Marussia'nın 2013 Hedefleri Büyük

yazar:

kategori:

 

Lowdon, kurallardaki istikrar, KERS’in etkisi ve Marussia’nın 2013 aracının tasarımına erken başlaması sayesinde en büyük rakipleri Caterham’ı geçebileceği ve öndeki takımlarla mücadele edebileceği görüşünde.

Lowdon, “Aradaki fark kesinlikle kaybolacak, bu konuda şüphem yok. Elbette herkes kış ayları boyunca gelişim gösterecek ancak fizik kuralları sadece gelişimin çok fazla olacağını söyleyebilir. Asıl soru, gerçekten büyük gelişim bekliyor muyuz? Evet bekliyoruz. Bunun için sabırsızlanıyorum.”

“Mücadelenin içinde olmak istiyoruz ve ben gerçekten gelecek sene bunu yapacağımızı düşünüyorum. Kış ayları boyunca yapacak çok işimiz var ama her şey pistte belli olacak. Melbörn için gerçekten sabırsızlanıyoruz.” diye konuşuyor.

Marussia Formula 1’de sezonu üçüncü kez Caterham’ın ardından 11. sırada tamamladı. Takım 2012’de sezon boyunca orta grup mücadelesinden uzak göründü ve en iyi sonuçlarını sıralamalarda bir 18.’lik ve yarışlarda da iki kez 12.’lik alarak elde ettiler.

Caterham takımının aksine Marussia 2012’de KERS kullanmadı. Lowdon, sistemin gelecek sene kullanılacağını ve büyük fark yaratacağını umuyor.

“Ben şahsi olarak KERS’in büyük bir taraftarı değilim ama geçen sezon neredeyse onu kullanan bir takımı geride bırakıyorduk ve biz sistemi kullanmadık. Umarım seneye KERS ve diğer aero güncellemelerle insanları şaşırtabiliriz.”

“Elbette rakiplerimiz de sistemi kullanıyor olacak ve aradaki farkı korumak için çok iyi bir otomobil geliştireceklerdir. Ancak şu anda gördüklerimize göre, önümüzdeki sene (orta grup ile) aradaki fark kapanacak. Bu da hem bizim için hem de spor için iyi bir şey.”

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir