Fry: "Hamilton ile Alonso En İyi İki Pilot"

yazar:

kategori:

Emekli olan Michael Schumacher’in yerine Lewis Hamilton’ın getirildiği Mercedes, üç senedir şampiyonluk mücadelesi verecek bir araç üretemedi.

Fry: “Formula 1’de iyi iş çıkarmak için her konuda iyi olmanız gerek. En iyi teknolojiye, en iyi takım çalışmasına, en iyi yönetime ve en iyi pilotlara sahip olmalısınız”

“(Hamilton’ın gelişi) takım adına çok heyecan verici; aynı zamanda üzerinize çok fazla baskı oluşturuyor. Çünkü Ross (Brawn), ona çok iyi bir araç vermeli.”

“İyi olmayan bir araçla kazanamaz. En iyi olmayan bir araçla kazanabilir ama rekabet o kadar sert ki, aradaki muazzam farkı kapatamaz”

Bununla birlikte Fry, en iyi araç olmadan da kazanabilme konusunda Hamilton’ın, Fernando Alonso ile aynı kategoride olduğuna inanıyor; Vettel’in ise art arda 3 şampiyonluğuna rağmen henüz kendisini kanıtlamadığını düşünüyor.

Fry: “Bana göre Lewis ve Fernando, en iyi iki pilot. Gurunda Sebastian Vettel iyi olabilir ama her zaman elinde en iyi araç vardı; bana göre kendisini kanıtlamalı”

“Fernando, Ferrari’nin en iyi araca sahip olmadığı bu sene kesinlikle sıra dışı bir iş çıkardı”

“Ve Lewis’in de, en iyi araca sahip olmasa da yarışlar kazanabilecek bir pilot kategorisinde olduğunu düşünüyorum. Oysa Formula 1’deki pilotların çoğu, en iyi araç elindeyse ancak kazanabilir.”


Yorumlar

“Fry: "Hamilton ile Alonso En İyi İki Pilot"” için 43 yanıt

  1. %90 katılıyorum. katılmadığım noktalar:

    aracı ayarlamak pilotun ve mühendislerin birlikte yaptığı bir şey. kimse pilota belli bi set-up'ı ya da parçayı dayatmaz. dolayısıyla spadaki kanat seçiminde lewisin de sorumluluğu var.

    valensiyada maldonado ceza aldı ama bana göre olay yarış kazasıydı. lewis frenajda maldonadoyu pist dışına attı, o deli de içeri dalıp lewise bindirdi.

    2005 ve 2006'da sıralama sistemleri çok saçmaydı, oradan montoya ve hamiltonı kıyaslamak imkansız.

    son olarak, lewise "sen gelmiş geçmiş en iyi sıralama pilotusun" desen, "ben değilim, senna (162 yarış / 65 pol)" der.

  2. bir sürü yarış diyorsun da söylediğin şey için istanbuldaki yarış dışında bir örnek yok. ki orda bile 8. virajda renault ferrariden çok daha hızlıydı. mesela imolada da renault çok daha hızlı olmasına rağmen alonso bütün yarış michael'ın arka kanadını seyretmişti. o sezon iki takım da daha hızlı oldukları pistlerdeki yarışları genellkle kazandılar. renault ve alonso daha az hata yaptı ve şampiyon oldu. mesela bu.

  3. Fry gene saçmalama moduna girmiş formula 1 in en iyi pilotu açık ara vetteldir seneye giridde en çok şampiyonluk onda olacak ayrıca alonso ve hamiltondan daha genç

    bu adam tiribünlere oynuyor

  4. alonsonun 2. şampiyonluğunda istanbul yarışını incele ne demek istediğimi anlarsın o tarihte takip ettiysen

  5. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Başlığı okuyupta yorum yaptığın belli. Bu Pat Fry değil.Nick Fry. !

  6. he he nereden duydun bunları 30 yarışı savunarak geçirmiş miş yahu ferrari renault u yakalayamıyorduki reno savunma yapsın düzlükde yaklaşıyor viraj lardan reno öyle bir çıkıyorduki yakala yakalayabilirsen allahtan teknoloji çağındayız da böyle hava laflar havada kalıyor o iki yıl en hızlı araç renault du.buna rağmen ikinci sampiyonluğu zor kazandı.

  7. Bu tartışma hiç bitmez,tarihte yarış kazanabilecek yetenekte olupta altına iyi bir araç verilmediği için bu arenayı galibiyetsiz terk eden yüzlerce pilot var,söylenecek en anlamsız söz de şu araçta şu pilot olsaydı bu araçta bu pilot olsaydı sözüdür,çünkü gerçekleşmesi ve kıyaslanması mümkün olmayan bir durumdur F1 için…
    Kaldı ki alonsonun altında schumacher gibi bir fayton yoktu,alonsonun altına özellikle yarış performansı gelişmiş bir araç verildi,bunu kabul edelim,alonso süpermen değil,iyi sürdü ama tadında bırakalım,alonso üstünden vettele çamur atmayalım.
    Son olarak alonsonun en büyük hatası renault ile şampiyon olup zirve yapmış iken Mclaren a gitmesidir,takımına çamur attı ve gemileri yakıp gitti,sonra da çaylak hamilton hiç beklemediği kadar dişli çıkınca tükürdüğünü yaladı ve renault ya döndü ama iş işten geçmişti…
    Şimdi soruyorum takımına bağlı kalıp zirve dönemini değerlendirerek şampiyonluğunu 3'leyen vettel mi suçlu? Ya da bunu değerlendirdi diye daha az kaliteli şampiyon mu yani vettel? Yoksa o altın dönemini değerlendiremeyerek 2 şampiyonluğundan sonra araya yılların girmesine sebep olan alonso mu suçlu? Bu yolu alonso seçti ve cezasını fazlasıyla çekti,umarım artık şampiyon olur ama bu şekilde diğer şampiyonları karalayarak ve onların üstüne basıp yükselmeye çalışarak değil…
    Yoksa pilotluğuna kimsenin sözü yok…

  8. şuan yarışan" eniyi pilot fernandodur

  9. Raikkonen06  avatarı

    O dünden belli zaten :))

  10. aynı aracı o üst pilotlara ver 70% performansla şampiyonluğu alırlar.

  11. O zaman diğerleri de biraz ALT SINIF pilot olsunlar da bari şampiyonluk görsünler…

  12. vettel halaaaaaa alt sınıf bi pilot

  13. renault o sezon en iyi araçtıda niye bir sürü yarışta 30 tur şumahere savunma yaparak kazandı güldürmeyin insanı alonso her zaman araçtan maksimumu çıkararak puanlar toplamıştır.şampiyon olduğu dönemlerde renaultun baskın bi aracı yoktu.

  14. Şu iyi araç iyi pilot saçmalıklarıyla vettel e laf atmaktan vazgeçin artık, ortada 3 senedir ferrariyle ne takımlar ne pilotlar şampiyonluğu kazanamamış bir alonso da var,hep bu masallarla kaç sene daha geçicek? Webber e ne demeli, hiçte yavaş bir pilot değil ama vettel tarafından eziliyor sürekli,kıyaslamayı sağda solda aramayın,takım arkadaşının haline bakın vetteli o zaman görün, 3 sene üst üste şampiyonluk!!! Yeteneksiz mi yani bunu başaran pilotlar, saçmalamayın, hem diyor en iyi aracı vermemiz lazım,hemde vettelin altında en iyi araç vardı da ondan şampiyon oldu da bilmem ne….
    Bu sene başından beri sürekli iyi olan hangi araç vardı? Mclaren… Peki onlar ne yaptı? Hamilton birkaç yarış kazanıp sadece karizmasını korudu,button da ona benzer,ama sonuç? Kaybedilmiş bir şampiyonluk daha… Demek ki ne en iyi araç ne iyi bir pilot tek başına bir anlam ifade etmiyor, onu usta ellere teslim etmek de önemli, Alonsonun bu kaçan şampiyonlukları adı üstünde ''Kaçan Şampiyonluk'' vasfını aşamadı 3 senedir..
    Senna nın dediği gibi '' İkinci , birinci kaybedendir… ''

  15. farazi konuşma. geçemeyecek ve senin bu sözün de unutulup gidecek.

  16. rambo yine başladın kendin yazıp kendin artı vermeye. arkadaşlar rambonun hesabı bu da. kanmayın.

  17. Harun  Arıcak avatarı
    Harun Arıcak

    ''İyi olmayan bir araçla kazanamaz'' ve ''Sebastian Vettel iyi olabilir ama her zaman elinde en iyi araç vardı; bana göre kendisini kanıtlamalı'' Gelin gerisini siz düşünün birinde gerçek diğerinde çekememezlik.

  18. şunu anlayın artık F1'de kesin olarak söylüyorum tek turda hamilton'dan daha iyisi yok. gelmiş geçmiş tüm pilotlar arasında.

    Peki önümüzdeki sezon Nico onu sıralamalarda geçerse ki , benim için büyük sürpriz olmaz, bu sefer Nico mu gelmiş geçmiş en büyük sırama pilotu olacak?

  19. Herşey tek tur demek değildir öyle boş pistte istediğin kadar hızlı ol asıl mesele yarış içerisinde tüm o araçların arasında hızlı olabilmek montoya videolarını izle biraz hamilton onun yarısı olamaz adamın tüm sorunu kafasındaydı baska bir sey değil.ayrıca geçen sene umumiyetle ve ısrarla sürekli massanın üstüne çıkan benmiydim o acemi kazalarını benmi yaptım.Elle tutulur nesi var şansa bala kazanılmış son sn şampiyonluğu hepsi bu.Yok sunu yaptı yok bunu yaptı diye hiç yazma onun yaptıklarının on katını yapmış cengaver pilotlar dolu.gerçekler acıdır.

  20. hamilton istikrarsız diyenler bu sezon hamilton'un kendi hatasından dolayı yarış dışı kaldığı tek bir tane yarış gösterin yazmayacağım artık bu sitede. adamı yaftalamaya çalışmayın. mclaren'in dayanıksızlığını hamilton'ı kötülemek için kullanmayın.

    abu dhabide liderken yarış dışı
    singapurda liderken yarış dışı
    brezilyada liderken yarış dışı
    spa'da takım yüzünden yanlış kanat seçimi yarış dışı (button'un kazandığı yarış)
    valensiyada maldonado'nun çarpması en kötü 4. olacakken yarış dışı
    sanırım almanyada kazadan sonra onlarca aracın geçtiği yerden hamilton geçince lastiğinde çökme oluşması yarış dışı
    ispanya polü aldı son sıra cezası yedi benzin yüzünden – 24. sıradan 8. sıraya tırmandı. yani bu da kazanacağı yarıştı.

    bunların hiçbirisi kendi hatası değildi. ayrıca montoya hamilton'dan daha hızlı diyen, montoya tek turda raikkonen'i geçemezken nasıl hamilton'u geçecek? şunu anlayın artık F1'de kesin olarak söylüyorum tek turda hamilton'dan daha iyisi yok. gelmiş geçmiş tüm pilotlar arasında.

  21. Bu yazdıklarında gerçekten ciddi misin?

  22. emiko emiko avatarı

    Hamilton hızlı pilot ama istikrarsız.Her an bir kazaya karışabilir.Kedi uzanamayacağı ciğere pis dermiş.Vettel alonso, kimi hamilton en iyi pilotlar olduğunu düşünüyorum.Hızlı olmak yetmiyor zamanı gelince sakin olmasını bileceksin.Hamilton da sakinlik yok.

  23. Alonso ne yapmış bugüne kadar kariyerinde 2 sampiyonluğu var ondada renault gridin en hızlı aracıydı ferrari düzlükde hızlıydı hızlı olmasına ama renault viraj çıkışında o kadar hızlıydıki ferrarinin düzlük hızı reno yu yakalamaya yetmiyordu drs de yoktu haliyle o araçla şampiyon oldu bunlar gerçekler hatta ikinci sampiyonluğunda daha zayıf ferrari ile schumacher o meşhur araç arızasını yaşamasa o araçla ipi göğüsleyecekti.E onun dışında ne yapmış bir bakalım daha kariyerinin ilk yılını yaşayan bıyıkları yeni terlemeye başlamış hamiltonla takım arkadası oldu bay alonso sonuç bir çaylağa yenildi.Bir başka dev marka mclaren günleri büyük bir hayal kırıklığıdır alonsonun karnesinde başka ne var petrovu unutmamak gerekir abi sampiyonluğa oynayan bir pilot 40 tur kimsenin arkasında kalmaz yok söyle yok böyle hikaye bunlar bu senede ferrari yarıslarda hep hızlıydı rekabetçiydi en azından ilk üç dört yarıs hariç massa gibi bir pilotun yanında bende parlarım o massaki ne yardımlar etti ferraride takım emriyle yol vermeler vardır ama hiç bir pilotu yarıs baslamadan öyle kirli bir tezgahla geriye almamışlardı alonso için onuda yaptılar hertürlü ittirme kaktırma şans faktörleri v.s ne yaptılarsa yok yok yok.

  24. Alican Akpak avatarı

    hahahahahaha

  25. hamilton da bi o kadar zayıf bir pilot sadece hızlı e montoya da hızlıydı da ne oldu 26 kere ilk sıradan kalkmış 21 kere kazanmış bu kadar vasat bir pilot kullandığı araç gridin en hızlı araçlarından birde.

  26. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Bir an Pat Fry konuştu sandım. Kendisinin "Hamilton" kelimesini kullanması patronu tarafından yasaklandı çünkü.

    Mercedes Lewis 'Twitter' Hamilton'un sevgilisine de yağ çekse iyi olur. Kariyerleri ilişkiye bağlı. Sorun olmazsa gerisini Hamilton halledecektir.

  27. komik sin 68 pol 91 zafer bundan ne anlıyorsun bu hiçde schumacher in en hızlı araçla o kariyeri yaptığını göstermiyor aksine kazandığı yarışlarda ciddi oranda geriden gelip kazanmış kimse onun kadar geriden yarış kazanmamış yani en iyi pilot schumacherdir halep ordaysa arşın burda bak bakim alonso nun pollerine birde geriden gelip kaç tane kazanmış ben ona bakarım öyle lafla değil ispatla delille konuşacaksın önce yap sonra konuş alonso nun kazandığı iki sampiyonlukda da bırakında alonso da kazansın hersene schumi mi kazanacak ayrıca özellikle ilk sampiyonluğunda renault un mükemmel viraj çıkış hızını unutmayın o yılın en iyi aracı alonsoydu yani alonso da araç hızıyla sampiyon oldu derim bende ama bu saçma olur o aracı biri kullanıyor neticede ikinci sampiyonluğundada renault en hızlıydı buna rağmen schumi alonso yu geriden gelip yakaladı ve bir motor arızasıyla sampiyonluğu kaybetti bilmeden konusmayın öğrenin önce ayrıca rosberg konusundada biri 3 yılda 8 defa mekanik arıza yasamıs diğeri 22 defa bu şartlarda hangi pilot rekabet edebilir biraz öğrenin.

  28. 2008 de toro rosso ile şansa bala yamur sayesinde kazandı.onun dışında bi numarasım ı var.
    ama alonso hep bileğinin gücü ile kendinden daha yavaş araçlara karşı kazandı.

  29. bi de vettelin kendini kanıtlama şansı vardı bu sene gördük işte adam yavaş araçla webbere dahi yenildi sonra rbr yine illegal şeyler bulup hızlandı vettelde bu sayede öne geçti.ahh aynı takımda olacaklard ki cümle alem aradaki dev farkı görsün.

  30. hangi istikrarsızlıkla? 2012'de kendi hatası ile yarış dışı kaldığı 1 yarış söyle? mclaren'in istikrarsızlığını hamilton'ı kötülemek için kullanma.

  31. Şumi o kadar ii bi pilot değil zaten o da hızlı araç sayesinde şampiyon olmuş bi adam.05 ve 06 da gördük şartlar eşitken hatta ferrari hızlıyken alonso ezdi onu.Rosberg gibi çaylak kalitede bi pilota da 3 senede ezildi adeta.Vettel onun izindendn gidiyor.

  32. Evet aynen öyle Alonso sadece şu an değil tarihinde en iyi ilk 5 pilotundan biri.Lewis sadece hızlı komple pilot değil Fernando ondan bile hızlı lewis kendi demişti zaten alonso benden daha hızlı diye.alonsoyu yeebileck bir pilot şu an yok pistte.

  33. Alonso'ya lafım yokta,Hamilton'nun bu istikrarsızlıkla hele birde en hızlı olmayan araçla şampiyon olamaz

  34. Kaybedenin şahidi kaybeden. bozacı şiracı hesabı

  35. 7 defa Şampiyonluk yaşayan Schumacher'i yediniz bitirdiniz.

  36. malumu ilan etmiş. geçen senenin şampiyonluğunu alonso vettelden daha çok haketti deyince bazıları ''züğürt tesellisi kekekeke :)))'' yapıyordu. sizce bir pilotun şampiyonluk sayısı mı yoksa ne kadar iyi olduğu mu önemlidir? bence ikincisi. bu 2 pilot birdaha şampiyonluk almasalar bile, vettel bu şekilde 4-5 şampiyonluk alsa da vettel'den üstün olacaklardır.

    bakın bu senenin şampiyonu da vettel, nasıl oluyor da onca insan hala alonso ve hamilton en iyisi diyor? çünkü bunlar bilen, gören adamlar. bakar kör değiller. hamilton bu sene button'dan 2 puan önde bitirdi, ee istatistiğe bakıp sezon içine bakmazsan kağıt üzerinde buttonla hamilton eşit görünüyor. ama hamilton mclarende button'un 2.5 katı maaş alıyordu, şuan ise en yüksek maaşı alıyor. hala buttondan 10 gömlek üstün.

    tarihte geriye baktığımızda vettel hep en iyi aracıyla önde kaçan biri olarak hatırlanacak. bu görüntüsünü değiştirecek yeteneği varsa onun için iyi, yoksa kötü.

  37. siz 5 şubata kadar bir araba yapmayı becerinde sonra konuşun, mümkünse iyi bir araba olsun, geçen 3 seneki rezilliği çekmeyin yine

  38. yapma bunu yapma fry.şimdi azdıracaksın yine.

  39. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    hamiltonla alonso en iyi 2 pilot ama benim bildigim en iyi 1 pilot var oda raikkonen

  40. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus
    Fry: "Formula 1'de iyi iş çıkarmak için her konuda iyi olmanız gerek. En iyi teknolojiye, en iyi takım çalışmasına, en iyi yönetime ve en iyi pilotlara sahip olmalısınız"

    "(Hamilton'ın gelişi) takım adına çok heyecan verici; aynı zamanda üzerinize çok fazla baskı oluşturuyor. Çünkü Ross (Brawn), ona çok iyi bir araç vermeli."

  41. schmuden daha iyi kimki ?

  42. Mercedes AMG CEO'du Nick Fry, griddeki en iyi iki pilottan biri olarak düşündüğü Lewis Hamilton ile anlaşma imzalamalarının, rekabetçi bir araç üretme konusunda kendileri üzerinde baskı oluşturduğunu söyledi.

    Schumacher'le anlaştığınız zaman böyle bir baskı yok muydu üzerinizde? Hiç düşünmediniz mi Schumacher'i transfer ettik ona iyi bir araç verelim diye?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir