Resmi: Grosjean 2013'te Lotus'la Devam Ediyor

yazar:

kategori:

 

Bu sezon Lotus’la Formula 1 kariyerindeki ilk tam sezonu tamamlayan Fransız pilotun takımla yola devam etmesi geniş çevreler tarafından bekleniyordu ve bu karar bugün yapılan açıklama ile kesinleşti.

26 yaşındaki Grosjean 2009’da sezon ortasında Renault takımı ile Formula 1’de yarıştıktan sonra iki sene de GP2 senesinde mücadele etmiş, 2011’de hem GP2’de hem de GP2 Asya serisinde şampiyonluğa ulaşmıştı. Grosjean 2012 senesinde de Formula 1’de Kimi Raikkonen’in takım arkadaşı olarak Lotus’ta yarıştı.

Romain Grosjean haberin ardından, “2013’te Lotus ile devam edecek olmak benim için harika. Enstone’daki herkesin desteğini almak çok güzel. Avustralya’da piste çıktığımızda onların bana olan bu inancını ödüllendirmek için sabırsızlanıyorum.”

“Formula 1’de geçirdiğim bu ilk tam sezonda çok şey öğrendim. Hedefim aldığım bu dersleri gelecek sene çok daha istikrarlı ve güçlü bir performansla pratiğe dökmek. Enstone’da perde arkasında süren çok fazla heyecan verici gelişim mevcut. E21’in yapabilecekleri için gerçekten heyecanlanıyorum.” diye konuştu.

Takım patronu Eric Boullier ise şunları söyledi:

“Romain harika bir yetenek ve bizimle ikinci bir sezon daha devam edeceği için oldukça memnunuz. Romain ve Kimi gibi iki ayrıcalıklı pilotun devamlılığı ile geride bıraktığımız güçlü 2012 sezonuna önümüzdeki yılda daha iyi sonuçlar katarak yerimizi alacağız.”

“Her iki sürücü de ilk yıllarında takım arkadaşı olarak birlikte çok iyi çalıştı. Önümüzdeki sezonda daha iyi şeylerin olma potansiyeli var. 2012’de düzenli olarak podyumda yer aldık ve bu trendi 2013’te de devam ettirmeye kesinlikle niyetliyiz.”

Bu haberin ardından 2013 Formula 1 sezonu öncesi pilot dizilimlerini kesinleştirmeyen sadece Caterham, Force India ve Marussia takımları kaldı.

 


Yorumlar

  1. seni heryerde tanırım rambo. şimdiki amacın hamilton'ı kötü göstermek heralde. ne tarz bi gençsin sen vettel hayranlığı değişik derecelere ulaşmış.

  2. montoya gridin en hızlı pilotu olurdu orası kesinde dengesiz bir pilot hamilton gibi ama daha yeteneklisi.

  3. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    aslında montoya dönseydi rai ile süper 2 li olurlardı bence lotusta

  4. haberi duyanlar ne demiş
    alonso:abboovv 🙁
    hamilton:essahmı la 🙁
    maldonado:hoşgelmişsen kanka
    webber:yandık ilk tur kaçığı yine aramızda
    scumi: ben çok çektim hacı birazda siz düşünün bakalım ne halt edeceksiniz :))
    horner:kaçın saatli bomba

  5. 8m euro cok iyi rakam gercekten iyi destek toplamis Senna'nin 12m euro kadar sponsor ucreti var diye biliyorum yazik olmus Kamui'ye de

  6. zaten alonso'ya 7 yarışta sıralama + yarış 7-0 yenilmiş birine alonso kadar hızlı diyemezsin. ilk 7 yarışta bir de hamiltona bak nasıl mücadele edebilmiş. hepsini geçtim raikkonen'in hayatındaki en zayıf sezonunda 5-6 defa geçildiyse grosjean, hızlı falan değildir.

  7. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Hulkenberg ve Button la beraber takip edeceğim bir pilotun daha f1 de kalmasına sevindim.Raikkonenle beraber oldukça güçlü bir takım olacaklar.Umarım 2013te bu sene yaptığı hataları yapmaz ve f1de kalıcı olur.Zaten gp2dede 2.senesinde başarılı olmuştu.İlk senesindeki kazalardan sonra ayrılmaktan falan bahsetmiş ama aldığı desteği 2011 de boşa çıkarmamıştı.Sevindirici bir haber.

  8. gride can geldi desenize.en heyecanlı anları romain yaşattı bize.kaza olmadığında ne biz birşey anlıyoruz nede serhan acar bir şey anlıyor.yara almadan yapılan her kazayı severim.haa şunuda söylemeden geçmeyeyim.ölüm vakti geldiğinde birşey çarpmasa bile ölürsün.

    örnek simoncelli o viraja girdiğinde ölmüştü zaten edwards ve rossi üstünden geçme bahaneydi.

  9. google'ın caponcası pek ii diil anlaşılan 😀

  10. Ben Kamui Kobayashi değilim.

    Bu ne çok güldüm 😀

  11. ingilizcesini de paylaştı az önce.

    From Kamui to all the fans

    To All the fans,

    Thank you for the big support. I am very appreciated that many of you have donated and trying to make donation.

    I must mention this that since the donation started, it has become quite big news in Japan. And because of your big support, it gave huge influences to some of Japanese companies and I started receiving good support from them.

    And I was in the position to bring a budget of 8 million Euro at least. If you could imagine the time I had, it was overwhelming reaction and it shows there still is a great potential from Japanese companies.

    Unfortunately, the time was still short and I am not able to secure the seat with competitive F1 team for 2013. I have to admit that it is very sad and feel sorry for fans and Japanese companies who supported me. But I am still confident to make it happen in 2014.

    I would like to stop the donation for now and while I will save all the money for 2014, I start to look what is the best option for 2013 and also 2014. My main priority is to secure the competitive F1 seat in 2014.

    I have no interests to race any other categories.

    I will make an announcement as soon as I make a decision for 2013.

    So, please wait and really looking forward your support for coming year, too.

    All the best,
    KAMUI KOBAYASHI

    Tokyo, Japan

    December 18, 2012

  12. Kobayashi sitesinde bir şey paylaşmış caponca. google translate türkçesiyle:

    Ben Kamui Kobayashi değilim.

    Eğer sıcak destek için her zaman teşekkür ederiz.

    "Kamui DESTEK" herkesin adresinin işbirliği için çok teşekkür ederiz. Herkesin Coşkusu Sayende tetikler, ben son birkaç hafta boyunca bizim Japonya'dan birçok şirketin desteğini almıştı. Bu orijinal hedefe nedense yakın 8 milyon € 'luk bir bütçe oldu, durum ne yazık ki aradığım doğması halinde, bir takım mücadelede 2013 yılında yarış koltuğu kazanmak imkansızdır.

    Kendimi oldukça bu sonuç ölümcül olduğunu, başka bir şey daha "Kamui DESTEK" bağış lütfen herkes, teklif yardım lütfen olduğunu şirketimizin beklentilerini karşılamak mümkün değildir, üzgünüm gerçekten hissediyorum önerileri.

    Maliye 2013 yılında My faaliyetleri, diğer kategorilerde F1 sanmıyorum. Bence şu anda ve size 2014 yılında F1 iyi takımlarından bir yarış koltuğu kazanabilirsiniz iyi yolu seçmek istediğiniz seçenekleri arasındadır. Ben tekrar ilan edilecektir çünkü bu durumda o kadar bekleyebilir sanırım.

    Ayrıca, ben senin raporu ile bu kez kez "Kamui DESTEK" kabul sonlandırmak istiyorum düşünüyorum. Çok teşekkür ederim. Onu tutmak için önemli olduğu gibi fonların mali 2014 yılında F1 yarış koltuğu elde etmek gibi herkes bağışlar, onu kabul edilecektir.

    Gelecekte destek için teşekkür ederiz.

    Bir koltuk bulamadı kendine 🙁

  13. neyse, 2. senesinde kimi'yi sıralamalarda geçeceğini düşünmüyorum. aşırı titrek bir kimi izledik ilk sene. sene sonuna doğru sinirli kimi'yi gördük. zaten sene sonu 3-4 yarışta geçememişti sanırım kimi'yi doğru mu hatırlıyorum. izliyorum bu çocuğu @xtrabit hamilton ve alonso kadar hızlı olması im-kan-sız.

  14. Sen karsilarsin Lotus'un zararini bu kadar onemsiyorsan:)

  15. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Lotus'u 2013' te de epey zarara sokar bu kesin.

  16. Anlasma uzerinde Brezilya'da mutabakata varilmisti bu zamana kadar duyurulmamasi suprizdi hadi artik kendini gosterme zamani Romain hersey elinde:)

  17. Hani bazen olumsuz konuşmuşumdur grosjean hakkında ama son birşeyde demişimdir herzaman.Bir sene daha görmek lazım kendisini diye.Hayırlısı olsun artık seneye göreceğiz.

  18. Alonso, Hamilton ve Vettel kadar hızlı bir pilot bana göre. Maldonado da Romain'le aynı ayarda. Sadece yarış tecrübesine ihtiyaçları var.

  19. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Sanırım Pilotun Can Güvenliği İçin Kokpitlerin Kapatılması İçin Büyük Fırsat Doğmuş Oldu Geçiş Dönemi İçin İyi Fırsat Bu Fırsat.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir