Ferrari 2013 ve 2014 için İki Ayrı Ekip Kurdu

yazar:

kategori:

Nikolas Tombazis’in şef tasarımcı görevini sürdürdüğü düzende İtalyan ekip, gelecek iki araç için sorumlulukları ikiye böldü.

Takım Patronu Stefano Domenicali, son yıllarda teknik organizasyondaki yetersizliklerin zayıf noktaları olduğunu söyledi.

Domenicali: “Özellikle gelecek için tamamen yeni bir proje üzerine çalışmamız gerekecek 2013 için, karşılaşacağımız sıra dışı ihtiyaçlar gereği, iki koordinasyon kurmaya karar verdik.”

“Kariyerini Maranello’da ilerleten ve etkili olan bir mühendis Simone Resta, 2013 aracı üzerine çalışacak; Fabio Montecchi ise sonraki senenin aracıyla ilgilenecek.”

Ferrari, yaşanan sorunlar nedeniyle rüzgâr tünelinde de düzenlemelere gidiyor ve Domanicali, rüzgâr tüneli prosedürlerinde de ayarlamalar yapılacağını belirtti.

Domenicali: “Rüzgâr tünelini idare edenlerle işin daha çok yaratıcılık yönüyle ilgilenenler arasında da daha iyi bir çalışma şekli olarak ayrışmaya gittik.”

“Bu sene çok şey yapmamıza rağmen yeteri kadar verimli olamadığımızı gördük”

İtalyan takım, her sene aracını en erken tanıtanlar arasında yer alıyor ama Domenicali, 2013 aracının ilk testlere yakın bir dönemde ortaya çıkacağını işaret ediyor.

Domenicali: “Yeni araca bütün çabamızı ancak son yarıştan birkaç hafta önce yöneltebildik; çünkü bu senenin sonuna kadar zorlamamız gerekiyordu”

“2013 aracı, Ocak ayının en sonunda veya Şubat’ın başlarında tanıtılacak.”

“Her zaman olduğu gibi ilki, sadece bir tanıtım aracı olacak; tamamlanmış hali ise, mümkün olan zamandan azamiyi elde etme adına ya testlerin sonunda ya da Avustralya’da görülecek.”

Bununla birlikte Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, tasarım açısından ekibinin cesur olması gerektiğini ifade etti.

Montezemolo: “Bu senenin sonundaki güçlü forumumuzu sürdürme veya öteye götürmenin yanı sıra teknik yönetmeliği sınırlarına kadar zorlamamız gerek”

“Farklı ve daha yaratıcı bir yaklaşım benimsemeliyiz”


Yorumlar

  1. mükremin  aktas avatarı
    mükremin aktas

    felipe massa ferrari 2013 le rüzgar gibi ucacak-alonsonun en büyük rakibi olacak

  2. Whitmarsh ve Domenicali son derece tutucu, aşırı kuralcı yaklaşımlar benimsedikleri için aynı yerde sayarlar. Patronlar için iyi bir görev adamı olabilirler; her soruna tutunacak bir kulp bulduklarından dolayı pek makbuldürler.

    Aynı Adrian Newey yıllarca McLaren de yıllarca çalışmadımı ?? Demek ki adamın çözümlerini kuraldışı yada diskalifiye ediliriz korkusuyla benimsemediler ve uygulatmadılar.

    Newey Ferrariye gelsin hiçbir şey yapamaz, aynı McLaren de yapamadığı gibi

    Bu adamlar olduğu sürece Red Bull daha çoook şampiyonluklar kazanır.. Hani Briattoreden nefret ederim ama isterim Ferrarinin başına gelsin. Bunların hakkından anca o gelir

  3. Fernando 4LonSo  <<<<  avatarı
    Fernando 4LonSo <<<<

    Rüzgar tünelinin yanı sıra, teknik açıdan Ferrari'nin yükselmesi gerekiyor,2013 aracını tasarlayanın Pat fry yerine farklı bir isim kullanmışlar garibime gitti,2013 aracını tasarlayan tüm sorumlulukları üstüne alan Pat fry değilmi? Bu ismi İlk Defa duyuyorum "Simone Resta" 2013 aracını üzerinde çalışma yapacak olması takımı biraz cesaretlensede bu işin içinde Bence Pat Fry' nin olması gerekiyor,En hızlı araç olmasak bile en hızlı araca kafa tutucak bir araç üretmemiz bile bize yeticektir ki,3 sene boyunca yenemediğimiz Red bull'u yenersek ağzım açık kalır yarışları farklı bir tatdan izleriz,Ama Adrian Newey daha gelişmiş bir araç çıkartıcak,o zaman da onu yenmemiz imkansız olacak,bir döngü gibi sen ona yetişirsin o daha iyisini yapar tekrar ona yetişmek için çaba gösterirsin,bu sene kurallar aynı olacağı için Red bull'un avantajı hala yüksek,Kural açıklarını bulamadığımız sürece yada farklı bir auro kazanç sağlayan araçta farklı yeniliklerle yaratıcı olamazsak Redbull durdurmak çok zor eğer bu spor Formula 1 ise her zaman yaratıcı olucaksın Adrian Newey en hızlı aracı yapıyorsa sen farklı bir şey yap ki onu mağlup edebilesin,sonra da bırakın onlar şaşırsınlar nasıl oldu diye işte demek istediğim yapı bu artık Ferrari bunu yapmalı herkesi şaşırtmalı Bence Tüm Fanlar Ve Takım da bunu ister…

  4. Erken çalışarak modayı kendileri belirlemek istiyorlar belki…;) Sorun erken başlamaları değil keza erken kalkan yol alır. Sorun radikal davranmamaları, sınırları zorlayan bir anlayışları olmamasından. son 2-3 sezona bakarak bunları söylüyorum.

  5. Bilenlere sormak istiyorum. Takımlar 2014 araçlarını hazırlamak için şimdiden ekip kurup para harcasa bu kaynak kısıtlama anlaşmasını etkiler mi?

  6. bunlarda hep aynı hatayı yapıyor, erkenden çalışmaya başlayıp daha sonra yeni gelişen olaylara ayak uyduramıyorlar mecburen, çünkü arabayı daha önceden geliştirmeye başlamışlar……… falan filan neyse bunların patronları var onlar düşünsün biraz, hep biz kafa patlatıp akıl vermeye çalışıyoruz :)))))))))))))))))))))))) niye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir