Newey: "2013'te Fark Yaratmak Daha Zor Olacak"

yazar:

kategori:

2009 senesinde sil baştan hazırlanan kurallar, o zamandan bu yana sadece ufak değişikliklere maruz kalıyor ve dolayısıyla diğerlerine göre fark yaratmak için takımların elinde sınırlı bir alan kalıyor; ekipler birbirlerinden sistemleri kopyalayarak da grid giderek birbirine yaklaşıyor.

Autosport’a konuşan Newey: “(Performans farkı yaratmak) artarcasına zorlaşıyor. Çünkü bu seneye kıyasla kurallarda gerçek bir değişim yok. 2009 kural değişikliklerinden bu yana 5 . sene olacak.”

“Takımlar birbirine yaklaşıyor ve bu sene 8 farklı galibin ortaya çıkması ile ne kadar rekabetçi olduğunu görebiliyorsunuz”

“(Bu kadar farklı kazananın olması) işlerin şimdi ne kadar da kritik olduğunu gösteriyor. Her bir yarışta araçlar arasında işleri tersine çevirebilecek çok şey olabiliyor. Lastikler hakkında çok konuşuldu ve bunlar çok önemli sorular. Her araç, rakiplerine kıyasla lastiklerini biraz daha farklı çalıştırıyor.”

“Bazen özel bir pist ve sıcaklık, yakın rakibine göre size daya uygun olabiliyor.”

“Mesela Silverstone gibi yüksek hızlı virajlara sahip bir pistte de olabilir; Abu Dhabi gibi düşük hızlı virajlara sahip pistte de”

“Bu etkenler, bir takımın baskın olmasının zorlaşması anlamına geliyor.”

 


Yorumlar

  1. A. Newey bonzai bulmakta sıkıntı çekiyor olmalı
    >:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir