Spor Bakanlığı: "Pisti Özelleştirdik; Ödeme Yok"

yazar:

kategori:

Formula 1’in Türkiye’ye geri dönüşü bir süredir gündemde… F1’in patronu Bernie Ecclestone, Türkiye Grand Prix’sinin yeniden takvime dahil olabileceğini açıklayarak, “Planlanan New Jersey yarışı 2013 takviminden çıkartılarak 2014’e ertelendiği için boşluğu Türkiye ile doldurulabiliriz” demişti.

İstanbul Park Pisti’nin işletmesini 10 yıllığına 125 milyon dolara alan iş adamı Vural Ak, Ecclestone ile görüşerek el sıkıştı. Daha önce Ecclestone, Türkiye GP’si için 26 milyon dolar istemiş, devlet bu rakamı kabul etmediği için F1 Türkiye’den çıkmıştı. Pist özelleşmeden önce Ecclestone rakamı 13 milyon dolara kadar çekmiş, fakat pist özelleştiği için hükümet kanadında böyle bir bedel gündemden düşmüştü.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na son gelişmelerle ilgili bir başvuru olmadığı kaydedilirken, 13 milyon dolar ya da başka bir rakamın bakanlığın gündemine asla gelmediği, herhangi bir görüşmenin yapılmadığı ve bahsedilen rakamlarla ilgili ödemenin söz konusu olmadığı gelen haberler arasında.

Özetle; F1 Türkiye’ye geri dönerse finansmanını pist ve yarışın kendisi karşılayacak.

Kaynak: Sabah


Yorumlar

“Spor Bakanlığı: "Pisti Özelleştirdik; Ödeme Yok"” için 62 yanıt

  1. Savunma modunda değiliz ki. Üstelik Formula 1'i elimizden kaçırdığımız için gerekli mercileri (Spor Bakanlığı, Hükümet, Tofsed.) hep eleştirdik burada. Ama şuda bir gerçek. Bu ülkeye bu sporu getirenler mevcut hükümettir. Pist yapım anlaşması, Pistin inşa edilmesi, Mevcut 7 yıllık anlaşma hepsi bu hükümet zamanında yapıldı. Demek istediğimiz planlamak, düşünmek önemli değil. Hayata geçirebilmek önemli.

  2. Mclaren de Enes diye bir mühendis vardı galiba.ama genel olarak dediğin gibi bilgi aktarımı sıfır.Basının varsa yoksası futbol spor sitelerinde, gazete sayfalarında.Türk bir pilotun olması bence ilgilerini çeker haberlerde yoğunluk artar bence.F1 diğer bahsettiğin motorsporlarına oranla zirvede zaten .Lakin haberler artsa bile bilinçsiz haberler yapılır.Yüzeysel haberler yani.Genel olarak senin gibi anlayan bilen çok az.Siz de basında yer almıyorsunuz zaten.:) Allah tan böyle siteler var iyi yorumlayan bir şeyler bilen insanlar var da kültürümüzü yükseltiyoruz.

  3. Bahsettiğim bilgi gayet net ve yeterli. Diğer konular zaten konuşuluyor. Orada da belki söylenecek şeyler var ama siyasete bulaşmadan olmaz o iş ki TRF1'de siyasetten "mümkün olduğunca" uzak kalmaya çalışıyoruz. Saldırı modu yokken savunma modu neden çıktı onu da anlamadım açıkçası. Neyse, bu mesajı yazma mecburiyeti hissettim. Uzatmama adına başka ekleme yapmayacağım.

  4. Yine tekrarlıyorum. Asla hükümeti savunmuyorum bu konuda. Ama Formula 1'i hayata geçiren mevcut hükümettir. Planmış programmış. Varmıydı somut bir adım. Temel atma, mevcut anlaşma hepsi mevcut hükümet zamanında gerçekleşti. Ecclestone 2003,2004,2005 yıllarında neredeyse 2 ayda 1 bir gelirdi duruma bakmak için. Ona bakarsan Süveyş kanalı projesi Osmanlı'nındı ama İngilizler yaptı. Ne diyorlar hazıra mı kondu diyorlar? Planlamak düşünmek önemli değil. Ne diyor Ünlü düşünür Ali Ağaoğlu!! 😀 Tarih Hayal Edenleri Değil Gerçekleştirenleri yazar. 😀

  5. Bir şey daha ekleyecektim unuttum. Formula 1'de türk kökenli mühendisler bulunuyor peki kaç kişi biliyor?

  6. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Kesinlikle..Haklısınız..Aslında bizlerle beraber medyanında suçu var.
    Farkında mısınız.
    Türkiye'de bir tek motorsporları ile ilgilenen kanal yok.Bir tek Sports Tv var.
    Halbuki yani ilgilense medya iyi olacak.Hem onlar için geleceğe yatırım ülkem insanına motorsporlarrı kültürü yaymış olacaklar.
    İş birazda medyada…Zaten o kültür bir otursa Türkiyede populer spor aralarına girer.

    Çok eksiğimiz var çokkkkkk.

  7. Eyvallah.
    Ancak Formula 1'de Türk pilotumuz olsaydı argümanının tek başına (halka motorsporlarını indirmeden) geçerli olmadığını düşünüyorum zira örneğim Kenan. Defalarca şampiyon olmasına rağmen bilinmiyor, umursanmıyor. Aynı şekilde Volkan gibi insanlar pek bilinmiyor Burcu'nun facebook takipçi sayısını biliyorum mesela. Şayet almanya da yetişmiş malum futbolcularda ki gibi Türk kökenli birisi Formula 1'de yarışmış olsa dahi biraz daha fazla haber gündemine girmekten başka bir etkisinin olmayacağını düşünüyorum. 10 yıl sürmeden Arab kökenli sporcuları görürseniz şaşırmayın diyorum sadece.
    Galatasaraylıların SuperLig Formula'dan haberi olmadı, haber verdiklerimiz sallamadı bile. GP2 takımı pek bilinemedi. gibi gibi gibi.

    İşte bütün bu örnekler de beni umutsuzluğa sürüklemeye yetiyor.

  8. Sonuç olarak öncelikle Türkiye şampiyonları, türk pilotları sonra F1 olmalıydı diyorum. Boş tribünler gurur kaynağı olamaz.

    Özellikle bu dediğinde çok haklısın. Motor sporlarında bir altyapı oturtmuş olsaydık, çeşitli spor dallarında şampiyon pilotlarımız olsaydı, Formula 1'de mücadele eden sporcumuz olsaydı bu tribünler çok rahat dolardı.

  9. Devlet para verirse turizm geliri elde etmek için tanıtma fonundan verebilir buda Turizm bakanlığı aracılığı ile olabilir..Spor Bakanlığının özelleştirilmiş bir tesis için para vereceğini sanmam..Vermeside kanunlar çerçevesinde uygun olmayabilir..

    Veya devlet pistin işletmecisi ile sağlam bir anlaşma yapar ,devlet parayı verir,verdiği parayı organizasyon bittikten sonra kar veya zarar elde edilmesine bakılmaksızın geri ister..Böylece işletmeci zarar etmemek için var gücüyle çalışır ve güzel,full seyircili bir organizasyon ortaya çıkar..

    Yani istenirse bir yol bulunabilir..Ama Bay E parada diretirse ve dediğim dedik derse F1 Türkiye ye bir daha gelmez…

  10. Stad örneğiniz yanlış arkadaşlar. Stadların tamamı devlete ait ve devlet eliyle yada ihale komisyonlandırması ile inşa ediliyor. Bunların işletmesi ise takımlara kiralanıyor (takımlar istediği halde yapabileceklerini ifade ettikleri halde stad sahibi olamıyor). İşletmesine ise devlet katılmıyor takımlar istedikleri gibi işletiyor, organizasyon düzenliyor. Tamir, bakımlarını, güncellemelerini, şampiyona gelirlerini devlet sağlamıyor yani maçlar da ki güvenlik gibi Devletin devlet olma şartlarını, yerine getirmekle mükellef görevlerini yerine getiriyor sadece. İmar çalışmaları ise yine devlet onayı ile gerçekleştiriyor ancak bunların bütçesini bazen takımlar bazen ortaklaşa yürütülüyor değişiyor. Bu örneğiniz mantıklı değil yani. Her tarafta halı saha dolu iken tabi ki stadlar da top oynamazsınız zira çim bakım maliyetlerini karşılayabilecek misiniz. 🙂
    Yap bir konser organizasyonu git takımdan kirala.

    Bu konuda ise yine acele ettiğimizi düşünüyorum. Bir heyecanla soyunup duruyoruz ancak işlere. F1 konusunda önce işletime başlanıp, faaliyetlere geçerek bir kaç adım sonucu bir ilgi, organizasyon yapısı oluştur sonucunda F1'i getirmeye çalışmamız gerekiyordu ancak yine tersten yaklaştığımızı görüyorum. Biz önce anlaşmaları yapalım sonra çalışırız diyoruz. Şu zamana kadar başarılı olmadı inşallah bu sefer olursa yapabilirler. Halkı yakınlaştırmadan F1'i getirmekle olmaz bu işler, avrupanın hiç bir yerinde böyle olmuyor.
    Devlet ihalesini yaptırdığı işletmesini verdiği şeyin parasına karışmayabilir böyle bir hakkı doğal olarak mevcut. Bu durumu önümüzde ki günlerde öğrenmiş olacağız.
    Devlet daha önce de işletilmesi için kurduğu yapıyı desteklemiş, kâr edilemeyince cebinden karşılamıştı tekrar tekrar anlatmayalım o dönemi sonucuyla becerilemedi ve Bernie'ye devredildi işletme. Sonra ki süreci de biliyoruz.
    Peki hükümet cebinden verdi diyelim Vural Ak'a yardımcı oldu bu konuda peki Vural bey bu parayı devlete geri döndürebilecek mi. Tanıtım bütçesinden fon ayırmaları hükümetin tasarrufu maalesef bizim millet olarak bir etkimiz mevcut olamıyor.
    Sonuç olarak öncelikle Türkiye şampiyonları, türk pilotları sonra F1 olmalıydı diyorum. Boş tribünler gurur kaynağı olamaz.
    Şu 2 sitede üye olan herkes gitse bile o tribünler de dolamaz zaten ki gitmiyorlar bile.

  11. Eksik bilgi, Mümtaz beye sorarsanız işin doğrusunu ve organizasyonun geliş ve hazırlık çalışmasını, organizasyon yapısını öğrenebilirsiniz. F1 projesini, proje halinden gerçeğe dönüştüren mevcut hükümettir. Aktif görüşmelere başlanmasından, teminatların verilmesi, davet, temin ve onayların verilmesi dahil herşey ve yer tayini ile organizasyon şemasından inşasına kadar ve ödemelerin yapılması, gelir ede edemeyen kurumların karşısında ödeme, maliyetleri devlet kasasından yani cebinden ödeyen halen devam eden hükümettir. Pistin bulunduğu alan öncesinde ve sonrasın da oluşturulan şehirleşme projesi kapsamında 2'ye bölünen Anadolu yakası proje kısmına dahil edilmiştir.
    Marmaray projesi de aynı şekilde. Bir fikri veya projeyi kendine sunulması ile onaylamak, destek sözü vermek o projeyi tamamlamak demek değildir. Bu proje de hükümete aittir.He problem, gecikmeler oluşur bitirmek başka bir hükümete nasip olur o ayrı o halde bile projenin çoğunluk yükünü şuan devam eden hükümet yapmış olarak kabul edilir.

  12. Projeyi herkes yapiyor hocam, sana 5 ayri il de 5 farkli karakterde pist projesi hemen cizip gondereyim istersen? 🙂

  13. Bin tane stat yapıyorlar tüm dunyanin izlediği bir yarışa para vermiyorlar. Kamu yararı falan demeyin arkadaslar sanki tt arenaya girip top oynayabiliyoruz

  14. Fernando 4LonSo  <<<<  avatarı
    Fernando 4LonSo <<<<

    Böyle olacağı belliydi ama Spor bakanlığı ödeme yok der Başbakan ödeme olucak dedimi iş biter arkadaşalr umutsuzluğa kapınmayın hemen,Vural ak burayı aldı ve daha güzelleştircek adı üstünde F1 değil daha bir çok faaliyete imza atacak, yani bu konu sadece F1 ile büyütülmesin F1 yarışı olsun yada olmasın İSTANBULPARK artık özelleşti ancak devletin katkısı olmadan kim alırsa alsın ödemeyi devlet yapar sonuçta o kadar dünya düzeyinde bir sporu kaç milyar insan izlicek ve reklamı olacak bunları düşünen yok merak etmeyin bu hafta sonu Mutlu sona ulaşırız… Hayırlısı…

  15. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Eeeeee!
    Pisti TOSFED'DEN BEDAVAYA ALMAK İSTEYEN HÜKÜMET
    ŞİMDİ NEDEN DESTEK VERMİOR!

    Eeee ortada çıkar amaçlı bir şey olsa hemen girişirlerdi.
    Cepleri dolmayacak ya destek vermezler tabii ki.

    AYIPTIR AYIP..!ÖZELLEŞTİRME BAHANE ARKADAŞ!

  16. tifoalo HRT avatarı

    onun bildiği tek yolla şampiyon vettel kaka alonso başka birşey bekleme ondan

  17. epic fail bu olsa gerek.. akpli kesinlikle değilim ama gökhanın da dediği gibi projeyi ecevit döneminde ayarladılar, temel atmadan tut tüm inşası bugünkü hükümet tarafından yapıldı. hazıra konma falan yok işin zor kısmını akp yaptı.

  18. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Güzel bir ayrıntı, içim daha rahat artık . Arigato 🙂

  19. çoğu eleman f1 izlemeye yeni başladığı için 2002 leri bilmiyor.yada unutuyor. f1 i ecevitin olduğu hükümet getirdi.sadece açılış onlara nasip oldu.yani hazıra kondu.

  20. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Milletvekili iken (Samsun) bir görüşme imkanım olmuştu THY ile ilgili.Sporla ilgili bilgisi futboldan ibarettir.

  21. Gördüğüm kadarıyla projenin mevcut başbakana ait olduğu söyleniyor. Değildir. Ecevit'in onayı ile başlamıştır; temel atması Erdoğan'a nasip olmuştur.. Marmaray projesini gibi burada da bir yanlış anlama hakim. Bilginize…

    Yarış için ise her şey olumlu. Bize sabredip Cuma akşamına kadar beklemek kalıyor. İyi düşünün, iyi olsun… %51 diye bir tabir vardır. Şu anda durum öyle…

  22. Onlar senin gibi düşünmeyecekler diye umuyoruz birşeyler yapmak için çabalıyoruz. Twitter da TT yapacak kadar F1 fanı olduğunu ve bu fanların isteklerini görecekler. Sen başka bir yol biliyorsan onu deneyelim !

  23. Fenerbahçe de Sneijder ile para dışında her konuda anlaşmış. Vural Ak fenerli mi acaba. Şu haberler ilk çıktığından beri gülüp geçiyorum konu zaten hep paraydı hala bununla ilgili yazılıp çiziliyor ya ne diym

  24. Arkadaslar bi sakin olun ya, herkes kayitsiz kalir Basbakan kayitsiz kalmaz bu konuda, Adam yok zamanda bi suru para dokup pisti bitirip getirdi F1 i, relax..

  25. Bakanlık istese saniyesinde bi hayırsever bulup 10 yıllık anlaşmaya yeticek parayı çıkartır ama bizim böyle güzel şeylerle ne işimiz olur ülkemize faydası dokunacak bişe yapmış olurlar Formula 1 i getirirlerse. Milyonlarca dolar paralar sağa sola harcanıyor insanların cebinden çıkan paralar futbola harcanan parayı söylemiyorm zaten malumunuz hiç mi bakmıyorlar diğer ülkelere yazık

  26. Ne değişecek ki? Twitterde gören vay be ne kadar çok f1 ci varmış diyor.iş piste gelince tribünler bomboş.Nasıl bir tezatlık bu.

  27. kimi cim siddet celal yok:)

  28. Pek ilginizi çekmeyecek ama bugün yine TT çalışması var. Ülke gündemine oturucaz yine 🙂 birçok gazetenin Web sitesi sesimizi duyup haber yapmıştı şimdi daha güçlü geliyoruz. Twitter hesabı olan desteğe gelsin saat 19:00 da gündemi değiştiriyoruz 🙂

  29. Spor Bakanlığı kıvırma peşinde. Suat Kılıç inanılmaz vizyonsuz bir adam. Tek bildiği iş konuşmak. Laf çok icraat yok.

  30. Bu konuda orta yol bulacağız, 20 milyon dolara yakın bir fiyata bağlayacağımıza inanıyorum.

    Bak orada 20 Milyon civarında bir rakama bağlayacağımıza inanıyorum diyor Vural Ak. Yani maddi anlamda bir anlaşma söz konusu değil. Bence fazla gaza geldik bu işte. Hemen Türkiye takvime geri dönmüş gibi bir yaklaşım içerisine girdik. Bazı kendini bilmezler hemen döndük döndük diye yaygaraya başladı. Hatta saçma sapan konuşmaya başladı. Bekleyip bir bakalım. Hakaretler küfürler havalarda uçuyor.

  31. Önceden de pistin işletme hakkı devlette değil, Ecclestone'da idi. O sırada devlet her sene 13,5 milyon dolar ödemeyi sürdürdü. Ecclestone'un işletme hakkının süredi dolunca bu hakkı Vural Ak aldı.

    Hükümet açısından bir fark göremiyorum.

  32. doğru söylüyorsun ama atladığın nokta şu.artık pist işletmesi hükümette değil.ama dersenki hükümet bu işede el atsa ne olur gayetde iyi olur.tabi dediğim gibi biz herşeyi detaylı hesap edemediğimiz için bilemiyoruz.

  33. http://www.trf1.net/formula1_haberler/29775-f1-turkiye-ye-donuyor.html
    Vural Ak: Her konuda anlaştık
    TOSFED: Ecclestone ile para dışında her konuda anlaştık

    Çelişkili açıklamalar var. İlginç.

  34. Geçen sene çok sayıda kişi hükümete gerekli ücreti ödemediği için karşı çıkıyor iken ben Ecclestone'a tepki gösteriyordum ücreti iki katına çıkardığı için. Bu ülkede yaşayan bizleriz, o para Ecclestone'un cebine gireceğine bize hizmet olarak dönecek ise Formula 1'in yapılmamasını elbette tercih ederiz. Ancak burada hükümetten istenen 13,5 milyon dolar yüksek bir ücret değil. 7 senedir F1'e ev sahipliği yapar iken 13,5 milyon dolar ödüyorduk zaten.

    Geçen sene sürekli "13,5 milyon dolar veriyorduk, bu miktarı vermeyi sürdürmeye razıyız ama Ecclestone fiyatı iki katına çıkardığı için olmaz bu iş" diyenler demek ki gözümüzün içine baka baka yalan söylüyormuş.

  35. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    F1 ile ilgilenmiyor olsaydık hükümetin vereceği milyon dolarlara hepten itiraz ederdik.Bu ülkede milyonlarca aç yoksul insan varken bu kadar para bir ingilize verilir mi diyecektik.Nasıl ki camiye gitmeyenler camiye verilen paralara itiraz ediyorsa aynı şekilde f1 e gitmeyenler de yaşlı ingilize verilen paralara itiraz edeceklerdir.

  36. Para konusu hariç herşeyde anlaştık demişti. Şimdi para konusu konuşulmaya başlanmış. Ecclestone 26 Milyon $'da ısrar ediyormuş. Spor Bakanlığı; pist kiraya verildi, bizim para vermemiz söz konusu değil diyormuş. Tabii bunlar basında çıkan haberler. 2013 için rakamın daha az olabileceği söyleniyormuş. Çünkü 2013 tek yarışlık bir yer açıldığı için Ecclestone daha az ücreti kabul ediyormuş. Ama 26 Milyon $ muhabbeti 10 yıllık anlaşma için olduğu söyleniyormuş. Bekleyip göreceğiz. Yarın 3'lü bir toplantı olacakmış. Ama ben fazla ümitlenmeyin derim. Daha doğrusu en iyiyi isteyelim en kötüye hazırlanalım.

  37. güzel kardeşim elbette doğruya doğru eğriye eğri diyeceksin bunda abes bir durum yok.amma velakin bu ülkenin nerelerden buraya geldiğini unutmayacaksın.geçen sene bay e nin istediği ücret verilseydi şuanda 6 milyon dolar zarar etmiş olacaktık bu bir.ikincisi pisti kiralayarak 125milyondolar daha kasay koyduki sadece 10 yıllık kiraladılar.yani hükümet her işi bir kaç kişi mutlu olsunda ekonomi ne olursa olsunda değil.ne güzel işte bir sene f1 siz kaldık ama ülkemizin kasası doldu.bu iş birazda hesap kitap işi yani.

  38. Yanlışsam düzelt ama Vural Ak Ecclestone ile her konuda anlaştık dememiş miydi?

  39. Erken sevindik baylar. Ecclestone 26 Milyon $'da ısrarcıymış. Bakanlıkta para vermek istemiyormuş. Yarın Ecclestone, Başbakan ve Vural Ak bir toplantı yapacakmış. Karar ona göre çıkacakmış. Bence kendinizi kötüye hazırlayın.

  40. devamını getirmedikten sonra ne anlamı var f1 pisti yapmış mı yapmamış mı ? pist yapmak marifet mi avrupada sadece bizde mi formula 1 pisti var hayır yani olan birşeyi marifet olarak göstermeyi anlamıyorum tamam al yaptın pisti ee noldu boş boş duruyo sadece biz mi para ödüyoruz formula 1 yapılsın diye bu ne şiddet bu ne celal arkadaş

  41. Adamlar doğru iş yaparlar, takdir ederiz, yanlış iş yaparlar, eleştiririz. Adamların yaptığı her şeye karşı çıkan veya her şeyi destekleyen at gözlüklü insanlar değiliz biz.

    Burada yanlış yapıyorlar, tepkimizi ortaya koyacağız tabi ki.

  42. kardeşim bu f1 i ülkemize getiren aynı hükümet değilmiydi.ne oldu şimdi verince iyi vermeyince kötümü.insanoğlu böyle işte.zamanında bu adamlar bu işe el atmasa daha pistimiz bile olmayacaktı.şimdi pist var yarış yok diye sızlanıyorsunuz.alsın zenginin biri o işide o üstlensin.

  43. terazisi tezekten olanın dirhemi bo…tan olur.avukattan spor bakanı olursa olacağı budur.bakalım padişah ne yapacak.

  44. arkadaslar bu devlet erzurum a 300 milyon dolar degerınde 2 tane kuleden ibaret kayak merkezi kurdu daha ilk senesinde fiyasko galatasaya stad yaptı yollar dahil fiyat yine 300 milyon dolar değerinde ve hala gündemden düşmüyor ama f1 olunca 13,5 milyon verilmiyor erzurumu ve tt arenayı bilmeyen onlarca insan varken afrikadaki kabilelerin bile seyrettiği bu organizasyondan uzak durmak tamda bu adamlara göre yadırgamamak lazım

  45. İşimiz devlete kalırsa yandık zaten olimpiyat için 50 takla atıyorsun be Suat Kılıç al işte sana olimpiyat tamam pisti özelleştirdiniz ödemek zorunda değilsiniz ama ayıptır ya o kadar bekleyen insan var elinizi biraz cebinize atın hep para gelsinle olmaz bu iş Koredeki zararı duydunuz hepiniz ama adamlar tamam biz yapmıyacağız demiyor ilerki yıllarda pistin para kazanacağından eminiz diyor
    ne var yani şu kafada olsanız biraz

  46. alonsoberker avatarı

    daha geçen gün bir sürü tesis yapıyoruz futbol hentbol o bu türkiyede spor gelişiyor dediniz buna 4 milyar dolar ayırdınız f1 için 13 milyon mu ayıramıyorsunuz yuhh size ya yuh

  47. Kiraya verilen evde parti yapılması ile kiralanan piste Formula 1 gibi bir organizasyonun getirilmesi arasındaki devasa farkı göremiyorsan yazık sana.

  48. Siz değil miydiniz geçen sene sürekli biz hep "13,5 milyon dolar veriyorduk, bu miktarı vermeyi sürdürmeye razıyız ama Ecclestone fiyatı iki katına çıkardığı için olmaz bu iş" diyen? Şimdi yine aynı parayı verseniz bu iş olacak ama istemiyorsunuz.

    Söylediğiniz her şey yalanmış demek ki.

  49. Mclarenfangirl avatarı
    Mclarenfangirl

    O Suat Kılıç denen adama diyecek cok sözüm var ama kendimi tutuyorum.Bu hükumetten asla medet ummadım ummam da.Afedersiniz *** gibi paraları var ama işi gelen yere harcar istemediğine harcamaz.Bu konudaki cahiliyetleri oyle bir safhaya gelmis ki kendimizi cok muktedir görüyoruz olimpiyat hazırlamaya.Sen önce elindeki piste bir bak oradan ne kadar gelir alırsın bir gor ama yok kafasının dikine gidecek padişahımız o be derse pasa gönlü ne isterse o olacak.O güzelim piste yazık burada üzülen insanlara yazık

  50. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Siyasi olarak yapıyorlar mecburlar.Ama kalplerinde yada akıllarında hiçbir şekilde iyi duygular beslemiyorlar.Saçma sapan klüplere stad neden yapıyorlar?Futbolla insanları kandırmak kolayda ondan.Bir gol kaçarsa 30 tane polis arabasını ters çevirilirler,yakarlar yıkarlar elbette yapacaklar değilmi?

  51. Birazcık gerçekçi olan bir insan devletin ihaleye açıp kiraya verdiği bi yer için para ödemeyeceğini bilir zaten habere şaşırmanın alemi yok, şöyle düşünün evinizi kiraya verdiniz kiracınız diyo ki ben bi parti yapacam yüzde 70 ini sen öde yüzde 30 unu ben partiden gelen arda benim olacak 😀 varmı böyle bişey yaa 😀

  52. Batının uşaklığını yapanlar nasıl olurda batı icadı diye yarışları getirmek istemesinlerki.
    Batı icadı olmayan bişeymı yapıyorlar. patriotları bile getirip sınıra koydular.
    Ayrıca neden bu ülkedeki 75 milyonun parasını özel bir pist için neden devlet ödesinki?
    Yarışı yaptırmak isteyen babayiğit pastırır parayı yaptırır.

  53. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    mezara mı götüreceksiniz paraları

  54. Yav yerim 13milyon dolar para mı bunlar için.Cemaatiniz den dönen milyarlarca dolarlarınız var.Sizin için sadaka bu para verin gitsin 3-5 insanın hayır duasını kazanın hep banacı olmayın.Memleket sizin tekelinizde olmasın biraz insanların gönlünü kazanın ama nerdeee.

  55. Hemen yelkenleri suya indirmeyin, haber bakanligin temizlik isleri taseron firmasindan da gelmis olabilir degilmi? 🙂 Spor bakani Suat Kilic bu konularda biraz serttir ama Basbakan olaya farkli yaklasacaktir eminim, ben karamsar degilim hic..

  56. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Bernie nin 26 milyon istemesini bu yorumun dışında tutuyorum.13 e bile karşılardı.Ülkemize geliyorlar birde üstüne paramı verecez bunlara diye konuşmuşlardı.Dünyadaki tüm ülkeler düdük birtek biz akıllıyız ya!Onun için olay 26,13 değil 3 olsa bile fazla bulurlar vermeye.

  57. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Tam tahmin ettiğim gibi.Bu hükümet Batı karşıtlığına devam ediyor,akılları sıra batıyı kötüymüş gibi göstermeye kalkıyorlar ama buna sadece kendileri gibi düşünenler inanıyor başkası değil.F1 ide batı icadı diye istemiyorlar.Kendi f1 imizi yaparız,burası dünyanın en güzel şehri falan diyede fakir edebiyatı yapmışlardı.Şimdide pisti özelleştirdik para vermiyeceğiz diyorlar.Yağlı güreş ile ilgili bir etkinlik olsa koşa koşa yatırım yaparlardı bedeli ne olursa olsun.Sonra yabancı güreşçileri (minderde yenemedikleri) bilmedikleri yağlı güreş turnuvasına davet ederler,acemi oldukları için yenerler,işte biz bu kadar güçlüyüz diye dünyaya mesaj vermeye çalışırlardı.Gerçi o mesaj Turkcell şebekesi gibi olur ve hiçbir kullanıcıya iletilmezdi 🙂

  58. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    .

  59. ulan yuh size be. oraya buraya hiç dolmayacak camilere yüzlerce milyon dolar verirsiniz onbinlerce turistin geleceği, milyonlarca kişinin Türkiye'yi izleyeceği organizasyona 13milyon vermezsiniz.

    neyse yine de umudum var padişah evet derse spor bakanı hikaye olur, o da olmadı vural ak'a güveniyorum 125 milyon dolar piste ödeyen adam 13 milyon dolar da öder.

  60. Hükümet para falan vermez.İşletmecinin cebinden çıkacak artık para.Sonrasında harıl harıl reklam vs yapmak zorunda piste insan çekebilmek için.Ama bence hüsran olur gibi.Umarım yanılırım

  61. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    CIRT

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir