Türkiye GP Kararı Gelecek Hafta Başında Belli Olacak

yazar:

kategori:

Özellikle FIA galası öncesi ve sırasında Formula 1’in İstanbul’a geri dönebileceği yoğun bir şekilde konuşuluyordu; hatta işin sadece hükümetin parasal desteğine kaldığı ifade ediliyordu. Ama Spor Bakanı Suat Kılıç’ın “para yok” mesajı üzerine hayaller bir anda sekteye uğradı ve bu sefer Red Bull’un sahibi olduğu eski A1-Ring, şimdiki Red Bull Ring’in takvime dönebileceği gündemde.

New Jersey’in çıkması ile 19’a düşen yarış sayısı tekrar 20’ye çıkarıldı ve bir Avrupa yarışının ekleneceği belirtildi. Türkiye’nin olmaması halinde Avusturya’nın gündemde olup olmadığı sorusuna karşılık Ecclestone, kendisine kimsenin bir yaklaşımda bulunmadığını dile getirdi.

Red Bull Ring’in ciddi aday olup olmadığını soran Kleine Zeitung’a konuşan Ecclestone: “A, gerçekten mi? Kim söyledi bunu?”

“Bu konuda kimseyle görüşmedim.”

“Şu anda İstanbul’u düşünüyorum. (Avusturya’yı almaktan) ziyade gelecek sene sadece 19 yarış olmasını tercih ederim. Bu sorun olmaz”

Avusturya’nın neden 20. yarış için aday olmadığı sorusuna Ecclestone: “Otel durumu hâlâ bir felâket”

“Her zaman sorun oldu. Bugünün Formula 1’ine uygun olmadığını düşünüyorum”

Bay E ayrıca son kararın yakın zamanda vereceğini ekledi.

Ecclestone: “Gelecek hafta başlarında (karar verilecek)”

20. yarış için Imola’da bir San Marino yarışı da aday olarak gösteriliyor ama Tuttosport’taki haberde Belediye Başkanı Daniele Manca: “Pistten bir talep gelmediği sürece böyle bir şey mümkün değil”


Yorumlar

  1. Şu macaristan ispanya gp falan pistleri bi yeniden elden geçirsinler be.Ufak tefek düzeltmelerle daha heyecanlı olsun.Tr gp ise hayal olmaz olmaz o parayı vermez hükümet

  2. Madem Bernie'de bizi istiyor. Olsun artık şu iş.

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Neyini düşünüyorsun berni, gel işte seneye, isteme para falan.. Yada verilen ilie yetin. Maksat spor olsun..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir