarı bayragı görunce yavaslamısmı ? yavaslamıs..
    eee neyın tartısması bu ? vettel rosso yu gecermı gecemezmı bunu tartısmak bıle zaman kaybı olayın haksızlıgını kapatmak ıcın konuyu vettelın o aracı gecmesıne baglamayın ap açık ortada hersey..maval okumayın boşa.

  71. Bu saatten sonra hiç bir şey değişmez.Zaten değişmesini isteyen kırmızı varsa o gerçekten Ferrari'yi sevmiyor demektir.

  72. Toro Rossoların görevi bu zaten: Hangi şart altında olursa olsun Redbulllara tur bindirilen araçtan daha beter şekilde yol vermek.
    Videoyu defalarca izlesek de bir şey çıkmaz. Schumacher'in verdiği yol gibi STR ler de bir güzel yol verdi. Yol vermeseler de geçme sorunu zaten yaşamayacaktı. Sonuç yine değişmez.
    Bu saatten sonra masa başı hileleriyle Vettel'den şampiyonluğu alırlarsa Ferrari hiç yarışa çıkıp da benzin yakmasın daha iyi.

  73. 20 sn ceza verilirse suresi + 29.453 olup 8. siraya dusmezmi? bu da 4 puan demek ve Alonso 1 puanla sampiyon olur 🙂

    Bu saatten sonra bisey olmaz da, fantazi yapiyoruz iste 🙂 Ha bir ihlal var gibi evet ama cok sinirda, kaale alip incelemezler bile..

  74. videonun 20. saniyesinden itibaren yeşil ışıklar yanıyor. ve vettel geçişini tam bitirmiyor. ayrıca toro rosso da çok yavaş. Ferrari taraftarlarının böyle şeylere bel bağlaması acınası bi durum. şimdi vettele 10 saniye ceza verseler. ve alonso şampiyon olsa içlerine sinecek mi??

  75. Bir şey çıkacağına ihtimal vermiyorum. Zaten öyle bir ihtimal olsaydı ve milyonda bir bile olsaydı Ferrari çoktan şampiyonluğu almıştı.

  76. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    Ben herzaman sonuna kadar bekler ondan sonra yorumumu yaparım bir konu olduğunda sen videoyu tam incelemeden hemen saldırmışsın.Verdiğin cevaplarda hiç aklı başında cevaplar değil zaten.

  77. valla bir alonsocu olarak tespitin yüzde yüz doğru.ama şunu demedende geçemeyeceğim.acaba bunu alonso yapmış olsa ve şampiyon olsa idi nasıl bir tepki alırdı bilemiyorum.birde redbul takımı buna itiraz etmeyeceğiz diyebilecekmiydi acaba.

  78. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    geçtikten sonra yeşil yanıyor! laf sokmak için yorumumum altına saldırmayın. aksini doğru düzgün anlatacaklar yazsın ergenlerle uğraşamam.

  79. 2013: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2013: A McLaren Odyssey (spa2000)

    28 Eylül 2008.

  80. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Vettel sarı bayraklar altında atak yapıyor.Öndeki araçlar daha hızlı olabilir,çünkü onlar yeşil bayrağın sallandığı alandalar.Torro Rosso yavaşlıyor,Vettel atak yapıp geçiyor.10sn cezası verirlerse şampiyonluk gider.5sn de etki etmiyor.

  81. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    bal gibi de sarı bayraklar altında geçiyor. videoyu iyi izleyin yeşil bayrağın hizasına gelmeden geçişi çoktaan yapmış oluyo bile. Ama ceza felan geleceğini sanmıyorm bu saatten sonra

  82. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    alonso'yu günahım kadar sevmem. video ne olduğunu gösteriyor. sana gelirsek gözlüğe bile ihtiyacın yok kör olmuşsun. at gözlüğünden mi acaba?

  83. Dikkat edin. Vettel'in geçtiği noktada yeşil bayraklar sallanıyor. Bu atak muhtemelen Hamilton'ın yarış dışı kaldığı turlarda yapılmış. Birşey çıkmaz bundan da.

  84. Böyle bir şey varsa Ferrari neden itiraz etmiyor? O zaman demek ki ferrari'nin de yaptığı şeyler var ki bu duruma ses çıkarmıyor. Vettel şampiyon oldu.Artık herkes bir şeylerden medet umarak kurcalayıp durmasınlar

  85. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    SSK varsa göz doktoruna gözükte bir gözlük yazsınlar sana.

  86. böyle durumlarda pitten geçme cezası veriliyor. yarış bittiğine göre artı 20 saniye cezası verilmesi gerekirki bu yapılsa bile şampiyonluk yine vettelde kalır.

    6. Vettel Red Bull-Renault + 9.453
    7. Schumacher Mercedes + 11.900
    8. Vergne Toro Rosso-Ferrari + 28.600

  87. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    Nasıl iddia yani bal gibi sara bayrakta geçiş yapıyor tororosso yavaşlamış vettel gaza basıp geçmiş sarı bayrak altında geçiş yapmak ceza gerektirir 10 sn ceza alması gerekir

  88. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    öyleyse alonso'nun hakkı yenmiş, bu çok açık bir kural ihlali. ama f1 arenası hiçbir zaman adil olmadı ki!

  89. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    Ya 😀 Bu tifosi grubu taraftarından takımına basınına hiç birşeyi kabullenemiyor iş bitmiş şampiyonluk gelmiş o olsaydı bu olsaydı geçiniz bunları.

  90. Bu saaten sonra gelecek şampiyonluğun kağıt üzerinde +1 dışında hiç bir anlamı yok

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir