Newey RB8'in, Canlarını Sıktığını Kabul Etti

yazar:

kategori:

2011’de baskın geçen sezonun ardından Red Bull, 2012’ye istediği gibi başlamadı ve sezonun ikinci yarısına kadar Sebastian Vettel, Fernando Alonso’nun çok gerisinde kaldı. Daha sonra ise gelişen RB8 ile hem Red Bull hem de Sebastian Vettel, mutlu sona ulaştı.

Servus TV’ye konuşan Newey: “Tempo açısından ani parlamalar yapan bir aracımız oldu. Sebastian Bahreyn’de kazandı; Mark ise Monako’da. Ama istediğimiz istikrara ulaşamadık ve bir mühendis olarak bu çok sinir bozucu. Çünkü gerçek şu ki aracı ve neler olduğunu düzgün bir şekilde anlamadık”

“Valensiya’da iler bir adım attık ve sonrasında Singapur’da bir adım daha. Bu da bize mor bir yol sundu ki Sebastian, bir koşuda 4 yarış kazanıp kendini şampiyonluk için hazırladı”

Bununla birlikte Takım Patronu Christian Horner, art arda 3. şampiyonluklarını kazanmalarına rağmen rakiplerini küçümsemediklerini ifade etti.

Horner: “Formula 1’de tehlikeli olan şey, rakiplerinizi küçümsemektir. Ve Ferrari, McLaren, Mercedes-Benz, Lotus’ta bunu bu sene gördük. Çok güçlü ve motive takımlar. Son üç senede muhteşem işler başardık ve elbette elde etmek için çok çalıştığımız kupaları bünyemizde tutmaya kararlıyız. Ama hiçbir şey garanti değil. Bu da 2013’e girerken motivasyonumuzun büyük bir bölümüne kaynak oluyor.”


Yorumlar

  1. Adam newey ise sizde mclarensiniz, ferrarisiniz koca takımlar ve taraftarlar hatta pilotları bile newey diye ağlıyor, Ferrari mclaren tek bir adama yeniliyorsa bıraksın gitsin başka spor bulsun kendine,

  2. Yani Ferrari ve Red Bull sezona tamamen yeni ve anlaşılamamış araçlarla başladılar. Mclaren ayrı konu. Gelişim yarışı önemli faktör.

  3. Adrian Newey'in takımdan ayrılacağı gün Red Bull o eski kötü zamanlarına geri dönecek. Bundan hiç şüphem yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir