Motosiklette Şampiyonlar Kupalarına Kavuştu

 

Ataköy’deki Olimpiyatevi’nde düzenlenen gecede Balkan Motosiklet Birliği 2012 Ödül Töreni ve UEM Avrupa Süpermoto Şampiyonası Ödül Töreni birlikte yapıldı. Hayatını kaybeden sporcuların anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan organizasyonda, Pist, Süpermoto, Motokros, Drag ve Enduro kategorilerinde başarılı olan sporculara kupaları ve madalyaları verildi. Dünya Motosiklet Federasyonu (FIM) Süpermoto ve Motokros Komisyonu Başkanı Wolfgang Srb, BMU Başkanı Bogdan Nikolov ile üye ülkelerin federasyon başkanlarının katıldığı gecede Dünya Süpersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu’na özel kupa takdim edildi. Motosiklet camiasını bir araya getiren ödül töreninde TMF Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulunurken, emeği geçen idarecilere de teşekkür plaketi sunuldu.

Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Balkan Motosiklet Birliği’nin ödül töreni ile kendi sezon şampiyonlarının ödül törenlerini birleştirdiklerini belirterek, “Hem Balkan ülkelerinin, hem de Türkiye’nin en hızlı yarışçıları burada ödüllerini ve plaketlerini aldı. Gecede Dünya ve Avrupa şampiyonluğu beklediğimiz sporculardan söz aldık. İnşallah daha güzel, daha önemli başarılara imza atacağız” dedi.

 2012 SüperSport Dünya klasmanında 183 puanla şampiyon olan Kenan Sofuoğlu ise ödül gecesinde olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “İnşallah 2013 sezonu bittiğinde de böyle bir gecede Dünya Şampiyonu olarak bulunuruz” dedi. Türkiye’de yeni yetişen ve geleceği parlak sporcuların olduğunu kaydeden Sofuoğlu, “İnşallah onları ileriki yıllarda dünya şampiyonalarında görme fırsatı bulacağız” ifadelerini kullandı. 

2012 Türkiye Şampiyonası İsimleri İçin Tıklayınız

2012 Balkan Şampiyonası İsimleri İçin Tıklayınız

Teşekkür Şilti Alan İsimler İçin Tıklayınız

 

Kaynak: Türkiye Motosiklet Federasyonu


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir