Button, 2012'de Lotus ile McLaren'ın Kapışacağını Düşünmüş

yazar:

kategori:

McLaren, sezona güçlü başlamış ve Jenson Button’ın ilk yarış Avustralya GP’yi kazanmasının ardından Lewis Hamilton ile de güçlü performanslar ortaya koymuştu.

Ama sene ilerledikçe geri düşen ekip, sonunda Red Bull ve Ferrari’nin arkasında üçüncü olabildi.

Button: “İlk 5 yarıştan sonra, şampiyonluğu kazanacağımızı düşünmüştüm.”

“Çok rekabetçi görünüyorduk. Lotus’un da bu sene fazlasıyla iyi olduğunu düşünmüştüm. İstikrarlıydılar ama işte o tempoya sahip değillerdi”

“5 yarışın ardından Red Bull’un bu sene şampiyon olacağını söylemezdim”

McLaren 2012’de hızlı bir araca sahipti ama yaşanan özellikle dayanıklılık sorunları, şampiyonluk şanslarına önemli bir darbe burdu.

Button: “Şampiyon olamadığınızda her zaman o şampiyonluğu sizin kaybettiğinizi düşünürsünüz. Hepimiz dünya şampiyonluğu için mücadele ediyoruz ve sadece bir takım bunu başarabiliyor.”

“Red Bull çok iyi bir iş çıkardı ve Takımlar Şampiyonluğu’nu aldı; oysa biz de iyi bir iş çıkardığımızı düşünüyoruz ama yeteri kadar iyi değildi.”

“Ama çok rekabetçi bir spordayız ve yarışlarımız konusunda hayal kırıklığı yaşamamamız gerekiyor. Bu sene yeterince iyi olamadık, o kadar”

Bununla birlikte Button, art arda 3. şampiyonluğu kazanan Red Bull’un performansında, istikrarın önemli bir yer teşkil ettiğine inanıyor.

Button: “Takım açısından yaz tatili öncesinde çok hızlı değildik. Hockenheim öncesinde ise tempomuz yoktu ama Hockenheim’daki güncellemelerle çok büyük adım attık ve senenin büyük bölümünde bunu devam ettirdik”

“Ama çoğu zaman bizden daha hızlı bir takım vardı. O da Red Bull’du. Bizden daha istikrarlıydılar ve aynı zamanda daha dayanıklıydılar”


Yorumlar

“Button, 2012'de Lotus ile McLaren'ın Kapışacağını Düşünmüş” için 6 yanıt

  1. Michel Nostradamus  avatarı
    Michel Nostradamus

    Mclaren değil de, Hamilton demeliydi, diyememiş Jenson 'DDD' Button.

    İlk yarıştan şampiyonaya karar vermek, hep zor oldu…

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    "Ama çoğu zaman bizden daha hızlı bir takım vardı. O da Red Bull'du. Bizden daha istikrarlıydılar ve aynı zamanda daha dayanıklıydılar"

    Burdan şu anlaşılıyor demek ki sende iş yokmuş ki, sadece RBr sizden hızlıysa, sizden yavaş bir araca sahip olan Ferrari takımlar şampiyonasını ve pilotlar şampiyonasını sizin önünüzde bitirmiş. Lewis 'e pek lafım yokta, son çok sivrildin be button. Senden bi cacık olmaz. Ne zaman rakiplerini küçük görmeyi bırakırsın o zaman adam oluyorsun demektir.

    Seneye halinizi düşünemiyorum bile, muhtemelen Perez geçecek seni, öyle düşünüyorum.

  3. Sıkı tutunun. "Button saçmaladı" yorumları geliyor.

  4. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Ferrari'den bahsetmediğine göre halen onları saymıyor. Ferrari nereden başlarsa başlasın güçlüler arasında olur, sizin gibi zirveden başlayıp sıfıra düşen takım ise çok azdır

  5. Alonso tokatladı ama hepinizi seneye daha istikralı bi araçla başlayalımda görün forzaaaaaaaa fernando go go go

  6. dedigin olacakti ama loyus takilip kaldi çift drs ye mclarende dayaniklilik sorunuyla.. neyse 2013 bakalim artik :)))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir