Resmi: Norbert Haug, Sene Sonunda Mercedes'ten Ayrılacak

yazar:

kategori:

60 yaşındaki Haug, Mercedes’in 1994’te McLaren ve Sauber’e motor tedarik ederek Formula 1’e dönerken de grubun içindeydi.

Daha sonra Mercedes, Brawn GP’yi devralıp sporda kendi adına yarışmaya başladı.

Haug: “Benim için bir anı bile tutkusuz geçmeyen 22 seneden fazla süre için, dünyanın en iyi otomobil şirketine teşekkür etmek istiyorum.”

“Özellikle de çalışmalarıma her zaman gösterdikleri güven ve tanıdıkları özgürlük nedeniyle yönetim kuruluna da teşekkür ediyorum”

“1991’den bu yana muazzam başarılar ve galibiyetler elde ettik; bunun için bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum”

“Ne yazık ki 2010’da kurduğumuz kendi Formula 1 fabrika takımımızla 2012’de aldığımız tek galibiyet, beklentilerimizi karşılamadı”

“Bununla birlikte, gelecekte başarılı olmak için doğru adımlar attık. Takımımız ve pilotlarımız, bu hedeflere ulaşma adına her şeyi yapacaktır.”


Yorumlar

“Resmi: Norbert Haug, Sene Sonunda Mercedes'ten Ayrılacak” için 19 yanıt

  1. Shumi'yi bitirdiniz isterse bütün mercedes ekibi emekli olsun pehhhh.

  2. monaconun rampalari avatarı
    monaconun rampalari

    umarım Ferrari peşinden koşar.

  3. Haugun cicioğlanı rosberg nasılda sevindi…
    Keşke Schumi geldiğinde defolup gitmeyi becerbilseydi. ama lauda başını yemiştr bunun. Brawnlada çok iyi anlaşabileceklerini sanmıyorum, sadece hamiltonla vatandaş olmasından dolayı avantajlı durumda şuanda bana göre.

  4. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Aldığım duyumlar Lauda kaynaklı olduğu yönünde. Evet, Mercedes motorsporları direktörü görevindeydi bildiğim kadarıyla, dolayısıyla da DTM gibi Mercedes'in yer aldığı tüm motorsporlarından sorumluydu, sadece F1 değil. Ama görevinden ayrılmakla kalmayıp Mercedes ile bağını kopardı benim anladığım kadarıyla, yani diğer alanlarda da görevine devam etmeyecek. Bu fırsattan istifade edip başka takımlar onun peşine düşerse hiç şaşırmam

  5. vedat özkan avatarı

    Değerli dostum herkesin kendine göre bir düsüncesi var sen bu sekilde düsünebilirsin ama benim gördüğüm bu.Gridde birbirene eş sadece mclaren ve lotus var bana göre ferrari de her zaman birinci araç vardır rbr de de birinci araç var bu nu vettel i yermek için söylemiyorum hakeden o araca oturur zaten.Eşit araç ve pilot rekabetine izin veren üst grupdaki yegane takım mclaren dir bu bir gelenek meselesi.Ancak mercedes in durumu biraz farklı diğer alt takımlar gibi mercedes in bütçesi de özellikle ilk iki yıl oldukça yetersizdi teknip ekip kalitesi keza gene üst takımlara bakarak ciddi oranda yetersizdi böyle bir takımın iki araca birden yoğunlaşması mümkün değil üzerlerindeki ciddi başarı baskısını da düsünürsek birseyler vermeli takım ve bunu tabiki iki aracıyla yapabilecek kapasiteleri yoktu ayrıca nico nun aksine michael ın onlarca problem yaşamısını sansla izah etmek oldukça iyimser bir tavır olur ki f1 gibi teknojinin zirvesinde bir spor dalında bu kadarına şanssızlık denmez.

  6. Anlaşmalar yapıldığında duvarlar arkasında neler konuşuldu neler vaadedildi bilemiyoruz dolayısı ile haug u doğrudan hedef göstermek yanlış.Aynısı Brawn içinde geçerli.Hiçbirisi böyle bir şey istemedi.
    Geriye dönüp bakalım Brawn ın 2009 daki sahte cazibesine hem Mercedes hem de Schumi kapıldı.
    Mercedes te Schumi de Brawn ın zor şartlardaki büyük başarısına aldandı.Takke düştü kel göründü 3 büyük takımın teknik gücü Mercedes e oranla baskın geldi.2010 da Schumiyi en çok destekleyen adam Haug tu.Hatırlayın İspanya da Schumiye yeniden yapılan şasi vs.Akabininde hep bir başarılı olması beklenen Schumi haberleri.Mercedes Schuminin arkasında sağlam bir şekilde durdu.ekibin de ciddi hataları oldu.Özellikle teknik arızaların neredeyse hepsi Schuminin başına geldi.Hele bu sene yaşananlar bunun tuzu biberi oldu.Çin de Nico nun galibiyeti ve Schuminin başına gelenler ve Haug un sevinci birleştirilince bir çok kişi antipati ile baktı adama .
    Bu kadar kolay şekilde suçlanmamalı insanlar.Schumacher ismi küçük bir isim değil.yaşanan sorunların onu bulması takımın yeterli düzeyde olmayışı açıkça zor duruma düşürdü onuve bizi .Ne kadar istekli olursa olsun genç bir adamla yaşlı bir adamın isteği bir olamaz.Belli bir doyumluluk noktasına erişmiş adam.Herşeye rağmen yaşına göre azmi isteği meydan okuması ve hiçbir zaman mızmızlanmaması örnek teşkil etmeli.İsteyerek bu şekilde gideceğini de hiç düşünmüyorum.Büyük markalar bunlar kimsenin gözünün yaşına bakmazlar.Vefa sadece bir kelime.Ferrarinin 2006 da yaptııklarından sonra Mercedes in bu tavrı çok normal.
    Haugun kararının arkasında yaşın bir etkisi varmı pek sanmıyorum.Zaten başarılı olamadık söylemi her şeyi açıklıyor.Acaba Schumi konusundaki başarısızlık mı bu kararı verdirdi?.Brawn ın da geri döünşünde etkisi çok büyük ama o öyle kolay silinicek adam değil.Mercedes motorsporları başına kolay adam bulabilir ama Brawn ın alternatifi yok.En azından onun klasında.
    Mercedesin Lewis ve Lauda hamlesi bşarısız olunsa bile markayı hala konuşulan bir ekip yapacağı da unutulmamalı.Belki bu şekilde gelecekteki başarısızlıkların üstünü bir nebze örtmeyi düşünüyorlardır.Reklamın iyisi kötüsü olmaz.Lauda çenesi düşük lafı f1 medyasında para eden bir adam.Lewisi konuşmaya gerek bile yok.

  7. yani siz schumi nin arabasının sabote edildiğini düşünüyorsunuz hala.mgp gibi bir takım her 2 pilotuyla birden puan alması gerekirken birini heba edecek ve puanları çöpe atacak.takım ki tüm harcamalarını sponsorlardan kazanan bir takım daimlerin çok az katkısı var.ve küçük bütçeli bir takım öndekilere göre ve takımlar klasmanından ve yarış sonuçlarından gelen tv gelirlerine ihtiyacı yokmudur.mantık sınırlarını zorlayan bir düşünce bence schumi çok şanssızdı tamam puan olarak rosbergle eşit olabilirdi bu sezon tamam ama olabilirdi bitirebileceği yarışların akıbetinide bilmiyoruz şu an 2 kez kendi hatasıyla yarış dışı kaldı vergne ve sennaya çarptı tamam diğerlerini bitirse podyumamamı çıkacaktı o yarışlarda çinde çıkabilirdi diğerlerinde yine fıs mgp nin gücü belli..ve sonuçta eşit şartlarda yarışmadılarmı ferrari gibi pilot ayrımı oldumu bu takımda eğri oturup doğru konuşursak.schumi nin yaşının etkisi illaki olmuştur sürüşüne ama çok yakın gridde 0.2 sn bile çok farkken 0.1 fark olabilir bilemedin 0.2 fazlası mümkün değil.schumi ye saygı evet ama bazı şeyleride belki fazla öteye gitmeden söylemek yada belirtmek gerek

  8. McLaren'de kalma gibi bir şansı yoktu arkadaşım. Adam McLaren çalışanı değil Mercedes-Benz çalışanıydı. Mercedes kendi takımını kurunca Mercedes'in Formula 1'deki en yetkili ismi olarak yeni takıma geçti. Haa istese emekli olabilirdi lakin yepyeni bir takım yepyeni bir meydan okuma Schumacher faktörü gibi etkenleri de göz önüne alırsak Mercedes GP'de devam etti. Yani kısaca Haug İstese de McLaren'de kalamazdı

  9. vedat özkan avatarı

    Yazmayım diyorum da ya allah aşkına biraz adalet biraz hak demişsinki kıran kırana yani eşit şartlarda takım arkadaşı mücadelesini izledik mercedes gibi yapılanma içinde olan diğerlerine göre zayıf bir takımın iki aracı birden yoğunlaşabileceğine gerçekten inanıyormusunuz bu siyah la beyaz kadar açık bir konu mercedesin bir tane 1.sınıf aracı vardı üzerine titredikleri o da yaşı ve geleceği itibariyle nico nun arabısıydı ki ben bunu eleştirmiyorum bu yüzden nico nun aracında yüzde 10 seviyelerinde 3 yıllık sürede problem yaşandıysa michael in aracında yüzde 80 problem yaşandı neredeyse 3 yarısta bir yolda kalan bir araçla rekabet mi? hangi eşit şartlardan hangi kıran kırana mücadeleden bahsediyorsunuz sevmeyebilirsiniz ama bu size siyahı beyaz gibi gösterme hakkını vermez biraz vicdan…Bir adam düsünün 7 kez dünya şampiyonu sadece 68 polde 91 zafer gibi inanılmaz büyük bir başarı elde etmiş ben geridende başlasam zaferler kazanırımı zihinlere kazımış bunu ispatlamış bir pilotdan bahsediyoruz ki onun kadar geriden başlayıp onun kadar zafer kazanan f1 de yok bu tamamen schumacher farkı yani yok takım arkadası yok araç v.s adam diyorki ben 3-4-5 den de baslarım benim aracım polu alabilecek kadar bir araç değilse ben genede zaferler kazanırım varmı örneği kardesim bu adam bu kadar f1 i sürklase etmiş bir adam öyleki yaşlılığında bile 43 yaşında monaco da pol almak hangi babayiğidin harcı? yağmurda gördük ak koyunu kara koyunu da bu adam tüm rekorları kırmış dünyanın heryerinde en fazla hayran kitlesine sahip ismi f1 in önüne geçmiş f1 in izlenebilirliğini düsürdüğü gayesiyle defalarca zinde olduğu daha genç olduğu yıllarda sürekli emekliliğine davetiyeler çıkartılmış bir isimden bahsediyoruz böyle kariyere sahip bir isim o yaşda hemde hiç bir aktif motor sporunun içinde olmadan paslanarak değişen f1 dünyasına dönüyorsa siz cesaret gibi kavramlardan bahsedemezsiniz.

  10. Haug eskilerden. Lauda ile mi, yoksa Şumi için mi ayrılıyor merak ettim. Kokusu çıkar. Başarısızlıktan çok yaşlılıktan ayrılmış olabilir. Şunu da unutmamak gerek, adamın tek işi F1 değil, DTM başta olmak üzere Mercedes'in olduğu her yerde.

  11. Schumi emekli oldu olmasına ama yine de sen ve senin gibi kişilerden kurtulamadı. Bir de olayların tam iç yüzünü bilip de yorum yapsan daha iyi olacak. Gerekli düzeltmeleri sağolsun McLaren F1 (T.E.E.) yapmış.

  12. medeni ülkelerde başarı çalışanların başarısıdır, başarısızlık yöneticilerin dir, bu mantığı keşke ülkemizdekileride benimseyip , başarısız olduklarında bunu diğerlerine atmak yerine bunu kendileri üstlenip istifa sorumluluğunu getirebilseler, ama nerdeeee ….

  13. tamamda adam bırakabilirdi veya garanti bir başka takıma geçebilirdi mc larende kalma şansı yokmuydu yahut başka bir takıma geçme şansı.mercedese ve Deutschland a ''adanmış'' adam (bu kelimeyi trf1 de çok kullannıyor) her şeyi göze alıp mercedes sportif direktörü olarak kaldı w01-w02-w03 ün tekniği bu adamı ilgilendirmeyen bir durum aracın kötü oluşu onun sorunu değil o inşa etmedi yada katkıda bulunmadı.ve mc larende olduğu gibi mercedestede 1.-2.pilot ayrımı olmadı bu haug sayesinde oldu ve kıran kırana bir takım arkadaşı mücadelesi izledik

  14. Haug'un McLaren'le bir bağı yoktu. Mercedes-Benz, McLaren'in %40'lık hissesine sahipti. Haug'da Mercedes-Benz sporları direktörüydü ve McLaren'e motor verdikleri için McLaren'de görev yapıyordu. Yani MGP kuruldu ama ben McLaren'de kalıyorum diye birşey olamazdı. Tıpkı BMW gibi. Mario Theissen BMW motorsporları direktörü olarak Williams'a motor veren BMW'nin yetilisi olarak orada görev alıyordu ve BMW, Sauber'i satın alınca Williams'tan ayrılıp BMW Sauber'e geçti.

  15. 22 yıl insan bu kadar sürede emekli bile olur.schumi ciler atabilir ama 22 yıl bu sporda bu konumda kalmak her babayiğidin harcı değil ben üzüldüm şahsen.çin gp deki galibiyet sonrası çocuklar gibi sevinmiş ve şaşkınlıktan podyumun yolunu bile şaşırmıştı o zaferi schumi kazansa aynısını yapacaktı.bu tutkuyu gösteriyor zafere olan inancını gösteriyor.mc laren ortaklığından sonra cesurca ayrılış ve mgp ye geçiş buda cesaret işi.o schumi de bu cesaret varmıydı vardıysada o kadar şampiyonluk aldıktan sonra meydan okuma için eşit şartlarda yarıştığı bir mc larene niye geçmedi.geçiniz.haug tüm kariyerini riske atıp mgp ye geçti ve destek verdi cesur adam

  16. Schumacher- avatarı

    Schumacher'e karşı yaptığı diyaloglardan dolayı bu adamdan nefret etmiştim iyi oldu.

  17. Schumacher- avatarı

    Çok üzüldük gerçekten acımızı anlatamayız…

  18. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Tam isabet..
    İyi olmuş.

  19. Şaşırdım Haug'un biletini kesmiş Mercedes.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir