Marko: "Red Bull Ring, Takvime Girmeye Hazır"

yazar:

kategori:

Geçen haftaki açıklamada 21 Temmuz’a bir Avrupa yarışının ekleneceği belirtildi ve bunun Türkiye olabileceği düşünülüyordu ama maddi destek konusunda Spor Bakanı Suat Kılıç’ın açıklaması, olumlu giden havayı bir anda tersine çevirdi.

2003 senesinde son F1 yarışına ev sahipliği yapan Avusturya’daki A1-Ring, Red Bull tarafından geliştirildi.

Marko: “Red Bull Ring’in, tamamen güncellenmiş bir Formula 1 lisansı olduğunu FIA’ya bildirdik.”

Aslında Avusturya’daki 40.000 kişi kapasiteli pistin, ulaşım nedeniyle bazı sıkıntılarının bulunduğunu söyleniyor ama Marko, öyle düşünmüyor.

Marko: “1970 ve 1980’lerde idare edildi. Ve Graz’da fazlasıyla otelimiz var.”

 


Yorumlar

  1. Gönüller İstanbul Park'tan yana ama gerçekleri söylemek hata olmaz bizden bi yol olmaz…

  2. Motorları ve araçları zorlayan gerçek bir pistti A1.Takvimde tekrar görmek güzel olur.

  3. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Mücadele dolu bir yarış izleyecek isek(ki FİA bunu amaçlıyorsa) A1 Ring süper bir pist.
    Eğer İstanbul park gelemeyecekse umarım A1 Ring gelir takvime.

  4. Türkiye'yi unutun derim. Bu kafayla birşey olmaz bizden. A1 Ring dönecekse iyi olur. Mangy Cours'dan çok daha zevkli yarışlar yapıldı A1 Ring'de.

  5. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Güvenlik olarak çok zayıf bu pist,Magny Cours daha iyi durumda veya Imola.

  6. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Rock İsland da galip gelmenin tadı başka oluyor ama yinede bir Antarticaring değil 🙂

    A1 ring in ilk viraj sonrasını ve 3.sektör başlangıncını,Bizim ilk sektör ve 8. virajla karşılaştırarak söylemiştim.Birde değişken şartlar A1 ring te daha fazla mevcut.Kısa olması ise dezantajı.

    Bugün bitmek bilmeyen virajı kim önde geçecek acaba oda 3 bilinmeyenli denklemden bir diğeri 🙂

  7. Daha öncesideki pist ise muazzamdı.

    österreichring bambaşkaydı tabi. A1 ring yine biraz kırpılmışı.

  8. İki pistte de sürerken uykum geliyor. A1 Ring'in ilk ve son virajları arası çok zevkli değil. Bizim pistin de interlagos çakması ilk viraj ile sekizinci virajından geri kalanı zevkli diil. Interlagos ve Sepang'ın yerini tutamazlar gözümde 🙂

    Rock Island apayrı bir dünya tabi 🙂

  9. Pistlerden pek anlamadığını düşünüyorum. Duygusal olarak istediğimiz doğru ama teknik güvenlik ve ulaşım olarak A1, İstanbul parkın yanına bile yaklaşamaz

  10. Pist güzel , Türkiye takvime giremeyecekse bu pist girsin. Güzel bir yarış izleriz. 1. ve 2. virajların sonundaki kum havuzlara kaçış alanına dönüştürülmüş , geri kalan yerler pilotları korkutmaya devam edecektir. Aslında oralarda kum havuzu olarak kalsaymış çok iyi olurmuş. Erken fren yapan sıra kaybeder , geç fren yapan yarışı kaybeder , hata yapmayan kazanır diyebilirdik.

  11. rbr 3 kez markalar ve sürücüler şampiyonu oldu.kendi ülkesinde bir f1 yarışı yapılmasını hak ediyor.büyük takımların kendi ülkelerinde yarışlar yapılıyor rbr ninde kendi ülkesinde yapılmalı ve pistde kötü bir pist değil.istanbul parka gelen taraftar sayısı avrupananın herhangi bir ükesinde yapılan yarışlardan daha az seyirci toplar nedenleri belli zaten;avrupada ab ye üye ülkeler serbest şekilde dolaşıyorlar ama türkiye buna dahil değil.avrupa ülkeleri yüz ölçüm olarak çok büyük değiller ülkemize göre dolayısıyla hem kendi ülkelerinden izleyenler hemde diğer avrupa ülkelerinden gelen izleyenler yarışın yapıldığı ülkeye süre ve ekonomik olarak çok daha çabuk ulaşıyor.ülkemizdeki ekonomik durumuda göze alırsak bilet fiyatları ve istanbula gitmek isteyen ülke vatandaşları ülkenin ortasından kuzeyinden güneyinden doğusundan istanbula ulaşmak için çok fazla kilometre katedecekler ve yol ücretide buna bağlı olarak artacak.heleki kendi aracınızla gitmek isterseniz iyi bir hesap yapmalısınız yakıt ücreti ayyuka çıkacaktır 🙂 uçakla deseniz bilet fiyatları mağlum orta direk kesime bile hitap edemiyor.zaten yarışlarla fazla ilgilenen yarış severlerde yok.eski a1 ring dahil olmalı.vatandaş gözüyle değil bir avrupalı gözüyle analiz etmek gerek bu durumu

  12. Snowmann Mrt avatarı

    Bizim için kötü ancak F1 için en iyisi yarışın Türkiye gibi spora yabancı bir ülke yerine Red Bull'un sahipliğini yaptığı Avusturya pistinde yapılması.

  13. pistin 2006 da tamir sırasında çekilen fotoğrafta tribün ve padoğun sıfırdan yenilendiği görülüyor.

    resim-1

    resim-2

  14. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    A1 ring İstanbulparktan güzel bir pist.İstanbulpark sadece duygusal olarak istediğimiz bir yer,daha fazlası değil.A1 ring her zaman güzel yarışlara sahne olmuştur.Daha öncesideki pist ise muazzamdı.

  15. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    İstanbul Park takvime dahil olamazsa, eski adı ile A1 Ring dahil olsun. Magny Cours'dan iyidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir