Raikkonen 2013'te Daha Güçlü Olacaklarına İnanıyor

yazar:

kategori:

Fin pilot, 2 senelik aranın ardından döndüğü Formula 1’de 7 defa podyuma çıktı; Abu Dhabi’de zafere ulaştı ve sezonu 3. olarak tamamladı.

Raikkonen: “Sene başına göre şimdi durum daha kolay; gelecek sene daha da kolay olmalı”

“Çok puan topladık ama biliyoruz ki seneye daha güçlü başlasaydık, muhtemelen şampiyon olabilirdik. Gelecek sene takımı tanıyor olacağım. İşi biliyorum. Bu yüzden (2013’te( başlangıç daha kolay olacaktır.”

“Umarım gelecek sene, üzerine koyarız”

2012 başarıları için Raikkonen: “İyi geçti. Ama elbette iyi sonuçlar almaya başladığınızda, daha da iyisini istiyorsunuz. Kendinizden, daha iyisini yapmayı bekliyorsunuz”

“Çok istikrarlıydık. En güçlü değil ama istikrarlıydık. Bu da bizi uzunca bir süre şampiyonluk mücadelesinin içinde tuttu.”

Fin pilot, Lotus içindeki havanın da güçlü performansa katkı sağladığına inanıyor.

Takım ruhunun kendisini ne kadar kanıtladığı sorusuna Raikkonen: “Her şey bir aradaydı diye düşünüyorum. İlgili olan daima birçok insan var.”

“Takım çalışması… Herkes aynı şeyi yapmaya çalıştı: Elinden gelenin en iyisi. İyi bir atmosfer olduğunu düşünüyorum. Bunun da yardımı oldu.”

“Bu takımın, önceden yarıştığım ekiplere göre biraz farklı olduğunu her zaman söyledim. Her şey tamamen yarışmadan ibaret; daha az politika var. Ve olunacak iyi bir yer”

Raikkonen, F1 aracının direksiyonuna döndüğünde sınırları zorlama konusunda endişe ettiğini itiraf etti ama bunun kısa sürede ortadan kalktığını ekledi.

Raikkonen: “(Sürüş yeteneğimi) kaybettiğimi veya daha zor olacağını hiç düşünmedim. Belki de en büyük soru işareti, yeni takımla, yeni lastikle, her şeyin değişmesi iğle önceki gibi sınırları zorlayıp zorlayamayacağım üzerindeydi.”

“İlk testten sonra bu konuda kendimi rahat hissettim. Yarışlar konusunda hiç endişem olmadı”


Yorumlar

“Raikkonen 2013'te Daha Güçlü Olacaklarına İnanıyor” için 30 yanıt

  1. Afedersin puanı kaç kaç bir daha söyler misin? Kimi o sezon 9 puan topladı Nick 12. Bari destekli sallasaydın iyiydi. Hadi onu geç Vettel'in Toro Rosso'da yaptıklarını ben mi küçük görmüşüm? Perez ve Hulk ellerine geçen fırsatı değerlendiremeyip yarış için de hata yaparak bu sezon birer galibiyetten oldular. Bu biraz şans çokça yetenekten kaynaklanır. Vettel ise 2008'de eline geçen şansı çok iyi değerlendirip kendini gösterdi. Kimi ile ilgili araştırma yaparsan O'nun nasıl bir kariyeri olduğunu nasıl bir başlangıçla Formula 1'e geldiğini görürsün ben anlatıp boşuna Kimi'yi abartıyor gibi görünmeyeyim. Sen otur kendin biraz araştır ki Kimi gibi bir pilot hakkında yanlış düşüncelere kapılma.

  2. hani vettele sallıyorsunuzya onun için dedim sauberde ne yaptı raikonen, övdüğünüz raikonen sauberde topladığı puan 9 . .Heidfeld raikonenle takım arkadaşıyken sauberde topladığı puan 34 , vettelin torro rosso,da yaptıkları ve redbulda şampiyonlukları ortada . onun için vettelle raikonenin kıyaslamak abesle iştigaldir vettel nerde raikonen nerde

  3. pilotdaşım diyerek söze başlamak istiyorum royal hunt da fikirlerini özgürce söylemeli.bu platform niye bu iş için.kendisi siteye renk katan bir üye.ki doğru düşünceleride varki olduğu zaman bana göre ben kendisini desteklerim ama yanlışsa yanlışdır ki bu bana göredir yani görecelidir benim düşüncelerim her zaman doğrumudur değil ben her savımın doğru olduğunu savunabilirmim elimden geldiğince evet ama asla herkes yanılır ama genel kanı ve istişare ve en önemlisi gözlem vardır ve gözlem derki rai çok iyi bir pilotdur.sen royal hunt alıp veremediğin vardır rai ile bu kesin.

  4. F1'de saygı duyduğum sayılı adamlardan birisi. Seneye Mclaren pilotları olmazsa (ki olmayacak gibime geliyor) Kimi'nin şampiyon olmasını çok isterim.

    Bu adam gerek profesyonelliğiyle, gerek pilotajlığıyla daha fazlasını hak ediyor.

  5. vidyoyu hesap makinasıyla mı çektin kardeş 😀

  6. Adamım inş bu sene istanbul gp geri gelirde sende orayı kazanırsın bunu çok istiyorum

  7. 2013'te daha güçlü olabiliriz inşallah.

    Iceman taraftarları için 2012 son trailerı yaptım. Tşklr herkese. Go kimi Go!!
    http://www.youtube.com/watch?v=PPBaPPPMygw

  8. ne 5'i 10-15 şampiyonluğu olurdu.

  9. Raikkonen çok büyük pilot.Şu istitkrarını geçmişte sürdürseydi şimdi en az 5 tane şampiyonluğu olurdu.Adamda hiç kısmet yok.İyi performansları hep kötü araç yüüznden güme gitti.Boşu boşuna 2 sene spordan ayrı kaldı bir dalavere yüzünden.Ama umarım seneye güçlü bir Lotusla şampiyonluğa oynar.Mclaren seneye alsaydı şampiyonluğun en büyük adayı olurdu

  10. yorumlarımın amacı mı 🙂 yorumlarımın amacı doğru bildiğim şeyi yazmak. yorumlamak yani anladın mı? bir pilot ya da takım propagandası yapmak değil. illa böyle bir amacım mı olması gerekiyordu?

    Adamın dediği sene sonundaki tempomuz sene başında olsaydı şampiyonluğa ortak olabilirdik şeklinde

    evet burada anlayamadığın nedir? lotus sene başı mı daha güçlüydü sene sonu mu? tabiki sene başı. abu dhabiyi vettel'in cezası ve hamiltonun arızası sayesinde kazandık yoksa o da sadece bir podyum olacaktı. buna bakarak sezon sonu lotus daha iyiydi demeyeceksin umarım?

    burda bahsettiği kendi temposu, sene sonundaki tempom başında olsaydı daha kolay olurdu, şampiyonluğu kazanabilirdik diyor. bunu 40 dereden su getirip de lotus kötüydü diye yorumlamanın manası yok.

    Bir de Alonso Lewis Ferrari de şampiyon olamıyorken Lotus da nasıl olacak bırak Allah aşkına

    raikkonen 2009'da ferrarideydi. neden şampiyon olamadı? ne kadar saçma soru dimi? senin mantığın bu işte.

  11. Bir ben eksiktim. Geldim bende 🙂

  12. Okuduğunu anlamada ve yazıya aktarmada ciddi problmlerin var senin.dikkatle takip ediyorum yorumlarının bi amacı yok hiçlikte gibisin.Kışkırtıcı desem değil taraflı desem değil hiçbir şey anlayamadım yazdıklarından cidden.Hele bi ara avatarın Raikkonen ken şimdi farklı pilotları destekleyen bir hal aldığını görünce iyice kafam karışıyor.Elbette herkes istediği pilotu tutabilir destekler spora tek gözle değil çoğulcu bir şekilde zevki manada bakabilirsin ki bu doğru olandır.Lakin amacını anlayamadım.Adamın dediği sene sonundaki tempomuz sene başında olsaydı şampiyonluğa ortak olabilirdik şeklinde.Bir de Alonso Lewis Ferrari de şampiyon olamıyorken Lotus da nasıl olacak bırak Allah aşkına.Dökülen paralar mühendislerin kalitesi vs ortada.Kimi muazzam bir iş çıkardı.Alonso ve Lewis gibi.Değişimli olarak hepsi farklı koltuklarda olsa benzer tablo çıkardı sene sonunda puanlama olarak 😉

  13. bu senenin en önemli yıldızlarından birisidir raikkönen, inanılmazı başardı lotus'la..dediği gibi başarılar arttıkça beklentiler de artıyor..o yüzden bugün başarısını küçümseyenler sene başında raikkönen'den hiçbir şey beklemiyorlardı..ama f1 de yetenek ayrı bir klasmana sokuyor seni altında sauber de olsa, ferrari de, lotus ta..

  14. Sauber de barşarısını göremedim dediğin adam 23 tane alt seviye yarışıyla sauber koltuğu kapmış adam… Diğer bir çok pilot senelerce Gp2 GP 3 te yarışır ondan sonra gelirken Kimi tam tersi bir kariyerle geldi. İlk yarışında Sauber gibi görece orta sıra takımı ancak ilk 6 ya puan verilen sistemde puan aldı. Sezon içinde Nick Heidfeld'ten öyle aman aman geride kalmadı aç bak birçok yarışta arkasında bitirdi. O sezonda bile defalarca teknik arıza yüzünden yarış dışı kaldı. Ayrıca Kimi hakkında biraz araştırma yap neler başarmış neler başaramamış diye ondan sonra karar ver nasıl bir Bahane bulacaksın…. Timo Glock kimdi pardon? he boşta olmasına rağmen kimse tarafından beğenilip takımda düşünülmeyen isim. Ferrari ya da Mc laren pilot ararken ona dönüp bakmamıştı hani…. Bari düzgün birini örnek diye gösterseydin 😉

  15. sauberdeki başarısızlığı mı? ahahaahahaaa

  16. lotusu begenmiyormusunuz . ya timo glock,un takım arkadaşı olsaydı ne yapacaktınız . bu seferde araca bahane bulucaktınız falanda filanda . ben raikonenin sauberde bir başarısı olduğunu göremedim sen gördünmü kardeşim . mclaren ve ferraride yarış kazanmak diğer araçlara göre yüzde 60 . yüzde 40,tır bu iki araç mclaren ve ferrari lehinedir

  17. Raikkkonenin bana göre gelmiş geçmiş en iyi performansı bu seneydı her yarıştan puan alan bi pilottan bahsediyoruz çindeki strateji hatası olmasaydı keşke.okadar olgun ve dikkatli sürdükü araçı bu sene gercekten hayran olduğum pilota 2 kat arttı hayranlığım

  18. bu adamı hale siteden niye uzaklaştırmıyor adminler ? adamın f1le uzaktan yakında ilgisi yok raikkonene sampiyon olabilcek araba vermişler hahaha sen nerenle izliyon sıralama turlarını

  19. ne alaka şimdi

  20. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    raikkonen o turları kendi istedigi takdirde atabiliyordu eskiden bunu kendi yeteneginin dısında aracın performansıda katkı veriyordu lotusta yapabilecegi en iyi turları atmaya çalıştı hic bir yarısta ilk 3 de baslamamasına ragmen bir cok kez podyuma çıktı ve yarıs kazandı altında en hızlı arac varken zaten bütün bitirdigi yarısları kazanıyordu bitiremedikleride aracın yüzünden oldu ve sampiyon olmasını engelledi.

  21. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    yuh be adam butun yarısları bıtırıp sampiyon olamadı altında red bull mu var sandın lotus bu bi bugattiyle fordun hızını kıyaslayamazsın aradaki farkı anlamıssındır umarım

  22. ben Raikkoneni torro rosso görmek isterim . bakalım nasıl bir pilotaj sergiler acaba t.rosso,da

  23. haydaa. sizi sayıyla mı veriyolar? adamın dediğinden bunu mu anladın? dediği şeyi anla anlamak istediğin şeyi değil.

    Gelecek sene takımı tanıyor olacağım. İşi biliyorum. Bu yüzden (2013'te( başlangıç daha kolay olacaktır.

    hiç uğraşamayacam ne istersen onu anla. lotus çok kötüydü sene başında tamam raikkonen de bundan bahsediyor aynen öyle 🙂

  24. Yanlış bilmiyorsam kimini 37 fastest lapı var yani tek turu süper muhteşem olmayabilir ama süper mclarendeki tek tur perfomansına geri döner inşallah gelecek seneyi bekliyoruz

  25. adam demişki sezona güçlü başlasaydık ki lotus güçlü başlayamadı sonradan açıldı.2 sezon ara vermiş bir adamla ham ve alo yu bir tutuyorsun sen bu şartlarda fıs çekersin zira çektin rai sezon sonunda şampiyonada 3.oldu sen hiç beklemezdin ama oldu.buyur burdan yak !

  26. Geri dönüşü hakkında herkes bir sürü şey söyledi. Ama aslında sadece sezon başında bir bölümde beklenenin altında kaldı. Şöyle geriye dönüp bakınca da öyle aman aman kötü diyebileceğimiz yarışlar da çıkarmadı. Takım her zaman hızlıydı. Bu birazda bu seneki lastiklerin durumundan kaynaklandı. Hava sıcak olduğunda Lotus en hızlılardan birisiyken yağmurlu ve kapalı olduğunda da bir o kadar kötü oldu. Bir türlü sabit lastik ısıtma performansı sağlanmadı. Abu Dhabi'de bile hava kararıp soğuyunca hemen tempo kaybetmeye başladı Kimi. Umarım Lotus seneye bu sorunları çözerek başlar sezona. Gelecek sene ki araç Kimi'nin isteklerinin de değerlendirilmeye katılarak geliştirilen bir araç en başından itibaren ki eminim bunun da yardımı dokunacaktır.
    Son bir söz. Lotus'ta bu sezon değil Alonso yada Hamilton Senna gelse şampiyon olamazdı. Araç hiçbir dönemde en hızlı olmadı. Üstüne üstlük Renault motoru diğer motorlardan bir çok yönden avantajlı olabilir. Ancak Renault motorlu araçların çoğu motorun gücünü farklı alanlara yönlendiriyor(egzoz gibi). Dolayısıyla düzlük performansları daha kötü. Düzlüğün sonundaki maksimum sürat değil yalnız demek istediğim düzlükte ki genel performans ve aracın maksimum hıza ulaşma süreci. Kimi'nin Spa'da ki takımla telsiz konuşmaları malumumuz. Takım zorlamalıyız dediğinde daha çok güç istiyorum falan demişti. maksimum sürate çıkma süresi çok kritik bir çok yarışta önündeki pilottan daha hızlı bir aracı olmasına rağmen onu geçemedik. Tıpkı Alonso'nun 2010'da Petrov'a takılıp kalması gibi.
    Güya Raikkonen'i destekliyor gibi ortaya çıkıpta sonradan ne olduğu ortaya çıkan kişilerin özellikle anlaması gereken konularıi umarım ki anlamışlardır….

  27. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    +1 söylediklerinin hepsine tamamen katılıyorum

  28. Çok puan topladık ama biliyoruz ki seneye daha güçlü başlasaydık, muhtemelen şampiyon olabilirdik.

    alonso ve hamilton lotusta olsa şampiyon olurdu demiştim. bunu ben deyince lotus çok kötüydü nasıl şampiyon olacaklardı oluyor. alın birinci ağızdan adam benim dediğimi demiş. lotus 2012'de şampiyonluk alınabilecek bir araç verdi. umarım 2013te de aynısı olur.

  29. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    2012'de döndüğün için, bize bu sevinçleri tattırdığın için, bazılarına pilotaj dersi verdiğin için sana çok teşekkür ederim. F1'e olan sevgimsin. İyi ki döndün, bizlere bu sevinçleri yaşattın, Allah Razı Olsun.

    2013'te çok daha iyi olacaksın inşallah. 2012'nin son yarışlarında gösterdiğin performans, buna işarettir. Lotus'da sezon genelinde rekabetçi olursa, şampiyonluk içten değil. Birde tek turda ki sıkıntıyı hallettinmi, o zaman kimse seni durduramaz. Allah, Yar ve Yardımcın Olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir