Austin Yarış Tarihinde Değişiklik İstiyor

yazar:

kategori:

Circuit of the Americas (COTA), dünkü Motor Sporları Konseyi’nde onaylanan ve Avrupa’da bir yarışa özel yer ayrılan (büyük olasılıkla Türkiye) takvime göre gelecek sene 17 Kasım’da F1 yarışına ev sahipliği yapacak.

Bununla birlikte University of Texas futbol takımının, Oklahoma State’e karşı oynayacağı maç da 16 Kasım’da yapılacak ve bu maça, 100.000’i aşkın taraftarın gitmesi bekleniyor.

Hem üniversite hem de pist yetkilileri, durumun hiç de ideal olmadığını kabul etti ve COTA, yarış için yeni bir tarih istedi.

American-Statesman’a konuşan başkan Bobby Epstein: “Circuit of the Americas, 2013’te alternatif bir yarış tarihini tercih ettiğini altını çizerek ifade etmiştir.”

“Dünya çapında bir takvim oluşturmanın çok zorlayıcı olduğunu, birçok etkene bağlı olduğunu ve kontrolümüz dışında yer almasını anlıyoruz. Formula 1’in, bizim endişelerimizi ciddiye almasını ve ortak bir çözüm için çalışacağına inanıyoruz”

“Nihayetinde 2013 yarışımızın tarihi, mevcut haliyle de kalabilir.”

 


Yorumlar

  1. Yahu bir futbol macindan bahsediyoruz sonucta, eyaletler arasi bir organizasyon alti ustu, sadece 2 takim etkilenecek ve yerel bir organizasyon sonucta, F1 dunya capinda bir organizasyon ve tum katilimcilar ulke disindan, ve 12 takimi etkileyecek bir degisim olursa, biraz abes bir durum oluyor..

  2. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Amerikada NHL,NFL ve NBA en çok izlenen organizyonlardır.Daha sonra Nascar ve Indy serisi gelir.Maçı asla ama asla F1 için başka bir tarihe atmazlar.Hele birde NHL maçı olsaydı Pittsburgh-San Jose Sharks gibi iki iddalı takımın falan,F1 e seyrici gitmezdi nerdeyse Amerika dan.Umursamazlardı.O yuzden dediğin gibi birşey imkansız.

  3. Maci 1 hafta sonra yapin? olmami?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir