Ecclestone: "Alonso ve Kubica, Hamilton'dan Daha İyi"

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton’un kilit rakiplerinden en az ikisi, aynı araçta olmaları durumunda 23 yaşındaki İngiliz pilotu yenecektir.

Bu görüş, Times gazetesine konuşan Bernie Ecclestone’ye ait ve F1’in patronu, şu anda gridde yer alan pilotlar arasında iki dünya şampiyonluğu bulunan Fenando Alonso’yu en iyi olarak nitelendiriyor.

Bernie Eccelstone: "Eğer hâlâ bir McLaren’de olsaydı, Lewis’e evin yolunu gösterecekti. Bununla ilgili herhangi bir şüphenin olduğunu düşünmüyorum"

Bernie Ecclestone, Alonso’nun geçen sene McLaren’den ayrılıp Renault’a dönmesini de anladığını belirtti.

Ecclestone: "McLaren’in ona 1 numarasın deyip demediğini (Alonso’ya) hiç sormadım – bir gün ona soracağım"

"Çünkü eğer istemediyse ve ona söylenmediyse, olduğu yeri kabul etmiştir. Takımda onun yanında F1 aracına hiç binmemiş biri ile, 1 numara olmayı bekleyecektir, değil mi?"

"Ve sorun olan da buydu. 1 Numara olması gerekmesine rağmen olmadığını gördü, kesinlikle de değildi"

F1’in patronu ayrıca, Kanada galibi yeni şampiyona lideri Kubica’yı da övdü.

Ecclestone: "Onu eğer bir McLaren veya bir Ferrari’de görseydiniz, Hamilton’u yenmesi için bütün paramı koyardım"


Yorumlar

  1. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    evet alt serilerde rosberg ve kubica ile yarıştı ve hepsinden iyi olduğunu kanıtladı bernie konuşuyor ama boş konuşuyor.

  2. Hamilton Kubica ve Rosbergle küçüklükten beri aynı serilerde yarıştılar ama çoğunlukla galip gelen Hamilton oldu..

  3. pınar kime inatla yorum yapıyorsun.Burdaki tartışmayı bilmiyorum ama heikki 'ye he iki deme! Ayrıca heikki çok iyi bir pilot olmayabilir ama senin küçümseyebileceğin kadar da kötü bir pilot değil.Son olarak Hamilton kalitesini gp2 den bu yana gösteriyor, size kendini sevdirmesi gerekmiyor kalitesini göstermek için.

  4. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Erhan kardeşim Ferrari 2006 da renodan sezonun yarısından itibaren üsütnlüğü ele geçirdimi geçirmedimi? (araç hızı olarak) sana başka bişey sormuyorum(altını çizerim nerdeyse sezon ortasından itibaren son bikaç yarış degil) aynı sekilde mclarende saf hız olarak renodan cok daha hızlıydı ve düzlükte R25 i affetmiyordu.Ben ve bütün F1 severler bunları gözleriyle gördü zamanında sende görmüşsündür fakat çok iyi hatırlamıyosun sanırım kardeşim.

  5. aralarında 6.5 sn fark vardı alonsoyla ve schumi'nin motoru 16 tur kala iflas etti 2000 almanyadan sonra ilk defa motorla ilgili problem yaşadı schumacher.

  6. 15sn diye hatırlıyorum ben. Yanlış hatırlıyorda olabilirim tabi insanız sonuçta. O yazıyı yazarken aklımda kalanı yazdım.

    Kürşat kardeşim madem tüm sezonları izledin ve bu kadar biliyorsun hala nasıl çıkıpta "Alonso yavaş arabayla şampiyon oldu" gibi bir cümle kurabiliyorsun?

  7. tolga soydan avatarı

    5 saniyede olsa artık sezonun son yarışlar puanları da sanırım schumi 2 puan gerideydi.5 sny lik farkı da kapatıp geçemez.dayanıklı olucaksın sonuçta ve reno hem mclarenden hemde ferrariden daha dayanıklıydı.kimide bu yüzden kaybetti schumide.

  8. ErhanF1 2006 Japonya Gpsinde Schumi büyük bir farkla önde falan değildi.Kulaktan dolma bilgilerle konuşmayın diyorsun ama senin bu sözünle onlardan farkın kalmıyor.Schumi ile Alonso arasında 5-5.5 saniye arasında fark vardı.Ha sen 5 saniyeyi çok büyük bir fark görüyorsan başka tabii.Schuminin motoru yarışın bitmesine sanırım 18 tur kala patladı.Benim bildiğim bu.Birde videoyu izleyip yorumumu gözden geçireceğim..

  9. Sanırım Lewis'e gaz veriyor, Lewis geçen yıl aynı araçla Alonso'yu yendi (klasmana bakınız), bu yıl takım arkadaşının 23 puan önünde şimdi 2 sezonda her iki takım arkadaşının da önünde olduğunu ben söylemiyorum rakamlar söylüyor (hani şu eski MS'ci yeni KR'cilerin bahsettiği rakamlar) daha ne? eğer Kubica olsaydı diyeceksiniz değil mi? Tamam. Eğer Kubica'yı yense bu sefer Rosberg dersiniz yalan mı??

  10. doğru söze ne denir :))

    ((hem bernie hemde sinan ergin için))

  11. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Ben 1996 dan beri f1 ile ilgilenirim ve 2001den beri ise sürekli izlerim.05-06-07-08 sezonları yarışları ve sıralam turları bende mevcut bişey unutursamda açar bakarım.Yani senin anlıyacagın bilmedigi konuda bol bol sıkanlardan degilim elmayla armutu ayıralım lütfen.(R26)

  12. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    ErhanF1 kardeş bende o sezonların bütün yarışları dvdleri var sen kafanı yorma açar bakarız.05 ve 06 sezona reno fırtına gibi başladı fakat sonradan her 2 takımada(mclarn(05)-ferrari(06)) hız bakımandan geçildi ve alonso yavaş aracı ile savunma yapmak ve puan avantajını yitirmemek için ugrastı 2005te brezilyada samp.lugu garantiledi(2yarıs kala) 2006da schumi ve alonso arasında gitti geldi macaristanda 1.olacakken lastik somunu hatası yuzunden yarıs dısı kaldı monzada motoru patladı cok degerli puanlar kaybetti ve schuminin arkasında kaldı fakat schumide suzukda motor sorunu yasayınca alonso avantajlı duruma geçip şampiyon oldu.İstersen sana sabaha kadar anlatırım her detayını,bunlar önemli degil önemli olan fernandonun nekadar zor şartlarda ne işler başarabildigidir.O 1numara…

  13. hamilton=boy
    alonso ile karşılaştırılamaz bile eğer ki alonso mclarende 2. pilot muamelesi görmeseydi şimdi liste başında onu görüyor olurduk.

  14. reno 2005 yılında en hızlı 2. araçtı 2006 sezonunun ilk yarısında en hızlı takımdı 2. yarıda en hızlı 2.takımdı bu arada bu benim görüşüm bence alonso raikkonenden daha iyi bir pilot en azından sürekliliği olan bir pilot bu sadece benim görüşüm umarım yanlış anlamazsınız.

  15. Alonso yavaş arabayla falan şampiyon olmadı. Ondan bundan duyduğunuz kulaktan dolma bilgilerle yazmayın komik oluyorsunuz. Eminim o sezonki yarışları bile izlemeden söylüyorsunuz bunları.

    2005 de Ferrari tarihinin en yavaş otomobillerinde birini yaptı. Schumacher rekaber bile edemedi. McLaren en hızlıydı ama dayanıklılık sorunlar vardı. Biraz daha sağlam olsaydı şamiyon Raikkonen di. (bkz. 2005 Avrupa GP)

    2006 da Renault sezon başında uçuyodu adeta. En hızlıydı takımdı ama Ferrari sezonun ikinci yarısından itibaren neredeyse domine etti taki Japonya GP sinde 1. giderken (büyük farkla hemde) o zamana kadar dayanlıklılık sorunu yaşamayan Ferrari si motor patlatana kadar. Son yarışı zaten efsane bir yarıştı söz etmeye gerek yok.

    Yani neymiş Alonso hiçte öyle yavaş araçlarla şampiyon olmamış. Olsaydı bu sezon onu kürsüde görürdük ama görmedik. Araç hızlıysa sende rekabet edersin bu Senna içinde böyleydi Schumacher içinde Alonso içinde.

    Kusura bakmasın kimse uzun oldu ama böyle sözlere dayanamıyorum.

  16. ewet doğru söylemiş ama alonsonun hamiltondan iyi olduğu konusunda yoksa f1 deki en ii pilot alonso değil bence..

  17. çok iyi konuşmuş ya şaşırdım..

  18. ne kadarda doğru söylemişş !!
    zaten biliyoduk biz ama neysee 🙂

  19. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Ne bekliyodunuz ya.Daha yavaş bir araçla Schumacher ve kimiyi malub etmiş,hamilton kim oluyo?Çifte dünya şampiyonu tabiki de hamiltondan çok daha iyi…

  20. Hay Allah iyiliğini versin bernie..tamam sen çok kurnazsın,sana daha fazla para getirecek şeyleri düşünmez söylersin, de, biz salak mıyız yaw..daha geçen senen hamilton en iyisi felan diyen sen değil de kimdi: )) Geçen sene demişken, bu sene Alonso bi mclaren sürmüş olsa klasmanda liderdi, felan demişsin..pardon bernie amca, geçen sene Hamiltonla mclarende süren Alonsonun kendisi değil miydi? sen alonsonun mclarende bir sene Hamilton ile aynı yarıştığını ve hamiltona üstünlük sağlayamadığını unutmuş olabilirsin ama biz daha unutmadık..Eğer yanılmıyorsam Kubica aynı serilerde Hamilton ile yarıştı ve hamilton kadar pu an alamadı…yanılıyorsam düzeltin lütfen .))

  21. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    Tam hatırlamıyorum ama geçen sene Eccleston değil miydi? pilotlar daha çok olaya karışmalıdır diye..yani F1 sansasyonel hale getirilmesini arzu ediyordu.yoksa hafızam mı yanıltıyor beni…

  22. sinan cem  aziz avatarı
    sinan cem aziz

    Bernie bunu hep yapıyor evet şu anda Formula1 in en büyük patronu o ve belki de kendinde böyle açıklamaları hak görüyor…Yanlış hatırlamıyorsam geçen senenin başında da Massa'nın en büyük favori olduğunu söylemişti…Kimin en iyi pilot olduğunu pilotlar pistlerdeki mücadelelerinde gösterecektir-ayrıca unutmamak gerek ki-yanlış anlamayın lewis hamilton taraftarı değilim-geçen sene lewis ister kabul edin ister kabul etmeyin müthiş bir iş çıkardı ve Alonso'ya bana göre epey zaman üstünlük kurdu…Daha uzun seneler var umarım F1 hala bu işin zirvesi olmaya devam eder ve kimbilir daha ne yetenekler görürüz…

  23. bu Ecclestotone'un bir dediği diğerini tutmuyor şimdi böyle dedi ya yarın Lewis en iyi pilot derse şaşırmayın..

  24. ogun savaş avatarı

    Yaw bu adam ölsün artık ne boş bi açıklamada bulunmuş. Geçen sene gördük Aloyu Macca eşit şartlarda ne kdr geri kaldığını pistlerde neyse Kubica için doğru olabilir ama Alonso için deil bence daha çok erken

  25. Bu Sözlerde Kesin Bişeyler Yatıyor ama Kimi'ye msj vermeye çalısıyosa eğer onun umrunda oldugunu dusunmuyorum..

  26. sinan  bilir avatarı

    sıralamayıda hemen belirlemişiniz.1-kimi 2-alonso 3-lewis 4-kubi ha 😀 bende yıllardır düşünüp dururdum hangisi iyi diye. iyiki varsınız 😀

  27. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    kesinlikle bende bernie katılıyorum ama o iki pilotun önünde niçin KİMİ RAİKKONEN yok.

  28. tolga soydan avatarı

    sinan ergin =) =)

  29. hmm ewet alonso daha yetenekli hamilton dan ama kubica icin aynı seyleri söleyemicem…
    en iyisi raikkonen yaa…
    tartısmaya gerek yok …:D

  30. hay buruşuk yanaklarını öpeyim senin:) arada doğru şeyler söylüyon 🙂

  31. sinan  bilir avatarı

    ama f1 deki ilk yılında 2 dünya şampiyonuyla aynı puanı aldı bu adam.bence tartışılacak bi açıklama olmuş.geçen senede söylemiştim deminde söyledim şimdide söylüyorum böyle açıklamalar bu konumdaki bi adama yakışmıyo.sanırım yaşla alakalı bi sorun olabilir.açıkçası kubica ve hamilton f1 in şuan en parlak yıldızları.aynı arabalarda neler yapabileceklerini görmek gerçekten güzel olurdu.

  32. bende hatırlıyorum yaklaşık 1 yıl kadar önce ABD yarışında sonra lewis gridin en iyisi bu sene onu kimse yenemez diyordu ama şimdi ağız değiştirdi. tabi bu onun görüşü ama lewis'le kubica aynı araçla yarışşsa nasıl olurdu acaba merak ediyomm doğrusu.

  33. onur aybars avatarı

    Alonso'yu ben de çok beyenirim, ancak bana göre griddeki en iyi isim Kimi.
    Alonso'nun McLaren'den ayrılmasına şaşırmamıştım. Çünkü, Renault Alonso'yu desteklenmeye fena alıştırmış. McLaren'de huzurlu olabilmesi ve takımda kalması için takım arkadaşı ona yol verecek bir isim olmalıydı ve takım da yalnız Alonso'yu dikkate almalıydı.
    Bu sene McLaren'de kalsaydı kuvvetle ihtimal şu an klasmanda liderdi.
    Bernie'ye gelince…. Bu adam (sanırım taşıdığı İngiliz kanından kaynaklanıyor) çok kurnaz. Kim bilir neyin olmasını sağlamak için böyle bir açıklama yaptı?

  34. tolga soydan avatarı

    haklı da olsa adamın işi gücü para.iddaa =)

  35. Bu adama katılıyorum ve adım gibi eminim bu doğrudan her ne kadar McLarenci olsamda…

  36. aynı adam geçen sene hamiltonın alonsodan daha yetenekli olduğunu da söylemişti, ecc bunu hep yapıyor, ortamı bulandırarak bir şekilde bundan fayda sağlıyo

  37. ee biz bunu zaten biliyorduk. bernie de demiş tam olmuş.

  38. adam dobra dobra konuşmuş helal olsun sana be FERNANDO ALONSO

  39. sinan  bilir avatarı

    bayada tarafsızmış 😀

  40. begüm kültür avatarı
    begüm kültür

    ecclestone a katılıyorum bence de çok haklı

  41. altına imzamı atıyrmm haklıı adam

  42. bu adam ne sinsi allah bilir kafasının altında ne yatıyordur da bunları söyledi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir