Bologna Motor Show’a Katılan İlk ve Tek Türk Markası Volkicar

 

Türkiye’nin ilk yerli üretim yarış otomobili VOLKICAR, bu önemli fuara katılan ilk ve tek Türk markası oldu. Birçok tanınmış marka ve ismin yaptığı showlar arasında, VOLKICAR, gösterisi ile fuarın baş aktörü oldu.

37.si düzenlenen Bologna Motor Show, her zamankinden renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin ralli efsanesi Volkan Işık tarafından tasarlanan ve üretilen  safkan yarış otomobili VOLKICAR, Lassa’nın desteği ile bu önemli fuarda yerini aldı ve yaptığı showlarla fuarın önemli katılımcılarından biri oldu.

Bu sene Avrupa’da yaşanan ekonomik krizden etkilenmesine rağmen, sektörün bu en önemli fuarını 400.000’in üzerinde biletli ziyaretçi ziyaret etti. Bologna fuarının en güzel görüntüleri her sene olduğu gibi yine Motorsport Arena’daydı. Otomotiv ve motorsporlarının önemli markalarının yer aldığı Motorsport Arena’daki VOLKICAR’ın showu, izlemeye gelenleri büyüledi ve Türk safkan yarış otomobili ziyaretçileri kendine hayran bıraktı. 

2012 sezonunda V1 Challenge, V2 Challenge ve katıldığı organizasyonlarla gönüllerde taht kuran VOLKICAR’ın bir sonraki heyecanı 16 Aralık’da İzmit Körfez Pisti’nde yapılacak V1 Challenge final yarışı. 

 

Kaynak: Luce Halkla İlişkiler


Yorumlar

  1. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Tosfed 'in sitesine girdim birazda araştırma yaptım fakat her hangi bir bilgiye ulaşamadım.. Körfez Pistinde saat kaçta olacak bu organizasyon acaba site admini/editörleri bana bu konuda yardımcı olabilir mi?

  2. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Böyle haberlerin ilgi görmemesi içimi acıtıyor.Bu tür başarılarımız yorumlanmazken elin saçma sapan haberleri bir sürü yorum alıyor.

    Bende Kocaeli'de oturuyorum.
    Ve bu organizasyona ilgisiz kalmayacağım.
    16 Aralıkta Körfez 95 evler pistinde olacagım.

    Umarım büyük ilgi görür. 🙂

  3. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Elbette kullanma fırsatım olmasa da genel kanı aracın hem profesyonel yarışlar için çok iyi bir araç olduğu, hem de amatör kullanıcılar için yeterince basit olduğu. Zaten safkan yarış otomobili olmasında da en büyük sebep bu basit ve yarışa özgü anlayışla tasarlanmış olması. Go-kartlar nasıl yarışmak için tasarlanmışsa bu araç da öyle, tamamen yarışmak için tasarlanmış, basit bir şekilde işini en iyi şekilde yapıyor. Umarım bu aracın değeri bilinir ve bu araçlardan oluşan yurtdışı turnuvalar da görürürüz. Eğer fuarda yeterince ilgi gördüyse bu araçtan isteyenler çıkacaktır. Motorsporları endüstrisinin gelişmesi için güzei bir gelişme olabilir. Türkiye'nin otomotiv endütrisinde iyi bir durumda olması yetmiyor, bunu motorsporlarına da yansıtabilmek gerekiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir