Massa: "Gelecek Endişesi Performansı Etkiliyordu"

yazar:

kategori:

Brezilyalı sürücü sezonun ikinci bölümünde çok büyük yükselişe geçse de sezonun ilk yarısında çok kötü bir dönem geçirmişti.

Massa “İlk yarıda anlaşmamamın yenilenmemesi konusunda endişelerim vardı.”

“Ferrari’nin gelecek seneki sürücü kadrosuna karar verme konusunda yaz tatilini bekleyeceğini düşünmüyordum.”

“Maranello’da başladığımdan beri her zaman söylentilerin çıktığı doğru. Daha ilk senemde benim yerime geçecekler listesi vardı. Bu sene de aynı şekilde bir sürü isim ve söylenti vardı.”

“Sene başında bu tür şeylere çok fazla dikkat verdim ve ardından ağustos ayında sadece yarışmayı düşünmem, keyif almam gerektiğini kendi kendime söyledim bu yüzden gerçekten sürmeye başladım. Araçta doğru hislere sahiptim ve bildiğim şekilde mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde sürmeye çalıştım.” 

“Artık daha güçlü hissediyorum ve son 9 yarışta sonuçları gördük. Bu yüzden gelecek için, Ferrari ve kendim için iyimserim.” dedi.

 


Yorumlar

“Massa: "Gelecek Endişesi Performansı Etkiliyordu"” için 15 yanıt

  1. sana zırla diyen oldumu??

  2. Özlenmez mi ilk ve işin zirvesi olunca bizim için. 🙂

  3. Aynen. Olay anını vermekten uzakta kalıyorlar. Biri isimleri karıştırsa da, araçları heyecan ile anımsayamasa da ekrana yansıyan anı kaçırmamalı, heyecanı kendi yaşamalı önce ancak çoğunda bunlar yok. Hata yapıyorlar ki yapılır en karışık anlarda ben de algılayamıyorum Murray de yapıyordu ancak anlatmak önemli. En altta Azerilerde bile bunu görebiliyorum biraz dilleri uygun olmasa da 🙂
    As adamlar telemetri ekranları ile önünde ki notlar ile çok meşgul oluyorlar yayın ekranını kaçırıyorlar çoğunlukla ancak bunu spiker değil yanında ki yorumcular yapmalıydı ek bilgi ve tur zamanlarını onlar vermeli, anlatımı desteklemeli bence.
    Evet sky güzel yayın renk tonu olarak da güzel.

  4. bence dünyanın en iyi yorumcusu jacques schulz ve yardımcı marc surer' dir. dahada üstüne tanımam.adamlar 20 yıldır dijital yayından yayın yapıyor.

    izlemenizi şiddetle tavsiye ederim

    http://www.youtube.com/watch?v=MzZb9ayJ33c

  5. Ben hâlâ Murray Walker'ı özlüyorum.

  6. Serhan Acar dediğin gibi çok pasif ve duygusuz kalıyor. Sanki radyoda anlatıyor. Çoğu zaman da anlatımda geride kalıyor, olay olup bitmiş yeni fark ediyor. BBC'dekiler de aynısı.

    SkySport linki buldukça takip ediyorum. James Allen gibi olmasa da fazlasıyla iyiler. F1'i yeni izlemeye başlayanlar için Serhan Acar iyi olabilir ama bizim gibi kaşarlanmışlar için Allen'den aşağısı zor. Sky'ı tavsiye ederim.

  7. massa sene başında gerçekten kötüydü herkes onun takımdan gitmesini istiyordu sonra 2. devrede adeta çoştu harika yarışlar çıkardı 1 sene daha kalacak seneye umarım galibiyet gelir

  8. Bu arada Okay'ın dönemi ile ilgili ben de son zamanlar da iyice kuvvet bulan birşeyi paylaşmak istedim. Serhan'ı artık izleyemiyorum malum aboneliğe karşı olduğumdan dolayı başkalarının har hurlarına katlanmak durumunda kalıyorum ancak hissettiğim Serhan'ın anlatışını hiç aramadığım, özlemediğim şeklinde.
    Background olarak kıyaslanamazlar, veri yoğunluğu, örnekler ile destekleme, gündem ile derlemeler vesair fakat benim aradığım şeyler de bunlar değildi. Beklentim ülkede ki gelişim adına bu şekilde oldu ancak diğer önemli noktanın uçup gittiğini gördüm. Malesef Serhan hocam o kadar doluluğa rağmen amiyane tabirle Droid gibi anlatıyor. F1 gibi heyecanın doruk noktasında olduğu bir dal da hem de heyecanın katlandığı anlarda bile donuk bir ses tonundan başka birşey ben duyamadım. Cine5 yayını ile birlikte Türkçe olarak eskiden beri takip edenlerden biriyim ancak daha öncekiler saklı kalmak kaydıyla Okay'ın anlattığı devri cidden arıyorum.
    Vettel-Weber olayında ki çıldırışı biraz abartı oldu, çıldırttı belki bazı insanları, koparttı felan ancak o bir zevk almanın, heyecanın mahsulü idi daha fazlası ile ciddi miktarda formula 1 'den uzak kalmanın getirisi. Önceki anlattığı dönemde öyle değildi. Hata yapsınlar, yanlış kelimeler, isimler ifade olsun bazen aynı yabancı örnek spikerlerde ki gibi side by side 'ı da hissedelim yani.
    Formula 1'in Türkiye tarafının buna ihtiyacı var ve ben ciddi miktarda özlediğimden paylaşmak istedim. Biraz belki Serhan'a haksızlık olarak görülebileceği halde ancak öyle görülmemesini arzularım. Aradığım Serhan değil belki Serhan ile beraber geri dönebilecek aksiyon seslendirmesi.

  9. http://www.zaman.com.tr/columnistDetail_getNewsById.action?newsId=2023469
    "Başka Michael Schumacher gelmeyecek"

    Okay'ın Michael hakkında ki köşe yazısını paylaşmak istedim. Duygusal, heyecanlı sunucu, yorumcu doğal olarak yazısında da aynısını göstermiş. Adamı yazısından dahi anlayabiliyorsunuz.
    İsmin dışında onun ve benim yaşımda kiler için Michael'ın son emekliliğinin beraberinde getirdiği farklı hislerde olabiliyor biraz da bunu görebiliyorsunuz.
    Ayrıca çoğunluğun dikkatinden kaçan 7 ile finish'i kaçırmadığını görebilirsiniz. Vettel tartışmaları ile beraber bu da geçmeliydi ancak hep atlandı. Vettel mi 7 ncilik mi öyle onda saklı olarak kaldı.:)
    Eh bu düşüncenin sebebi de malum herhangi bir rakam ifadesinden değil 777777 lik bir adam neredeyse 7 ile ilişki konusunda Michael Schumacher.
    Velhasıl kelam o ayrıldı bizim ömrümüzün bir kısmı akıp gitti.

  10. Politik ifadeler bunlar. Tabi ki şu pozisyonda olanları açıklığı ile anlatmasını beklemiyoruz. Felipe'yi suçlamak da çok gereksiz olur artık. Benim düşünceme göre Fernando'yu yenmesi bundan sonra ki süreçte pek mümkün değil Fernando ancak ciddi bir problem yaşarsa takımda ki pozisyonu daha fazla önem arzedebilir. Ben kendisini tv başından da olsa grid de görmeyi tercih ederim.
    Başka bir nokta ile F1'i bir genç sürücüler topluluğu halinde görmek istemiyorum nispetle yaşlı insanları da görmek istiyorum.

  11. team order varken alonso bir tur geride bile olsa ona turunu geri almasını vede liderliği vermesini isterler.tabi aradaki onca takım bile olsa 2010 dan sonraki ferrari ve samurayı alosnodan beklenir.

  12. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    İyide bundan evvel ki 2 sene neyi düşünüyordunda 0 çekip durdun..

  13. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    Seneye alonso ile cekisir ve puan tablosunda ustte gorulur umarim massa. Sansi yuksek zira mclarende belirsiz bir perez var, hamilton gibi buyuk bir rakip mercedese gecti. Onunde net durabilecek alonso vettel ve kimi var sanki

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir