Kenan Sofuoğlu: "Yarışmayı Bırakabilirim"

 

Dünya Süpersport Şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, kariyeri, 2013 yılından beklentileri ve Türkiye’deki genç sporcular hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Dünya şampiyonu unvanını aldıktan sonra yapması gereken görevler olduğunu belirten Kenan Sofuoğlu, birçok şeyi aynı anda götürmekte zorlandığını ve birkaç yıl içinde yarışları bırakacağını ifade etti.

Sofuoğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonu’na elinden geldiğince destek olamaya çalıştığını aktararak, ”Şimdiki en büyük amacım, 31-32 yaşına kadar yarışıp, sonra da genç sporcuların Avrupa’da yarışması için mücadele etmek” dedi.

Öte yandan Kenan Sofuoğlu, 2013 sezonunda en önemli rakiplerinden Fransız Fabien Foret ile aynı takımda yer alacak olması hakkında da konuştu. Sofuoğlu, geçtiğimiz sezon bir yarış esnasında Foret’le girdiği mücadelenin ardından rakbine kafa atmaya çalışmakla suçlanmıştı.

Kenan Sofuoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım içinde kendisi kadar hızlı bir pilot daha olduğu için kendisini daha fazla zorlamak durumunda olduğunu söyledi.

 

AA


Yorumlar

  1. Para parayı çeker bak bu sözü yabana atma Kenan'a 800.000 verildiğini bende biliyorum ancak gidip milyonluk sponsorluklar bekleyeceğine küçük küçük toplamayı deneyebilirdi. Yarıştığı takımda kendisine kötü davranıldığını da biliyorum. Sana tekrar söylüyorum Kenan'ı resmi olarak tanımasam da hakkında oldukça araştırma yaptım. Başardıklarıyla da gurur duyuyorum ancak bu benim düşüncelerimi değiştirmez. Evet İtalyan takımı sponsor istedi. Ama Kenan illa bir önceki yılın şampiyon takımına gitmek için değil görece daha düşük ücret isteyen bir takıma yada ne bileyim amerika daki serilere gitmeliydi. Bu seri de zaten 2 tane şampiyonluk yaşamış ki birisi rekor kırarak birisinin geri dönmesi ne kadar mantıklı geliyor söyler misin? ileri olmasa bile yan adım atmalıydı geriye değil…. demeye çalıştığım şey bu umarım anlatabilmişimdir.

  2. sorun sponsor değil. kenan gp2 için gerekli hıza sahip değil sorun bu. bi ara şuan şampiyon olduğu serinin bir üstüne çıkmıştı çok kötü sonuç alıp bir alt seriye geri dönmüştü. motogp'nin alt serilerinde yetenekli kişiler yok. bunu zaten sıralamadaki farklardan anlayabiliriz, 1. ile 3. arasında 1 saniye oluyor bazen.

  3. İddia'dan gelen para 800bin tl.
    bu para ile mi sponsorluk bulacak
    ya fa bu parayı alsaydı ona yetecek miydi?
    bilmeden konuşuyorsunuz.
    İddia bu parayı Kenan'ın şahsına veriyor, sporuna değil.
    Kenan zaten bas bas bağırıp "sponsora ihtiyacım var" dedi.

    Akyazı'daki pistte kendisini ziyarete gittiğimde moto2 de tecnomag cip takımından ayrılıp italyan takımına geçmek istediğini söylemişti. Takım da Kenan'ı istiyor ama çok da para istiyordu.
    Kendisine "o takım senden az puan topladı ama" dediğimde, "geçen senenin şampiyon takımı o, sadece kaliteli sürücüleri yok" demişti.
    Nitekim sponsor bulamadığı için de italyan takımına geçemedi, Tecnomag Cip takımı hayatındaki ilk 2.liği kenanla yaşamasına rağmen Kenan'a hiç iyi davranmadı bu nedenle ordan ayrılmak zorunda kaldı.
    bilip bilmeden "moto2 den kaçtı" gibi yakıştırmalarınız çok yanlış.

  4. Hayır anlamadığım sen kimsin ki konu uluslararası bir platformdaki bir yarışcının her yaptığı mübahtır kararını veriyorsun?Ben Kenan yerinde olsam( ki olamam ) bende kabul etmezdim iddaa'dan gelecek bir parayı.Hayır insanları bu kararlarından dolayı yargılayamazsınız.Burda şu soruyu sormak gerek koskoca Türkiye'de idda'dan başka bir firma sponsor olamamış mı Kenan'a işte bunu görüp üzülmek lazım ki hatırladığım kadarıyla İddaa'nın teklifide öyle ahım şahım değildi.Ayrıca forumdaki diğer bir üyenin bu muhafazakar kesimde iyice merak saldı söylemini kınıyorum , hatta modlardan bir uyarı bekliyorum.Evet muhafazakar biriyim ve kendimi bildim bileli ilk okul 5 , 6 'ya giderken bile formula 1 izlerdim bu sana dokunuyor mu anlamadım. ?

  5. Hayırdır hocam dinsiz imansız mı olduk ne biçim imalarda bulunuyorsun Benim dediğimi anlamadan atlamasaydın iyi olurdu. Ben Kenan'ı emin ol senden daha çok takip ettim ederim. Amaaa sadece körü körüne desteklemekle olmaz bu işler. Moto 2'ye geçtiğinde sanki kendim sınıf atlamışım gibi sevindim ama o kadar desteklediğimiz adam er meydanından kaçarcasına geri dönerse sonuçları kaçınılmazdır. Altta Jetman'ın dediği gibi avrupa da yarışıyorsa dini 2. planda olmalı dinsiz olsun demiyoruz ama dinini arka plana atması ona zarar vermezdi emin ol. Başarı fedakarlıklarla gelir. İddaa'dan gelen parayı nakit olarak almak yerine iddaa'Yı kendine sponsor yapmayı deneyebilirdi. Belki de denemiştir de ama İddaa'nın verdiği parayı helal değil diye kabul etmezsen işte sana kimse sponsor olmaz gerisin geriye gidersin. Hiç k bakma da gerçekleri kabul edemiyorsunuz. Ben Kenan'ın ne kişiliğine nede dinine imanına laf etmem ancak elindeki sponsoru yada verilen parayı kabul etmeyen adamı eleştiririm her türlü…

  6. sporcu uluslararası platformda yarışıyorsa onun dini 2.hatta 3.plandadır.sponsorun varsa ve kabul etmiyorsan ki içki değil sigara değil spor toto dan gelen para düyadaki tüm sporcular alıyor.kendine harcamazsanda al kardeşim yatır yatırım yap pistmi yapıyon genç sporcumu yetiştiriyon sen almazsan o para kuş olup uçacak kimlerin cebine gidecek Allah bilir !.avrupada yarışmışsın bir pilot geniş olmalı biraz sende geniş olmalısın şayet onu destekliyor ve onun ve ğlkesinin iyiliğini istiyorsan haram değil o para helaldir yanlış yorumda yapmayın.

  7. 35 yaşındayım ve yaklaşık 20 yıldır motor sporlarını izlerim.
    Türkiye'den çıka çıka tek bir tane yarışçı çıkardık onu da "islami kesim" diye karalıyorsunuz.
    içkici olsaydı sizin için daha iyi olurdu.

    Benim vurguladığım konu adamın "alın teri olmayan parayı istememesi" iken siz konuyu nereye çekiyorsunuz. Adam bu parayı istemedi ama siz "beğenmemezlik" adı altında karalıyorsunuz.
    bir de yaptığınız şey marifetmiş gibi pişkin pişkin yazıyorsunuz.

    desteklemeyin siz. sizin desteğinize ihtiyacı yok zaten.

  8. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Outlaw ''wrongside'' Ryder konuştu.Bende bunu ciddiye almadım.

  9. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Bu muhafazakar kesimde iyi merak sardı motorsporlarına son senelerde.Adam destekler desteklemez,sizin clan a mı yargılamak?

  10. Kenan 5 vakit namazında bir çocuk.
    memleketlim hatta bir dönem çok yakınımda oturdu.
    ailece islamı yaşayan bir ailedir ve haram paraya bugüne kadar hiç bulaşmadı.
    "alın terim yok" diyerek geri çevirdi iddiadaki parayı.
    sizin için haram-helal önemli olmadığı için o parayı size göre alması gerekirdi ama onun başarısının sırrı zaten ahlak yapısı, şımarmıyor oluşu ve saygılı oluşundan geliyor.

    Aslında şimdi düşünüyorum da siz desteklemeseniz de olurmuş zaten.

  11. Yorumu yapan Michel "poser" Nostradamus ise pek nazarı itibare alma derim
    >:)

  12. Kenan yaşı itibari ile Moto GP için geç kaldığının çoktan farkında olduğu için selefi olarak Toprak RAZGATLIOĞLU na bayrağı devretmiş durumda 2013 sezonunda Moto 3 ün alt sınıfı olan red bull rookie cup ta yarışacak

  13. Eğer gerçekten yarışmak isteseydi İddaa'nın sponsorluğunu beğenmemezlik yapmazdı. Çok destekledim kendisini ama Moto2'den sonra sponsoru beğenmeyip sonra da sponsorum yok ayaklarına yatarak eski seriye dönmesi hiç yakışmadı. Hala ülkemizin gururu ama bizim daha geniş düşünebilen yarışçılara ihtiyacımız var.Umarım dediği gibi genç motorcuların yetişmesine yardımcı olur ve ülkemize hizmetlerine devam eder. Ancak malesef kendi sonunu kendi hazırladı gibi oldu…

  14. Sponsorsuzluktan harcandı şu çocuk , birileri destek verse elinden tutsa çok rahat moto gp de yarışabilirdi

  15. Muammer UYAR avatarı

    sen kenan i hiç izleme bünyene zarar veriyor….

  16. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Kenan da Fernando 'Patron' Alonso gibi. Yetenek var, ama ahlak ve bilinç yerlerde. Damarlarımdaki minicik orandaki milliyetçilik ile izliyorum kendisini.

    Seneye Foret'yi kolay geçecek.

  17. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    İnşallah MotoGp'yi tadıpta bırakırsın. Türkiye'nin MotorSporlarında ki tek gurur kaynağı. Hayırlısı olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir