Vettel: "Webber RB8'le İlk Başta Daha İyi Baş Edebildi"

yazar:

kategori:

Bu sene art arda 3. zaferini kazanan Vettel, sene başında takım arkadaşını tam anlamıyla geride bırakmayı başaramasa da sene sonunda 100 puandan fazla fark attı.

Vettel “Ben araç içerisinde 2. yarı daha rahat hissettim. Sene başına göre ikinci yarı aracın dengesi daha iyiydi. İlk başta denge yüzünden sıralamalarda sorun yaşıyordum.”

“Uzun bir süre, eskisine göre daha fazla downforce getirse de egzozdan mutlu değildim. Araç ile istediğim gibi oynayamıyordum. Sürüş stilime uymuyordu. Ben viraj girişlerinde hızlı olsam da Mark çıkışlarda iyi oluyordu.”

“Ancak Coanda tarzı egzozla geçen seneye yaklaşabildim.” dedi.


Yorumlar

  1. Vettel burada olacak uzun yıllar Allah ın izni ile.Koyunların sonu belli = Kasap!

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Elbet bu egsoz ve difüzör çılgınlığı bitecek, bakalam o zaman neler olacak, ak koyun kara koyun o zaman belli olacak.

  3. Genellikle takımlar güncellemelerini 1. pilotların sürüş stiline göre gerçekleştiriyorlar, red bull'da da webber puan olarak önde olsa dahi her türlü yenilik her daim 1. pilot olarak görülen vettel'in sürüş stiline göre geliyor.

    Sene başında Webber sezona gayet iyi bir başlangıç yapmışken sezonun 2. yarısıyla beraber neden düşüşe geçtiğini iyi anlatan bir açıklama olmuş.Webber'in de sürüş stiline uymasa bile bu tarz güncellemelere adapte olmaktan başka bir şansı kalmıyor.

  4. Aynen.. Ne zaman RBR egzozda yeniliğe gitse, Vettel bir anda Webbere fark atıyor. Zaten kırılma noktası da bu, 2010 da sezon ortasında Newey egzozu yeniledi, Webberin arkasında olan Vettel bir anda uçuşa geçti, olaylar gelişti…

  5. Eski periskop tarzı egzost sistemine geçilirse webberin vettele çok daha zor anlar yaşatıcağına eminim. Vettel in hızı egzostun gelişim oranıyla doğru ortantılı gidiyor :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir