Button: "Hamilton, Rosberg'i Şaşırtacak"

yazar:

kategori:

McLaren’da 3 sene boyunca Hamilton ile takım arkadaşı olan Button, sıralama temposunda geri kalsa da yarış performansında kafa tutabildi.

Hamilton şimdi Mercedes’e geçti ve orada, kariyeri boyunca takım arkadaşlarına karşı başarılı performanslar sergileyen Nico Rosberg ile birlikte yarışacak.

Button: “(Rorberg’in), Hamilton’ın hızını görünce bir parça şaşıracağını düşünüyorum. Geçmişte takım arkadaşı olduklarını biliyorum ama Lewis’in kötü bir araçtan nasıl performans çıkardığını görünce şaşıracaktır. En büyük şey de bu diye düşünüyorum”

Hamilton ile olan şahsi ilişkisi konusunda ise Button, Rosberg’in Hamilton’ı kendisinden daha iyi tanıdığını kabul etti.

Button: “Rosberg) onu çok iyi tanıyor. Nico, Lewis’i benden daha iyi tanıyor diye düşünüyorum. Önceden birlikte çalıştılar ve eminim (Rosberg, iş arkadaşlığı açısından) neler bekleyeceğini biliyordur”


Yorumlar

  1. Shumi de de kötü araç vardı kazalar olmasaydıbariz üstündü.Hamilton kazalara karışmazsa muhtemelen Rosi'ye dumanını koklatacaktır.

  2. yahu şunu bana defalarca saydırdınız üşenmeyip yine sayacağım;

    button'un başına gelen şanssızlıklar: sadece monzada 2. iken yarış dışı kaldı.

    hamilton'un başına gelenler:

    abu dhabide liderken yarış dışı
    singapurda liderken yarış dışı
    brezilyada liderken yarış dışı
    spa'da takım yüzünden yanlış kanat seçimi yarış dışı (button'un kazandığı yarış)
    valensiyada maldonado'nun çarpması en kötü 4. olacakken yarış dışı
    sanırım almanyada kazadan sonra onlarca aracın geçtiği yerden hamilton geçince lastiğinde çökme oluşması yarış dışı
    ispanya polü aldı son sıra cezası yedi benzin yüzünden – 24. sıradan 8. sıraya tırmandı. yani bu da kazanacağı yarıştı.

    şimdi anladın mı hamilton en azından button kadar şanslı olsaydı neler olacağını? tüm bunlardan sadece abu dhabi ve singapuru alsan 50 puan eder. bu tüm yarışlarda hamilton yarış dışı kaldığı için button'a +1 sıra geldi bunu da düşün.

  3. hamilton'un nasıl pilot olduğunu hala anlayamadıysan bi zahmet izlemeyi bırak. perez iyi pilot ama button'u yenmesi zor. öyle hamilton kolay yendi diye button'u hafife alma. süper pilot yea dediğiniz maldonado barrichelloya yenildi. button barrichelloyu yendi şampiyon oldu.

  4. perez iyi pilot ama button'u yenmesi zor. öyle hamilton kolay yendi diye button'u hafife alma. süper pilot yea dediğiniz maldonado barrichelloya yenildi. button barrichelloyu yendi şampiyon oldu.

  5. hamıltonun nasıl pilot olduğunu bize button değil perez gösterecektir . eğer perez button,a üstünlük sağlarsa sağlayacak . şürüş stillerine bakılırsa perez button,dan daha hızlı bir pilot. bana göre button,a üstünlük sağlayacaktır . o zaman mclaren tez zamanda button,nu postalaması lazım . çünkü mclaren hızlı bir araç ve hızlı araca hızlı pilot lazım . buttonun sürüş stili mclarene uymuyor . bende derimki Rosberg mclarende yarışsın şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olur

  6. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Jenson 'DDD' Button kendi şaşkınlığını hala atamamışa benziyor. Son dönemdeki konuşmaları bir garip. Zeka yaşı olarak geriye mi gidiyor acaba?

  7. Madem hamilton bu kadar süper hızlı neden sezonu Buttondan sadece "2" puan önde bitirebiliyor. O zaman 50 60 puan fark atması gerekmiyor mu hadi şanssızlıklar yaşadı 20 30 puan yine fark olması gerekiyor. vettel webbere 40 50 puan fark atıyorsa 2 defa alternetör sorunu yaşamasına karşın webber de o sorun olmadı. hamiltonda 20 30 fark atmalıydı. Ama bi arkadaş söylemiş hamilton sıralamada hızlı ama yarış temposunda buttondan çok üstün değil son brezilya yarışında birbirlerini bayağı geçti. Hamilton çok hızlı olsa buttonun onu geçememesi gerekir. kısacası buttonun yarış performansı hamiltona yakın, pak hata yapmıyor ve strateji konusunda çok iyi özellikle değişken havalarda. Bu da onu hamiltona yaklaştırıyor. button sıralaması iyi olsa belki bu sene şampiyon bile olabilirdi

  8. güney ateş avatarı

    levis'in nasıl bir pilot olduğunu anlamak için 2009 sezonuna bakmak gerekir. sezona çok kötü başlayan mclaren ikinci yarıda aracı makul seviyeye getirince levis yarış kazanmaya başladı. hatta yanlış hatırlamıyorsam ikinci sezon en çok puan toplayan pilottu. eğer seneye mercedes biraz rekabetçi bir araç hazırlayabilirse levis'in tek tur performansını da hesaba katınca yarış içinde çok iyi işler yapabilir. bırakın rosberg'i geçmeyi mclaren'deki button'ı bile sıralamalarda geçebilir. olan rosberg'e olacak gibi gözüküyor.

  9. herkes kimin ne olduğunu biliyor sen rahat ol.

  10. "Herkes görmek istediğini görebiliyor, görmek istediği gibi örnekler seçebiliyor.."
    Bu lafta herhangi bir kıyas ya da iddia yok. Cevaplar ise sözü doğrular şekilde. 🙂

  11. Sezonun 7.yarışı kanada Lewis yarışı kazanıyor. Button ise Lewis'den tur yiyerek yarışı 1 tur geriden tamamlıyor. evet herkes görmek istediğini görebiliyor,görmek istediği gibi örnekler seçebiliyor.

  12. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    her ne şekilde görmek istersen gör. sonuç, her koşulda: Lewis>Jenson hatta dahada ileri gidiyorum Lewis>tüm pilotlar. 7 kez dünya şampiyonu olan adam Mercedes patronlarına diyorki bulunmaz bir yetenek,o en hızlısı, sakın kaçırmayın. dahada üstüne laf etmemek lazım. heleki button gibi bir adamla kıyas etmek bile saçmalıktır,çekememezliktir,hazımsızlıktır.

  13. evet sana şu cevabı vermek gerekli; button hamiltondan daha iyi o yüzden difüzör şampiyonu o yüzden herkes hamiltonu kapışıyor, o yüzden mclaren 3 aydır yas tutuyor, o yüzden gridin en yüksek maaşını hamilton alıyor. button gayet de sıralamada elinden gelenin en iyisini yapıyor. kendisi bile hamiltondan hızlıyım demez. özellikle de tek turda.

  14. hamilton 2011'deki olaylardan sonra 2012'e dikkatli başladı. güvenlik aracı yüzünden 3. oldu. benim verdiğim örnekte adam 14 sıra öndeki buttonu geçip 8. olmuş, senin örneğinde ise 1 sıra geride başlamış ve önde bitirmiş. nedeni de hamilton'un istikrarı düşünmesiydi. lastik koruma diye bir kavram olmasa sen burda hamilton ile button'ın adını aynı cümlede kullanamazdın.

  15. ki ben bu lastiklerle Button gibi pilotların gerçek sıralama performanslarını gösteremediklerini düşünüyorum. İlk turda yeterince ısıtamamışsanız, ikinci turda bitiyor..

  16. Sezonun ilk yarışı. Lewis polü alıyor, Button yarışı…
    Herkes görmek istediğini görebiliyor, görmek istediği gibi örnekler seçebiliyor..

  17. Sürekli tek yarış üzerinden yaptığın yorumlara bakılırsa, çok dikkatli bir izleyicisin. Ancak 3 sezon üzerinden bakmaya gerek görmez genellemek yerine detaylarda takılırsan, profesyonellikten deliliğe kaçan bir düşünceden öteye gitmez.

    Sürekli bir pilottan başka bir pilota giydirme amacını güttüğünü görüyorum. Beni ilgilendirmez elbet, Ama bu sporu bazen ne için izlediğimizi de unutmamak gerekir. Hız bir tutku ise içimizdeki. Her start anında heyecandan kalplerimiz atıyorsa daha hızlı. Aldığımız hazdır bu sporu izlememizi gerektiren. Bende sayabilirim bütün pilotların yaşadığı durumlara göre eksiklerini. Ama onların her birine bu işi yapabildikleri için saygı duyuyorum.

    Bu site bir çok yeni üye kazandı. Eskiden de tartışmalar yaşanırdı ama yermek aşağılamak, kendi düşüncesini başkasına kabullendirmek. Çirkeflik yapmak, Hakaret etmek çok fazla artı. Bunun nedenlerini sorgulayacak değilim. Ayrıca senin yorumun altına yazıyorum diye de bu söylemlerim üzerine seni tenzih ederim.

    Sporu spor olarak yaşayıp hızlı yaşayıp hızlı ölmektir bazen f1

  18. button'un hamiltonun yarış performansına kafa tutabildiğini düşünmüyorum. örnek vermek gerekirse;

    ispanya gp: hamilton polü alıyor, son sıra cezası alıyor. button ise 10. başlıyor. yarış sonucu: hamilton 8. button 9.

    ki ben bu peynir lastiklerle hamilton gibi pilotların tam performanslarını gösteremediklerini düşünüyorum. mesela amerika yarışında lastikler sert seçilmişti. bir parça orda gördük lastik problemi olmadığı zaman nasıl olduğunu.

  19. Ah sıralamalarda sende bizi şaşırtsan Button nolur yani 😀 Lewis saf hız olarak bence tüm griddeki en hızlı adam yarış hızı olarakta ilk 3-4 ten biri.Rosbergin özellikle bu yıl sıralamalarda ezilebileceğini düşünüyorum.

  20. Aferin bak böyle yiğidi öldür hakkını yeme.Button özü sözü bir adam.Bazen saçmalıyor o da laflarını yanlış seçtiği için olabilir.Bakalım bu sene lewisin yokluğu onun için artı bir motivasyon olacak.Ama sergio var bi de.Her şey ona bağlı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir