Button Pirelli'nin Yeni Lastiklerinden Umutlu

yazar:

kategori:

İngiliz pilot, 2012’nin ilk ve son yarışlarını kazandı ama sezon ortasında lastikleri çalışma aralığında tutmada sorunlar yaşadı; Bahreyn ve Britanya arasındaki 6 yarışta sadece 7 puan toplayabildi.

Pirelli, 2013 lastiklerini Brezilya GP’nin ilk antrenmanında takımlara dağıttı ve Button, tecrübelerine göre artık benzer sorunlarla karşılaşmayacak.

Button: “Lastiklerle ilgili çok farklı olan bir şey, ısıtma konusundaki işleyiş. Bu konuda sıkıntı yaşıyorduk ve bu sene birçok takım da bununla karşılaştı. Aslında mesele, lastikleri çalışma aralığına getirmekti. Bazı takımlar, çalışma aralığımda veya üzerindeydi ama çalışma aralığında olduklarını söylemek zor.”

2013 lastikleri konusunda Button: “Bu lastiklerin çok daha geniş çalışma aralığına sahip olduklarını düşünüyorum. Sezon başından itibaren lastikleri çalıştırmak çok daha kolay olacak. Normalde aracın gelişimi üzerine çalışırdık ama bu sene 2012 lastiklerine uyum için aracı çok fazla değiştirmek zorunda kaldık.”

“Bu da bizi bu sene biraz yaraladı. (Yeni lastiklerle olan) sürüşümüz sonrasında gelecek sene bu durumun yaşanacağını düşünmüyorum. Eski lastiklere dönmüşüz hissi veriyor. İyi çalışıyorlar. Yüksek bozulma seviyesi göreceğiz ama lastiklerin çok çabuk çalışmalarını sağlayacağımıza inanıyorum”


Yorumlar

  1. umarım gelecek sezon çuvallamazsın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir