Schumacher: "Şampiyonun Ferrari Olmasını İsterdim"

yazar:

kategori:

7 dünya şampiyonluğu bulunan Schumacher: “Ferrari takımı adına üzgünüm; onlarla hâlâ yakın bir bağım var. Bu sezon Takımlar Şampiyonu’nun, kırmızı giymesini daha fazla tercih ederdim.”

“Sebastian’ı 3. şampionluğu için kutluyorum. Onun için kesinlikle sinir bozucu bir yarıştı ve sezonu usta bir şekilde tamamladı. Bu adamı uzun zamandır tanıyorum ve onu çok seviyorum. Bana göre Pilotlar Şampiyonluğu’nu kazanacak doğru isimdi.”


Yorumlar

  1. bak mercedes ve schumi

  2. Michael Schumacher ferrarinin değil formula1 dünyasının en büyük pilotudur . ferrari yeni Schumacher,ler arıyor senelerdir ama nafile bir schumi daha gelmez . ama fazla uzaklarda aramasına gerek yok yeni schumi,yi . onun gibi olmasada ona yakın biri var karşı takımda adı vettel .

  3. Ferrari'nin en büyük şampiyonu Michael Schumacher, son şampiyonu da Kimi Raikkonen…Biri hiç değişmeyecek, diğerinin değişmesine de daha epey var…

  4. 1 şumii fanı tüm alonso fanlarından büyüktür .Tıpkı şuminin alonsodan çok daha büyük olduğu gibi.

  5. bir yorum göndermiştim.

  6. muse – invincible

  7. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    2006 dan kalma alonsoya olan kin devam ediyormuş yazık.Neyse bundan sonra köşe yazarı olarak vettele destek verir.Ya da at çifliğinden şans diler.Belki de misyonunu toro roso pilotlarına devretmiştir.Aynadan veteli gördüğünüzde benim gibi davranın demiştir ki zaten vergne abudabide kendini resmen dışarı atmıştır.

    Şimdi birkaç şhumi fanı gelmiş bizlere laf atıyor.Bu konuyu biz uydurmadık ki tüm dünya bunu konuşuyor.Ralf bile seneler sonra eline mikrofon almış abisini savunmak adına.Ateş olmayan yerden duman çıkar mı.Şhumi resmen veteli himaye ediyor.

  8. Djarum kardeşim kesinlikle haklısın.

    hani şu yağmur ustası dediğiniz adam nasıl 2-3 saniye fark kapattırıyor o ayrı bir meselede geçişin en zor olduğu yerde nasıl geçiliyor.şimdi diyecekler geçileceğini anladığı anda zorlamaz.o zaman kobayı niye zorlayıp spin attırdı.oda 2 -3 saniye kapatarak geldi .koba ondan bir kaç tur sonra DRS düzlüğünde(hemen atlamayın yağmurda drs nin kullanılmadığını biliyorum sadece düzlüğü anlatamaya çalışıyorum) atak yapıyor ve ona öyle bir savunma yapıyorki koba spin atarak gerilere düşüyor ve böylece vetteli yakalama şansıda kalmıyor.orada geçilse belki koba vetteli yakalayıp onuda geçecek.yani demem şu şumi o yarışta ve bana göre(üzerine basa basa söylüyorum bana göre 2010 son yarışta vettelin şampiyonluğu için çok uğraşmıştır.aslında çok yadırgamıyorum nede olsa memleketlisi.ama sonradan çıkıpta ferrarinin takımlar şampiyonluğunu almasını çok isterdin gibi laflar çoğu insanı kendinden soğutmuştur .

  9. Nemrud Ibrahim peygamber'in ateşte yakılması emrini verdikten sonra meydan yere odunlardan büyük bir yıgın yapılır. Odunları tutuştururlar sonra. Alevler o kadar yükselir ki bulutların tutuşacagını sanan çocuklar. Korkar kaçar, bütün hayvanlar. Ibrahim peygamber'i mancınıkla ateşin tam orta yerine atacaklarmış askerler. Atacaklarmış ki Nemrud'un bir kral oldugunu anlasın, görsün; bir daha ona karşı gelmesin insanlar. Bu sırada bir karınca agzında bir damla su ile gidebildiği hızla, koşa koşa gidiyormuş. Hem de boyu göklere varan ateşe doğru. Baska bir karınca onun bu telaşını görüp sormuş hemen; "Bu acelen niye? Nereye böyle?" Agzında bir damla su taşıyan karınca o bir damlayı ellerinin arasına alıp, "Duymadın mı" demiş. "Nemrud, İbrahim peygamber'i ateşte yakacakmış. İşte ateşin oldugu yere su götürüyorum. Bu sözleri duyan karınca kendini tutamayarak uluorta kahkahalarla gülmeye baslamış. "Sen şu atese dönüp hiç bakmadın mı?" diye sormuş. "Ne kadar büyük. Senin bir damla suyun ona ne yapabilir ki?" Su taşıyan karınca, "olsun!" demiş. "Hiç olmazsa tarafım belli olsun."

  10. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    the church_ripple ,parçanın söyleyeni ve ismi 😉 video için de ayrıca teşekkürler..

  11. "Alonso'nun kariyeri kadar şampiyonluk mücadelesi var adamın. Kim için işi kurtarmaya çalışsın. 5 gündür 3-4 Alonso'cu ağlama duvarına çevirdi burayı."
    Gayet yeterli, tabi anlayabilene.
    Petrov'a bu kadar kızdıklarını hatırlamıyorum bazılarının, tabi Alonso'nun da beceriksizliğini savunmak pek mümkün olmadığından olsa gerek.

  12. Alonso'cular o kadar komik olmaya başladı ki sanarsın ki Schumacher yol vermese Vettel şampiyon olamayacaktı. Yaw arkadaşım adam 5 sn farkı 2 turda kapatmış düşün aradaki hız farkını. Schumacher neden zorluk çıkarsın ki. Hem kendisini de tehlikeye atmak istememiştir. Sonuçta kaç yarıştır puan alamıyor ve son yarışını puan alarak bitirmek istemesi çok normal. Vettel'de sonuçta vatandaşı. Vettel'i kumdan kaleler yaptığı yaşlarda tanıyan bir adam. O zorluk çıkarmama olmasa 30 sn sonra zaten atak yiyecek. Amma büyüttünüz işi ya. Adam şampiyon oldu beyler. Yok sarı bayrakmış yok araç illegalmiş yok Alonso en iyisiymiş yok Newey'miş. Adamı tebrik etmek dışında sürekli züğürt tesellisi peşindesiniz. Schumacher neden işi kurtarmaya çalışsın. Alonso'nun kariyeri kadar şampiyonluk mücadelesi var adamın. Kim için işi kurtarmaya çalışsın. 5 gündür 3-4 Alonso'cu ağlama duvarına çevirdi burayı.

  13. İşte Schumacher de Vettel'in her halükarda geçeceğini bildiği için ona göre davrandı.

  14. Vetel her halükarda geçerdi
    Yarış çizgisini dışına çıkması şumaher gibi birisine yakışmadı diyorum,

  15. Evet, bir kamera açısında öyle görünüyordu ama sonra diğer açılardan da bakınca işin farklı olduğu ortaya çıkıyor.

  16. Hakkinen Coulthard'ın jestiyle o yarışta kariyerindeki ilk galibiyetini kazandı.

  17. Ben de yarışı izlerken öyle görmüştüm ve şumiye neden ceza geldiğini anlayamamıştım. sonradan farkettim ki villeneuve içeri dalınca şumi çizgisini hiç bozmamış, üzerine daha da içe kırmış. Geçiş yapılırken geçilenin bir yerden sonra kazayı önlemek için çizgisini değiştirmesi gerekiyor. Şumi onu yapmamış. Villeneuve yanına gelene kadar sorun yok. Şumi üzerine kırıp çarpıştıktan sonra ikisi de frene asılıyor, Villeneuve lastiklerini kilitliyor ve Şumiyi dışarı itiyor. Suçlu olan Şumi imiş yani.

    Temastan sonra Villeneuve'ün aracında süspansiyon hasarı oluştu ve mclarenlerden hakkinen'e geçilmişti. hatta orada DC neden Hakkinen'e yol verdi anlamış değilim hala 🙂

  18. live timingi indirirsem sizinle paylaşacağım zaten.sc den önce yanılmıyorsam 68 .ci turda msc ile vettel arasındaki fark 8.8 saniye yani geçiş 64üncü turda gerçekleştiğine göre tur başına 2 saniye fark var.tabi burada vettelin geride olması ve yarışa asılmasından kaynaklanıyor diğer tarafta ise son yarışında 7.ci sıra 6 yarıştır puan alamayn takım ve kendi içinde yeterince iyi bir sonuç.niye risk alıp yd olsunki son yarışında.birde şu var 20 li turlarda sc içeri girdiğinde ilk turda patlayan lastik nedeniyle yediği bir tur var.bundan dolayı sizce 7.cilik harika bir sonuç değilmi.yarışın başında tur yiyen schumi yarışın başında tur yemeyen kimi, sonra yarışın sonunda tur yemiyen schumi ve yarışın sonunda tur yiyen kimi. bu nasıl bir aksiyon olduğuna dair yarışı özetliyor.

    yarış öncesi çiseleyen ve göle çevirmeyen yağmur dilemiştim oda kabul oldu.yarış boyunca hiç iri yağmur taneleri düşmedi piste.kalbim ammada temizmiş

  19. kısaca vilnöv denen adam schumacher'in kendisine çarpmasına neden olmuş.

  20. hayret kendime 1997 jerez olayına bir taraftar buldum demekki benim gibi düşünenlerde var . olayda bence j.villeneuve suçludur adam direk bodoslama dalıyor

  21. birde şu 1997 jerez olayına dikkat etimde yahu j.villeneuve hem içeride hemde viraja girmeyi biliyor adam geç fren olayını da abartmış viraja fazla hız taşımış. schumacher ise yarış çizgisinde gidiyor. villeneuve çarpışmadan hemen önce dümdüz giriyor viraja. schumacher orada çarpmasa bile villeneuve ona çarparak ikisi birden pist dışına sürüklenirlermiş. sanki o durumda villeneuve'ün schumacher'i yarış dışı bırakmaya niyeti varmış gibi.o sezon schumacher'e verilen diskalifiye cezası da çok ağır oldu 2.olmalıydı en azından. 3:05'ten itibaran tekrar tekrar oynatın anlayacaksınız.

  22. schumi senin ferrarideki yenilmez armadayı darma duman ettiler . alonso gibi yarış kazanırsa ben hızlıyım ferrariden . yarış kaybederse ben elimden geleni yaptım ferrarinin hızı bu kadar deyip kendini avutuyor . ama adamın biri (vettel) 40 puan geriden gelip seni (alonso)geçiyorsa araçda değil sende bir sorun var demektir . son yarışta hasarlı araçla sonunculuktan gelip şampiyon oluyorsa .diyeceksinki vettel acaba beni nasıl malup etti diye kendini eleştirip kendini geliştirmeye ve vettel,den daha iyisini yapmanın yollarını araştır

  23. adamıma yakışır video. arka fondaki müzikte beni benden aldı.

  24. Vettel o sırada tur başına 2-3 saniye daha hızlıydı. Bu hız farkıyla Schumacher'in pozisyonunu korumasının mümkünatı yoktu. Orada Vettel'i kayırması söz konusu değil. Zaten Vettel'in Schumacher'i geçmesi de gerekmiyordu.

  25. Başkası olacağına tabi ki Scuderia Ferrari olsun
    ancak Fernando olacağına başkası olabilir isimlere bakılır
    Vettel ihtimal ise gerisi teferruattır o kadar.
    🙂

  26. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Bu ismi duyunca bile heyecanla 'acaba devam edecekmi sürpriz mi yaptı bize' diyerek habere bakıyorum,sonra hevesim sönüyor..
    Doğru konuşmuş bence(her zaman yaptığı gibi),şu an Schumacher Vettel'in Ferrari'de olup her sezonu domine etmesini isterdi bana görede,açıklamasında da bunu belirtmiş.(en azından bu çıkarılabiliyor)

  27. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Bizde Seni o Takımda Görmek İsterdik :/

  28. Bende onu diyorum zaten
    yol verdiğimi görmemiş olanlar olabilir o yüzden bu açıklama da kanıtı olsun mealinde söylemiş diyorum

  29. elvan dalton avatarı

    Adam Alonso şampiyon olsun istiyorum dememişki. Ferrari takımlar şampiyonu olsun isterdim demiş. Zaten vettel panpasını çok sevdiğini ve şampiyonluğu hakettiğini söylemiş

  30. Büyük bir keyifle okudum. Son cümlesi vurucu olmuş .

  31. Alonsonun şampiyon olmasını isteseydi vetele yol vermek için yarış çizgisini değiştirmezdi
    Kimsenin vetelin şampiyonluğuna diyeceği yok da senin hrt araçları gibi yol vermen garipti
    şimdide durumu kurtarmak için ,Takımlar şampiyonası nın Ferrariye gitmesini istiyordum açıklamasını yapmak durumunda kalıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir