Basın: "2012'nin En Hızlı Aracı McLaren"

yazar:

kategori:

Haberde bu seneki en hızlı tur dereceleri göz önüne alındığında McLaren’ın mükemmelden 0.18 saniye geride kaldığı; Red Bull’un ise 0.38 saniye, Lotus’un ise 0.7 saniye yavaş kaldığı belirtildi.

Şampiyonluk mücadelesini son yarışa kadar taşıyan Fernando Alonso’nun Ferrari’si ise 0.75 saniye yavaş kaldı.

Speed Week: “Bu da demek oluyor ki Fernando Alonso, 4. hızlı araçla neredeyse şampiyon olacaktı”

 

 


Yorumlar

“Basın: "2012'nin En Hızlı Aracı McLaren"” için 46 yanıt

  1. Arkadas sen hakikaten farkli gezegendesin. Bende oraya gelmek istiyorum veteli en hizli olayan aracla izlemek bana keyif verecektir mr keko

  2. hahaha italyan işçiligimi ona bakarsan mercedeste alman işçiligi gördük bir yariş tamamlayamadilar . bu nasil bir bakiş acisidir arkadas 😀 😀

  3. kısaca verecek cevap bulamadım kaldım öyle deseydin.

  4. yanlış duymadım değilmi basın mclaren en hızlı araç demiş . eeee bizde farklı birşey demekki .ben herzaman söylerim en hızlı maclaren sonra ferrari enson redbul geliyor şimdi dağılın bakalım . hayret basın nasıl bu gerçeği kabul etti . bunlar pek alonso ve hamiltona laf söylettirmezlerdi yani laflarını yediler

  5. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    aslında hızlı olan McLaren+Lewis'di. 2 pilotumuzda button gibi olsa McLaren en hızlı 3. yada 4. araç diyecektik 🙂 pilot farkı.

  6. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Doğuştan gelen yetenek geliştirilemez ne körelir ne de yükseler sadece yaş ilerledikçe anlayış ve bilinçlenmen ve bedeninin daha uygun olmasıyla olaylar farklı boyut alır yaptıkların daha iyi olmaya başlar daha da ilerledikçe yaptıkların istemeden de kötü görünür bu evre genjutsu altında olmak gibi. Son tur da hızlı turu atmak aptallık ama 60 tur boyunca yani komple bir yarış bu turları atmak devamını getiremiyorum, eğer tüm yarış boyunca hiç durmadan en hızlı tutları atıyorsam bunu her yarış yaparım, aracımın en hızlı olmasına gerek kalmadan şampiyon olurum çünkü diğer pilotlar bunu yapamıyor zaten yapabilmiş olsa Alonso nun bu yönünü konuşmayız. En hızlı araca, diğer pilotların kullandığı araca ve tasarımcısına laf atmaya gerek kalmaz.Eğer sıralama formatını tüm yarışa yansıtoyorsa bunu zaten her yarış yapıyordur, her yarış sıralama turları atıp ta kariyerinde bu yönde oldukça zayıf olması yine söz bulamıyorum bitirmek için.yetenek 7 sinde ne ise 70 inde de odur, bahsetmmişsin ki o zamanlar boş depo ile atılıyordu e şimdi ise HRT bile lastik takıp atabilir, komple yarış ta tüm turlarını sıralamada atan bir Alonso altında Ferrari ile mi atamıyor eğer atıyorsa dahi daha sonra üstüne biri yenisini ekliyor , Komple sıralama performansın da yarışıp en hızlı turu elde etmemek, sadece kendine göre en hızlı turr, hızlı bir pilot değilsen sıralamada performansın kötü ise 60 turda kendine göre hızlı tur atsan da olmuyor, çünkü özünde hızlı değil. istikrarlı azimli ve lobi bakımından çok güçlü politik açıdan sıradışı bir pilot ve bunlar da sana şampiyonluk getirebilir. Button , Alonso aracı eve getrimek konusunda en iyi iki pilot ve bu arada evet gördüm ama ardından Raikkonen in çarpmamak için nasıl direksiyon çevirdiğini gördükten sonra ilgim oraya kaydı.

  7. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    bence raikkonen f1 in en kötü pilotu 2007 dede sanstan sampiyon oldu tamam mı ?

  8. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Bunları pilotların kariyerlerindeki hızlı tur sayısına göre mi söyledin.Hızlı turu gridin en sonundaki araç bile rahatça atabilir.Sonlara doğru bir lastik değiştirir al sana en hızlı tur.Eskiden en hızlı turlar pite girmeye yakın boş depo ile elde edilirdi.Şimdi ise lastikle elde ediliyor.

    Aracı son turlarda zorlamak f1 de pek hoş karşılanan bir durum değil aslında.Öyle olsaydı geçen sene son turlarda fastest lap için zorlayan vetele telsizden aracı finişe getir diye kızmazlardı.Vetel de bu yaptığının aslında aptalca olduğunu itiraf etmezdi.Fazla cesurluk fayda getirmez.Bunu en iyi hamilton bilir.Son tur kazaları en çok olan pilot hamiltondur.
    Gereksiz cesurluk ve agresiflik kaybedecek şeyi olanlar için yersiz bir durumdur.Alonsonun son yarışta ilk viraja nasıl girdiğini gördün mü?.Hulk üzerine sürünce kendini refleksle kenara attı ve en uçtan döndü.Butonu bilmem ama alonso aracını finişe getirmeyi iyi bilir.Yeri gelince de (hindistan gp) 60 tur sıralama formatında sürebilir.

  9. McLaren bu sene gerçekten hızlı ve rekabetçiydi fakat aracın Jenson 'ın istediği tarzda olmaması(takıma katıldığından beri) ve birçok defa istediği ayarları bulamaması , Lewis 'in aklının uzun süre kontrat mevzularında olması , sezona kronik pit hataları ile başlayıp tam bu sorunu çözüp hatta bu alanda rekorlar kırarken gelen dayanıklılık sorunları derken bir seneyi daha çöpe attık. Herşey iyi gitmiş olsaydı belki de Brezilya 'da Vettel ve Alonso üçüncülük için yarışıyor olabilirdi.

    Umarım önümüzdeki aylar boyunca Jenson fabrikada yatar kalkar ve bu fırsatı iyi değerlendirip önümüzdeki senenin aracını kendi istediği gibi şekillendirir ve umarım seneye yine hızlı ve dayanıklı bir aracımız olur.

    Burada bazı arkadaşlar Vettel 'i en hızlı araca sahip olduğu için küçümsüyor ya umarım seneye MTC 'dan çıkan araç ilk sıralama gününde bize güle oynaya ilk iki sırayı pazar günü ise doubleyi getirecek kadar hızlı olur. Umarım McLaren taraftarları olarak kafamızdaki tek soru işareti Jenson 'un mu yoksa Checo 'nun mu yarışı kazanacağı olur.

    Yavaş araçla şunu yaptık , bunu yapıyorduk , yan yatıyorduk , neredeyse çamura batıyorduk gibi şeyler söyleyerek fakir edebiyatı yapmak istemem doğrusu. Formula 1 den bahsediyoruz , motor sporlarının zirvesi diyorsak buraya takımımın en iyi olmasını en hızlı olmasını isterim. F kanal , DDRS , EBD , esnek kanat/burun/kulak/dalak ne varsa onu görmek isterim. Sizi bilmem ama ben bu tür buluşlarla basit veya karmaşık sistemlerle mühendislik sınırlarının zorlanmasını görmek istiyorum.

    Formula 1 en iyi pilotu seçme yarışması değil en iyi aracı seçme yarışmasıdır benim gözümde. Zaten buradaki pilotlar en iyiler olduğu için seçilerek gelmişlerdir buraya.

  10. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Alonso ve Button dışarda kalmasının nedeni bence hala ilk msj da yazdığım noktadır.İlk üçe bakalım Rai bu yıla kadar Hamilton hala aynı ve Vettel şimdide devam etmekte bu şekilde sürmektedirler ve bence sürüş sitilleri aracı çok zorlamakta, bu yarış içinde de geçerli. Ama Alonso ve Button (ve Button ı severim yetenek açısından hırs agresiflik olmayabilir o ayrı) ikisinin kariyerlerine baktığımız da takım arkadaşlarından ve diğer pilotlardan daha az araçta hasar oluyor. Bu yüzden ilk üçün dışında olduğunu düşünüyorum. Çok az hatırlıyorum Alonso nun araçtan dolayı yarış dışı kaldığını buna Renault yılları da dahil, RB, Ferari bu yüzden diyorum bu kadar yakın araçların şampiyonlukta dayanıklılığı çok önemli, Ferrari İtalyan işçiliği bırakta dayanıklı olsun 🙂

  11. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bence Ferrari Lotus'tan yavaş değildi.

  12. ben 2005te dayanıklılık olmasa şampiyon olamayacaktı dedim mi? evet olacaktı. 2003te 2. bitirmesine rağmen şansı yoktu. ancak 1 kez şampiyon olabilirdi mclaren kariyerinde. 2007'de de hamilton 20-30 saniye vites kutusu yüzünden kaybetmese o şampiyon olacaktı. 1 yarışta vites kutusu arızası yaşadı evet çok. şampiyonluğu engelledi o arıza.

  13. Speed Week odunlukta balta bulmuş 🙂 hayret 🙂

  14. Scuderia  Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    Bu taraftan baktıgımızdada dogru konusmussun +sunuda eklemek ıstıyorum musadenle;
    Hamltn, rai, vettel limitlerde kullanıyor demıssın bu gruptan Alonso ve button dısarıda kalmıs ilk üc isim sıralamalarda aracı cıdden bencede zorluyorlar ama dıger ıkı ısım özellikle Alonso yarıs turlarında da bu isimlerin hepsınden daha cok gaza yuklenıyor her turu sıralama edasında bırbırıne yakın derecelerde, aracın o tur verebılecegı maksımum hızı alabiliyor.. ve buda bahsettıgın gıbı aracın dayanılıklılıgından ötürü avantaj saglayabılıyorlar,

    Biraz konu dısında olacak ama, bence özellikle son ıkı sene Ferrari ve Redbull arasındaki en önemli fark Redbulun tamamen aracın zaman turuna, hızına, ayrodınamık verilerine daha cok odaklanıp dayanıklılık süreklilik ve istikrar bakımından Ferrariye göre geri kalmasıdır, Ferrarinin ise bu etkenlerın yanı sıra aracın her parcasına ciddi bir emek sarf ederek Mclrnın gecmıstekı acı tecrubelerını yasamamak adına o yöne baskı yapmasıydı… sonuca bakarsak redbulun calısması ferrarinin bir tık önünde oldu ve her iki sampıyonluguda kazandı…

  15. Scuderia  Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    Bence tadını cıkarmalı artık cidden birbirimize laf sokmaktan işin dozunu kacırdık bende dahıl buna….

    ben 28 yasındayım 99 dan bu yana sıkı takıp ederım, bizlerde bizden öncekı nesıllerın nasıl prost un senna nın lauda nın keke yi Hakkinen i Montoya manyagını izlemenın, kapısmalarının entrıkalarının kavgalarının, ve cidden pilot olarak bir birlerine gösterdikleri saygının nasıl tadını cıkarttıysalar bızde bu dönemlerın tadını cıkartalım, hamiltonun mercedes te yırtınmasını, alonso nun ferrari ile ruyasını gerceklestırmesını, raikkonen ın en ıyı donus yapan pılot olabilecekmı hazını, Vettel in 2. bır sumı olabilecekmı ? acaba meselelerını, button un cidden herkezın gözunde sampıyon pılot kelımesını hak edıp edemeyecegını, webber in ve massanın takımlarına ne zaman rest cekecegını zevkle bekleyelım ve izleyelım..

  16. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    mc larende yarıstıgı tüm sezonda arac arıza yapmasaydı banko 2 sampiyonluk alıcaktı kimi hamilton 1 yarısta vites kutusu sorunu yasamıs cokmu onda bile yarısa devam edip finiş gördü .

  17. JhackRapunzel  avatarı
    JhackRapunzel

    Ya pilot etkeni. Haberde bu seneki en hızlı turlar göz önüne alındığında diyor. Tüm sezon, her yarış ilk turdan son tura kadar olan ortalamadan bahsetmiyor. Bu, araçları sıralama da tam sonuç vermez. Alonso nun kariyerin de kaç hızlı turu var . Button ya da Alonso yarış odaklı pilotlardır sırası gelince gaza basarlar Rai, Hamilton ya da Vettel son tur olsa da köklüyorlar, bu da sonucu etkiler mühtemelen. Bu muhtemelen aracı limitte kullanıp daha hızlı gösteriyor ama aynı zamanda hasara meyillendiyor. DAha hızlı olsada anlam ifade etmiyor,Ayrıca bilinen şu en hızlı araç dayanıklı olmadığı sürece şampiyon olamıyor fakat en hızlı olmasada birbirine bu kadar yakın ilk 4 araçtan en dayanıklısı şampiyon olmaya daha yakın. Vettel in yarış dışı kalmaları Alonso ya yaradı Hamilton un yarış dışı kalmaları yine Alonso ya yaradı Alonso .Kazaları olaya katmıyorum Alonso ya çarpılıyorsa Hamilton ya da Vettel e de çarpılıyor. Bu yönde bakıldığın da Ferrari daha avantajlı.

  18. Her şey hızda bitmiyor arkadaşlar hala anlamadınız herhalde, araç hızlı ama finish çizgisini göremiyorsa isterse 10 saniye hızlı olsun ne fark eder veya saçma sapan stratejik hatalarla aracın hakkı verilmiyorsa?

  19. son cümle ya alonsonun aracı hızlı mır mır mır diye konusanlara kapak olmuş . hala konuşuyorlarsa bu sözün üzerine ar damarlari çatlamış demektir. bir susun arkadas huzur içinde şu biten efsanevi sezonun tadini çikaralim . ayrton sennanın ruhunu canlandiran alonsonun keyfini sürelim bir susun bee ..

  20. raikkonen demeyelim, ferrari diyelim biz ona. alonso, hamilton ve raikkonen+massa sampiyonluk için yarısıyorlardı. mclaren iki pilotuyla sampiyonluk kovalarken massa son yarıslarda ne zmana gerektiyse 2. pilotluk görevini yaptı.

  21. değerli cris dyeri unuttun dostum.oonca senen emek veren birini bile harcadılar tek yarış abudhabi 2010 da.

  22. brezilyada hamilton'un vites kutusundaki arıza olmasaydı şampiyon olamazdı.

  23. Araç sezonun ilk 4 yarışında en hızlıydı ardından geriledi. Sonra 2.yarıda ilk 4 yarışta yine çok hızlıydı. Sonra Red Bull bir atılım yaptı ve 3 yarış rakipsizdi. Son 3 Yarışta ise McLaren yine çok hızlıydı. Peki buna rağmen başarısızlığın sebebi ne? Dayanıksızlık. Şansızlıkta bir etkendi. Peki Alonso neden son yarışa kadar şampiyonluk şansıyla geldi.? Dayanıklılık sayesinde. Araç tank gibiydi. Bu sezon teknik bir sorun yaşamayan tek takımdı. McLaren ve Red Bull ise sorunlarla boğuştu. Bu 2 takım dayanıklılık sorununun üstesinden gelirse 2013'ün favorileridir.

  24. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    keku bugün coştu.tutabilene aşk olsun.tutmayın küçük enişteyi.Şimdiden bir habere 6 yorum yazmış.ikindiye kadar bu hızla giderse 20 yi bulur.
    Ferariye hızlı araç diyorlardı ya şimdi aldılar cevabı yerlerinde duramıyorlar.Allah ıslah etsin.

  25. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai gittikten sonra aracı dayanıklı hale getirdiler 1 kez bile yarıs dısı kalmadı 2007 sezonunda ama rai de intikamını alıp o kadar hızlı ve dayanıklı mclarene karsı bile sampiyon oldu ^^

  26. Speed Week'in yaptığı veri araştırması KEKO'ya çok dokunmuş olmalı ki mesajların ardı arkası kesilmiyor.

  27. Ha bu arada araç alonso nun ceibndeki 0.5 saniyesi çıkarınca ferrari tur başına 1.25 sn daha yavaş kalıyormuş.Massa nın da yarım sn sini alsa 1.75 sn.Bu ferrari de amma yavaşmış he

  28. 2005 teki gibi balına bir şampiyonluğu daha açıkçası kabullnemezdim.Adamda ne kısmet var .Dökülen Mclaren 2007 de şaha kalktı dayanıklılıkta.Şimdiki Ferrari de cabası.Şimdi onu da alonso yapmıştır derler.Komple pilot ya hani 🙂

  29. Şampiyonluklar hızla değil, dayanıklılıkla gelir.

  30. Komedi!!!!

  31. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    keku çok komiksin.Sen vetelin aracı en hızlı değil dediğinde ben sana geçen seneleri örnek vereyim mi.19 yarışın 18 inide pole almış sezon bitmeden şampiyon olmuş diyeyim mi.Bana bu seneden örnek ver.Geçen seneler inmeyelim.2010 lara kadar gitme kendini kasma.Bahsettiğin o yarışta vettel de buttonu biçti radyatörünü darma dağın etti ama kendi yola devam etti.

  32. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    sadece hızlı araçla şampiyon olunmuyor. pit hatalar yapıyorsa,araç bozuluyorsa,şansınız yoksa (24 aracın içinden kırık parçalar gelip senin lastiğine batıyorsa,4.sırada giderken öndekiler sorun yaşayıp seni 1. yapmıyorsa) yapacak pek birşey olmaz. istediğiniz kadar hızlı olun 1-2 giderken 0 puan çekersiniz. arkadaki daha yavaş olan ise sizin 25 yada 18 puanınızı kapıverir. sorunsuz yarışlar geçirmek en önemli faktörlerden biri. bu sene ferrari takım olarak çok az hata yapmıştır. ilk kaybeden olmakta onların hakkı.

  33. Ferrrari 4.araç mıymışmış daha neler …

  34. Scuderia  Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    Ahaha arkadasım sana ferrari dayanıksız dıyenmı var, arkadas demıskı aracınız saglam sen kalkıp ferrari nin aracının videosunu koymussun 🙂 sana her kelımeyı tek tek acıklamak gereklı anlasıldı senle bırsey tartısılmaz… 🙂

  35. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Aracın sağlamlığı brezilyada belli oldu.Yan tarafına aldığı darbeyi başka araç alsa çoktan out olurdu.Newey eline hasarlı bölgenin resmini aldı ve sanki bu araç bu haliyle bir yarış daha çıkartır dercesine hali vardı.Ayrıca abudhabide kırık ön kanatla yarış tamamlayacaktı ama köpük levhaya çarptı.O halde bile araç hafif sıyrıklarla kurtuldu.

  36. Bir de şu var vettel en hızlı araçla şampiyon oldu diyenlere kapak aslında bu ama hala alonsonun teselli ikramiyesi olan 2. likle gururlanıyorlar.
    Vettel en hızlı araçla şampiyon olmadı.
    Vettel en dayanıklı araçla şampiyon olmadı.
    Vettel takım arkadaşıyla mücadele etti
    Webber 2 kez yarış kazandı.Massa naptı? Sözleşmesi uzatıldı enteresan bi şekilde hızlandı.Güney kore,hindistan,abd,brezilyada alonsodan hızlıydı ama mecburi yer verdi.Adam herşeyini feda etti Alonsoya yani.
    İşinize bunlar gelmez tabi.Muhteşem komple pilotunuz takımı sahibi gibi yönetmesine rağmen bi halt yapamadı..Aldo Costayı göndertti.Fry başa çektirdi.Fry doğruları söyledi onu da susturdu.E bunlar yalan mı ? Alın size gerçekler.Acıdır acıtır . anlayana tabi.

  37. Scuderia  Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    vere vere bu cevabı mı verebildin 🙂
    herkes sen gibi degıl maalesef ıyı olan herkesı savunan larda olabiliyor gördugun uzre örnek alırsan kendını gelıstırebılırsın 🙂

  38. redbull'un hala en hızlı olduğunu düşünmekle beraber (hamilton-button ikilisinin vettel-webber ikilisinden eşit araçlarda daha hızlı olduklarını bildiğim için) mclaren'in şampiyonada sayılmasını bile komik buluyorum. o kadar dayanıksız ve şanssızdılar ki bu sene lotus bile mclarendan daha büyük bir tehditti.

  39. puhahaha bi kimi kılıklı alonsocu daha gelmiş

  40. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Olacak o kadar. Ferrarinin araçı Lotusdan bile geri kalıyormuş. Malesef sezonun başlangıcında ve sezon sonlarına doğru Lotus Ferrariden bir az hızlıydı. Alonso bir tek Suzukada hata yaptı, ama Ferrari ona rekabetçi araç verememekle( 4-5 yarış dışında) onu şampiyonluktan etti. Seneye güçlü araç beklemiyorum bile. Büyük ihtimalle yine RBR ve Mclaren bizden hızlı olacaktır. Lotus da formunu koruya bilirse onlar da hızlı ola bilirler. DRS-in kısıtlanması açıkcası beni biraz umutlandırıyor. Belki kısıtlı DRS ile sıralama turlarında ileride oluruz.

  41. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    speed week gazetesi saçmalamış.Doğruları öğrenmek için keşke kekoya sorsaymış.
    Ferrari en hızlı araçtır.keku boş konuşmaz.elinde belge olmadan da konuşmaz.

  42. Scuderia  Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    Bu kadar kıvırgansızınız işte 🙂 365 gün arac degıl vettel hızlı, vetel alonsoyu gömdü dıye dıye sampıyon olduk dedınız, bugun okadar saglam araç olsa bende sampıyonluga oynardım dıyorsunuz 🙂
    alonso nun arac saglam 🙂 vettele gelince 🙂

    aynı redbul un aracı gibi sizde elastiksiniz…

  43. O kadar dayanıklı araç bende de olsa ben de şampiyonluğa oynardım.Massa nın etkisi nerede?
    Tabi bunların önemi yok önemli olan komple pilotumuz zafere ulaşsın diye her şey.Seneye aynı tempolar olursa alonso rüyasında görür şampiyonluğu.Bu sene karmaşadan iyi yararlandılar mesle buydu.Netice belli.Size bol avuntular 😀

  44. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Aaaa olurmu oyle sey canım ckckck vettel ezdı gectı Alonso yu hatta ferrari daha hızlıydı onlara göre 🙂 kendi kendini tatmin eden dunya uzerındekı tek canlı varlıklar 🙂

  45. Burda Mclaren pilotlarının bir hatası yok. Hızlı ama dayanıksız bir araca sahiptiler, Mclaren 2005'tekine benzer şekilde şampiyonluğu kaybetti. Verileri baktığımızda en iyi kombinasyon Redbull'daydı ve şampiyon oldular. Alonso'nun bu sezon zaten muazzam bir iş çıkardığını hep söyledik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir