Newey: "2012, En Zor Sezonumdu"

yazar:

kategori:

Red Bull, Sebastian Vettel’in şampiyonluğa ulaşması adına sezon sonuna kadar RB8 ile ilgilenmeye devam ederken diğer birçok takım, 2013’e odaklanmaya başlamıştı bile. Bu durum, şampiyon takımın biraz geri kalmasına neden oldu.

Bununla birlikte 2013 sezon öncesi testler, Şubat ayı başlarında İspanya’da başlayacak.

Newey: “2012, şimdiye kadar içinde bulunduğum en zor sezondu”

“2010’da hızlı bir aracımız vardı; belki tamamen dayanıklı değildi ama çok iyiydi.”

“Geçen sene ise araç iyi ve dayanıklıydı”

“Bu sene ise bazen çok iyi bir aracımız oldu ve bazen de dayanıklı. Durumu her zaman anlayamadık ki başlarda bu yüzden sıkıntılar yaşadık”

“En büyük değişiklik egzoz sistemiydi ki bunu, 2 senedir geliştiriyorduk. Birden bire sıfırdan başlamak zorunda kaldık”


Yorumlar

“Newey: "2012, En Zor Sezonumdu"” için 42 yanıt

  1. Snowmann Mrt avatarı

    Newey şubat 2006'da Red Bull'a katıldı. 2006 aracını onun tasarladığı söylenemez. 2007'den itibaren araç tasarlamaya başladığını söyleyebiliriz. F1'de 2009'da büyük bir devrim oldu ve Brawn ile birlikte Red Bull en güçlü 2 takımdan biri haline geldi. O günden beri de Red Bull F1'e ambargo koydu. Tüm bunları düşününce işin sadece Vettel'in iyi pir pilot olmasıyla açıklanamayacağını düşünüyorum.

  2. sayfada yeni hitler belirmiş herküllü..)) mıdı gıllı arşivci gençlik spa bimem kaç.. versiyonlara ilaveten nico ve diğerleri

    maşallah yine birilerinin avukatlığını üstlenmişler üstü kapalı ama renkleri belli..

    boşuna uğraşmayın

  3. Fernando 4LonSo  <<<<  avatarı
    Fernando 4LonSo <<<<

    Sen Aldo Costa hakkında bilinmeyenleri biliyormusun? Takım onu göndermek zorunda kaldı,Teknik konusunda yeterli değildi,Pat Fry sayesinde takım Mclareni devirdi Şampluğu Spa ve Japonyada kaybeden bir takım olarak doğru karar verildiği bir gerçek,Şu anda kendi bildiklerinle şahsıma konuşmuşsun,şunu unutmayın ama hep en iyiler eleştirilir bu da bir gerçek.. Aldo costa Mercedese geçti mercedes ne durumda görüyoruz…

  4. vettelin rakibi artık schumi,nin rekorlarıdır başka rakip yok karşısında . newey 2005 de gelmiş redbula . vettel 2009,da redbula katıldı . arada 4 yıl var vettel bu takıma gelene kadar bu takımda David Coulthard ve Mark Webber ne yaptı neweyle beraber 2005 den 2009 kadar kazandıkları yarış sayısı sadece 1. gerisi malum vettelin yaptıkları ortada ve bunun birde torro rosso ayağı var vettel için . redbul hızlı diyenler için torro rosso

  5. soru şu F.Alonso cu lar neden burayı ağlama duvarına çevirdiler gidin alonso haberlerine kardeşim

    yok neweyy senin devrin bitti seni istemiyoz yok 2010 ve 2012 şamplarını neweyy yüzünden kaçırmışız

    yok Biz Vettele karşı değil Neweye karşı yarışıyoruz yok kış kış

    yok redbullun tüm ipleri neweyin elinde.İstese hornere bile tekmeyi yapıştırır

    daha bir sürü saçma sapan gereksiz yorum yahu bu alonsocu arkdaşlar burada harcanıyor gidin bi sitendup programına felan çıkın bu kadar boş sallanılmaz ki kardeşim

    2010 2011 2012 hepsini sapına kadar vettel hak etti giridde en çok şampiyonluk vettelde en gençleri o yeter artık bi susun yahu

    artık kabullenin vettel alonsodan daha çok hak etti

  6. merak etme evladım o eşiği iyi biliyorum.ayrıca bu sitenin en eski üyesiyim.icmimar la birlikte piyasada arşivi olan tek kişiyim.çıkıpta hala yorumumun altına yazıyorsun ya daha ne diyeyim.çok gülünç oluyorsun.

  7. e hocam o zaman sen bunu söylersen, karşıt görüşte olan insanlar da, "keşke schumacher gelmeseydi 6 şampiyonluğu ferrari yerine başka birileri alırdı" diye söylerdi 🙂

  8. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    senin her alonso olman hangi taş grubuna giriyor.Ağır taş mı yeğni taş mı.

    Adminlere saldırıp halen burada yazıyor olmana şükretmelisin.Adamlara dünya kadar hakaret ettin ama halen buradasın.Biraz utanmalısın.

  9. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    o arkadaş mertçe yazıyor.Raikonen fanıdır ve objektiftir.Sen hulkenberg ismi arkasına sığınmış bir raikonen fanısın .Aradaki fark burada.Bence gizlenmemelisin.Korkma sen raikonen avatarıyla bunları yazınca biz de senin seviyene inip raikonen gibi başarılı bir pilotu karalamayız.Nasılsa hulkenbergin saldırılacak noktası yok diyerek yapma bunları.

  10. ağır taş ile batman döverler yeğni taş ile … silerlermiş.dikkat ettiysen yeğen senden başka yorum yazan yok.her konuda her satırın altna yazıyorsun.yani kendin çalıp kendin oynuyorsun.bu yüzden kimsede ciddiye alıp siteye yorum yazmak istemiyor.adminlerde 3 günde bir giriyor olmalılar.heralde cepleri iyice doldu.ki senin saçmalıklarına dur demiyorlar.

  11. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Massa,Raikkonen le kafa kafaya yarışmış bir pilotta ondan.Raikkonen Alonso dan daha iyi pilot olduğuna göre?

  12. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Hiç kusura bakma okumadımda öyle hıhı diyip geçtim.Avatarı farklı,düşüncesi farklı olan insan.Şimdi onuda açıklarsın sen şimdi ama onuda ciddiye almayacağım.

  13. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Cevap veremedin.Weber 0-0 ike uğradığı hakaretleri öğrendin şimdi yan çiziyorsun.işine gelince vettel adamların gözbebeği oluyor.neden webber gibi birini desteklesinler diyorsun.Peki ferrari neden massayı desteklesin.Massanın weberden farkı nedir?.Sen git lazy çizgi filmini izle.Hani orada iyiler hep kazanırmış ya. Tam senlik bir proğrammış.

  14. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    kanada yarışını tekrar izle doğruyu öğrenirsin belki.Yarıştan sonra herkes en iyi startejiyi tespit ediyor.Tabi yarıştan sonra çok kolay.Keşke en başından 2 pitli stratejiyi seçselerdi.Gridin yarısı tek pit stratejisini seçti.Alonso hamiltondan bir tur değil 2 tur sonra girdi.O yarışta yumuşakları raikonen tam 30 tur kullandı.Pitstopa veya stratejiye kararı kim veriyor box box box diye kim bağırıyor takım mı pilot mu?.
    Orada takım yanlış bir strateji seçti tabi bunu ancak yarıştan sonra anladık.Redbull bu yanlıştan son birkaç tur kala döndü ama bizim takım dönecek zamanı bulamadı.Bunu şampiyonluğa kılıf edeceğine lotusları et.

  15. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bu ne saçma bir yorum.
    Vettel ve Webber'e karşı genç ve 3-0 önde diye takım emrini doğru buluyorsun. Aynı durum Alonso'da söz konusu olunca karaktersizlik olarak niteliyorsun. Sen bir doktara görün, iyi değilsin. Alonso'da takım arkadaşlarına karşı hem gençti(GRO ve PİQ hariç, onlardan kariyer olarak üstündü) hemde senin dediğin gibi 2-0 öndeydi. Vettel'de olunca normal, Alonso'da olunca anormal? Öylemi? Sen hakkaten doktora görünsen iyi olur. Alonso'ya nerden sataşacağını bile bilmiyorsun.

    Hamilton'a sabotaj yaptı da ne oldu? Ayrıca ben o olayı Hamilton'a karşı değilde, Mclaren'e karşı yapılmış bir tepki olarak görüyorum. Hamilton o olayda figürandı.

    PİQ'in kasıtlı kaza yapmasında Alonso'nun hiç bir payı olmadığını, sende biliyorsun. Ama nerden taş atsam diye uğraşırken bunu dile getirmişsin. Gençsin olur böyle şeyler.

    Hangi 3 büyük takımı kendisi yüzünden mahkemelik etti?

    Bir yerde haklısın. Ferrari'ye geldiğinde Massa'yı pilotajıyla ezdi, haklısın. Bu arada Çin'de kendisi geçti, herhangi bir emirle değil. Bilip bilmeden sallama.

    Çok çizgifilm izliyorsun, çok. 2011'de tüm parçaları Massa'nın denediğine dair bir bilgi felan varmı? Yoksa kulaktan dolma bilgilermi bunlar? Delil varmı yani, delil.

    Bu sene kasti şekilde Massa'ya kötü araç verildiğini de anca senin gibi hayalperest birisi söyler. Adam kendisi söylüyor sezon başında araçta rahat değildim, kendimi iyi hissetmiyordum diye. Ha şimdi bu düşünceye sahip insan der ki; Ferrari Massa'nın sürüşüne bile müdahale ediyor. De de çekinme. Delilsiz, kanıtsız olayları, olmuş gibi söyleyen insan, bunlarıda söyler, söyle söyle yadırgamam ben. Senin ne olduğun ortada, 2012 Brezilya yarışından beri izliyorsun F1'i, nickin belli ediyor.

    Pardon? Takım arkadaşının gururunu nasıl kırdı, anlayamadım? Medyada senden iyiyim, sen kötüsün gibi aşşağılayıcı demeçler mi verdi? Hayır. Aksine her zaman Massa'yı övücü açıklamalar yaptı. Sağır duymaz, uydurur diye bir tabir var. Senin kide o hesap.

    Bizde zaten bundan bahsediyoruz. Almanya ve İngiltere'de yağmur olmasa F2012 pole alamazdı. Bu yüzden en hızlı olmayan araçla, Alonso şampiyonayı kovaladığı için herkesin takdirini alıyor.(Anticileri hariç) Hatırlarsan Horner'da Almanya yarışından sonra Alonso için; boyundan büyük işler başarıyor'' demişti. ''Newey olmasa, Vettel araç bile süremez'' gibi bir demeci yok. Sen gene hayal ürününden uyduruyorsun. Doktor yolu göründü sana.

    Bu arada strateji bölümüne pilotlar bakmıyor. Kanada'da Alonso'nun bir hatası yok. Malum yeni izleyicisin, bilgilendirim dedim.

    Bu arada sen müneccim felanmısın? Alonso'nun bir daha şampiyon olamayacağını idda etmişsin. Bunu Allah'tan başka kimse bilemez. Herkesin yorumuna karışıyorsun, Allah'ın işine karışma.

  16. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    F1 den bu kadar anlıyorsun işte.Gelişmekte olan bir pilotu tutmak yasak.İlle 5 pilot var onlardan birini tutacaksın.Zirvedeki bir diğer ismi sevmek yada sempati duymak yasak,çünkü Alonso yu yenmiştir.Her takımın 1.ve 2.pilotu varsa neden Alonso Mclarende 2.pilotluğu kabul etmedi?0-0 ken demişşsin.Vettel adamların gözbebeği,neden kariyerinin sonuna gelmiş adamı desteklesinler?Kendinle çelişmişsin.Bahreynde farklı stratejidelerdi.Bu yüzden takım emri demek saçma.Hem bak Raikkonen Bahreyn de Vettel i geçebilse yine şampiyondunuz.Yarana tuz basarak bunları hatırlatayım dedim.İyikide geçememiş o zaman. 🙂

  17. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    saçmalarının hangi birine cevap vereyim bilemedim.Hangi yalandan başlayım bilemedim.

    Vettel webber durumu 3-0 olmuşken eşitlik bekleme demişsin.Yanılıyorsun durum 0-0 iken dahi webber takım tarafından eziliyordu.İkinci pilot için hiç de fena değildi cümlesini 0-0 iken söyledi.3-0 iken değil.

    lotusun bahreyndeki yaptığına takım emri değil demişsin.Takım emri nasıl bişey acaba.Sadece bahreyn değil.Singapurda olmadı mı?.Raikoneni yavaşlatma demediler mi o da yol vermedi mi?

    newey olmasa araç bile süremez demedi yalan söyleme.Sadece neweye karşı mücadele ettiklerini söyledi.

    saydığın pike trulli fisi grocan zaten 2. pilottur..2. pilot muamelesi görmesi doğaldır.Her takımın 1. ve 2. pilotu vardır.

    Şu hulkenberg adının arkasında gizlediğinden belli ne olduğun.Açıkça raikonen fanı olduğunu söyleyemiyorsun.Bel altı vurup kaçıyorsun.Cesaretin yok mu.

  18. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Alonso gibi birini kıyaslayacak daha ciddi bir program bulamadım.Game of Thrones diyeyim o zaman.Alonsodaki entrika,ihanet ve sırttan vurma ordakine taş çıkarır ama sen istediğini seç.

  19. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Alonso gibi birini kıyaslayacak daha ciddi bir program bulamadım.Game of Thrones diyeyim o zaman.Alonsodaki entrika,ihanet ve sırttan vurma ordakine taş çıkarır ama sen istediğini seç.

  20. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Abdurrahman Turan,Alonso nun Türkçe öğrenmiş hali gibisin.Adam Türkçce öğrense anca bu kadar savunur kendini.Dert etme bu kadar.Ama Renaultta Trulli ve Fisichella,Piquet ve Grosjean hep 2. adam muamelesi gördü.Biraz başlarını kaldırınca Alonso ağladı.Babam dediği Flavio yu bile başarı istememekle suçladı.Mclarende Hamilton a sabotaj yaptı,takımı sattı.Döndü Piquet i kasıtlı kazaya götürüp kariyerini bitirecek olaya imza attı.3 büyük takımı mahkemeye taşıdı.Ferrari ye gelir gelmez Massa yı ezmeye başladı.İlk darbeyi Çin de vurdu,yetmedi Almanyada.İlk sene bitti 2. sene bütün deneyler Massa üzerinde yapıldı.Oda yetmedi Massa ya kötü araç verildi bu sene.İşine gelince takım muhteşem oldu,işine gelmeyince araç çöp oldu.Takımı yine sattı.Takım arkadaşının gururunu kırdı,başarısına şans dedi.Malezya,Valencia,İngiltere ve Almanya şans değilmiş gibi.Almanya ve İngilterede yağmur olmasa o sonuçlar gelmeyecekti.Sonra Vettel i aşşağıladı,Newey olmasa araç bile süremez dedi.

    Bütün bunlar yetmezmiş gibi Alonso taraftarları,koskoca Ferrari ye ağza alınmayacak laflar söylediler.Tifosi değil Alonso Team oldu takımın ismi.Mclarende takım emri görmedim.Lotus ta Bahreyndeki net bir takım emri değil.Redbull da Vettel genç ve rekorlara koşarken ve durum 3-0 olmuşken eşitlik bekleme.Ama Yukarıda yazdım Alonso nun ne kadar temiz olduğunu.Tut tabiki tutabilirsin,eli yüzü düzgün karizmatik adam.Button la beraber en ilginç tip o. Ama gelipte bana adamın karakterini savunma.Alonso en iyi pilottur diyede zar zur etme.İyi pilot olsa Kanada da pite girerdi Hamilton'ın pitinden 1 tur sonra.Zaten Hamilton sorun yaşamıştı ve önünde çıkardı.Şimdide şampiyon olmuş olurdu.Hiç sarı bayrak mavi bayrak diye ağlamanıza gerek kalmazdı.Alonso bu gidişle bir daha şampiyonluk yüzü göremez.Vettel gibi genç bir adanmışlık karşısında,Alonso gibi kırılgan bir kuvvet dayanamaz.

  21. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    meraktan çatladık keku nerdesin yahu.Sabahtan beri ha geldi ha gelecek diye bekledik.Sen olmayınca olmuyor.Sen alonso ve ferraiden bahsetmeyince tadı yok buraların.Bidahakine erken gel de şenlenelim gülelim biraz.

  22. Newey e geçmişte laf atıp her sene bitmesini bkleyenler yine avucunu yaladı.Artık işleri nelere kaldı bilemiyorum.Ferrari bu sene papaya kutsattı aracını.Sırada ne var acaba sağlam totemler yapabilirler.
    O kadar harcanan para değiştirilen ekip sonuç yine hüsran.Demek ki sorun pilotlarda hep diyorum pilotlar değişirse ferrari rahatlar.Newey sadece bahaneleri.

  23. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    sen lazy town mu izliyorsun:) Yaş kaç.Yanlışım yoksa o proğram çocuk proğramı.Susam sokağı gibi bişey.

  24. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    biz aldo costadan bahsediyoruz sen takım emri videosu yayınlıyorsun.ne alaka.Öyle ya faster than you sadece ferraride oldu.50 yıldır gördüğümüz ilk takım emri bu oldu.

    Farklı pilot isimlerinin arkasına sığınarak yapılan bu yorumlar sizlerin nasıl biri olduğunu belli ediyor.Alonsoya adam gibi adam deriz biz.

  25. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    http://www.youtube.com/watch?v=–WHg4Q2Xrs

    İlk 2 muhterem kullanıcının yorumlarını kahkalar içinde okudum.Bu adamdan bu kadar çok nefret edildiğini görmek HARİKA!!!!!!! Bir düşünün bakalım niye? Herkes kötü , birtek siz iyi olabilirmisiniz?Böyle birşey teorik ve pratiksel olarak mümkün değil.Dilerim sizde kendinize saygıyı hakeden ''adam gibi adam'' pilotlar bulabilirsiniz.Başkasının sırtına basarak yükselen değil.

  26. Biri buna avukat falan olmadığını söylesin yahu harbi bir sorunu var adamın kim yorum yapsa altına damlıyor. İlginç gerçekten de. Gören de birşey savunuyor falan yazar. Tek yaptığı başkalarının altına işte kanıtla cart et curt et tanıyor musun falandı filandı.

  27. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan
    Aldo Costa fazlasıyla dürüst bir adamdı, hata yaptığı yer yoktu

    Nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun.Sanki hısım akrabandan bahseder gibisin.Yanındamıydın kaç saat birlikte çalıştın.Hakkında ne biliyorsun.
    Ya da şöyle sorayım.Bu adamı canlı olarak gördün mü hiç?

  28. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Ahlaklı sporcu F1 içinde zor bulunur. Başlangıçta iyi araştırıp yanlış ata oynamamak gerekiyor. Yoksa bu arkadaş gibi kendini rezil ediyorsun pilotunla beraber.

    Aldo Costa fazlasıyla dürüst bir adamdı, hata yaptığı yer yoktu ama gönderdiler adamı malum pilotun baskısıyla.

  29. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    .

    Alonsonun bence en büyük ayıbı başarıları kendine başarısızlakları takıma kesmesidir

    ne zaman olmuş bu olay açıklasana .lar eki kullandığına göre birden fazla örneğin olmalı.

  30. arkadaşlar bu şekilde konuşarak tüm REdbull takımının hakkını yiyorsunuz. Bu bir ekip işidir.
    Vettel çok güzel sürmüş ,Newey güzel tasarlamış,Horner güzel yönetmiş ,Pit ekibi hızlı çalışmış ,daha bir çok kişi emegi vardır .Hiç kimse tek başına bir şey yapamaz. Ama aslan payı neweyin olabilir o ayrı konudur .Alonsonun bence en büyük ayıbı başarıları kendine başarısızlakları takıma kesmesidir .Oysa Başarıda herkesin payı vardır ,başarının gelmesi için herkes çalışmalıdır .Fakat başarısızlık öyle değildir bir tek pit ekibi yanlış yapsa başarısızlık gelebilir .Tek hata bile şampiyon olmamanıza neden olur .Alonso sıralama performansında geri kalması bile başarısızlık için yeterli bir nedendir.

  31. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Fernando 4lonso arkadaşım söylediklerinin espritüel yönünü anlıyorum.Bir içecek firması yıllardır tarih yazan takımlara kök söktürüyor.Aslında senin bu yazdıkların herkesin temennisi ama cesaret edip de söyleyemiyorlar.Newey varken ne raikonen ne de hamilton veya buton şampiyon olamayacak bunu onlar da biliyor ama laf olsun diye neweye dahi diyorlar.Ellerine geçirseler bir kaşık suda boğacaklar.

  32. tifosilere ayıp oluyor ama beyler. herkes böyle değil. arkadaş büyük ihtimalle alonso taraftarı zamanında renault'ta desteklerken ferrari'ye karşı cephede almış olabilir.

  33. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Alonso gitsinde biz rahat edelim?Saçma sapan demeçler okumayalım,şaibeli yarışlar izlemeyelim?2005 şampiyonluğu Kimi ye 2006 Schumacher e verilsin.Kimi nin koltuğu iade edilsin.Bak tv de LAZY TOWN diye bir show var sabahları,orda Stephanie ve Sportacus u izle ve orda verilen mesajları iyi idrak et.Bir sporcu nasıl olmalıdır,sporcu ahlakı nedir gibi çeşitli konular işleniyor ve hep iyiler kazanıyor.Newey de bu yüzden kazandı.

  34. burak evmez avatarı

    test yasağı kalksa görürüm ben neweyi

  35. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Fernando 4lonso arkadaş esprili bir yorum yapmış ama sazan gibi atlamışlar.

    Newey gri alan uzmanı olarak son yıllara damgasını vurmuştur.Redbull takımının 1 numaralı adamıdır.Marko veya hornerden bi cacık olmaz.Neweyin sayesinde sağa sola laf yetiştirirler ancak.Newey yapıyor onlarda konuşuyor.
    Newey ferrariye gelmez.Çünkü ferrari çok büyük takım.Neweyin eline ipleri vermezler.Ama redbullun tüm ipleri neweyin elinde.İstese hornere bile tekmeyi yapıştırır.Böyle bir rütbeyi ferraride alamaz da bulamaz da.

  36. Sivaslı esnafın isyanından daha komik 🙂
    (bkz:http://www.youtube.com/watch?v=qa5rAWdjPqA)

  37. Adam bir dahi. Kendi alanında dünyanın en iyisi. İşte bu yüzden kendisinden nefret ediliyor.

    Öyle bir nefret ki iltifat gibi.

  38. hahahahaa adrian newey kış kış 😀

  39. Harun  Arıcak avatarı
    Harun Arıcak

    bu tifosilerin ağlamaları yokmu bayılıyorum 😀 mantaliteye bakarmısınız yoruma gerek yok.

    Bir tifosinin sevinmesindense ölmeyi tercih ederim demiş ünlü düşünür Rambu

  40. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Adrian Newey Ferrari'de olsaydı onun sıradan bir tasarımcı olduğunu ve bütün başarıların Fernando 'Patron' Alonso'nun şahsi yeteneği sayesinde kazanıldığını söylerdin. Bu lafının arkasında da fizik kuralı gibi dururdun.

    Güzel drama ama, sevdim yorumunu!

  41. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Çok sesli güldüm yahu 😀

  42. Fernando 4LonSo  <<<<  avatarı
    Fernando 4LonSo <<<<

    Bu adamın devri bittiği gün, boynuma havlu geçirip halay çekicem yetti artık ya bi uza git ya… seni f1 de istemiyoruz tamam anladık dünyanın en zeki adamı sensin hadi uç git şu spordan kralsın hadi uza artık istemiyoruz seni ya… Senin yüzünden ferrari 2010 ve 2012 olmak üzere tarihi şamp kaçırdı sen o takımda olmasaydı bunların hiç biri olmucakdı alonso 2 kere samp toplamda 4 kez dünya samp olmusdu,ama buna engel olan sen ADI ÜSTÜNDE sen ,Alonsonun dediği gibi " Biz Vettele karşı değil Neweye karşı yarışıyoruz" dediği gibi artık gitmelisin uzaman lazım.. Ferrari seni yenmek için günün 24 saatini 25 saat yaptılar hala olmadı o yüzden sen artık git torun sev uza bu spordan hadi KIŞŞ KIŞŞŞ yeter bize çektirdiklerin!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir