Ecclestone: "Geçiş Tartışmaları Şaka Gibi"

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu, Fernando Alonso’nun 2. olduğu Interlagos’ta 6. sırayı elde ederek kendisine art arda 3. şampiyonluğu getirecek sonuca ulaştı ama önce Kamui Kobayashi’yi, sonrasında da Jean-Eric Vergne’yi geçişi tartışmalara neden oldu; Ferrari, FIA’dan resmi bir izah istedi.

FIA ise konunun açık olduğunu ve kurallara aykırı bir hareketin bulunmadığını gayri resmi yollardan belirtti; bunu Charlie Whiting de doğruladı.

Telegraph’a konuşan Ecclestone: “Bunlar üzüntü verici; çünkü her şey çok iyi geçmişti. Süper bir yarıştı; süper bir şampiyonaydı. Şimdi ise herkes bu konuyu konuşuyor. Sorun, kimsenin neler olup bittiğini bilmemesi.”

Bay E, tartışmalara rağmen herhangi bir şey olmayacağına inanıyor.

Ecclestone: “Şahsen, Ferrari’nin bunu (protestoyu) yapacağını düşünmüyorum. Kazanmayı çok istediler ama geriye bakarsanız, Ferrari’nin geçmiş senelerde ne yaptığını görürsünüz.”

“Ama hiçbir şey olmayacak. Ne yapabilirler? Hukuki dava mı açarlar) Belki. Ama mesele, daha başlamadan defolu. Bir şey olmayacak.”

Bununla birlikte Ecclestone, Ferrari’nin açıklık getirilmesi çağrısının da çok geç geldiğini belirtti.

Ecclestone: “Kurallara ve yönetmeliğe göre normalde protesto çekmelisiniz. (Ferrari) bu süreyi kaçırdı”

“Ayrıca yeşil bayrağın olduğu gerçeği var ki kimse bunu reddetmiyor gibi.”

“Tamamen şaka gibi. Mektupta yazdıkları yanlış. Yapılması gereken herhangi bir şey olduğunu düşünmüyorum. Tamamen, büsbütün yanlış bir şey”


Yorumlar

  1. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    ağzına sağlık

  2. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    ahmet kara kıyaslama mantalitesindsen bahsediyordun ama kendin bilmiyormuşsun.2007 de şampiyonluk resmen ve cebren hediye edildi edilmek zorunda kaldı.800 sayfalık belgenin davası için bu konu öylece kapatıldı.Sen ron denisin onu formalite icabı konuştuğunu bilmezmisin.2007 nin son yarışı ile 2012 son yarışı birbiri ile kıyaslanamaz.

  3. Alonsoya darbe üstüne darbe geliyor.Fia sorun yok diyor.Bernie şaka gibi diyor.Kendi takımı bile ititraz etmek istemiyor.Artık herkes kabullenmeli bazı şeyleri Yani gerçekleri.Alonso ve onu sevenler için zor bir durum ama küçük dünyaları ben yarattım havalarına girenlerin sonu hep böyle olmuştur olacaktır da.

  4. Ahmet Kara kardeşim, verdiğin 2007 örneğinin buna uygun olmadığını düşünüyorum.

    Nedeni şu: FIA/DMSK (Yanlış olabilir. Kararı kim vermişti, temyize hangi merci bakmıştı hatırlamıyorum. Karar üzerinden gitmek istiyorum) rezalet yaşatmışlardı.

    O casusluk skandalının neticesinde, belli olmuş ve ispatlanmışken, o takımın bir daha yarıştırılmaması gerekmekteydi. Hatta casusluk yapıldığı tarihten itibaren kazandığı puanlar da silinmeliydi. Onu yapan Spyker ve Collin Kolles olsaydı….. Ömrübillah pistlere adım atamaz, evindeki TV'den bile motorsporu izleyemezdi. Diyeceksin ki Hamilton ve Alonso'nun ne suçu var? Alonso sonradan her şeyi bildiğini itiraf etti ve şahitlik yaptı. Pilotların emeğine saygımız var ama Felipe ve Kimi'nin suçu neydi? Dürüstçe çıkıp yarışmak mı? Uzunca anlatmamın sebebi şu: O yarış sonucunda (2007 Brezilya) zaten direkt olarak Williams ve BMW'ler ihraç edilmelilerdi. ŞAmpiyon Hamilton'dı aslında ama hem FIA, hem de McLaren'ın itiraz edecek yüzü yoktu. Bir nevi Kimi ve Ferrari'ye iltimas geçildiğini düşünüyorum, ki hakkıydı Kimi'nin de. McLaren'ı takımlar şampiyonasından ihraç ettiler de ne oldu? Edilmeseydi bile Ferrari 1 puanla yine yenecekti. TV gelirlerinden pay alamadılar + 100 Milyon $ ceza…. Çok da büyük bir şey değil McLaren için.

  5. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Dostum sende dogru söyluyorsun cok ta guzel anlatmıssın guzel bır ornekle ancak sımdı ferrari takımı bunu yaptı dıye bu adamlara uckagıtcı duzenbaz kepaze tavırları yapmak yanlıs, uygun dılle gayet olabiltisei olan bir acıklama istemısler, senın dedıgın gıbı olsa tabıkı daha yakısıklı olurdu ama olan bu ve bunda hemen çirkinlik aramak hoş ve dogru degıl..

  6. Bu goruntuler ciktiginde tartismalar basladiginda Ferrari cikip “Sampiyona pistte kazanilir, biz bu sene kaybettik, bu tartismalara girmeyecegiz, Redbull`u ve Vettel`i tebrik ederiz, 2013 te gorusuruz“ deselerdi eminim herkesi susturur daha fazla sempati kazanirlardi. Buyuk takim boyle yapar, tipki 2007 de Mclaren`in yaptigi gibi.

    2007 Brezilya sonucunu hatirlayalim: Raikkonen Hamilton ve Alonso`dan 1 puan fazla alip sampiyon olmustu, yaris sonrasinda sanirim Bmw ler soguk yakit kullanarak avantaj sagladigi gerekcesiyle Fia tarafindan inceleme altina alinmislardi, diskalifiye edilselerdi Hamilton 2 sira yukselecek ve sampiyon olacakti. Ama Ron Dennis cikti “Sampiyona pistte kazanilir, birilerinin diskalifiye edilmesiyle gelecek sampiyonlugun hic bir onemi yok bizim icin“ demis, henuz Fia`nin incelemesi bitmeden konuyu kapatmisti..

  7. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Ferrari şampiyona acısından veya vetel in ceza alması için birsey yapmak ıstese zaten beklemezdi yapardı, zaman kaybetmezdi veya senın dedıgın gibi kacırmazdı, kacmıs bırsey cunkı böyle bır eylem yapmak ıstemedıler!!
    adamların burada yapmak istedikleri böyle haberlerin speklasyonların ardı ardı kesılmeyecek sonucta Ferrari cok buyuk prestijli bir dunya markası yuzbınlerce destekcısı taraftarı yatırımcısı sponsoru var ve bunların herbırı nde yanı bızım kamuoyu dedıgmız kavramda beklentıler var bu ınsanların kafalarındakı soru ısaretının gıtmesı ve kendı uzerlerınde gorevlerını yapmadılar gibi lafların cıkmaması ıcın yapılmıs bir harekettır, sen kadar karaktersiz olsalar camura zaten yatarlar allem eder kallem eder ortalıgı karıstırırlardı, kalkmıs sulak sulak konusuyorsun Ferrari dedigin senıde gömer senden sonra gelecegıde sen organızatörsun sen gibi adamlar sırada beklıyor o fırmadan arac almak ıcın haddını asmıs….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir